Téma: Editace Akce

Od: FS ČCE PRAHA - OCHRANOVSKÝ SBOR <>
Kdy: 30. 04. 2007 14:33
Předmět: Editace Akce

Navigace: link | přehled | fórum
Chtěl jsem přidat novou akci (koncert Evelyn Kätz v Sue Ryder 13.5.) a tak jsem delší dobu zápasil s různými chybovými hláškami, ze kterých nebylo moc zřejmé, čím jsou způsobeny: nepovolený znak, nepovolené shluky interpunkce apod. Myslel jsem, že se jedná třeba o přehlasované ä ve jménu varhanistky, tak jsem to přepsal na ae, ale nepomohlo to, tak jsem náhodně mazal různé části oznámení, až to najednou prošlo. Ve většině redakčních systémů bývá ještě možno si text před definitivním odesláním prohlédnout, zde taková možnost nebyla. Rád bych ještě nějaké detaily opravil, ale už to asi není možné. Usoudil jsem, že [X] napravo od textu by mohlo znamenat vymazání příspěvku, abych ho potom po zkušenostech nahradil novým, ale po kliknutí na [X] se akce nevymazala, tak nevim, k čemu to tom je. Asi to bude stejný problém jako minulý dotaz na editaci stránek o sboru a bude třeba mít chvíli strpení, než se systém zdokonalí. (V tuto chvíli ten konkrétní problém není až tak závažný, ptám se pro případ, že bych příště udělal větší chybu.)
Od: Správci Evangnetu (Petr Tomášek) <>
Kdy: 30. 04. 2007 15:48
Předmět: Re: Editace Akce

FS ČCE PRAHA napsal(a):
Chtěl jsem přidat novou akci (koncert Evelyn Kätz v Sue Ryder 13.5.) a tak jsem delší dobu zápasil s různými chybovými hláškami, ze kterých nebylo moc zřejmé, čím jsou způsobeny: nepovolený znak, nepovolené shluky interpunkce apod.
Tady se jedná o dva problémy:
  • systém kalendáře je relativně starý (cca 5 let) a mezitím došlo ve vývoji prohlížečů. Dnes je např. běžné, že pokud se zkopíruje text z textového editoru (např. MS Wordu) do formuláře v prohlížeči, často se stane, že text obsahuje znaky (v kódování unicode) – např. české úvozodky (»„« a »“«), se kterými nebylo při vytváření systému počítáno. Chystáme v dohledné době celkovou změnu kalendáře a jejím rámci by mělo dojít k nápravě.

  • druhou věcí bohužel je neukázněnost některých uživatelů, kteří mnohdy do názvů akcí přidávají různé „smetí“ (snad proto, aby na svou akci upozornili na úkor druhých). Takže testy na „nepovolené shluky interpunkce“ mají být ochranou právě proti takovému různému „smetí“.

Myslel jsem, že se jedná třeba o přehlasované ä ve jménu varhanistky, tak jsem to přepsal na ae, ale nepomohlo to, tak jsem náhodně mazal různé části oznámení, až to najednou prošlo.
Bohužel, pokud nám neřeknete, v čam byl přesně problém, není s tím možné nic kloudného dělat.
Ve většině redakčních systémů bývá ještě možno si text před definitivním odesláním prohlédnout, zde taková možnost nebyla.
Ano, náhledy bychom do budoucna chtěli přidat a nejen u kalendáře…
Rád bych ještě nějaké detaily opravil, ale už to asi není možné. Usoudil jsem, že [X] napravo od textu by mohlo znamenat vymazání příspěvku, abych ho potom po zkušenostech nahradil novým, ale po kliknutí na [X] se akce nevymazala,
[X] je jen otázkou zobrazní akce, slouží ke „sbalení“ akce (podobně jako symbol „[X]“ u oken ve windows a jiných „okeních“ systémech).
Akci můžete měnit jednoduše tak, že v kalendáři půjedete na „přidat/změnit akci“ a tam naleznete kromě formuláře pro přidání nové akce též seznam „vlastních“ akcí.
(Toto by mělo být změněno v nové verzi, aby změna byla intuitivnější…)
S pozdravem
za správce Evangnetu
Petr Tomášek