Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: ČSSD a ČCE, malá komparace

Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 06. 10. 2021 09:22
Předmět: ČSSD a ČCE, malá komparace

Vidíme v přímém přenosu rok od roku se táhnoucí rozklad ČSSD, který se zřejmě potvrdí i ve volbách popozítří. Pokud se vyplní většina předvolebních průzkumů, ČSSD anihiluje do úplně bezvýznamnosti a už se jí pak žádní voliči, kteří by stáli za řeč, na nic nezeptají.
Po nedávné menší pitce s členem jihomoravského vedení ČSSD, dnes už tedy členem bývalým, jsem si uvědomil zajímavé paralely týkající se chaotického upadání a zanikání kdysi významné strany ČSSD a stejně tak i ČCE. Ještě před pár lety by si nikdo nemohl představit, že tato významná a tradiční struktura ztratí vliv a moc, shnije na okraji, přestane být – a helemese, dříve nepředstavitelné se stává skutkem. Oboje jsou vlastně starožitnosti z devatenáctého a dvacátého století, které najednou nikomu k ničemu nejsou. Špendlíčkem by se hrabalo, aby se našla jedna jediná duše, které ČSSD nebo ČCE k čemusi v životě je, vnáší mu do života nějaký smysl, k čemukoli smysluplnému ho posouvá - kromě čím dál menší množiny placených funkcionářů.
Ta dynamika zanikání je taky podobná, ten sebevražedný režim. Místo, aby se smečka v krizi semkla a nějakými racionálními kroky se pokusila vyhrabat se z malérů a výzev, stává se přesný opak. O čím dál shnilejší kapustičku se do krve rvou různí nenažraní slimáci, přes mrtvoly usilují o funkce, vlivy a protože nervozita z potápějící se lodi se zvyšuje, chovají se na palubě čím dál patologičtěji. Dynamika generuje čím dál nevalnější osobnosti, patologie stíhá patologii, infantilita se dá krájet a poslední zhasne.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód