Systematické otázky


Odpověď na příspěvek: Re: Prvotní hřích trochu jinak

Od: Anonym: BohemianAnonymus <> ( ---.net.upc.cz )
Kdy: 23. 05. 2008 21:46
Předmět: Re: Prvotní hřích trochu jinak

To: JD
Jen jednostranně (diskuse uzavřena) – poslední vzkaz.
Vážený pane Deštenský,
Já Vás vůbec nezatracuji a nerozhoduji o tom, kde se po ztrátě fyzického těla octnete; ale ač to z Vašeho pohledu nevypadá, přesto se Vám snažím pomoci. Problém je obecně v tom, co jsem již v mých minulých příspěvcích vyjádřil krátkým heslem: KDO NENÁSLEDUJE – NEPOCHOPÍ.“ Dietrich Bonhoeffer kdysi napsal: JEN VĚŘÍCÍ POSLOUCHÁ A JEN POSLUŠNÝ VĚŘÍ.
Tedy poznání Písem svatých se dostaví postupně, pokud mu ovšem předchází NÁSLEDOVÁNÍ KRISTA, které je nerozlučně spojeno se SEBEZÁPOREM a NESENÍM KŘÍŽE. (např. Mat. 16:24). Bez následování Krista a nesení kříže je poznání Bible nemožné – PROTOŽE JEN TEN, KDO NÁSLEDUJE KRISTA JE VĚŘÍCÍ A POSLOUCHÁ HO – TEDY BŮH A JEHO SLOVO K NĚMU MLUVÍ. K tomuto tvrzení lze dospět syntézou obou výše uvedených hesel. Tedy jen pro věřícího se Bible stává mocí ke spasení (Ř. 1:16). Pro ostatní zůstává Bible zavřenou knihou; pro ně platí, že se při jejím výkladu pohybují jako slon v porcelánu, nic, nebo jen velice málo z ní chápajíce – což je bohužel Váš případ. Vy totiž nepřistupujete k výkladu svatých textů s patřičným respektem; napadáte spolehlivost Bible a podsouváte celé řadě židovských a křesťanských učenců to, že ji zfalšovali, aniž byste blíže doložil, kdo, kdy, a proč, konkrétní biblické místo zfalšoval. Zůstáváte jen v obecné rovině a proto zcela beznadějně na povrchu věcí.
Váš citát:
A buďto přesvědčíme ostatní o té naší pravdě a oni skončí v lůně spasitelné církve, nebo je nepřesvědčíme a pak jsou po nás plemenem satanovým. Zdraví vás Jiří Deštenský.
Již jsem již mnohokrát řekl, napsal, a pro Vás to zopakuji znovu a naposled: žádná církev na světě, ani sjednocená světová církev nemá moc kohokoli zachránit; tu moc má jenom PÁN JEŽÍŠ KRISTUS, BOŽÍ SYN, obětovaný za hříchy lidstva.
Uvedu svůj citát z příspěvku EKUMÉNA, uveřejněný ve stejnojmenné rubrice již 26. 06. 2006:
SJEDNOCENÍ CÍRKVÍ V JEDNU SVĚT NEZACHRÁNÍ. SVĚT ZACHRÁNÍ POUZE PŘIJETÍ KRISTOVY OBĚTI.
MÁME SE SJEDNOTIT JEN S KRISTEM - A TO BOHATĚ POSTAČÍ. Dějiny nás učí, že všude tam, kde POJÍTKEM MEZI VĚŘÍCÍMI BYL LIDSKÝ SYSTÉM A NIKOLI KRISTUS, docházelo k nejhorším úchylkám od Božího Slova a byly porušovány nejen zákony Boží, ale i lidské.
TEDY TEN, KDO VEJDE SKRZE KRISTA, NIKOLI SKRZE CÍRKEV, BUDE ZACHRÁNĚN - viz texty 12, 13.
Když jste svoji činnost zde zahájil kritikou mého biblického pojetí ekumény v odpovědi na „VZTAH ČLENA SBORU K VEDENÍ SVÉ CÍRKVE“ ze dne 14. 03. 2008, měl jste si můj výše citovaný příspěvek EKUMÉNA z 26. 06. 2006 dobře prostudovat. Měl jste na to dost času. Kdybyste tak učinil, pak byste se o lůně spasitelné církve vůbec nezmiňoval. Navíc: protože zřejmě nejste křesťanem, neměl byste se k otázce ekumény vůbec vyjadřovat, neboť se vás naprosto netýká.
Váš problém vidím též v tom, že nebiblickým textům přisuzujete stejnou, nebo dokonce větší důležitost než Bibli. Tedy děláte totéž jako ŘKC, kterou zde tak vehementně kritizujete – činíte tak ale v daleko větší míře než ona. Problém vidím také v tom, že vašimi rouhavými výroky na sebe přivoláváte Boží hněv – to Vám musím říci naprosto otevřeně. Pokud si snad myslíte, že poukazováním na jisté omyly církve (ke kterým skutečně v minulosti došlo), něco v církvi změníte, pak jste na velikém omylu. Obroda církve, tedy reformace, musí zásadně vycházet zevnitř – tedy od následovníků Kristových, kterým je Bohem darováno potřebné poznání a moudrost. Ale ten, kdo by chtěl církev reformovat zvenčí, je přinejmenším hloupý; takový totiž nemá k dispozici nutně ani potřebné poznání, ani moudrost darovanou od Boha.
Pokud jde o úpravy biblických textů: např. z Bible Svědků Jehovových (nepoužívejte pro ně prosím zkratky SJ, která je u nás vyhrazena jezuitům /Societas Iesu/), není možné odhalit to, že např. Pán Ježíš Kristus je Syn Boží (např. J.1:34); že je totožný s Otcem (J. 10:30); že je Cesta, Pravda a Život, a že nikdo nepřichází k Otci, než skrze Něho (J. 14:6); že je Dveřmi, vedoucími k Otci (J. 10:9) a podobně.
Odchylky Svědků Jehovových se nutně sčítají a časem vedou ke katastrofálním odchylkám od Božího Slova – tedy směrem do zahynutí. Buď, pane Deštenský, přijmete Boha tak jak se nám v Bibli podává, nebo zahynete. Nemylte se, já Vás nesoudím, avšak setrváte-li ve svých bludech, tak se po smrti před oním nádherným světlem odsoudíte sám!!! Blíže viz můj příspěvek „Je Satan stále nositelem světla?“ z 27.04.2008.
Ef. 5:14 „ PROBUĎ SE, KDO SPÍŠ, VSTAŇ Z MRTVÝCH, A ZAZÁŘÍ TI KRISTUS.“
Můžeme vstát z mrtvých? Ve vlastní síle nikoli, ale můžeme za to prosit. A protože je Boží vůle, aby nikdo nezahynul (Ez. 18:32; 33:11), Bůh nás vyslyší. Protože tomu, kdo Ho prosí dává (např. J. 15:7) a kdo hledá, nalézá, a tomu, kdo tluče, otevírá (Mt. 7:7,8). Kéž by tyto texty hovořily i k Vám!!!
BohemianAnonymus

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód