Téma: Za co pochválíme ČCE

Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 12. 03. 2018 20:44
Předmět: Za co pochválíme ČCE

Navigace: link | přehled | fórum
Všímam si, že poslední dobou se zde ČCE převážně kritizuje. Pojďme spolu zkusit najít na ČCE také něco pozitivního. Za co byste ČCE pochválili vy?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 13. 03. 2018 06:51
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE

já oceňuji např. to (už to tady zmiňuji poněkolikáté, vím), že každý člen církve může říct a prosazovat svůj názor, a když se mu podaří o něm přesvědčit i další, může vést i ke změně poměrů v církvi
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 13. 03. 2018 19:26
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE

1. Když chci fundované vysvětlení nějakého "oříšku" v Bibli, obrátit se na faráře ČCE je obvykle nejlepší volba. Jsou v tom nejlepší.
2. Když se chci stát opravdu solidním biblistou, stanu se jím na ETF.
3. Biblisté z ETF jsou špičky v oboru.
4. ČCE není namachrovaná církev. Ze všech mi přijde nejpokornější. (Možná že až moc.)
5. V ČCE můžu říct svůj názor na plnou hubu a nic se mi nestane.
6. V ČCE slouží nějakej farář Vrána, který má nekonečnou trpělivost s troly. 😎
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 14. 03. 2018 23:21
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE

Když se kritizuje ČCE, je živo. Když se má chválit, diskuse vázne. Moc pozitivního jsme toho tedy o ČCE dohromady nedali. Nakonec to vypadá, že kdyby ETF převzala jiná církev nebo splynula pod jinou fakultu (k čemuž možná jednou i dojde), tak už v ní kromě té svobody slova, na které jsme se s bratrem Vránou tady shodli, nic pozitivního nezbývá. Ale nebyl můj záměr přivést diskusi do tohoto bodu. Ještě nás mohou nějaká pozitiva napadnout. Pojďme to zkusit!
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 15. 03. 2018 06:28
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE

hele, tohle "diskusní" forum nebylo nikdy reprezentativní. Aby se z převahy negativních názorů dalo usuzovat na špatnost církve, nebo z neochoty psát o dobrých věcech na to, že nic dobrého není. Zapojí se tady jen pár evangelíků - a často to tu připomíná spíše kanalizaci. Co z toho je spíše příčinou a co spíše následkem, nebudu soudit. Když se kanál za*ere ho*ny, už se nikomu nechce tudy pouštět papírové lodičky.- A taky platí, že se snadněji kritizuje než chválí. A že asi i toto je měřítkem víry, jestli má někdo větší potřebu nadávat než chválit. - A propos: když tady byla ta fejsbukova stránka Přátelé ČCE tak jednostranně zhaněna, řeknu, že mně se docela líbí, a že ta mi přijde docela pestrá a pozitivní.
Od: Anonym: Daniel Hodan jr.---.internetdsl.tpnet.pl )
Kdy: 15. 03. 2018 17:11
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE

Mě spíš fascinuje chucpe bytůstky, která opakovaně iniciuje kampaně, za které pak všechny v licoměrné 1. osobě plurálu kárá. K její psychopathii patří i to, že není sxhopna jméno druhých napsat bez zkomolení. Ani mé nekomplikovaně české jméno tomu neuniklo. :-)
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 15. 03. 2018 18:46
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE

Pane Hošan, špatně se mi to po vás čte. K tématu diskuse nechcete přispět nic? Jsem si myslel, že bude nějaká lepší debata, když změníme téma, ale zase z toho vzniká fraška. To je škoda.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 15. 03. 2018 20:52
Předmět: (ne)diskuse

Jančo, kolik vám bylo, když jste vstoupila do těchto "diskusí"? Odhaduji, že 17. A naučila jste se především drzosti a falešnosti. Proč urážíte pana Hodana? A koho obviňujete, že tu z toho dělá frašku?
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 15. 03. 2018 21:30
Předmět: Re: (ne)diskuse

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Jančo, kolik vám bylo, když jste vstoupila do těchto "diskusí"?  Odhaduji, že 17. A naučila jste se především drzosti a falešnosti. Proč  urážíte pana Hodana? A koho obviňujete, že tu z toho dělá frašku?
No, skoro jste se trefil. Myslím, že jsem zrovna maturovala.
Né, on urážel mě.
Obviňuju pana Hošana, já a vy jsme zatím diskutovali k věci.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 15. 03. 2018 22:16
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Když se kanál za*ere  ho*ny, už se nikomu nechce tudy pouštět papírové lodičky.- A propos: když tady byla ta  fejsbukova stránka Přátelé ČCE tak jednostranně zhaněna, řeknu, že mně se  docela líbí, a že ta mi přijde docela pestrá a pozitivní.
Nebylo mým úmyslem ji zhatit. Pouze jsem popsala moji zkušenost s nějakým psychopatem co se tam na mě pověsil. A pak že se tam nadprůměrně zmiňuje homosexualita, živí nelibost vůči demokraticky zvolenému prezidentovi (nyní již třetí den vkuse), podkuřuje se Kalouskovi, eurofašismu, sudeťákům… Ale jsou tam i témata dobrá a hlavně má víc diskutujících členů. Možná tam píše i můj virtuální kamarád Velký pes pod reálným profilem, ale nechť se přizná sám…
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 15. 03. 2018 22:37
Předmět: (ne)diskuse

napadá mě teď, jestli to není vaším monitorem nebo dislexií - nemyslím to špatně - když nazýváte pana Hodana "Hošanem", což jsem považoval za projev drzosti. Když teď vidím, že jste mé sloveso "hanit" pochopila jako "hatit"…
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 15. 03. 2018 23:19
Předmět: Re: (ne)diskuse

Nu což, vzhledem k tomu, že mě zde někteří nazvali bláznem, blbečkem, idiotem, grázlem, …, ačkoliv jsem se tak nikdy v nicku nepodepsala, tak to nebude na mé straně zas tak velká porucha.
Od: Anonym: Honza <> ( --- )
Kdy: 16. 03. 2018 02:19
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE

K tématu chvály ČCE. Znám pár farářských rodin, které provozují otevřenou faru - je to trochu průchoďák - a jsou vstřícní ke každému, zejména k tomu, kdo v dobrém přichází… Vzhledem k tomu, že ČCE je povýtce liberální církev, tak se zmíněné farářské rodiny nemusí přetvařovat a neskrývají i případné drobné slabosti. Jiná věc, jak takovýto provoz na faře vnímají tamní děti, případně sestry farářové (ale to bych uhnul od zmíněného tématu).
Od: Anonym: jeden evangelík--- )
Kdy: 16. 03. 2018 18:18
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE

chtěl bych pochválit CČE za to že v ní nejsou ty ujetý letniční proudy, hnutí prosperity atd.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 30. 03. 2018 14:52
Předmět: Re: Za co dál pochválíme ČCE?

Chtěl bych pochválit dnešní bohoslužby z Těšína, vysílané na ČT 2. Byl jsem dojat. Myslel jsem si, že žádný takto živý sbor na svědectví Kristu už v naší církvi ČCE dnes není.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 04. 2018 20:15
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE?

Nyní bych chtěl pochválit ČCE, že její členové nenarušovali letošní Pochod pro život a rodinu.
Od: Anonym: cestmir <> ( --- )
Kdy: 10. 04. 2018 21:02
Předmět: Re: Za co dál pochválíme ČCE?

Martin Janča napsal(a):
 Chtěl bych pochválit dnešní bohoslužby z Těšína, vysílané na ČT 2. Byl jsem  dojat. Myslel jsem si, že žádný takto živý sbor na svědectví Kristu už v  naší církvi ČCE dnes není.
Ale je. Musíte chodit více mezi lidi. 20.5.,v 18.hod.,bude náš farní sbor v Krabčicích pod Řípem ústy Romana Dragouna vyznávat totéž. A určitě se zpěvem i přidá (včetně pozvaných a-teeistických = nepijích čaj, hostů). Bude mi ctí držet Vám vedle sebe místo, slečno Martino. Můžete si pak dokonce popovídat i s Romanem (vzhledem k tomu, že si s ním tykám, dovoluji si toto oslovení). Doufám, že nevyměknete, přijdete a pochválíte. A konečně se z tajemné slečny stanete ženou statečnou. P.S. první píseň:"Zdroj". Prosím, neplést s Prazdrojem. Hezký večer. CS
Od: Anonym: cestmir <> ( --- )
Kdy: 10. 04. 2018 20:50
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE

jeden evangelík napsal(a):
 chtěl bych pochválit CČE za to že v ní nejsou ty ujetý letniční proudy,  hnutí prosperity atd.
Děkuji za tento postřeh. CS
Od: Anonym: Martina Janča--- )
Kdy: 10. 04. 2018 22:15
Předmět: Re: Za co pochválíme ČCE

Mám trochu podezření, jestli Jeden Evangelík není pan Vrána. Soudě dle chronického psaní malých písmen na začátku vět. Ale netvrdím to, jenom tak přemýšlím.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.108.broadband7.iol.cz )
Kdy: 15. 09. 2021 21:34
Předmět: Volby do poslanecké sněmovny 2021

Tak jak to vidíte milí bratři, milé sestry? Umírnněné strany vstupují do koalic s kontroverzními, Babiš se snaží,ale je plný kostlivců ve skříni, Piráti to je vše ve znaku ztráty identity a zelené digitální autodestrukce … Koho volit a proč? Ví někdo?
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 15. 09. 2021 21:49
Předmět: Re: Volby do poslanecké sněmovny 2021

Volte si koho chcete, je to vaše demokratické právo, volby jsou tajné a konají se za plentou. Hezký večer.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 16. 09. 2021 06:32
Předmět: Re: Volby do poslanecké sněmovny 2021

Jirko, proti každé straně byste našel opravdu hodně silný důvod, proč ji nevolit. Že se pak velmi divíte těm, kdo ji volí. Je to holt politický boj, že na všechny nakydali protivníci špínu. (A to ještě když my se do takového přehánění necháme vtáhnout, a mluvíme třeba o "digitální autodestrukci".) Holt žijeme v reálném světě. A přesto je lepší volit než nevolit. Svou volbu mám.