Téma: Noviky (beta)

Od: Správci Evangnetu (Petr Tomášek) <>
Kdy: 06. 11. 2006 12:06
Předmět: Noviky (beta)

Navigace: link | přehled | fórum
Zdravím všechny příznivce Evangetu!
V blízké době plánujeme spustit tyto služby:

Rádi uslyšíme vaše přípomínky a návrhy na další zlepšení.
Za správce Evangnetu, Petr Tomášek
Od: Kazatel ČCE Lukáš Král
Kdy: 12. 05. 2021 13:42
Předmět: Re: Noviky (beta)

U některých kazatelů jsou poznámky "mimo službu". Což by znamenalo, že je jim zachována možnost volby k ordinované službě - alespoň navenek. A pro příchozí odjinud to může vypadat, jako bychom měli nějaké kostlivce ve skříni. Protože tomu tak není, nebo tomu aspoň nevěřím, nestálo by za to informace doplnit? Když například farář skončil minulý rok a je "mimo službu", zakládá to prostor k různým úvahám, neřkuli pomluvám zvenčí, a to by pro církev byla škoda.
Lukáš Král
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 13. 05. 2021 08:10
Předmět: Re: Noviky (beta)

Uživatel Evangnetu Lukáš Král napsal(a):
 U některých kazatelů jsou poznámky "mimo službu". Což by  znamenalo, že je jim zachována možnost volby k ordinované službě - alespoň  navenek. A pro příchozí odjinud to může vypadat, jako bychom měli nějaké  kostlivce ve skříni. Protože tomu tak není, nebo tomu aspoň nevěřím, nestálo  by za to informace doplnit? Když například farář skončil minulý rok a je  "mimo službu", zakládá to prostor k různým úvahám, neřkuli  pomluvám zvenčí, a to by pro církev byla škoda.    Lukáš Král
To, co tu rozvíjíte, vypadá podobně jako chodit po vesnickém hřbitově a sprásknout ruce: "Tolik zavražděných!"
To přináší sám život, že někdo odchází mimo službu a důvody takových odchodů jsou jistě všemožné, od nejbezúhonnějších po nejodpudivější. Tohle nejde na informativní tabulku vypsat, proč nějaký farář nebo nějaká farářka odcházejí z činné služby. Stejně jako se na náhrobky nepíše, kdo si dochlastal játra, kdo umřel stářím, kdo na infarkt, kdo se oběsil a koho utýrali rodiče.
Když potom zjistíte, že v činné službě vesele působí farářky a faráři, jejichž setrvávání a tolerování v činné službě (dokonce jejich působení ve vysokých církevních funkcích) představuje akorát nějaký projev absurdního kosmického humoru, ukázku toho, jak zhola nepochopitelné jsou cesty Páně i cesty Satanovy, mávnete už vůbec nad tímto tématem rukou.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 13. 05. 2021 12:12
Předmět: Re: Noviky (beta)

Myslím, že to tu Lukáš vůbec nechtěl řešit, že spíše jen dával podnět administrátorům. (Měl jsi jim to, Lukáši, poslat spíš přímo.)
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 13. 05. 2021 12:17
Předmět: Re: Noviky (beta)

On se dožaduje zveřejňování podobných informací a myslí to vážně? "Farář bratr XY je mimo službu kvůli dvěma mimomanželským poměrům." "Sestra XY je mimo službu, protože vyhořela a musela do blázince." "Farář OO je mimo službu, protože už na třetím sboru naznali, že je líný jako vepř a obohacuje se ze sborových peněz." - ???
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 13. 05. 2021 14:35
Předmět: Re: Noviky (beta)

Jj, tak si Lukáše vychutnáváte, nebudu vám to brát. A možná je fakt trochu zavádějící ono sousloví "mimo službu". Když se dívám, kde se vyskytuje v církevních řádech, tak opravdu jen ve formulaci "rozhodnutí synodní rady postavit faráře nebo jáhna mimo službu". Tak to snad brzy někdo zde v údajích o kazatelích přeformuluje.
Od: Anonym: Martin141.170.144.--- )
Kdy: 13. 05. 2021 12:25
Předmět: Re: Noviky (beta)

Něco vám řeknu, jsem bývalý farář ČCE. Asi chápete, proč bývalý.
Od: Anonym: Ladislav Cajthaml---.static.bluetone.cz )
Kdy: 14. 05. 2021 23:02
Předmět: Re: Noviky (beta)

Něco vám řeknu, jsem čínský bůh srandy. Asi chápete, proč srandy.