Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Pro Pavla Duchana

Od: Anonym: David Protest---.8-3.cable.virginmedia.com )
Kdy: 10. 09. 2010 12:17
Předmět: Pro Pavla Duchana

Neočekávám slovo Neděle v Bibli to je snad samozřejmé, ne, jak Vás to napadlo? Kdyby něco, tak očekávám alespoň spojení první den po Sobotě ve spojitosti s jeho svěcením. Můžete si sice v angličtině vyhledat, že Sabbath je sváteční den Židů, ale to je novodobá subjektivní interpretace. V Bibli znamená Sabat den odpočinku. Nebýt toho, že normálním zvykem je světit Neděli, vůbec byste ani nepřemýšlel o takových argumentech. Svěcení Soboty by pro Vás bylo naprosto jasné. Sabat je v Bibli pokaždé sedmý den v Týdnu. Nikde v Bibli není napsáno, že byl zrušen. Nabídl jsem i jednomu svému katolickému příteli 30000Kč, aby mi ukázal jeden jediný důkaz. Nejdřív se smál a říkal, že je to jasné, potom přestal, důkaz najít nemohl. Nikde není psáno, že By Ježíš ani jeden jediný jeho učedník a následovník světil jiný den než Sobotu. Bez té hloupé nedělní tradice, by Vás ani nenapadlo světit Neděli.
Tvrzení, že Sobota může být naše občanská Neděle je také prokazatelně mylné. Můžete si projít historii. Zjistíte, že za tu dobu byl kalendářní systém nekolikrát změněn a o jeden den podunut dopředu nebo zpět. Ale to vždy jen na chvilku a poté se zase vrátil do původního stavu. Podle kalendářní chronologie tedy Sobota stále zůstává sedmým dnem dodnes.
Nakonec snad jenom: Nevím čím vás moje argumenty uráží. Když Vám někdo řekne že 2 a 2 jsou 4, tak se taky urazíte, protože to řekl tak jasně a jednoduše? Já opravdu nevím, jak mám podat své argumenty, aby Vás neurážely. Jediné možné vysvětlení je snad, že já mám pravdu a Vy ne a to Vás zlobí. Pokud ne, tak mi prosím povězte, co Vám připadá urážlivé na mých tvrzeních. POkud vím, nikomu jsem tu nenadával, nikoho jsem tu neosočoval, nikdy jsem se nezachoval neslušně. Naopak, to že pan Wrana nazval bezdůvodně má tvrzení bláboly a kecy, to Vám nijak urážlivé nepřišlo?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód