Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: panu Tenglerovi

Od: Anonym: David protest <> ( ---.8-3.cable.virginmedia.com )
Kdy: 30. 01. 2012 14:12
Předmět: panu Tenglerovi

Vlastně je to tak, že Neděle není v originále tradice římskokatolická, ale římská, ŘKC ji jen přejala. V Římě se neděle slavila už mnohem dříve, neboť to byl pohanský den slunce. Není to nic, co by pocházelo od prvotních křesťanů. Nikde v Bibli není o důležitosti Neděle sebemenší zmínka, čili v rámci křesťanství je to čistě výtvor římské církve. Dokonce v Bibli není nikde ani spojení "první den po Sobotě" nebo "první den týdne" ve spojení se vzkříšením Ježíše, což může být pro někoho překvapivé.
Sobota se v křesťanských církvích po celém světě slavila až do třetího století i déle, Neděle se slavila pouze v Alexandrii a v Římě, protože to byly hlavní centra pohanských náboženství. Ve čtvrtém století ustanovil papež Sylvestr oficiální změnu ve svěcení ze Soboty na Neděli, Císař Konstantin ji ustanovil mimocírkevně již o několik málo let dříve. To je všechno zdokumentováno a i tento dokument mám. Je také zcela jisté že Sobotu světili i apoštolové jak se můžeme dočíst v Bibli. Ono je ve skutečnosti jedno co tvrdí ŘKC, ta lže neustále, takže na její slovo se spoléhat nemusíme. Důležité jsou Biblické argumenty, které podává v oněch článcích v Catholic Mirror, což nejsou jen arogantní řeči o katolické historii ale hlavně podrobné rozbory Biblických textů. Doporučoval bych to přečíst každému, už jen pro zajímavost jako skvělý zdroj poznatků a pro skutečně vysokou kvalitu argumentace. Nevím jestli to katolíci přejali od adventistů, ale někdo říkal, že ty jejich důkazy jsou dokonce lepší a propracovanější než ty, které běžně dávají adventisté, čili přisoudil bych to spíše znalostem katolíků. Časopis mám a mohu Vám ho poslat na e-mail pokud budete chtít, je to z roku 1893. Jinak nevím, proč to tohoto tématu všichni automaticky tahají adventisty, tady jde přece o biblické pravdy. Je ale logické, že adventistům tyto články dělají radost, však koho by to nepotěšilo, vždyť v nich jsou uznáváni jako jediní praví protestanté nejmocnější organizací na světě. Někým, koho sami označují za antikrista.
Na světě je nepřeháním stovky církví, které světí Sobotu a adventisté s tím ani ve své době nepřišli jako první, už tehdy byly církve které světily sobotu. Takové církve byly i ve středověku, např. Valdenští. Na doktrínách o Sobotě také založila ŘKC konečné odsouzení reformačního hnutí. Papežský vyslanec, který na sněmu debatoval s Lutherem tehdy předložil důkazy o biblickosti svěcení Soboty a na jejich základě obvinil Luthera a celé hnutí, že jejich prohlášení "sola scriptura" je jen mluvení do větru, pokud nejsou ochotni následovat to co písmo říká a světit Sobotu. Reformace tehdy nemohla obstát, protože důkazy byly na straně papežského vyslance a přesvědčit všechny protestanty, aby začali světit Sobotu bylo zhola nemožné. Co tím chci říci je, že to není jen záležitost adventistů, ale byla to záležitost křesťanů od počátku.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód