Téma: rozhovor s J.Rumlem

Od: Anonym: LociKa---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 29. 08. 2016 13:04
Předmět: rozhovor s J.Rumlem

Navigace: link | přehled | fórum
rozhovor zajimavý svou nezajímavostí, žádná obsažnost, tlachaní o ničem (role církve jako taková, co to je?) a nejlepší na konec cituji: Po 12 letech pozorování sborů zhůry, sejdu dolů, abych viděl realitu a jsem skutečně zvědav, co to se mnou udělá…
Eva Hůlková to vystihla, církev je mašinerie. http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3693237
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 29. 08. 2016 16:23
Předmět: Re: rozhovor s J.Rumlem

Myslím, že nemáte pravdu, považuji rozhovor za docela zajímavý, první část o pokušení namyšlenosti (to jsou věci tak jemné, že se to sotva dá rozebrat zajímavěji, znamená-li zajímavost bombastičnost), druhou část o průběhu restitucí (a tady sám dotazovaný vpodstatě říká, že to byla jednání nezajímavá), i to chvíli trvající potýkání se: novináři jsou mašinérie x církev je mašinérie. - A na té závěrečné větě vám vadí vlastně co?
Od: Anonym: LociKa---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 29. 08. 2016 18:19
Předmět: Re: rozhovor s J.Rumlem

upřímně, působil na mne tak nudně, ža ani nevím, že byl seniorem… 12 let života v takové funkci zužitkuje tím, že si sedne na uřad práce a nechá se vydržovat daňovými poplatníky. Stěžuje si na nedostatek času v mediích, může být rád, protože by se úplně zdiskreditoval. teď měl 30 min. a neřekl nic věcného, co se mu za to období podařilo splnit, kam církev posunul… Celý rozhovor mi připadal, že je rád, že si to odkroutil, žadný elán, naděje, vize …že byla jednání o restitucích nezajímavá? o to zajímavější jsou prachy, ne?, které ČCE nutně potřebuje pro faráře v prázdných kostelích. Správný pastýř zná své stádo, žije s ním, hlídá ho, je za něj ZODPOVĚDNÝ. bude-li se svou funkcí sedět na posedu, ovečkám bude fuk, nahoru koukat nebudou a pujdou si jinam.
je mi líto, jako venkovský farář, ano, jistě může něco sdělit, jako pastýř senior v mých očích obyčejné ovce selhal na plné čaře.
zdar.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 29. 08. 2016 21:14
Předmět: Re: rozhovor s J.Rumlem

budu taky upřímný. když jste to teď naformulovala takto, musím říct, že části vašich námitek rozumím. taky mně vadilo, když joel ruml při začátku svého funkcionování zdůvodňoval, že do něho nejde s nějakou vizí. dodnes tomu nerozumím. musel by nám to vysvětlit on
Od: Anonym: Janča141.170.144.--- )
Kdy: 29. 08. 2016 22:37
Předmět: Re: rozhovor s J.Rumlem

Myslím, že každý farář, a tím spíš biskup, a to z kterékoli církve, má mít vizi. Kam chce sbor, církev posunout. Nemusí vše být jak si naplánoval, ale prosím, farář bez vize, co to je? To si jenom dělá svoji práci, kázání, biblická, papíry, a tak pořád stejně, jak dny plynou. Takový sbor pak spí, je-li takový senior, nedivím se stavu této církve. Když se podívám třeba na Cébé, nebo na Apoštoláky, jsou úplně jinde.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 30. 08. 2016 08:13
Předmět: Re: rozhovor s J.Rumlem

Díky za připomínku - např. Apoštolská církev že je prý "úplně jinde"? Tak tady musím říct, že právě taková naivní "vizovitost", jakou má často AC, byla možná jedním z důvodů, proč se takový člověk jako JR raději uchýlí do druhého extrému a řekne (asi hloupě - v tom se tu teď shodujeme),že on vizi nemá.
Od: Anonym: LociKa---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 30. 08. 2016 15:20
Předmět: Re: rozhovor s J.Rumlem

na vysvětlování je pozdě. Seděl tam v době, kdy církev prožívala (podle mne) po reformaci nejzlomovější dobu, (pravda moc toho o církevních dějinách nevím, tak se omlouvám, jestli jsem přehlídla nějaký koncil) a sice přijmout či ne brebendu od katolíků. prohrál nám to. podlehl mamonu a tlaku uzkoprsých farářů, kteří nemyslejí na nic jiného než aby se měli dobře teď a tady. měl by se zodpovídat nám ovečkám, co tvrdě nesouhlasily.
Od: Anonym: Janča141.170.144.--- )
Kdy: 30. 08. 2016 20:34
Předmět: Re: rozhovor s J.Rumlem

Nyní celé puštěno a poslechnuto. Mimo kritizovaného, se mi tam Ruml líbil. Narovinu řekl redaktorce, že novináři jsou banda, která má dopředu dáno, jak má informovat. Bylo to jak rozhovor s Okamurou, na plnou hubu. Dávám like. Nerozumím tomu, proč to takto nesekal i těch 12 let na synodech, myslím, že by tu církev opravdu potáhl o kus dál.