Podgrill v Poděbradech Martin Fér Út, 03/06/2025 - 17:49 Zdravíčko mládežníci, víte, co se blíží? Jasně, léto! Ale co by to bylo za zahájení léta bez pořádné grilovačky! Proto vás s radostí zveme na PodGrill, který se koná 21. če...
Sborové shromáždění Martin Fér Út, 03. 06. 2025 - 16:48 Na neděli 22. června od 10.30 (po bohoslužbách) svolává staršovstvo Farního sboru ČCE v Poděbradech sborové shromáždění. Na programu bude:Číst dále about Sborové shromáždění Ne, 22. 06...
Prožil jsem dětství bez lásky, mládí v poutech, byl jsem dealerem drog a propadl jsem se na dno jako bezdomovec…
V rámci sborového odpoledne zveme srdečně na koncert Slávka Klecandra…
Červnové číslo časopisu IN už brzy ve vašich poštovních schránkách! Nabízíme malou ochutnávku...
Farnosti v Pacově a v Pelhřimově srdečně zvou na svou výjezdní bohoslužbu 14. 6. 2025 u kaple sv. Huberta ve Vyklanticích.
Přečtěte si květnový zpravodaj Štítky: Zprávy a ohlasy - leden 2025
Jb, 33,23-24Bohoslužby, 1. 6. 2025, V. Hrouda Čtení: Nu 14, 1-4 Kázání: Jb, 33,23-24 Na kazatelně stojím v posledních letech zřídka. Proto mě zaráží, že kážu pořád na Jóba. Není vyloučeno, že už budu kázat jenom na Jóba, až do smrti ... Ve 33-té...
Srdečně zveme na koncert Černé songy Mississippi v podání Rudolfa Měřínského, který se koná v sobotu 7. června od 18.00 hodin v evangelickém kostele v Hořovicích.
Kázání s tématem “Hospodin hledí k srdci a hledá, co nám svěřil” od faráře Štěpána Janči je ke stažení a přečtení zde.
Bohoslužby ve skalách Mseno Po, 02/06/2025 - 23:26 Evangelický sbor ve Mšeně u Mělníka zve na tradiční bohoslužby ve skalách. Uskuteční se v sobotu 7. června 2025 od 15 hod. na skalním místě Vyhlídky. Po skončení se bude konat pi...
11. 6. 25 v 18:00 , Jihlava - kostel ČCE Ve středu 11. června se od 18 hodin koná v evangelickém kostele ekumenické setkán...
V evangellických kázáních často snižujeme dogmatiku. Když je něco ustáleným učením, mluvíme o zkostnatělosti, když se nějaká nauka příčí našemu rozumu (nebo naší vlastní vnitřní dogmatice, protože přece jen každý nějakou máme), snadno se jí vysmějeme. Většinou příliš snadno. - Jako příklad vybírám myšlenku předurčenosti, predestinace. Myslím totiž, že žádná jiná dogmatická téze není v evangelických kázáních větším otloukánkem.
[celý článek »]Chcete letos prožít Velikonoce naplno? Rádi vás přivítáme, poskytneme nocleh na faře v Chrástu a přijmeme do společenství při slavení Památky Poslední večeře Páně, Památky Kristova utrpení, velikonoční vigilie a slavnosti Kristova zmrtvýchvstání na Boží hod velikonoční.
Kontakt: Karel Šimr, 739 244 774, karel.simr@evangnet.cz
Dnes je 4. 6. 2025,
středa po neděli Exaudi