Téma: ČCE je posedlá homosexualitou

Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 30. 07. 2019 17:55
Předmět: ČCE je posedlá homosexualitou

Navigace: link | přehled | fórum
Dovolím si trochu se obhajovat, možná alibisticky. Janča že je posedlý homosexualitou, vymyká se své církvi, je třeba jej eliminovat kánony ČCE?
Nuže, přečtěte si nového Bratra. Hádejte, jaké je (zase) téma.
Kdo nemá papírovej, může nakouknout třeba na http://www.ceskybratr.cz/archives/21168
Od: Anonym: Honza--- )
Kdy: 30. 07. 2019 23:42
Předmět: Re: ČCE je posedlá homosexualitou

Český Bratr už mi taky leze na nervy. Ale vy tady sním.
Od: Kazatel ČCE Jiří Tengler <>
Kdy: 31. 07. 2019 11:10
Předmět: Re: ČCE je posedlá homosexualitou

Díky za odkaz, Jančo. Článek, věnovaný homosexualitě, je velice pěkný. Lze jej skloubit i se zásadou "nenávidět hřích a milovat hříšníka", na kterou se často odvolávají odmítači homosexuality. Pokud se vám článek nelíbí, podotýkám, že byl převzat z časopisu Církve bratrské "Brána". Že by už ani ti evangelikálové nebyli to, co bývali? Nenapadává vás nějaký způsob, jak naši nebohou ČCE uchránit před jejich LGBT+ ideologií?
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 31. 07. 2019 12:31
Předmět: Re: ČCE je posedlá homosexualitou

Řeč byla o něčem jiném. O tom, že ČCE je posedlá homosexualitou, ne jenom Janča.
A Česky bratr se jí nevěnuje jen ve vámi zmíněném jednom článku, jak naznačujete. Ani já jsem nepsal o nějakém konkrétním článku. Nemyslím si, že by časopis Brána dokázal na téma "tradiční rodina" našroubovat propagaci homosexuality jako zvládl Č. bratr - tak by to ani Janča nesvedl. Ze všeho nejvíc mne dostalo, když i v anketě na téma "tradiční rodina" mluví čtyři dotázaní z pěti o potřebě manželství pro homosexuály. Poněkud podezřelá náhoda, vám se nezdá?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 31. 07. 2019 14:14
Předmět: Re: ČB

Jančo, anketou asi myslíte "Otázku na tělo". Ano, je to velice divný článeček. Je potřeba upřesnění, není to ankteta na téma "tradiční rodiny", i vámi uváděné počty jsou nesprávné. Ale jinak s vámi souhlasím. Skoro všichni tady přímo nebo nepřímo mluví o potřebě manželství pro homosexuály. Možná je vyznění takoé, že se ČB cíleně doptával homosexuálů. Jsou dotazovaní homosexuálové? Nebo sympatizanti LGBT+ komunity? Máte se to domýšlet? Redakce nás ponechává v pochybách…
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 31. 07. 2019 16:14
Předmět: Re: ČB

Otázka do ankety by mohla znít např. "Jak vnímají homosexuálové tradiční rodinu". Bylo by to tak lepší. Takto to působí jako manipulace (kdybych v kostele náhodně oslovil pět bratrů/sester se stejnou otázkou, kolik odpovědí typu ČB bych dostal? Byla by vůbec aspoň jedna takováto?)
Mám dojem, že ČB hodně jen přebírá články těch, kteří jsou ochotni do něho přispívat. A žel je to tahle skupina lidí. Možná je to výzva pro nás ostatní.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 31. 07. 2019 21:51
Předmět: Re: ČCE je posedlá homosexualitou

Dovoluji si vás všechny vřele pozvat na náš-váš festival Prague pride, který se blíží - viz: https://www.praguepride.cz/cs/ Jsme vděčni, že nás opět podpoří naše církev bohoslužbami, diskusemi i účastí v průvodu. Věříme, že se to následně projeví i v nárůstu nových členů naší církve. Festival určitě může pomoci získat novou odvahu přiznat se ke své orientaci i zdejšímu diskutujícímu panu Jančovi, případně dalším. Vždyť i oni přece vědí, že svět není černobílý, ale duhový.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 31. 07. 2019 23:18
Předmět: Re: ČCE je posedlá homosexualitou

Jé děkuju. Potěšilo. Ostýchám se tam jít už léta. Ale letos už do toho praštím. Doufám, že bude TEPLO, obleču si plavky, ale když bude zima, tak raději ještě hodinky. Doufám, že ve Flying Tigeru budou mít ty žůžo duhový brejle s těma růžovýma sklama za těch 199 Kč. Nejvíc se ale těším k Martinovi ve zdi na ty sexy bohoslužby. Budu sedět v první lavici s růžencem na krku.