Téma: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Od: Anonym: Xenofanés---.raabnet.net )
Kdy: 18. 02. 2013 21:27
Předmět: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Navigace: link | přehled | fórum
Můj aktuální dotaz: Vydá vedení ČCE stanovisko k zavádění potratové tablety Mifepriston (RU-486) v naší zemi?
Od: Anonym: Dana---.unet.cz )
Kdy: 07. 03. 2013 01:21
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Vzhledem k tomu, že tato pilule zabíjí nenarozený život bylo by žádoucí,aby existoval "ekumenický" protest, ne??? V dobré věci by se měli všichni spojit a táhnout za jeden provaz ať už je to katolík, evangelík, protestant nebo třeba budhista…Státeček si nemůže dělat co chce i na úkor nevinných. Beztak v tom bude farmaceutický byznys..fuj
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 07. 03. 2013 08:44
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

„Státeček si nemůže dělat co chce…“ Tím se chce říci co? Stát tu pilulku jen povolí, že si ji někdo vezme, je už jeho problém. Jestliže se vám to nelíbí, tak působte na ostatní, přesvědčujte, vysvětlujte, ale nezatahujte do toho stát. V tomto státě je mnoho lidí, kteří platí daně a tím financují státní aparát, kteří mají jiný názor než Vy.
Od: Anonym: Jan Horálek---.chmi.cz )
Kdy: 07. 03. 2013 10:17
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

"Stát tu pilulku jen povolí" - no právě. To je jako by stát povolil střílet na ulicích. Je přece naprosto namístě dát státu najevo náš postoj k té věci - ať už skrze petici, nebo skrze prohlášení církví.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 07. 03. 2013 12:15
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Ano, to samozřejmě můžete, ale jde o to, že to lze chápat tak, že chcete po státu, aby omezil práva jiného. Jinak takovéto zákazy vedly k to mu, že se různé látky prodávaly na černém trhu, předražené, nekvalitní.
Od: Anonym: Jan Horálek---.chmi.cz )
Kdy: 07. 03. 2013 15:46
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Někdo to tak třeba chápat může, ale žádné takové právo samozřejmě neexistuje. Připomínám, že u nás platí Listina základních práv a svobod, která říká: "Každý má právo na život. Život je hoden ochrany i před narozením." (Čl. 6, odst. 1.)
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 08. 03. 2013 10:45
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Ano i já souhlasím s tím, že život je třeba chránit i před narozením a v podstatě se ztotožňuji se současnou právní úpravou kdy je toto definováno „věkem“, rozhodně vajíčko spojené se spermií za člověka nepovažuji. Ovšem co zaměřit úsilí jinam. Já dávám příklad, kdy v roce 1914 svíčkové báby (které kdyby se dozvěděly, že si nějaká holka „dala pomoct“, tak by ji snad lynčovaly) vítaly na nádražích vlaky „hrdinů“, kterým se ovšem říkalo potrava pro děla. Ono v I. Světové válce se s výjimkou Turků, řezali křesťané mezi sebou a všichni si brali do úst Boha a Ježíše Krista a chtěli, aby jim pomohl roztrhat na kusy co nejvíc „nepřátel“. A posuňme se nedaleké minulosti, kdy představitel ČCE společně s bratrem v Kristu z ČSCH podpořili „humanitární bombardování“ Jugoslávie (rozuměj Srbska, kdy bylo jasné, že budou umírat lidé (a také umírali) a to v době kdy se vědělo, že Chorvaté (bombardováni byli Srbové) nejsou žádní beránci. Takže ti co před pár lety vykřikovali: “na Bělehrad, na Bělehrad“ dnes budou vystupovat proti tzv. potratové pilulce.
Od: Anonym: Euripído---.raabnet.net )
Kdy: 08. 03. 2013 21:22
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Luboš Tefr napsal(a):
 Ano i já souhlasím s tím, že život je třeba chránit i před narozením a v  podstatě se ztotožňuji se současnou právní úpravou kdy je toto definováno  „věkem“, rozhodně vajíčko spojené se spermií za člověka  nepovažuji. Ovšem co zaměřit úsilí jinam. Já dávám příklad, kdy v roce 1914  svíčkové báby (které kdyby se dozvěděly, že si nějaká holka „dala  pomoct“, tak by ji snad lynčovaly) vítaly na nádražích vlaky  „hrdinů“, kterým se ovšem říkalo potrava pro děla. Ono v I.  Světové válce se s výjimkou Turků, řezali křesťané mezi sebou a všichni si  brali do úst Boha a Ježíše Krista a chtěli, aby jim pomohl roztrhat na kusy  co nejvíc „nepřátel“. A posuňme se nedaleké minulosti, kdy  představitel ČCE společně s bratrem v Kristu z ČSCH podpořili  „humanitární bombardování“ Jugoslávie (rozuměj Srbska, kdy bylo  jasné, že budou umírat lidé (a také umírali) a to v době kdy se vědělo, že  Chorvaté (bombardováni byli Srbové) nejsou žádní beránci. Takže ti co před  pár lety vykřikovali: “na Bělehrad, na Bělehrad“ dnes budou  vystupovat proti tzv. potratové pilulce.
Nikdo Vás nenutí považovat samostatný jednobuněčný organismus za samostatný život, avšak to, co vidíte na těchto fotografiích může být dle "současné právní úpravy" zabíjeno, s čímž, jak sám uvádíte, se ztotožňujete:
(zkopírovat celý odkaz)
A takhle vypadá v praxi provedení toho, s čímž se ztotožňujete:
(pustit video)
Pokud jste křesťan, tak i pro Vás platí přikázání Nezabiješ. Pro upřesnění: RU486 zabíjí to, co vidíte na obrázcích, to není tzv. "pilulka poté", se kterou může být mylně zaměňována potratová tableta RU486.
Od: Anonym: Dana---.unet.cz )
Kdy: 19. 03. 2013 16:06
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Ta pilula se má aplikovat do 9. tt. Projedte si pořádně učebnici embryologie a tam zjistíte, že v 9 tt nemáte žádný shluk buněk ,ale tlukocí srdce. Navíc by ženy s tímhle krámem měly tratit doma s rizikem krvácení, infekcí. Nejste žena, nemůžete ani hodnotit postabortivní syndrom a postraumatickou stresovou poruchu, když to dítě prakticky žena potratí doma. Jsem psycholog, něco o tom vím….Neberte to jenom z "křesťanského pohledu",ale i z pohledu sekulární bioetiky, psychologie apod.
Od: Anonym: Anna Glacová194.228.169.--- )
Kdy: 07. 03. 2013 12:32
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Stát tu pilulku povolit může i nemusí. Církve mohou i nemusí vnášet do našeho světa Boží hodnoty života. Neočekávám, že představitelé ČCE se byť obecně postaví proti této pilulce, protože se zabývají jen určitými morálními zly - a z věci potratů se dlouhodobě snaží se vykrucovat nebo o tom zbaběle raději ani nehovořit…např. s odkazem na svobodu svědomí. Osobně si myslím, že Kristus je proti vraždám včetně potratů; a tím více, že je proti zkrácení doby, kdy se člověk může rozhodnout druhého jedince zabít. Kristus vrahovi odpustí, ale nepředal nám hodnotově neutrální učení. Tabletka povede ke zkratkovitému jednání podobně jako předem daný souhlas s eutanazií pro nějaké případy apod. záležitosti. Pokud jsou křesťané učedníci Pána Ježíše a myslí to vážně, měli by se i přes různé proudy a typy proti postupující vraždící mentalitě ozývat. Ač nekatolík - osobně jsem petici podepsala. Přeji všem ženám, aby měly možnost se o případném potratu rozmyslet dostatečně a raději zvolit jinou variantu než potrat - a když už potrat podstupují,tak mít na věc aspoň 2 dny na rozmysl a nejen ve stresu nebo po nátlaku partnera spolknout prášek a pak s hrůzou koukat do záchodu, až z nich vypadne kus s ručičkama.
Od: Anonym: to je fakt---.raabnet.net )
Kdy: 08. 03. 2013 21:28
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Přesně tak - synodní rada ihned vydá záporné stanovisko k úspěchu komunistů ve volbách či k situaci ve šluknovském výběžku, anebo podpoří sexuální deviace. Když se však jedná o něco zásadního, tak nejliberálnější česká církev (čili ČCE) taktně mlčí. Nic nového.
Od: Anonym: Radek217.174.132.--- )
Kdy: 09. 03. 2013 13:50
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Všechny křesťanské církve, nejen ČCE nebo ŘKC by měly bojovat proti zabíjení bezbranných! Petici jsem podepsal protože věřím, že lidský život je dar od Boha. A ať si kdo chce říká co chce, že oplodněné vajíčko není člověk a podobně… Kdo může zcela s jistotou říci, že se nejedná už o nového jedince? Kdo má právo to určit? Já věřím, že to člověk je. A i kdyby nebyl, tak se jedná minimálně o zárodek nového života. Tedy o "něco" s novým životem natolik úzce spojeného, že z úcty k dílu Stvořitele je toto pro mne nedotknutelné.
Od: Anonym: Dana---.unet.cz )
Kdy: 19. 03. 2013 15:57
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

A v tom je ten problém!! Politika má být prosociální, farmaceutické firmy na tom budou vydělávat a možná i ti doktoři, kteří to budou předepisovat. Přečtěte si na netu pár odkazů o tom jak funguje farmaceutický byznys. Farmaceutické společnosti patří mezi největší magnáty..podívejte se na to ve světě…na léky proti pleši bohatých jde více peněz nežli na léčbu malárie…Medicína už dávno není láskyplný Hippokrates. Ano, stát ji "jenom povolí"..příště stát povolí třeba i "eutanasii" dětí narozených pod 0.5 kg…, protože ho to bude stát hodně nákladů…
Od: Anonym: Locika---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 12. 03. 2013 11:41
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Existence tablety nebo její zákaz nikoho zodpovědnosti nenaučí. Hlavně ať ČCE nevydává žádná stanoviska. Její úkol je snad jiný, ne?
Od: Anonym: Radek217.174.132.--- )
Kdy: 13. 03. 2013 14:02
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Není snad úkolem všeho křesťanstva a křesťanských společenství spolusdílení a spolužití víry směřující k lásce? Myšleno k absolutní Lásce s velkým "L", tedy k samotnému Bohu? A je potrat aktem lásky? Pakliže není, tak vydání prohlášení proti potratům je aktem hajícím lásku, ne? Potom to tedy je v souladu s úkoly církve, nebo snad ne?
„Ke každému, kdo se ke mně přizná před lidmi, i já se přiznám před svým Otcem v nebi; ale každého, kdo mě před lidmi zapře, zapřu i já před svým Otcem v nebi.“ (Mt 10,32-33)
Přiznáme-li se tedy i my k těm malým nenarozeným, hájíme lásku… přiznáváme se tedy k samotnému Bohu, ne?
Opravte mě, pokud píšu hlouposti. Je to jen a jen můj názor.
Od: Anonym: Locika---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 13. 03. 2013 19:34
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

Life is dear, love is dearer. Both can be given up for freedom. Sándor Petőfi - Život je v hierarchii, úplně poslední. - Doba, kdy církev určovala lidem život, je pryč.
Od: Anonym: Antilocika---.raabnet.net )
Kdy: 13. 03. 2013 15:40
Předmět: Re: Potratová tableta RU-486 a ČCE

"Locika" (a jeho další pseudonymy) jsou v diskuzích na těchto stránkách již známé, čeří snad všechny diskuze, co tady jsou, vždy oponuje. Kdyby sem všichni psali, že jablko je červené, hádal by se, že je zelené. Kdyby všichni psali, že je zelené, hádal by se, že je zas červené.
A nyní čekám rychlý smeč od některého z jeho pseudonymů na —.net.upcbroadband.cz o tom, že mé tvrzení není pravda.