Aktuálně v ČCE

Co hýbe s ČCE...

Odpověď na příspěvek: Re: Reflexe synodní rady ČCE nad výsledky sčítání lidu

Od: Anonym: Locika---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 04. 01. 2012 19:33
Předmět: Re: Reflexe synodní rady ČCE nad výsledky sčítání lidu

mno, no nazdar, už je to tady, pojďme se zamýšlet… škoda, že nevymysleli těch bodů deset s názvem: desatero, které tu ještě nebylo…
Mně osobně by úplně stačilo, kdyby mi odpověděli na otázku, proč si sbor nemůže peníze, které naspoří ze sbírek vynaložit na svůj vlastní provoz a svoje akce, díky nimž by se společenství zapojilo do veřejného života a dalo tak o své existenci vědět. Proč musí sbor veškeré své naspořené finance odevzdat na studia studentů (jejichž budoucnost je nejistá), personálí fond (alias železná zásobá je nedotknutelná a kromě toho, jsme ji včera snědli…)a další zbytečnosti vedoucí tam, kde jsme. Nechápu, k čemu je potřeba takový aparát úředníků na pár desítek tísíc oveček. Všechny známky instituce bych zrušila a hospodaření bych nechala na sborech. Sbírky účelové smysluplné každý rád uvítá, bude moct přispět konkrétně na věc, kterou považuje za důležitou.
a třeba je to ještě jinak, tak, že to tak má být a prostě zamknout kostely a jít na chvíli PRACOVAT, ono by to vůbec všem těm farářům neuškodilo.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód