Oznámení: FS ČCE v Brně – Husovicích hledá, nejlépe od listopadu 2024, nového faráře/farářku na plný úvazek

Oznámení > Kazatelská místa

FS ČCE v Brně – Husovicích hledá, nejlépe od listopadu 2024, nového faráře/farářku na plný úvazek

Jsme středně velké společenství, pro které byla vždy typická velká otevřenost a velkorysost. Charakter sboru je do značné míry určován tím, že jde o sbor ve velkém městě, který je tvořen užším jádrem aktivních členů a také řadou více či méně občasných návštěvníků a příznivců. Jsme vděční za každého, kdo mezi nás přijde, aby tu načerpal duchovní povzbuzení. S touto myšlenkou sbor pod vedením stávajícího faráře pořádal například festival Husovický dvorek, který spojením bohoslužeb s uměleckými produkcemi přitahoval jednak zájemce o umění, jednak mladé rodiny s dětmi, protože řada divadelních představení zde uváděných byla zaměřena na děti. Zachování této tradice je možné, ale není zásadní. Zásadní je pro nás zachování otevřeného společenství; chceme se i nadále soustředit na otázku, jakými cestami můžeme s evangeliem vycházet „z kostela ven“.
Společenství sboru zahrnuje všechny generace a chceme, aby se tu všichni cítili dobře. Staráme se o děti, do této práce je zapojená mládež – pravidelně ve spolupráci s farářem pořádá dětské tábory. Setkáváme se na sborových víkendech a na sborové dovolené pod stany. I zde není podstatné zachování forem, ale velmi stojíme o to, aby se pod vedením nového faráře práce s dětmi a mládeží ve sboru dále rozvíjela, stejně jako další aktivity zaměřené na jiné věkové kategorie, vč. seniorů.
Náš sbor stál u zrodu evangelické základní školy Filipka a úzce s ní spolupracuje. Součástí této spolupráce je malý pracovní úvazek našeho faráře ve škole; ten zahrnuje pořádání bohoslužeb čtyřikrát ročně a každotýdenní výuku biblických příběhů na prvním stupni (1,5 vyučovací hodiny/týdně).
Aktuálně Filipka připravuje otevření gymnázia, a to od září 2024. Přáli bychom si, aby náš nový farář na gymnáziu nějakou formou také působil, protože chceme, aby obě školy zůstaly v úzkém kontaktu se sborem. Představa o tomto působení ale zatím nemá přesné obrysy. Novému faráři nabízíme tedy možnost zapojit se do formování prvního evangelického gymnázia (nad rámec úvazku ve sboru) v míře podle dohody a vlastního uvážení. Spolupracujeme také s brněnským střediskem Diakonie ČCE. Střípky ze sborového života najdete i na našem webu www.ccehusovice.cz
Ve sborovém domě můžeme nabídnout zrekonstruovaný farářský byt 4+1.
Rádi bychom i pod vedením nového faráře zůstali otevřeným společenstvím, zaměřeným nikoli na sebe, ale na společné hledání božího království a jeho otevírání a nabízení tomuto světu. Přijměte, prosím, nezávazné pozvání do Husovic. Rádi se s vámi setkáme.
Inzerent: FS ČCE BRNO - HUSOVICE <>
Stav: trvá



Kontaktní formulář






<Neověřeno!>





Re: FS ČCE v Brně – Husovicích hledá, nejlépe od listopadu 2024, nového faráře/farářku na plný úvazek









Ověření emailu