Systematické otázky


Odpověď na příspěvek: Re: teodicea

Od: Anonym: Brikeš---.blue4.cz )
Kdy: 20. 10. 2006 16:28
Předmět: Re: teodicea

co je to za sektu ta Společnost sv. Athanasia?
Ehm, č'éče, jak bysem to tak nějak řek'…
Možná by ses divil, ale patří k nám docela dost lidí. Vedou nás různý guruové, kteří se občas mezi sebou hašteřej, ale v tom podstatným se celkem shodnou.
Jeden bydlí v Itálii, na takovým kopečku kousek u Říma. Ten chodí celej v bílým a nosí klacek s křížem. Má docela vostrý názory - nedávno mluvil na ňáký univerzitě a málem dostal vod spousty lidí do držky - že je prej nenávistnej fanatik či co. Má taky různý záliby: hraje na pijáno (skoro jak Sri Chimnoy), ten co byl před ním zas rád lyžoval.
Druhej guru bydlí v Praze - ten zas chodí v černým a místo křížku má na krku takovou plechovou placku na řétizku. Dočista jako volympijskou medajli. A kousek vod něj má bejvák zas další, ten je taky černej jak bota, ale místo řétizku má pod krkem vyšitej takovej červenej kalíšek - asi jeho voblíbená kultická nádoba.
Někerý ale choděj v civilu. Na ty, č'eče, dávej bacha, ty sou nejvíc nenápadný a taky nejvíc vostrý - pijou jen matonku a řečněj tak, že z toho máš někdy depku.
Ale nejdivnější je ten ouplně hlavní. Ten, ty bláho si představ, ami není vidět. Jenom ho vobčas jíme a pijeme. Jinak s náma komunikuje jen v písemný formě. Ale jeho sebraný spisy se docela dobře prodávaj - řek' bych, že je to docela trhák, nebo, jak se dnes říká, no… tentononc… bezceler nebo jak…
Docela divná partička, co? pro svou duševní yntegrytu se od nás, brachu drž radějc dál. Nenecháme ti v životě šutr na šutru, to mi věř, na to vem jed…
A co máš vlastně pořád s tou latinou, tobě se nelíbí čeština?
No líbí, ale kolik řečí umíš, tolikrát seš člověk. A navíc to zní tak nějak víc melodicky, vodborně a vznešeně…
;-)
B.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód