Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: To jsou tedy argumenty...

Od: Anonym: Ondra G194.228.169.--- )
Kdy: 24. 02. 2012 18:37
Předmět: Re: To jsou tedy argumenty...

Davidu Protestovi:
Rád bych Vám odpověděl, ale text se stává trochu nepřehledným, proto teď zareaguji jen na jednu věc - to, co se týká katolické církve, že prý je nejmocnější organizace světa. Nakonec hlavní důvod, proč jsem se na Vaše příspěvky ozval, je právě to, že nechci, aby na webu těsně spojeném s evangelickou církví někdo šířil nepravdivé informace o jiných církvích.
Souhlasím s Vámi, že OSN není nejmocnější organizací světa. Ale srovnejte vliv OSN a katolíků u nás: OSN nám vytkla babyboxy - a do r. 2014 mají být zrušeny a nahrazeny "podporou plánovaného rodičovství". Proti tomu - rozumějte proti plošné antikoncepci a potratům - dlouhodobě bojuje katolická církev. Výsledek? ŘKC nedosáhla nic, OSN všechno. Nebo co jiného prosadila u nás katolická církev? Náš stát jí už 60 let zadržuje majetek a jí nezbývá než vyčkávat, jestli jí milostivě aspoň nějaký zbytek vydá. Ve světě je situace ještě horší. Co zmůže katolická církev proti islamizaci Afriky? Co zmůže proti Číně, která ji na svém území pronásleduje? Co zmůže proti USA, které se po Bushově odchodu znovu rozhodly podporovat vědecké pokusy na lidských embryích a podobně? Co zmůže katolická církev proti EU, která vymazává šmahem křesťanství z Evropy? Jestli prezidenti prokazují papeži čest, ještě to neznamená, že pro ně něco znamená. Nakonec většina prezidentů velkou moc nemá, jde o formální hlavy států.
A když se podíváte na vliv katolíků na protestantské církve, snad byste mohl uznat, že jejich vliv není vždycky špatný. Neuznávám sice papežskou neomylnost, ale většina věcí, co současný papež říká, souhlasí s Biblí. Což se o některých protestantských teolozích říct nedá.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód