Téma: Proč křesťané chtějí Trumpa?

Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 14. 02. 2017 18:06
Předmět: Proč křesťané chtějí Trumpa?

Navigace: link | přehled | fórum
Proč křesťané v Americe volili Trumpa? Vždyť média nám říkala, že správná volba je Clintonová a Trumpův životopis opravdu není k chválení.
Odpověď, proč křesťané chtějí Trumpa, se pokouší předložit následující článek:
Já jsem byl také pro Trumpa. Co si myslíte Vy?
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 14. 02. 2017 18:24
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

Ten článek je hrozná ptákovina a všechny varuji před ztrátou několika minut života jeho četbou. Bezcenný agresivní word salad psaný špatnou češtinou.
Nemyslíme si o tom vůbec nic. Nejsme američtí občané ani voliči. Necháváme volbu mezi prezidentskými kandidáty na Američanech, ať už jsou nebo nejsou křesťany. Kdo jsme my, abychom soudili jejich životní zkušenosti a důvody, pro které se přiklonili k Trumpovi nebo Clintonové? To není na nějakém českém pepíkovi z Konzervativních listů, aby o tom mohl podat kompetentní analýzu.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 14. 02. 2017 18:42
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

Děkuju za první názor.
Mě se ten článek rozhodně nezdá být ptákovina. Tak nějak jsem ty volby v USA vnímal osobně i já a ten článek vlastně potvrdil, co jsem si myslel.
Čeští Pepíci jsme tu všichni a naše názory jsou naše názory. On člověk obyčejně neví o moc víc, než co ho naučí z televize. V USA mám známé, baptisty, i baptistické pastory, ti byli po Trumpově vítězství štestím bez sebe. A to nepřeháním. Tak to vnímám, že na tom něco bude. Né něco, spíš hodně. Samozřejmě článek mohl mít širší záběr, i vůči Trumpovým nedostatkům.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 14. 02. 2017 19:00
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

Příklad autentického opačného pohledu, američtí křesťané trpce proti Trumpovi: http://protestant.evangnet.cz/protestor-102016-kazani-fararky-katie-aikins
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 14. 02. 2017 19:07
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

Děkuju za další názor.
Jojo, to je právě ten druhý pohled. Daná denominace nemá problém s tím, s čím mají problém katolíci a baptisté.
A vy fandíte komu, pane faráři, Donaldovi nebo Hillary? Prozraďte tajemství. Ale asi tuším.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 15. 02. 2017 10:04
Předmět: T v. C

Myslím že netušíte. Měl bych velký problém volit kteréhokoliv z nich, oba jsem považoval za velmi špatné kandidíty, a právě že především z morálních důvodů. Ale jinak stojím za tím, co už tady napsal kdosi přede mnou, že my v USA nežijeme a do motivace tamějších lidí pořádně nevidíme.
A můžete odpovědět vy mně? Dal jsem tu odkaz na jedno americké kázání - ty věci, které jsou tam Trumpovi vyčítány (xenofobie, neúcta k druhým, k ženám…), ty vy jako naprosto zásadní problém nevidíte?
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 15. 02. 2017 17:53
Předmět: Re: T v. C

Pane faráři, podle mě taky není ani jedna z těch variant dobrá. Připomíná mi to naše prezidentské volby, kde proti sobě nastoupili dva a ani jednoho (podle mého názoru) nebylo možné s čistým svědomím volit. Tenkrát jsem jako menší zlo volil Miloše Zemana. No a tak nějak asi volili američani. Kdo udělá v Americe méně zla? Ten třikrát rozvedený mafián, kterému je církev a celý ten gender fašismus fuk, nebo ta "solidní" dáma, která chce ponásledovat konzervativní rodiny, křesťany a jejich instituce pro jiné přesvědčení, než jaké je právě v kurzu. Co se týká kázání paní kazatelky z farnosti Tabernacle United Church, tak mě se nelíbí. Je takové agresivní a manipulativní a scházejí mi tam argumenty proč - proč ano-ne Trumpa, proč ano-ne Clintonovou. Napsat to jako "pohřební kázání" s takovými jako by štěky, že budou biti černoši a pronásledováni homosexuálové, že tady jde o život… A v závěru vyhlašovat závazky neposlušnosti vládě. No to snad není ani vaše gusto, pane faráři. Takto kázat evangelický farář, no nevím.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 15. 02. 2017 18:07
Předmět: Re: T v. C

Jak se ptáte, neúcta k druhým, k ženám. Ano, zvolili si hovado. Ale co ta dáma. Má úctu k životu před narozením, má úctu k tradiční rodině, a vůbec k odlišnému názoru? Když chce nutit církve, aby svůj názor změnily, jinak se se zlou potážou. Když chce vynucovat vyučovat děti z konzervativních rodin ve školách něco, co je v rozporu se svědomím rodičů, když chce neposlušné instituce rušit. Je toto demokracie? Neznáme to od někud i my? Myslím, že za Obamy si křesťané (tedy ti, co nejdou s dobou) lízali svůj hořký díl. A dáma jim chtěla zasadit tu zdrcující ránu. Jistě, církve podporující gender ideologii problém nemají. ČCE by s paní Clintonovou problém asi neměla. Ovšem Amerika je katolická a baptistická. Změňte hodnoty, nebo vás zakážeme. Tak nás radši zakažte.
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 16. 02. 2017 15:48
Předmět: Re: T v. C

Nechceš si raději na své mudrování založit nějaký blogísek? Tvé trolliády a pocity a názory tu totiž sotva koho zajímají.
Od: Anonym: Jožo--- )
Kdy: 16. 02. 2017 20:01
Předmět: Re: T v. C

Tiez som radsej za Trumpa. Ta baba je besna ako kotna medvedica…
Od: Anonym: LociKa---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 14. 02. 2017 22:23
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

z vyhaslýho popela, oheň nerozdmýcháš. Je to zkouška a USA to prověří. já bych nesmutnila, podle mne má všechno svůj smysl.
Od: Anonym: Jožo--- )
Kdy: 17. 02. 2017 09:47
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

V poslednej debate v TV Clintnova povedala, ze podpori post abort interrupcie, to je vyvolany porod dietata v tretom trimestri tehotenstva a jeho zabitie. Evanjelikali a katolici toto odmietaju, ide to proti desateru aj uceniu Krista a ich presvedceniu.
Od: Anonym: sparkle100--- )
Kdy: 20. 02. 2017 09:58
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

A TOTO právě mnoho věřících NEVÍ! Odmítám USA. ODMÍTÁM diktát EU.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 02. 2017 10:50
Předmět: odmítá usa, podívejme

"Američani, naskákejte do moře." (Skřivánci na niti, 50. léta)
Od: Anonym: Radek Čtvrtlík---.ppf.cz )
Kdy: 21. 02. 2017 12:37
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

Kázání jsem dočetl do 3.odstavce, a bohatě mi to stačilo. Citace z kázání:
"…homosexuální rodiny a transsexuálové budou v ohrožení. Není vůbec přehnané říkat, že černí budou napadáni, pronásledováni a biti…"
A nyní zpět do reálného světa. V něm žádné takové útoky nebyly zaznamenány, případně byly odhaleny jako hoaxy. Naopak došlo k řadě skutečných útoků na příznivce Trumpa, které korporátní média, vesměs stranící Hillary, zatajila. Taková je dnešní nová levice: posprejují vám barák, zapálí vám auto, napadnou vás pěstmi a navrch vás obviní z šíření nenávisti. Přesně díky tomu Trump vyhrál.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 21. 02. 2017 16:52
Předmět: pravda?

Můžete nám prozradit, odkud vy máte "objektivní" informace, že útoky jedné strany - Trumpových příznivců - se nestaly, a zprávy o nich byly vymyšlené, zatímco útoky druhé strany - odpůrců Trumpa - se staly, ale zprávy o nich byly zatajené? - Jediné, co je na rozepři snadno ověřitelné: Trump vedl xenofóbní a nenávistné projevy. A je pravděpodobné, že tím mohl některé své příznivce inspirovat. - Ale do politiky tady už mluvit nebudu, a ani jsem nechtěl. Jediné, co mně na příspěvku, na který reaguji, zajímá, je to, jakou motivaci asi může mít troll Radek Čtvrtlík, aby napsal takovou hovadinu a nazval ji zprávou z "reálného světa".
Od: Anonym: Radek Čtvrtlík--- )
Kdy: 21. 02. 2017 21:11
Předmět: Re: pravda?

Tady máte malou ochutnávku toho, jak někteří odpůrci Trumpa dokáží být “tolerantní a civilizovaní”: https://www.youtube.com/watch?v=p9-57kJNm1s https://www.youtube.com/watch?v=uWIMt9JxugQ https://www.youtube.com/watch?v=wgAbumRUNy0
Na oplátku od vás čekám konkrétní příklady Trumpových xenofobních a nenávistných projevů. A tím “konkrétní příklady” myslím jeho autentické, z kontextu nevytržené citace. Fráze a klišé ze CNN a ČT24 a dalších fanclubů Hillary pro tento účel bohužel nestačí. A vůbec nejlépe by bylo, kdybyste doložil příklady útoků, které prorokovala Katie Aikins. Protože podobná obvinění, jaká padla v jejím kázání, přispívají k šíření nenávisti, a inspirují a legitimizují útoky, jako ty ve výše uvedených videích. Btw, pokud nesnesete odlišný názor a každý, kdo s vámi nesouhlasí je podle vás troll, pak se nepouštějte do diskusí.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 22. 02. 2017 09:47
Předmět: Re: pravda?

Videa z youtube jako argument? A argumenty např. CNN a ČT vyloučit? Na youtube vám najdu „důkaz“ pro naprosto cokoliv. – Ale já myslím, že v základu si my dva neprotiřečíme. Já si taky myslím, že americký establishment a evropská mainstreamová média jsou proti Trumpovi zaujata. Jako trollování jsem označil až váš černobílý popis „reality“: stojí proti sobě dva tábory lidí, dost emotivně proti sobě, a vy napíšete, že jedni úročí na druhé, ale zprávy o tom jsou zamlčovány, a ti druzí neútočí, a zprávy o jejich útocích jsou vymýšleny. To prostě nemůže být pravda. Ve společnosti, která je snad stále do velké míry svobodná to nemůže být pravda o žádném sporu.
K Trumpovým výrokům: kdybyste googloval „Trump women“, „Trump racist“, „Trump xenophobic“, najdete desítky výroků, které jsou aspoň pro mne přesvědčivými důkazy jeho agresivního a xenofobního smýšlení. Nemluvím jen o politické nekorektnosti – ten člověk je pro mě nenávistný hulvát. Přiznávám ovšem, že to není hodnocení důkladné, pro takové nemám čas ani motivaci.
Od: Anonym: Radek Čtvrtlík--- )
Kdy: 22. 02. 2017 22:10
Předmět: Re: pravda?

Problém vaší metody je, že pokud si tyto výrazy dám do Googlu, vypadne mi spousta překroucených či z kontextu vytržených výroků. Doložte mi autentickou, neupravenou a nezkrácenou pasáž jeho projevu, a já vám uvěřím. Já nemám problém s tím, nechat se přesvědčit tvrdými fakty. Trump je tak velký „rasista“, že získal více hlasů barevné populace, a zároveň méně hlasů bělochů, než předchozí republikánský kandidát Mitt Romney. (https://www.washingtonpost.com/news/monkey-cage/wp/2016/11/11/trump-got-more-votes-from-people-of-color-than-romney-did-heres-the-data/?utm_term=.1dd3c4185101). Asi ti afroameričtí, hispánští a asiatští voliči neumějí používat Google. Pokud jde o Trumpovu xenofobii, tento narativ je vystavěn na Trumpově postoji k ilegální imigraci. Zde je dobré připomenout, že špičky Demokratické strany s Trumpovými názory na ilegální migraci souhlasí. Pokud nevěříte, tady máte všechny jejich důležité papaláše pěkně pohromadě: https://www.youtube.com/watch?v=JQJlmFqUA8w. Mimochodem, Obama tam zní vyjímečně rozumně: „Proč by měli lidé, kteří nedodržují zákony, mít výhodu a předbíhat ve frontě lidi, kteří zákony dodržují?“ Hillary tam mluví o potřebnosti fyzické bariéry (neboli zdi) na mexické hranici. Zajímavé, že u Demokratů to nikdo nekritizuje. Ten dvojí metr a pokrytectví už nejsou ani vtipné, protože tisíckrát opakovaný vtip přestává být vtipem. To, že něco bylo na youtube a ne v televizi ještě neznamená, že to neexistuje. To by si možná přáli lidé v korporátních médiích, kteří mají pocit, že jejich posláním je výroba veřejného mínění. Jenže doby, kdy jsme byli odkázáni na to, jak nám novináři filtrují (tj.cenzurují) a redigují (tj.manipulují) zprávy jsou ty tam. Naštěstí. Gramotný člověk může konfrontovat různé zdroje a udělat si vlastní názor. Vím, že realita samozřejmě není černobílá. Nicméně mediální hysterie, která z Trumpa dělá něco jako reinkarnaci Hitlera, už přesáhla rozumné meze. Výsledkem je společenská atmosféra, která je opravdu spíše obrácená, než tvrdí kazatelka z vašeho odkazu. Pomlouvačná kampaň těch, kteří se nesmířili s porážkou, totiž směřuje nejen k delegitimizaci demokraticky zvoleného politika, ale i k legitimizaci násilí vůči jeho voličům. Vytvářet tuto atmosféru nenávisti považuji za nezodpovědnou a nebezpečnou politiku. Pokud se středoškolský učitel svěří svým žákům, že prohrál 100 dolarů, protože si vsadil na to, že Trumpa zastřelí během inaugurace, není to normální. Pokud jiný učitel prohlásí, že zvolení Trumpa byl teroristický čin, není to normální. Pokud je Twitter zaplaven výzvami k zavraždění prezidenta USA, není to normální. Pokud je na střední škole dívka zbita spolužačkami proto, že na Instagramu projevila radost z Trumpova zvolení, není to normální. Pokud se na Univerzitě v Berkeley strhnou pouliční násilnosti jenom proto, že tam měl promluvit člověk s konzervativními a politicky nekorektními názory, není to normální. Je to perverzní. Každý by si proto měl dobře rozmyslet, jestli jsou jeho tvrzení podložená. Na jedné straně sice považuji za pozitivní, že neomarxistické elity a s nimi spojená média se diskreditují a dále ztrácejí důvěryhodnost. Na druhé straně se ale děsím toho, kam až budou ochotni zajít.
Od: Anonym: Radek Čtvrtlík--- )
Kdy: 03. 03. 2017 20:05
Předmět: Re: pravda?

V cause vyhrožování židovským centrům bombovými útoky, z čehož byli médii obviňováni Trumpovi příznivci i sám Trump, se blížíme k rozuzlení: byl zatčen Juan Thompson - komunista a anti-trumpovský aktivista. Další levičácký narativ se zhroutil.
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 03. 03. 2017 20:25
Předmět: Re: pravda?

Koho zajímají vaše narativy? Běžte raději vykřikovat do diskusí na idnes.cz anebo na Parlamentní listy.
Od: Anonym: Radek Čtvrtlík--- )
Kdy: 04. 03. 2017 10:01
Předmět: Re: pravda?

A jakoby politicky nekorektního vývoje nebylo dost: Juan Thompson není bílý nacionalista, ale Afroameričan a čerstvý konvertita k islámu.
Od: Anonym: Radek Čtvrtlík--- )
Kdy: 21. 02. 2017 21:13
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

Není to zas taková raketová věda. Trump se všemi negativy byl pořád lepší než kandidátka, která je symbolem systematické korupce a bezohledného válčení.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 22. 02. 2017 19:45
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

Tož že je nick Radek Čtvrtlík troll - zásadně nesouhlasím. Napsal tady tak 3 příspěvky, ve kterých ve slušnosti diskutoval k tématu. Co potom my ostatní tady. Pane kazateli, nebuďte jako pan Danihelka, který každého, kdo má jiný názor než on, označuje za trolla. Plus ty jeho sprostoty k tomu.
K trumpovi. Jo, hulvát, hovado. Říká se, že pes, který štěká nekouše. A on zatím na kousáka nevypadá. Zatímco slušná dáma, ta už jenom čekala, kam se první zahryznout. Do Putina? Do rodiny? Do církve? Do nenarozených dětí? …
Od: Anonym: Radek Čtvrtlík--- )
Kdy: 22. 02. 2017 22:16
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

Nejen do nenarozených:
"Jsme přesvědčena, že primární rolí státu je učit a vychovávat děti. Rodiče mají sekundární roli."
Hillary Clinton, "It Takes a Village."
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 23. 02. 2017 13:33
Předmět: Re: Proč křesťané chtějí Trumpa?

Radek Čtvrtlík napsal(a):
 Nejen do nenarozených:    "Jsme přesvědčena, že primární rolí státu je učit a vychovávat děti.  Rodiče mají sekundární roli."    Hillary Clinton, "It Takes a Village."
Děti patří státu. Rodiče je mají jenom krmit a budit ráno do školy… Naposledy se to na plnou hubu říkalo v nacistickém Německu.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 23. 02. 2017 08:48
Předmět: trolení

Slovem "troll" rozhodně neplýtvám. Jestli se nepletu, použil jsem ho tu v diskusi poprvé. Ale to, co tu napsal RČ, je čisté trolení, za tím si stojím. Z důvodů, které jsem už dvakrát uvedl výše. Taky jsem mohl napsat "čistá demagogie". Ale slovo "troll" mi přijde výstižné, vystihující svou novostí taky můj podiv nad tím, že se začínají v takové míře v poslední době objevovat. - Jinak s vámi souhlasím, že tady máme když tak diskutovat a neurážet se navzájem. Proto jsem se snažil to trolení po svém odkrýt a pojmenovat jeho podstatu, nezůstat u nálepky.
Od: Anonym: Radek Čtvrtlík--- )
Kdy: 23. 02. 2017 21:17
Předmět: Re: trolení

Je to prosté. Nejste schopen věcně argumentovat, tak používáte nálepky.
Postoval jste sem odkaz na politicky-aktivistické kázání, a když jsem zpochybnil jeho obsah, nebyl jste schopen podepřít zpochybněné pasáže nějakými fakty. Vynášíte silné soudy o Trumpovi, ale opět je nedoložíte fakty.
Mimochodem, podobné je to i v samotném diskursu neomarxistické levice s Trumpem a spol. Nová levice nemá vize, myšlenky, argumenty. Jediné, co jí zbylo, jsou vyčpělé nálepky, prázdná klišé a konspirační teorie o Putinovi. Výsledkem jejich snažení je pouze inflační znehodnocení pojmů jako "xenofob", "rasista", "fašista", "nacista" a podobně.
Jinak, slyšel jsem, že KLDR je prý zcela bezpečná. Žádní trollové tam nejsou a odlišný názor nehrozí.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 23. 02. 2017 21:39
Předmět: Re: trolení

S tímto souhlasím s panem RČ na 100 %.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 24. 02. 2017 09:44
Předmět: Re: trolení

Čtu si po sobě, co jsem tady napsal, a žádný deficit, že bych měl ještě něco dokazovat nenacházím; vyvěsil jsem tady odkaz na kázání, které možná je politicko-aktivistické, jak píšete, ale odkázal jsem na něj ne proto, že bych říkal, že je pravdivé nebo dobré (sám si nemyslím, že by bylo dobré), ale jednoduše proto, abych ukázal, že ne všichni američtí křesťané stojí za Trumpem - jak se myslím snažil říct úvodní příspěvek tohoto vlákna. Howgh.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 24. 02. 2017 14:43
Předmět: Re: trolení

Všichni určité né. Samozřejmě né. To je pravda. Ale katolíci a evangelikálové ano. A to je velká většina amerických křesťanů. To je jako u nás, v ČR. Katolíci jsou proti praktikované homosexualitě. Evangelikálové taky. Pravoslavní taky. Sekty taky. Ale v kázání některé z kazatelek ČCE bychom nepochybně našli názor opačný.
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 24. 02. 2017 20:44
Předmět: Re: trolení

Martin Janča napsal(a):
 Všichni určité né. Samozřejmě né. To je pravda. Ale katolíci a  evangelikálové ano. A to je velká většina amerických křesťanů. To je jako u  nás, v ČR. Katolíci jsou proti praktikované homosexualitě. Evangelikálové  taky. Pravoslavní taky. Sekty taky. Ale v kázání některé z kazatelek ČCE  bychom nepochybně našli názor opačný.
To je ale rozkošný polointeligent, tohle… Jak to má všechno spočítaný, kdo všechno volil Trumpa! :))
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 24. 02. 2017 20:47
Předmět: Re: trolení

Marťo, promiň, ale nadávky nemůžu považovat za argument.
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 24. 02. 2017 21:23
Předmět: Re: trolení

Martin Janča napsal(a):
 Marťo, promiň, ale nadávky nemůžu považovat za argument.
To ani nemusíš, o argument se nejedná. Jedná se o čirý výsměch. Nic náročnějšího do tebou nabídnuté úrovně chování a teologické reflexe ani investovat nehodlám. A totéž doporučuji i ostatním.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 24. 02. 2017 21:38
Předmět: Re: trolení

Martin Danihelka napsal(a):
   To ani nemusíš, o argument se nejedná. Jedná se o čirý výsměch.  
  A víš, co učí Bible o posmívání, Marťo. Nesedávej s posměvači - žalm 1. Posmívat by ses neměl.
Izajáš 29:20 Pryč zmizí ukrutník, po posměvači bude veta, vyhlazeni budou všichni, kdo jsou pohotovi k ničemnosti
2 Petrův 3:3 Především vám chci říci, že ke konci dnů přijdou posměvači, kteří žijí, jak se jim zachce
Judův 1:18-19 neboť vám říkali, že v posledním čase přijdou posměvači, žijící bezbožně podle svých vášní. To jsou ti původci roztržek; jsou pudoví a nemají Ducha Božího.
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 24. 02. 2017 22:46
Předmět: Re: trolení

Jj. A taky se v Bibli píše: "Kdokoli by obcoval s dobytčetem, musí zemřít." (Ex 22,18)
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 04. 03. 2017 16:50
Předmět: Re: trolení

Ty obcuješ s dobytčetem, Marťo???
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 05. 03. 2017 10:05
Předmět: Re: trolení

muhehe izraeliti byli tak odpadlí a zblblí že jim Hospodin musel oznámit tak samozřejmou věc jako že nebudeš obcovat s dobytčetem. nebudeš obcovat muž s mužem. Dnes se o5 některé paní kazatelky diví co je na obcování muže s mužem nebo dobytčetem špatného…
Od: Anonym: malý pes--- )
Kdy: 05. 03. 2017 15:55
Předmět: Re: trolení

ŘÍMSKOKATOLICKÁ CÍRKEV Smyslem praktického přístupu římskokatolické církve je, aby se jedinec vyhnul praktikování homosexuálních úkonů, které vedou k hříchu.
Od: Anonym: malý pes--- )
Kdy: 05. 03. 2017 15:58
Předmět: Re: trolení

V tomto ohledu veškerá snaha v římskokatolické církvi směřuje k zabránění praktikování homosexuálních úkonů. Ty jsou pro ní svou podstatou eticky nepřípustné, protoţe působí mravní rozpad společnosti, nevedou k plození potomků, a tím jsou proti přirozenosti člověka.
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 06. 03. 2017 10:16
Předmět: Re: trolení

Velký pes napsal(a):
 muhehe izraeliti byli tak odpadlí a zblblí že jim Hospodin musel oznámit  tak samozřejmou věc jako že nebudeš obcovat s dobytčetem. nebudeš obcovat  muž s mužem. Dnes se o5 některé paní kazatelky diví co je na obcování muže s  mužem nebo dobytčetem špatného…
Vážně? A nekecáš jako obvykle? Můžeš konkrétně doložit, které paní kazatelky se divily při jaké příležitosti, co je na obcování s dobytčetem špatného?
Od: Anonym: velký pes--- )
Kdy: 07. 03. 2017 08:02
Předmět: Re: trolení

taky ti to přijde divné viď. Jak se dnes paní kazatelky diví proč ne homosexualitu, takto se budou za pár let divit na tom dobytčeti. Jako ta kazatélka z té sekty co tu dal p. Vrana.
Vyznejme jasně a nekompromisně ANO PÍSMU! NE HOMO! NE ZOO! Sektáře vyobcovat!
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 07. 03. 2017 08:43
Předmět: Re: trolení

velký pes napsal(a):
 taky ti to přijde divné viď. Jak se dnes paní kazatelky diví proč ne  homosexualitu, takto se budou za pár let divit na tom dobytčeti. Jako ta  kazatélka z té sekty co tu dal p. Vrana.    Vyznejme jasně a nekompromisně ANO PÍSMU! NE HOMO! NE ZOO! Sektáře  vyobcovat!
Znovu: Dolož, od jakých kazatelek, jmenovitě, máš to divení se nad nesprávností styku s dobytčetem. Dokladuj, co jsi výše tvrdil. Své náckovsko-okamurovské omáčky a mudrování, co bude za pár let a koho by odkud měli vyobcovat, si nechej na koledu. Nejsou vůbec k věci.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 07. 03. 2017 10:47
Předmět: Trump nebo homosexualita?!

Sním či bdím? Otevřel jsem nedávno toto vlákno s tématem Trump vs. Clintonová a už jsme zase u homosexuality. Včetně bulvárních sloganů velkých, malých (či prostředních) psů versus hulvátství Martina Danihelky. Kluci, nechte blbin. Navrhuji tohle vlákno uzavřít.
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 07. 03. 2017 22:12
Předmět: Re: Trump nebo homosexualita?!

Jaký bulvární slogany? Skanduju za pravdu otevřeně a srozumitelně: NE vlastizrádcům. STOP americkému fašismu. KONEC modernistů v církvi!
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 07. 03. 2017 23:16
Předmět: Re: Trump nebo homosexualita?!

Aha, takže na kazatelkách divících se, co je na obcování se zvířaty špatného, už netrváš. Ok.
Dám ti jednu dobře míněnou českobratrskou evangelickou radu. Veřejně se tu omluv za své sprosté a ničemné ostouzení a pak jednou provždycky vypadni z tohoto webu. A tzv. Janču docela klidně vezmi s sebou. Pořádejte si vaši trollí show někde, kde se to patří více, třeba na webovky SPO. To, co tady předvádíš, už totiž začíná být téma pro Policii ČR, ty psychopate.
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 08. 03. 2017 15:11
Předmět: Re: Trump nebo homosexualita?!

Bejt to pár roků nazpátky, bylo by to téma pro Gestapo. Nacistických metod už předvedla tahle slavná EU v područí USA dosti. A já navzdor vyhrožování trvám na vlastenecké pravdě a vyhlašuji: KONEC ohýbání křesťanské páteře před nacismem z Bruselu! Na těchto hodnotách trvám vstříc vašemu eurovazalskému vyhrožování a zastrašování.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 09. 03. 2017 19:24
Předmět: Re: Trump nebo Clintonová?

Přátelé, nyní se konečně můžeme podívat na čísla. V Novém Dingiru se dočteme, kolik tedy % evangelikálů, katolíků, mormonů, nebo třeba buddhistů volilo Trumpa. Račte nakouknout:
Od: Anonym: sparkle100--- )
Kdy: 17. 03. 2017 19:17
Předmět: Re: Trump nebo Clintonová?

Naco jsou nam statistiky?. Myslicí člověk , myslící křestan ví, evangelík - masarykovec, ví, že Donald Trump, je, nejlepší možnost z možných. Politika v Evropě taky směřuje, klepším zítřkům , posilují okamurovci , kotlebovci , Le Pen , Orbánovci… Brexit bude následovat CZexit . EU se konečně rozpadá … Za masaryka jsme volali pryč od Říma , ev. českobr. cirkev jsme postavili na národní, suverenitě, vraťme se v naši církvi ke kořenům !.
Od: Anonym: sparkle100--- )
Kdy: 17. 03. 2017 19:20
Předmět: Re: Trump nebo Clintonová?

Toto je to, co většina lidí , zmanipulovaných médii, NEVÍ! Zpátky k původnímu evangelictví , zpátky ke KOŘENŮM !
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 03. 2017 10:12
Předmět: národovectví?

Dobrý den, Sparkle, čemupak vděčíme za váš vpád? Mluvíte o ČCE jako o své církvi - tak si o ni také něco přečtěte. Že byla postavena na národní suverenitě? Nemyslíte náhodou církev československou husitskou? Tak to musíte do vedlejšího domu…
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 18. 03. 2017 11:36
Předmět: Re: národovectví?

Český národovec, jehož písemný projev v češtině působí jako po lobotomii. To musí být vtip.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 18. 03. 2017 22:08
Předmět: Re: národovectví!

Děkuji za názor. Byť vyjádřený kostrbatou češtinou, sděluje hlubokou myšlenku křesťanského vlastence. Mám radost, že jsou v naší církvi praví Češi, Moravané a Slezané, a nikoli jen zmanipulovaná naivní masa eurofašistických vazalů. Jsem dojatý vaším vztahem k předkům. Jsme jako svědomití křesťané zavázáni odkazu otců, od prarodičů až po české parašutisty. Jsme zavázáni jejich obětem na oltář naší vlasti. Tato země je naše, vlast a svoboda je drahý poklad, zaplacený krví otců. Proto je nenecháme zdecimovat americkému fašistovi ani tureckému kriminálníkovi.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 03. 2017 10:26
Předmět: Re: národovectví!

Martine, budu psát bez ironie: neznám žádného živého křesťana, který by smýšlel způsobem aspoň podobným tomu vašemu. Možná je to omezenost mé zkušenosti, která způsobuje, že na mě váš postoj působí nevěrohodně. Takový patos znám snad jen z Jiráska a z doby pomnichovské. Že by opravdu pro některé lidi byla doba dnešní dobou srovnatelného národního ohrožení - snažím se poučit? - A když se zeptám křesťansky: co myslíte slovy: "Jsme zavázáni jejich obětem na oltář naší vlasti."? Oltář vlasti, na který se mají přinášet oběti? To zní hodně modloslužebně, vlast si zbožštit.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 19. 03. 2017 12:21
Předmět: Re: národovectví!

Ano to s tím oltářem, to lze chápat i modloslužebně. Zřejmě reagujeme extrémem na extrém - zbožšťování vlasti versus pohrdání vlastí. Ani jedno není dobré.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 20. 03. 2017 08:35
Předmět: Re: národovectví?

Martine, jako jsem napsal, že neznám nikoho, kdo naživo zastává extrémní pozice podobné těm vašim, musím teď napsat, že neznám nikoho, kdo zastává ten druhý extrém, na který údajně reagujete. Kde je tu někdo, kdo "pohrdá vlastí"? Nepište mi, že jsou tu podporovatelé EU, že jsou tu ti, kdo chtějí přijímat uprchlíky, protože ti by určitě neřekli, že "pohdají Českem". Víte, mám dojem, že vy svého "protivníka" očerňujete, abyste proti němu mohli bojovat tím okázaleji.
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 20. 03. 2017 16:02
Předmět: Re: národovectví?

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Martine, jako jsem napsal, že neznám nikoho, kdo naživo zastává extrémní  pozice podobné těm vašim, musím teď napsat, že neznám nikoho, kdo zastává  ten druhý extrém, na který údajně reagujete. Kde je tu někdo, kdo  "pohrdá vlastí"? Nepište mi, že jsou tu podporovatelé EU, že jsou  tu ti, kdo chtějí přijímat uprchlíky, protože ti by určitě neřekli, že  "pohdají Českem". Víte, mám dojem, že vy svého  "protivníka" očerňujete, abyste proti němu mohli bojovat tím  okázaleji.
Pastýřsky laskavě na někoho působit a ukazovat někomu nekoherenci v jeho vlastních slovech - to lze z očí do očí, kdy každý ručí za integritu sebe i svých slov. Zatímco trollové nemají tvář, nemají duši, nemají jméno, nemají koule. Mají jen umanutou chuť rozeštvávat, ubližovat, ostouzen církev nebo kohokoli, propagovat zrůdné a inhumánní myšlenky a postupy navazující na tzv. Třetí říši. Administraci tohoto webu to pravděpodobně nevadí. Každopádně je jisté, že jakákoli snaha investovat do dialogu s nimi má o dost méně smyslu než házet hrách na stěnu.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 21. 03. 2017 07:33
Předmět: Martinu Danihelkovi

Martine D., laskavý přístup má možná přesvědčovací moc malou. Ale to, když ty jiné účastníky diskuse urážíš - to je přece ještě zbytečnější. Nebo ne? Zajímá mne, jak to vnímáš.
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 21. 03. 2017 11:31
Předmět: ???

"Jiné účastníky diskuse" - to myslíš toho tvora, který tu prozatím používal asi dvanáct různých nicků, předstíral, že je ženská, navykládal tu o sobě spoustu lží o doktorátu pravoslavné teologie, střídavě se tu považuje za katolíka, evangelíka, pravoslavného, baptistu a nevím koho ještě? A který se tu neustále zabývá sprostým ostouzením ČCE, manipulacemi, lhaním, trollením, propagací extremistických a nenávistných postojů, urážením menšin, pliváním na demokratické instituce? Nevím, o jakých mých "urážkách" této kreatury může být řeč. Každopádně nechápu, proč to tady tomuhle tvorovi zdejší admin půjčuje na hraní. A proč mu dovolil udělat tu z diskusního prostoru tak nehorázný chlív.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 21. 03. 2017 13:54
Předmět: Re: ???

A jaká je tedy tvá identita, Martine D.? Píšeš, že "trollové nemají jméno". Jaké je tvé jméno???
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 21. 03. 2017 14:03
Předmět: Re: ???

Irelevantní podnět. Ponechám bez reakce.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 21. 03. 2017 16:36
Předmět: Re: ???

respektuji tvé skrývání pod nickem - a divím se (resp. vůbec nerozumím) až tomu, že takové skrývání zde vyčítáš druhým
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 21. 03. 2017 16:38
Předmět: Re: ???

Já i mí blízcí máme s nenávistnými extremisty různé složité zkušenosti. Sporné není využití nicku, ale používání deseti různých nicků, předstírání opačného pohlaví apod.
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 22. 03. 2017 16:55
Předmět: Re: ???

Aha tak Danihelka couvá. Danihelka neni jeho pravé jméno. A on nám vyčítá anonymitu. Kážeš vodu a piješ víno ANONYME DANIHELKO . Seš normální vymyšlený NICK jako všichni ostatní a máš drzost vykřikovat na nás "TY ANONYME" ! Styď se falešný anonymní trole!
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 21. 03. 2017 15:49
Předmět: Re: ???

Martine D. Hovoříš o nenávisti a při tom z tebe samotného nenávist jen srší. Mluvíš o ostouzení a při tom druhým nadáváš do kreatur a jiných sprostot. Hovoříš o křesťanském evangelickém chování a při tom se sám chováš hůř než pohan. Člověk by skoro řekl, že nejsi vůbec evangelík, ani křesťan, ale že píšeš z nějaké hospody od stolu a jen si tu ulevuješ svými výbuchy svůj světabol. A ještě k tomu lžeš. Martine, opravdu máš tak malou schopnost sebereflexe? Víš, co by druzí měli jak dělat, ale víš, co sám se sebou? A nakonec, píšeš-li sem opravdu pod svým pravým jménem, jak se tady s tím často vytahuješ, pak ti nevadí, že kohokoli napadne dát tvé jméno do googlu, tak si počte tady ty tvoje sprosťárny? Co když budeš třeba někdy hledat práci a tvůj budoucí zaměstnavatel (a dnes se to běžně dělá) si tě nejdřív prošmejdí na internetu? Skutečně jsi přesvědčen, že tady děláš svému jménu dobrou pověst?
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 21. 03. 2017 16:33
Předmět: Re: ???

Tyto tvé slovní saláty mohou zaujmout nanejvýš někoho, kdo sem klikl prvně a kdo neví, co tu vyvádíš už dva nebo tři roky. Nikdo tak naivní tu není, investuješ svá slova úplně zbytečně. S tebou už ostatně ani žádný rozhovor nevedu. U tebe mě zajímá akorát to, proč už dávno nejsi stíhán za závažné porušování §§ 355-356, 403-405 trestního zákoníku č. 40/2009 Sb., v úvahu by možná připadaly i trestné činy výtržnictví, šíření nepravdivých informací… A zajímá mě, proč ti to tady zdejší admin vlastně půjčuje, proč toleruje tvé chování, proč neodstraňuje nezákonné a nenávistné obsahy, které tu publikuješ. Někdo jako ty má být řešen k tomu určenými institucemi ministerstva vnitra, popřípadě ministerstva zdravotnictví.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 21. 03. 2017 18:38
Předmět: sprostoty

Marťo, nehicuj jak kotel v pekle. Prosím. Pojďme spolu hovořit ve slušnosti. Také jsem nepřítel nenávisti a urážení. Evangnet je velmi navštěvovaný portál, lidé z církve zde hledají praktické informace k chodu sborů, nepochybně je poměrně hodně čteno i toto diskusní fórum. Proto prezentujme lidem z ČCE i mimo ni pokud možno kultivovanou diskusi. Vždyť je to tady horší než v diskusích někde na Novinkách. Ukažme, že jsme křesťané a ne hulváti z krčmy. Myslíš, že by sis mohl dát toto předsevzetí i ty?
Od: Anonym: Martin Danihelka--- )
Kdy: 21. 03. 2017 19:53
Předmět: Re: sprostoty

Kde bereš tu drzost po veškerých svých nehoráznostech, které jsi tady už stihl napáchat, sem vůbec znovu a znovu vstupovat? Sbal si svých pět extremistických švestek a jednou provždycky odejdi za zábavou někam jinam, třeba na jiné elektronické pískoviště. Předvedl jsi tu už takové moře nechutností a koncentrovaného zla, že nad tím zůstává rozum stát.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 21. 03. 2017 20:30
Předmět: Re: sprostoty

Marťo, nezlob se, ale ty jsi správce Evagnetu? Neměli by spíše správcové Evangnetu rozhodovat, kdo si na jejich stránkách sbalí pět extrémistických švestek a kdo smí zůstat? Martine, já tě asi teď trochu rozzlobím, ale komu včera museli správcové vymazat extrémistický komentář? Mně né. Tobě, Martine.
Martine, zanechejme bojování. Uzavřeme spolu mír, souhlasíš?
Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 20. 03. 2017 11:27
Předmět: Re: národovectví!

Americký fašista? To jako ten Trump? :-)
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 20. 03. 2017 21:27
Předmět: Re: národovectví!

Jakou třetí říši, Martine. Vždyť tady brojíme proti diktátu říše EU, proti kriminálním živlům z Turecka (ti mají také svou představu třetí říše), a nakonec proti fašistické ideologii z USA, kterou vnucuje Evropě. Jestli je tady někdo z nás fašista a obhájce nějaké třetí říše, tak jsi to ty, Martine. Ty jsi tady vazal EU a amerického gender fašismu. A v neposlední řadě i vrchol buranství.
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 21. 03. 2017 19:29
Předmět: Re: národovectví!

Danihelko ty si fakt TROUBA
Říkám NE EUROFAŠISMU a ty mne nazveš fašistou. ( ?! )
Jinak ok ? Neco ze sebou dělej. Prostuduj si radsi program SPD TOMIA OKAMURY tady http://spd.cz/ a rozmysli si co vlastně říkáš, za bláboly
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 21. 03. 2017 19:31
Předmět: Re: národovectví!

Skanduju za pravdu otevřeně a srozumitelně: NE vlastizrádcům. STOP americkému fašismu. KONEC modernistů v církvi!
Od: Anonym: sparkle100--- )
Kdy: 23. 03. 2017 11:24
Předmět: Re: národovectví!

naprostý křesťanský souhlas.
Od: Anonym: Protestant--- )
Kdy: 23. 03. 2017 14:36
Předmět: Re: národovectví!

I můj souhlas.
Od: Anonym: ab&ac <> ( 193.165.237.--- )
Kdy: 28. 03. 2017 12:29
Předmět: Re: národovectví!

Velký pes napsal(a): KONEC modernistů v církvi!
Spíš konec církve modernistů!!! ab&ac
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 28. 03. 2017 21:51
Předmět: Re: národovectví!

Ano, máš pravdu, jako vždy, příteli AB. Cením si tvé moudrosti.
Já to vidím takto. To je neoblomná logika. Jako je 3 + 3 = 6, tak platí jedno nebo druhé: buď očistíme církev ČCE od modernistů, nebo skončí modernistická církev.
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 29. 03. 2017 11:30
Předmět: Re: národovectví!

Dobře jste mi porozuměli, chlapci . A proto je za pět dvanáct, je existenčně nutné pro přežití ČCE - VYOBCOVAT ničitele církve , jistými pražskými faráři-farářkami počínaje a panem Danihelkou konče. Církev žádá OČISTU a návrat k víře otců!
Od: Anonym: Petr Tomášek--- )
Kdy: 30. 03. 2017 20:48
Předmět: Re: národovectví!

Nevím čím to, ale něco mi Váš příspěvek nápadně připomíná…
…už vím, je to styl „německých křesťanů“ (Deutsche Christen) za války!