Téma: Evangelíci, co byste dělali

Od: Anonym: Anička Mánička--- )
Kdy: 07. 11. 2019 23:02
Předmět: Evangelíci, co byste dělali

Navigace: link | přehled | fórum
kdybyste zjistili, že váš syn je gay a dcera je lesba?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 08. 11. 2019 08:02
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Nic
Od: Anonym: Anička Mánička--- )
Kdy: 09. 11. 2019 15:14
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Nic
Jejich partnery byste vítal s otevřenou náručí?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 10. 11. 2019 14:19
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Možná bych měl nějaké těžkosti s takovou situací. Možná by mi pomohlo se o tom i sdílet na nějakém netovém fóru. Ale určitě bych o tom nediskutoval na Evangnetu. Už tím, jak kladete svou otázku: "a to byste je vítal s otevřenou náručí?", znemožňuje, aby se lidé o citlivých věcech sdíleli.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 08. 11. 2019 09:34
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Měli bychom své děti stejně rádi jako předtím, než jsme to zjistili. Jakou jste čekal(a) odpověď?
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 08. 11. 2019 21:41
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

No, tak jsem se po pár dnech náhodou podíval sem- a ejhle, zase naše staré téma… Máničko, jsou zde přímo o tomhle vlákna delší, než moje cesta do práce, kterou jezdím autem. Proč nezalistujete? Proč pokládáte otázku nevyvratitelně, asice "JE gay/JE lesba"? Už to je nesmysl, nikdo není 100% gay nebo lesba, stejně jako není 100% kleptoman, pedofil, zoofil, alkoholik nebo fetišista. K vysokému procentu vábení to dojde, když to začne provozovat. Jedná se o hříšné, znečišťující jednání. Podotýkám- jednání- nikoliv puzení. To je důvod, proč je homosexuální vztah pro opravdového křesťana nepřípustný. Navíc takový vztah není nijak obecně přínosný. Řekl bych asi něco v tomto smyslu s tím, že naše láska a vztah tímhle nekončí, neseme tohle břemeno společně. Pak bychom se za to modlili- asi hodně dlouho a doufali bychom v Boží odpověď a osvobození. Je to těžká zkouška, ale existují i jiné, horší.
Od: Anonym: M--- )
Kdy: 09. 11. 2019 10:34
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Manželství Lormana přes veškerou snahu nefungovalo. Pro člověka toužícího po obyčejném hetero vztahu doporučuji hledat partnera/partnerku mimo komunity léčící homosexualitu. Je lepší, když homosexuálové mohou přiznat svou orientaci a nepotřebují zkoušet, jestli je manželství s opačným pohlavím 'uzdraví'.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 09. 11. 2019 15:04
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

M napsal(a):
 Manželství Lormana přes veškerou snahu nefungovalo. Pro člověka toužícího po  obyčejném hetero vztahu doporučuji hledat partnera/partnerku mimo komunity  léčící homosexualitu. Je lepší, když homosexuálové mohou přiznat svou  orientaci a nepotřebují zkoušet, jestli je manželství s opačným pohlavím  'uzdraví'.
Krachuje dnes většina manželství a scénář je podobný- začnou si lézt na nervy, takže si jeden z partnerů někoho najde a ten druhý mu je nejen duševně, ale i fyzicky najednou ODPORNÝ. Jak to, když jsou stále heterosexuální? - Není to totiž tak jednoduché. Člověk podvědomě touží po čistém vztahu k jedné ženě a když si najde jinou, ta původní je "navíc". Já jako ženatý muž mám prahnout touhou JEN po své ženě, což odporuje mému biologickému zaměření, když mám kolem sebe stále samé jiné ženy (jsem učitel na ZŠ). Učím se to mnoho let, ale mohu říct, že to jde. Otázkou tedy není, jestli jen v zásadě druhé pohlaví, což je jasný základ, ale budování lásky a vztahu celoživotně K JEDNOMU ČLOVĚKU (možná se ve stáří stejně druhotné pohlavní znaky setřou, takže zbyde jen pravá láska, i když se oba manželé vzhledem příliš neliší). Zkrachování manželství bych tedy neviděl v problému homosexuality, ale kvality konkrétního vztahu.
   
Od: Anonym: M--- )
Kdy: 09. 11. 2019 17:43
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Proto je tak důležité svědectví Lormana. Jejich manželství nezkrachovalo na nedostatku snahy. Snahy bylo mnoho.
Od: Anonym: Anička Mánička--- )
Kdy: 09. 11. 2019 15:12
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Jiří Polák napsal(a):
 No, tak jsem se po pár dnech náhodou podíval sem- a ejhle, zase naše staré  téma…  Máničko, jsou zde přímo o tomhle vlákna delší, než moje cesta do práce,  kterou jezdím autem.  Proč nezalistujete?  Proč pokládáte otázku nevyvratitelně, asice "JE gay/JE lesba"?  Už to je nesmysl, nikdo není 100% gay nebo lesba, stejně jako není 100%  kleptoman, pedofil,  zoofil, alkoholik nebo fetišista.  K vysokému procentu vábení to dojde, když to začne provozovat. Jedná se o  hříšné, znečišťující jednání. Podotýkám- jednání- nikoliv puzení. To je  důvod, proč je homosexuální vztah pro opravdového křesťana nepřípustný.  Navíc takový vztah není nijak obecně přínosný.  Řekl bych asi něco v tomto smyslu s tím, že naše láska a vztah tímhle  nekončí, neseme tohle břemeno společně. Pak bychom se za to modlili- asi  hodně dlouho a doufali bychom v Boží odpověď a osvobození. Je to těžká  zkouška, ale existují i jiné, horší.    
Za mého bratra se také takto modlili, tlak církve a na psychiku byl tak enormní, že je po smrti. Oni jsou svatí, bratr selhal, že? Kdyby ho nechali žít, mám dnes bráchu živého. Své dítě bych vám v životě nesvěřila. Váš fanatismus je nebezpečný. Bohužel, fanatismus zaslepuje a zatemňuje rozum, tak je mi jasné, že nemohu čekat rozumnou odpověď.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 09. 11. 2019 17:10
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Co znamená "nechat žít"? znamená to dělej si co chceš, je mi to jedno? Napsal jsem jasně, že bych se snažil udržovat vztah úplně stejně, jako dřív. To je málo? To je fanatismus? Moje dcera si našla nevěřícího chlapa, staršího než je ona. My s tím jako rodiče nesouhlasíme, on je navíc mnohem starší, takže ji dost ovlivňuje. Pokaždé, když k němu odjíždí, slyší povzdech, nebo výtku (což je trochu podobná situace). Je to fanatismus? Měla by kvůli tomu snad páchat sebevraždu? Asi těžko.. Úpěnlivě se za ní modlíme, protože víme z mnoha příkladů okolo, že dlouhodobý vztah s "mělkým" člověkem je po čase dost frustrující. Pokud jde o dospělé lidi, budou si buď dělat co budou chtít, nebo svěří svůj život Bohu, který je mocen je osvobodit. Buď budou osvobozeni, nebo budou žít v celibátu, nebo si pojedou po svém. Žádný fanatismus v tom nevidím.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 09. 11. 2019 18:15
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Jiří Polák napsal(a):
 Co znamená "nechat žít"? znamená to dělej si co chceš, je mi to  jedno?  Napsal jsem jasně, že bych se snažil udržovat vztah úplně stejně, jako dřív.    To je málo? To je fanatismus?  Moje dcera si našla nevěřícího chlapa…
Můj komentář byl smazán, kdyby nebyl, mohli byste číst, že bych se pokusil (dejme tomu že by to byl syn) o pomoc (nabídnout srovnání s krásnou ženou Selenou), kdyby nepomohlo, měl bych ho rád stejně a možná víc. Kdyby si našel gej-partnera, měl bych pochopení a přijal bych ho i s jeho partnerem. To ale neznamená, že bych i tak něměl být raději, kdyby byl hetero a měl ženu a děti. Proto jsem fanatik?
Jirko, nevěřící může být někdy lepší než věřící. Víra je důležitá, ale nedával bych ji vždy na první místo.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 09. 11. 2019 22:31
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Martin Janča napsal(a):
   Jiří Polák napsal(a):  > Co znamená "nechat žít"? znamená to dělej si co chceš, je mi  to  > jedno?  > Napsal jsem jasně, že bych se snažil udržovat vztah úplně stejně, jako  dřív.  >   > To je málo? To je fanatismus?  > Moje dcera si našla nevěřícího chlapa…    Můj komentář byl smazán, kdyby nebyl, mohli byste číst, že bych se pokusil  (dejme tomu že by to byl syn) o pomoc (nabídnout srovnání s krásnou ženou  Selenou), kdyby nepomohlo, měl bych ho rád stejně a možná víc. Kdyby si  našel gej-partnera, měl bych pochopení a přijal bych ho i s jeho partnerem.  To ale neznamená, že bych i tak něměl být raději, kdyby byl hetero a měl  ženu a děti. Proto jsem fanatik?    Jirko, nevěřící může být někdy lepší než věřící. Víra je důležitá, ale  nedával bych ji vždy na první místo.
Martine jasně že věřící neznamená automaticky výhru, stejně jako není automaticky výhra když člověk není gay. Píšu však o tom konkrétním pánovi, protože ho už trochu známe. Problém mnoha nevěřících (ne všech) je, že neradi přemýšlí. Oni ani nechtějí, protože by jim to mohlo vzít ty blažené "brýle". Raději razí filozofii "ať si každý dělá co chce" , protože tím pádem pak já mohu taky že? Jen dělání si prostoru pro vlastní svévoli a Bůh se musí odsunout na vedlejší kolej kydy typu "kdyby Bůh byl, tak…." Typické fráze lidí co za žádnou cenu nechtějí myslet. To je pštrosí životní filozofie, velmi rozšířená.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 10. 11. 2019 20:05
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Jiří Polák napsal(a):
 Co znamená "nechat žít"? znamená to dělej si co chceš, je mi to  jedno?  Napsal jsem jasně, že bych se snažil udržovat vztah úplně stejně, jako dřív.    To je málo? To je fanatismus?  Moje dcera si našla nevěřícího chlapa, staršího než je ona. My s tím jako  rodiče  nesouhlasíme, on je navíc mnohem starší, takže ji dost ovlivňuje. Pokaždé,  když  k němu odjíždí, slyší povzdech, nebo výtku (což je trochu podobná situace).  Je to fanatismus? Měla by kvůli tomu snad páchat sebevraždu? Asi těžko..  Úpěnlivě se za ní modlíme, protože víme z mnoha příkladů okolo, že  dlouhodobý vztah s "mělkým" člověkem je po čase dost frustrující.  Pokud jde o dospělé lidi, budou si buď dělat co budou chtít, nebo svěří svůj  život Bohu,  který je mocen je osvobodit. Buď budou osvobozeni, nebo budou žít v  celibátu, nebo si pojedou po svém. Žádný fanatismus v tom nevidím.
Pokud si dcera najde mnohem staršího muže, pak Vám i nedostudovaný psycholog potvrdí, že je to pravděpodobně způsobeno tím, že buď vyrůstala bez otce, anebo s otcem, který zcela neplnil svou roli otce. Pak si jej dcera samozřejmě dodatečně hledá v mnohém starším partnerovi. Pro Vás je to především důvod k zamyšlení nad svou rolí otce. Zde neustále pedagogicky všechny poučujete, ale připomínáte mi onoho kováře, který všem koval, ale jaksi zapomněl na tu svou kobylku. Vzhledem k tomu, jak jste se zde prezentoval jako presbyter naší církve, tak to pro mě není až tak překvapivé.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 11. 11. 2019 12:10
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Nebudu zde dále zabíhat do podrobností, které ani nechci zveřejňovat, nicméně nad tím co jsem zanedbal se zabývám daleko déle, než přispívám do zdejšího fóra. Snažíte se mi dát studenou sprchu protože jsem Vás kritizoval, nicméně děkuji za Váš názor.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 11. 11. 2019 12:40
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Romanu Skálovi: Pro to, co údajně ví i nedostudovaný prycholog, máte nějaké doklady? Můžete své tvrzení nějak ozdrojovat? Ani softpsychologie life-stylového časopisu vaše zdůvodnění nezná. https://www.extra.cz/8-skutecnych-duvodu-proc-se-krasne-a-mlade-divky-zamilovavaji-do-starsich-muzu Ta "psychologie ulice" říká taky: "kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde". Myslím, že vůči Jiřímu Polákovi zde postupujete takto vy.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 11. 11. 2019 13:22
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

A. Wrana: Po ne více než dvou minutách googlení jsem zjistil, že o tématu hledání staršího partnera u žen determinované vztahem k otci a jeho deficity existuje nespočet psychologických a lifestylových článků, například:
Je to mnohokrát probrané a notoricky známé téma. Je s podivem, že se tu budeme ještě učit googlit.
Tématu je ale věnovaná velká část knihy J. Poněšický: Fenomén ženství a mužství - Psychologie muže a ženy, rozdíly a vztahy (Praha : Triton, 3. vyd. 2008), kterou jsem měl možnost v papírové podobě kdysi číst.
A ono by koneckonců úplně stačilo komunikovat s nějakými ženami, které si našly mnohem staršího partnera, o důvodech jejich volby. Peripetie vztahu k otci, často nepřítomnému, jsou zde jasně patrné.
Víc mě ale zarážejí slova J. Poláka výše o tom, jaký má vztah ke své dceři, která si našla staršího nevěřícího partnera: "My s tím jako rodiče nesouhlasíme, on je navíc mnohem starší, takže ji dost ovlivňuje. Pokaždé, když k němu odjíždí, slyší povzdech, nebo výtku (což je trochu podobná situace). Je to fanatismus?"
To jsou hrozná slova, velice odstrašující vizitka, jak J. Polák selhává jako rodič, jakým je požehnáním zřejmě pro každé společenství, na kterém participuje - nejen na církevním, ale už i na vlastní rodině. Za podobného rodiče, který mě při každé návštěvě deptá za partnerku nebo manželku, kterou jsem si vybral, bych se věru poděkoval a rozhodně bych se takovému prima prostředí rodičovského domu vyhýbal, jak to jde. Opravdu úžasná kultura, nekonstruktivně mluvit dospělým lidem okolo sebe do života a říkat tomu dokonce snad láska.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 11. 11. 2019 13:32
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Nemusí to být Jirkův případ, ale důvodem to tak bývá, že si staršího najdou holky, co neměly dobrý vztah k otci. Ale důvod mohou být třeba prachy… Jirko, je tvoje dcera na peníze?
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 11. 11. 2019 13:38
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Jančo, i pro vás a vaše diskutérské střevo se mi chce dnes něco křesťanského vykonat. Našel jsem pro vás adresář různých odborníků, kteří vaše diskutování mohou posunout o něco dál:
https://www.navstevalekare.cz/lekari.html?params=psychiatr–;psychiatrie-s51017/moravskoslezsky-kraj-k305/ostrava-o531
Neostýchejte se jim vyprávět, co všechno vyvádíte na Evangnetu i jinde. Jak tu opakovaně roky řádíte, píšete sprosťárny, vyhrožujete fyzickým napadením, stalkujete a šíříte nenávist. Kdo jiný už by vám měl pomoci než osobnosti na uvedeném adresáři?
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 11. 11. 2019 13:51
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Děkuji, ta paní gynekoložka je pěkná. Objednám se pod záminkou vyšetření a seznámím se.
Abych nezůstal dlužen, tady je zase odkaz pro vás http://www.ddubrno.cz
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 11. 11. 2019 13:49
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Myslíte, že existuje způsob, jak tuhle lavinu smyšlenek a dojmologie zastavit? Rozklikl jsem si aspoň první z uvedených linků. Tam je skutečně uveden i důvod, že taková dívka hledá náhradu za otce, který nefungoval. Je to tu ovšem uvedeno jen jako jeden z důvodů. Pak jsou tu další. Hned následuje důvod: že taková dcera naopak svého otce adoruje, a že ve svém hledá někoho podobného. Ale to se do vašeho útoku proti JP nehodí, že? - Už bratra Poláka ze své argumentace propouštím, možná mu není příjemné, že se v něm tak bibráme. Ale útočíte na něj v tomto neférově, o to mi šlo.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 11. 11. 2019 13:52
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

A. Wrana: "Myslíte, že existuje způsob, jak vaši lavinu smyšlenek a dojmologie zastavit?"
Ne, ne, určitě neexistuje takový způsob. :) Opravdu nemíním řešit, co jste rozklikl nebo nerozklikl a jak se s tématem vyrovnáváte. Nad vaší pasivní agresí a nad vašimi nezpůsoby mám už nějaký čas opravdu velice velký nadhled.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 11. 11. 2019 20:15
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

děkuji bratrovi Alešovi za zastání. Byl jsem dost otevřený, možná jsem doufal, že v tom brainstormingu najdu něco hodnotného k přemýšlení. Hledám, ale moc toho nenacházím.. Romane, máte také dospělou dceru? Jak jste zvládal výchovu Vy? Co chlapci a chlapi se kterými jste nějakou nehodou (náhodou) seznámen? Dokážete je vždy bez výhrad akceptovat? Jak s nimi nacházíte nějakou společnou řeč, když Vám vůbec nesedí? Přetvařujete se, nebo vyvoláte konflikt?
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 11. 11. 2019 21:31
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Jiřiku, neprozrazuj na internetových fórech nikdy nic skutečného o sobě. To je moje velká zkušenost. Od jisté doby si na internetu všechno o sobě vymýšlím, evangnetu nevyjímaje. Matu, pletu a šidím, nikdy pravdu neprozradím.
Jestli vypadá tvoje dcera nějak takto, tak se nedivím, že na ni letí chlapi úplně všichni, i ti staří šupáci. A ti jsou právě ve výhodě - mají prachy.
Tvoje "chyba" je jedna - zplodils moc pěknou dceru. (Pan Vrána neotevírat, zneplatnil byste si svěcení.)
Já bych se taky nechal sbalit starší paní, pokud by měla peníze. Tak to prostě je…
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 11. 11. 2019 21:42
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Martine, tím matením, pletením a šiděním jaksi pozbývá konverzace smysl. Před Bohem je nahé a odhalené všechno, tak proč se skrývat před lidmi? Démoni ve tvém okolí také o Tobě vědí hodně a pokud Pán dovolí, zmůžou mnohem víc zlého, než ti zlí zde na www. Tím, že o sobě něco málo zveřejním dokládám, že debatu myslím vážně. Proto jsem vyzýval naše věčné oponenty k tomu samému, ale ničeho jsem se nedočkal.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 11. 11. 2019 21:53
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Protože oni už mají ty zkušenosti. Diskuzi myslím vážně a dikutuji jen vážně. Nikdy bych si nedovolil dělat si tady z toho srandu. Avšak informace o sobě podávám zkreslené. Podle mě "odhalené" je na těchto duskusích pouze to v tom linku v mém předchozím komentáři.
Od: Anonym: Bedřich Engels--- )
Kdy: 12. 11. 2019 13:03
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Jiří Polák napsal(a):
 Martine, tím matením, pletením a šiděním jaksi pozbývá konverzace smysl.  Před Bohem je nahé a odhalené všechno, tak proč se skrývat před lidmi?  Démoni ve tvém okolí také o Tobě vědí hodně a pokud Pán dovolí, zmůžou  mnohem víc zlého, než ti zlí zde na www.  Tím, že o sobě něco málo zveřejním dokládám, že debatu myslím vážně. Proto  jsem vyzýval naše věčné oponenty k tomu samému, ale ničeho jsem se nedočkal.  
Mám se odhalit? ….Třeba v parku….Bojím se ale, že mě seberou….
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 12. 11. 2019 14:06
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

Jirko, Janča vás teď trolí. On si dělá legraci i když píše: "Diskuzi myslím vážně a diskutuji jen vážně. Nikdy bych si nedovolil dělat si tady z toho srandu." I z mé strany rada zní, osobní věci tady vůbec nezmiňujte. Bohu žel.
Od: Anonym: gvínejské prasátko--- )
Kdy: 12. 11. 2019 14:53
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

věci osobní na evangnet nepatří, pohybuje se tu spousta chuligánů
Od: Anonym: Bedřich Engels--- )
Kdy: 13. 11. 2019 16:19
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

gvínejské prasátko napsal(a):
 věci osobní na evangnet nepatří, pohybuje se tu spousta chuligánů
Já mám ženu a tři děti, pracuji jako knihovník a nemám s tím problém to sem na net napsat. Čekáme čtvrté.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 13. 11. 2019 16:30
Předmět: Re: Evangelíci, co byste dělali

OK, na vašem vyzrazení nic nebezpečného není, když se skrýváte za vymyšleným jménem. Nic osobního jste o sobě nenapsal, když to není spojeno s vaší konkrétní osobou. Jiří Polák ovšem píše pod svým jménem vlastním a bezelstně na sebe něco osobního vyzradil. Postaru chtěl jako příklad uvádět své osobní zkušenosti. Dal trochu všanc svou osobu. A trolíci se mu za tu "naivitu" vysmívají.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 13. 11. 2019 19:52
Předmět: Re: Cenzura na evangenetu

Nechápu, proč jsem o5 cenzurován. Děte do háje.