Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: homosexualita

Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 20. 06. 2008 14:59
Předmět: Re: homosexualita

Vidíte a přesto to pro křesťanství není otázka klíčová (bohužel, postoj k sexualitě býva v pohledu na křesťanství velmi často přetěžován)…
Asi bychom si museli definovat co myslíte pojmem křesťanství … a vy jste jeho mluvčí? Jinak tato otázka se váže k Desateru a chtít vědět co je a není hříšné by mělo být pro křesťany velmi důležité, ale asi není.
Jak by mu jako mělo být? :D.
Někomu je to asi jedno, ten papouškuje to co chce profesor slyšet. Já osobně bych se nad tím rozporem zamýšlel. A proč jako? Tvrdí-li jeden, že homosexuální jednání je hříšné a druhý, že není, tak já se domnívám, že se jeden mýlí, ale asi moc používám vlastní rozum.
To je jednoduché, lékaři mohou říci, co to homosexualita vlastně je. Je přinejmenším otázkou „intelektuální poctivosti“, aby si člověk ujasnil základní předpoklady (alespoň na pokud mu to umožňuje současné poznání), když se chce vyjadřovat k určité otázce…
Lékaři mohou říci ledacos, ale k otázce hříšnosti homosexuality to nic neřekne. Jestliže nám Bůh zdědil Desatero, tak na tom nějaké současné poznání nemůže nic změnit – co bylo, to bylo. Jinak s tím současným (vědeckým – lékařským) poznáním bych byl opatrný, protože bychom se mohli dozvědět, že nikdo třetího dne po smrti nemohl vstát z mrtvých.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód