Téma: imigranti

Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 09. 05. 2019 07:53
Předmět: imigranti

Navigace: link | přehled | fórum
"Až 80 procent lidí, kteří prchají ze svých domovů v oblastech postižených občanskou válkou, jsou křesťané, tvrdí zpráva britského ministerstva zahraničí. Pronásledování se podle ní blíží genocidě a v takto problémových regionech hrozí vymizení křesťanství. (LN, 9. května ´19)"
A Evropa je odmítá přijímat, protože je zblblá myšlenkou, že je to muslimská invaze. Snad tahle zpráva probudí křesťany v Evropě. A když už tak málo umí projevit svou víru, na základě faktů se třeba vzepřou svému strachu a demagogii, která je ovládá.
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 09. 05. 2019 08:35
Předmět: Re: imigranti

kresťani ano , islamisti ne
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 09. 05. 2019 08:41
Předmět: Re: imigranti

Pse, souhlasím s vámi. Ale česká hystérie v tuhle chvíli nerozlišuje: "imigranty tady nechceme".
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 09. 05. 2019 08:40
Předmět: Re: imigranti

.. ten článek BBC, na který LN odkazují, je opravdu alarmující, ale to číslo 80 % tam, ani v návazných článcích najít nemůžu. Lidé dobré vůle, čtěte to prosím se mnou, a pomozte mi ujasnit, jaká je pravda.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 09. 05. 2019 09:07
Předmět: Re: imigranti

Ok, našel jsem to v The Guardians: “The inconvenient truth,” the report finds, is “that the overwhelming majority (80%) of persecuted religious believers are Christians”. https://www.theguardian.com/world/2019/may/02/persecution-driving-christians-out-of-middle-east-report
Takže křesťané tvoří ne 80 % z běženců, ale 80 % z lidí, perzekvovaných ve světě kvůli víře.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 09. 05. 2019 09:49
Předmět: Re: imigranti

Čistě selským rozumem, můj pane Vrána.
V té imigrantí invazi, co přišla v minulých letech do Německa, bylo 80% křesťanů?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 09. 05. 2019 09:58
Předmět: Re: imigranti

"Jnačo", když si přečtete můj postup, sám jsem si potřeboval čísla prověřit, a dospěl jsem k tomu, že 80 % z imigrantů je asi nesmysl. To číslo "80 %" je burcující jinak.
Jestliže víme, že 80 % z lidí, trpících ve světě kvůli víře, jsou křesťané, jak to, že jsme dovolili, aby v naší zemi zvítězil diskurz: "nechceme tady ani jednoho imigranta"? Že si toto dovolí říkat dva nejvyšší představitelé této země? A čerpají z toho svůj voličský potenciál?
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 09. 05. 2019 10:12
Předmět: Re: imigranti

Ukazuje to, jak média "pracují". Zrovna nedávno tady někdo hájil jejich objektivitu.
Neslyšel jsem, že by "ŽÁDNÉHO migranta". To je další fáma.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 09. 05. 2019 12:56
Předmět: Re: imigranti Babiš

Ok, takže musíme opět zkoumat prameny. O Babišovi doklad např. tady: http://domacinoviny.cz/clanek/babis-rekl-italum-jasne-ani-jednoho-imigranta-neprijmeme/ Jestli se nám podaří zjistit přesněji, co řekl, zvláště, pokud to média zkreslila, budu rád.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 09. 05. 2019 13:01
Předmět: Re: imigranti Zeman

A obdobně Zeman: "… se domnívám, že bychom neměli přijímat žádné uprchlíky ze zemí nám kulturně velice vzdálených." - To je totiž to, o co mi tu jde. O pronásledované křesťany např. z Číny, Iráku, Sýrie. https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Zeman-se-s-tim-nemaze-Neprijimat-vubec-zadne-uprchliky-z-Afriky-nebo-Syrie-381095
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 09. 05. 2019 13:41
Předmět: Re: imigranti Zeman a Babiš

Parlamentní listy - Zeman:
Konec konců nelze vyloučit, že migrační vlna přijde i z Ukrajiny, a tam je jazyková bariéra poměrně malá. Kromě toho tito lidé jsou pracovití a jsou schopni se asimilovat,“ řekl zastupitelům Vysočiny prezident republiky.
Domácí noviny - Babiš:
Nelze kopírovat, tak parafráze: Česko nepřijme ani jednoho V RÁMCI PŘEROZDĚLOVÁNÍ.
Tak podle mne to není žádné imigranty.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 09. 05. 2019 15:51
Předmět: Re: imigranti - Zeman a Babiš

Zeman říká: "ani jednoho imigranta ze zemí kulturně vzdálených". To je přesně to, oč se mi v tomto vláknu jedná. O utlačované křesťany ve vzdálených zemích. Ukrajinské dělníky tu řešit nemám potřebu.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 09. 05. 2019 22:08
Předmět: Re: imigranti - Zeman a Babiš

Nepište Bureš. To sem nepatří. Nikoho neudával, a tak. Řada vašich kolegů farářů měla také krycí jména. Nebyla to lehká doba a dnes se snadno odsuzuje.
Asi každý čteme, co chceme vidět.
Narazil jsem na Primě na zajímavý článek. Po jeho přečtení jsem si skoro řekl "žádného imigranta":
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 10. 05. 2019 07:17
Předmět: Re: imigranti

Zeman a Babiš mě už nevytáčejí. A měla by mě vytáčet situace té syrské rodiny? Naopak, velmi se mi líbí, a líbí se mi přístup obyčejné německé obce, že to takto zvládne. Tohle už rozvádět nebudu.
Důvod, proč jsem včera založil toto vlákno, je jiný. Ve světě jsou pro víru pronásledovány statisíce křesťanů. Vášnivě bychom měli přijímat ty z nich, kdo by stáli o azyl u nás. Mohlo by to pomoci jim i nám. Jak to, že jsme místo toho nechali převládnout strach z přijímání kohokoliv? A jak bychom mohli atmosféru změnit?
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 08:01
Předmět: Re: imigranti

Protože naší vládě je to jedno, hlavně když má korýtka, ať za ně rozhodne Brusel. Takže lidé nevěří, že hájí naše zájmy. Věc vzala do rukou média, která manipulují už tak nehorázně, že lidé nevěří ničemu a každý tak věří tomu, čemu věřit chce. Máme tady 5% obyvatel cizinců a nikomu to nevadí. Protože jedna věc je přistěvat se, najít si práci, sehnat si nájem a chovat se slušne. Jiná věc je ta vyžírka z mého odkazu výše. Takové tady opravdu nechci. Ani jednoho.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 10. 05. 2019 08:50
Předmět: Re: imigranti

"Jančo", když čtu, co jste napsal, uvědomuji si, jak jsme zblblí.. - Mám problém. Opravdový. Životně se dotýká víry a utrpení. A kdyby přišli trpící křesťané k nám, určitě bych je nehodnotil podle toho, jak rychle jsou si schopni sehnat práci, naučit se jazyk, přizpůsobit se.
Od: Anonym: Petr Tomášek--- )
Kdy: 10. 05. 2019 09:49
Předmět: Re: imigranti

Martin Janča napsal(a):
  Takže lidé nevěří, že hájí naše zájmy.
Nevím, co je tohle za debilní postoj, proč by kurňa měly evropské vlády hájít zájmy jednotlivých členských zemí. To je úplně na hlavu, je třeba hájit zájmy Evropy (všech Evropanů bez rozdílu) a na nějaké posrané „národy“ a „národní“ „státy“ se z vysoka vykálet…
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 10. 05. 2019 10:04
Předmět: Re: imigranti

Petře, ty jsi inteligentní kluk. Ty přece víš, že takové osobní pošťuchování v "diskusi" k ničemu nevede, jen k vyhrocení. A že třeba i o otázkách EU by se muselo diskutovat jemněji, bez těch tvých expresivních výrazů. Klidně se pusť i do mne. Ale raději bych se od tebe dověděl, co bys ty řekl na otázky, které jsem tu v tomto vlákně uvedl.
Od: Anonym: Petr Tomášek--- )
Kdy: 10. 05. 2019 13:47
Předmět: Re: imigranti

Když vidím, kolik zla onen národní nádor vyvolal, kolik kvůli tomu bylo mrtvý a kolik nadosmrti traumatizovaných (a ani Češi nebyli z obliga, viz zločiny proti lidskosti na Sudetských Němcích), pak je moje výrazivo ještě velmi mírné.
Národní státy jsou zlo a je potřeba s nimi co nejdříve skoncovat! (A to nemluvím o korupcí prolezlé východní evropě s politicky naprosto nevzdělným obyvatelstvem, které je schopno se nechat jednoduše oblafnout populistickýma manipulátorama typu Bureš, Klaus st. i ml., Zeman či Sobotka…)
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 10. 05. 2019 15:12
Předmět: EU

Ty vidíš v Evropě nějaké příznaky oslabování národních států? Základem EU je historické smíření mezi Německem a Francií, ale ani u těchto velmocí nepozorují žádné rozplývání důrazu na národní specifika. Co sledují, to jsou dlouhotrvající diskuse, jestli z EU udělat federaci. Ale i to se děje způsobem velmi dílčím: mluví se o společné armádě, máme eurozónu atd. Dovedu si představit, že za pár desetiletí taková federace vznikne, v USA to trvalo taky dlouho, ale domnívám se, že stále to tedy bude federace národních států.
Od: Anonym: jeden evangelík--- )
Kdy: 10. 05. 2019 15:59
Předmět: Re: imigranti

To Petr Tomášek: Doporučuji Vám přečíst si jednu knihu. Jmenuje se Bible.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 17:06
Předmět: Re: imigranti

Bible s Babišem souvisí jak? Ten by si měl přečíst dějepis.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 17:03
Předmět: Re: imigranti

Petr Tomášek napsal(a):
 Když vidím, kolik zla onen národní nádor vyvolal, kolik kvůli tomu bylo  mrtvý a kolik nadosmrti traumatizovaných (a ani Češi nebyli z obliga, viz  zločiny proti lidskosti na Sudetských Němcích), pak je moje výrazivo ještě  velmi mírné.    Národní státy jsou zlo a je potřeba s nimi co nejdříve skoncovat! (A to  nemluvím o korupcí prolezlé východní evropě s politicky naprosto nevzdělným  obyvatelstvem, které je schopno se nechat jednoduše oblafnout populistickýma  manipulátorama typu Bureš, Klaus st. i ml., Zeman či Sobotka…)
Jenom jste přehlédl jednu "drobnost". Kolik bylo mrtvých v zájmu toho sjednocování. Nebyli náhodou zrovna Hitler se Stalinem největší vrazi v dějinách? A, kdybychom se vzdali Hitlerovi a přijali tu jeho vizi sjednocení Evropy, tak bychom tady u té klávesnice dnes neseděli. Nastudujte si trochu dějiny, protože hrozně plácáte.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 10. 05. 2019 17:25
Předmět: Re: imigranti

Martin Janča napsal(a):
   Petr Tomášek napsal(a):  > Když vidím, kolik zla onen národní nádor vyvolal, kolik kvůli tomu bylo  > mrtvý a kolik nadosmrti traumatizovaných (a ani Češi nebyli z obliga,  viz  > zločiny proti lidskosti na Sudetských Němcích), pak je moje výrazivo  ještě  > velmi mírné.  >   > Národní státy jsou zlo a je potřeba s nimi co nejdříve skoncovat! (A to  > nemluvím o korupcí prolezlé východní evropě s politicky naprosto  nevzdělným  > obyvatelstvem, které je schopno se nechat jednoduše oblafnout  populistickýma  > manipulátorama typu Bureš, Klaus st. i ml., Zeman či Sobotka…)      Jenom jste přehlédl jednu "drobnost". Kolik bylo mrtvých v zájmu  toho sjednocování. Nebyli náhodou zrovna Hitler se Stalinem největší vrazi v  dějinách? A, kdybychom se vzdali Hitlerovi a přijali tu jeho vizi sjednocení  Evropy, tak bychom tady u té klávesnice dnes neseděli. Nastudujte si trochu  dějiny, protože hrozně plácáte.  
Plácáte zde především Vy, pane/paní Jančo. Tam se vůbec nejednalo o sjednocování v dnešním slova smyslu, ale o připojení se k Německu, případně Rusku jako vůdčím národům. Samozřejmě za potupných podmínek a do podřízenosti.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 17:32
Předmět: Re: imigranti

Ano, dnes se to dělá bez tanků. Ale že bychom byli připojování k dnešnímu superstátu za rovných a spravedlivých podmínek, to bych neobhajoval. A zatím stále nevíme, co z toho ještě bude. Třicátá léta vypadala také v lecčems slibně. On i ten Hitler (i když to nerad říkám) udělal v tom začátku i řadu věcí dobrých.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 10. 05. 2019 20:29
Předmět: Re: imigranti

Martin Janča napsal(a):
 Ano, dnes se to dělá bez tanků. Ale že bychom byli připojování k dnešnímu  superstátu za rovných a spravedlivých podmínek, to bych neobhajoval. A zatím  stále nevíme, co z toho ještě bude. Třicátá léta vypadala také v lecčems  slibně. On i ten Hitler (i když to nerad říkám) udělal v tom začátku i řadu  věcí dobrých.
Martin Janča napsal(a):
 Ano, dnes se to dělá bez tanků. Ale že bychom byli připojování k dnešnímu  superstátu za rovných a spravedlivých podmínek, to bych neobhajoval. A zatím  stále nevíme, co z toho ještě bude. Třicátá léta vypadala také v lecčems  slibně. On i ten Hitler (i když to nerad říkám) udělal v tom začátku i řadu  věcí dobrých.
A kdo je podle Vás ten dnešní superstát? Obávám se, že si opět šlapete na jazyk.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 11:53
Předmět: Re: imigranti

Petr Tomášek
 
Na vaše sprosté provokování se nechytím, to vám nechám do průvodu. Snad jen:
Škoda, že jste nežil za války, nebo aspoň v padesátých letech. Vykálel byste se jako po klystýru.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 10. 05. 2019 17:06
Předmět: Re: imigranti

Martin Janča napsal(a):
 Petr Tomášek  >     Na vaše sprosté provokování se nechytím, to vám nechám do průvodu. Snad jen:    Škoda, že jste nežil za války, nebo aspoň v padesátých letech. Vykálel byste  se jako po klystýru.
A "besser wisser" Janča se zase ozývá se svými rádoby inteligentními postřehy: a vy jste za války, nebo v padesátých letech snad žil, anebo jste snad historik, že tu píšete takové věci? Myslím, že tu spíš opět blábolíte, podobně jako o Burešovi a KSČM,apod.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 17:22
Předmět: Re: imigranti

Uživatel Evangnetu Roman Skála napsal(a):
   A "besser wisser" Janča se zase ozývá se svými rádoby  inteligentními postřehy: a vy jste za války, nebo v padesátých letech snad  žil, anebo jste snad historik, že tu píšete takové věci? Myslím, že tu spíš  opět blábolíte, podobně jako o Burešovi a KSČM,apod.
To, že jsme v té době nežili, nesmí být výmluvou na naši neznalost dějin. Vyznávám to přísloví, že kdo nezná dějiny, ten si je musí zopakovat. Nechci se tu vychloubat, ale o válce a oněch 50. letech jsem načetl celkem dost. A můžu říct jedno. Kdybyste věděl 10 % toho, co já, nemluvil byste, jak mluvíte. Připomínáte mi kluka z deváté třídy, co si přečetl něco na fejsbuku a už všemu "rozumí".
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 10. 05. 2019 17:29
Předmět: Re: imigranti

Martin Janča napsal(a):
   Uživatel Evangnetu Roman Skála napsal(a):  >   > A "besser wisser" Janča se zase ozývá se svými rádoby  > inteligentními postřehy: a vy jste za války, nebo v padesátých letech  snad  > žil, anebo jste snad historik, že tu píšete takové věci? Myslím, že tu  spíš  > opět blábolíte, podobně jako o Burešovi a KSČM,apod.    To, že jsme v té době nežili, nesmí být výmluvou na naši neznalost dějin.  Vyznávám to přísloví, že kdo nezná dějiny, ten si je musí zopakovat. Nechci  se tu vychloubat, ale o válce a oněch 50. letech jsem načetl celkem dost. A  můžu říct jedno. Kdybyste věděl 10 % toho, co já, nemluvil byste, jak  mluvíte. Připomínáte mi kluka z deváté třídy, co si přečetl něco na fejsbuku  a už všemu "rozumí".
Tak pak doporučuji méně číst a více přemýšlet. Pak z toho totiž máte v hlavě guláš, který se nám tu snažíte nalévat. Do deváté třídy jsem na rozdíl od Vás nechodil. Mně stačilo 8. Ale chápu, že pro Vás byla ta 9.třída konečnou.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 17:34
Předmět: Re: imigranti

Raději věcně, pane kolego.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 10. 05. 2019 20:31
Předmět: Re: imigranti

Martin Janča napsal(a):
 Raději věcně, pane kolego.
Dovoluji si upozornit, že žádným Vaším kolegou nejsem. Tak hluboce jsem ještě nespadnul.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 20:58
Předmět: Re: imigranti

Asi mne osvítilo, když jsem nenapsal bratře. Já vás beru za kolegu, za partnera v diskusi. Mám úctu k člověku, který se mnou diskutuje, nejsem jako pánové Zeman, Drahoš, Zdechovský a spol. Ale musel jsem se to naučit.
Od: Anonym: Petr Tomášek--- )
Kdy: 10. 05. 2019 09:38
Předmět: Re: imigranti - Zeman a Babiš

Martin Janča napsal(a):
 Nepište Bureš. To sem nepatří. Nikoho neudával, a tak.
A teď ješte tu o perníkové chaloupce…
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 11:54
Předmět: Re: imigranti - Zeman a Babiš

Ok. Tak koho tedy udal? Napište aspoň jeden případ a já odvolám, co jsem napsal.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 10. 05. 2019 13:57
Předmět: a propos Babiš

Podstatná část jeho svazku byla v 1989 skartována. Takže nelze rozhodnout, jestli jsou vaše slova "nikoho neudal" pravdivá nebo nejsou. - To měřítko, kdy začíná být spolupráce s tajnou policií zlem, jste si ovšem, "Jančo", stanovil sám. Třeba "nikoho neudal", ale třeba "donášel". A váš argument, že byli mezi agenty i někteří evangeličtí faráři, což bohužel byli, ten vypovídá o závažnosti Babišova estebáctví co? - Zase jsem se nechal na chvíli odvést od věci, o kterou mi tady jde. Ale vadí mi, když někdo argumentuje falešně. A váš požadavek na PT, aby ukázal, na koho AB donášel, nefér je.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 16:57
Předmět: Re: a propos Babiš

Aha, tedy víme pouze, že byl na nějakém seznamu.
Morální teologie učí o opovážlivém úsudku a pomluvě. A vy sám jste mne napomenul, když jsem si domýšlel, co se asi děje na faře, kde si svobodná farářka nastěhuje přítele.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 10. 05. 2019 17:12
Předmět: Re: a propos Babiš

Ne, nic se nedomýšlím. Vím jen to, co víme. Že nebyl jen na jakémsi seznamu. Na netu najdete skeny toho, co zbylo z jeho snazku. Odtud se dovíme: že podepsal vědomou spolupráci a stal se agentem s krycím jménem Bureš. Kolikrát, kdy a kde se setkal se svým řídícím důstojníkem. V jakých (dnes už zničených) dokumentech se vyskytovalo jeho jméno, a že tedy byla jeho spolupráce rozsáhlá.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 17:56
Předmět: Re: a propos Babiš

Jenže máme v našem právu presumpci neviny. Obviněn neznamená odsouzen. Nedal bych za Andeja ruku do ohně, ale nelíbí se mi, jak si tady domýšlíte.
A možná z jiného soudku. Celej Babiš, Okamura, Piráti, jsou jenom produkt "práce" předchozích vlád. Tam je ten zakopaný pes. Estébáci a "feťáci" je pak předchází do Božího království…
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 10. 05. 2019 18:34
Předmět: Re: a propos Babiš

Já soudce určitě nejsem. Ale soudy už o AB rozhodovaly a rozhodly. On se snažil u slovenských soudů zpochybnit pravost těch dokumentů, které ho ze spolupráce s StB usvědčují, ale soud prohrál. S tímto tématem končím. Pokud vás věc zajímá, na netu najdete spolehlivých zdrojů dost.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 10. 05. 2019 20:40
Předmět: Re: a propos Babiš

Martin Janča napsal(a):
 Jenže máme v našem právu presumpci neviny. Obviněn neznamená odsouzen. Nedal  bych za Andeja ruku do ohně, ale nelíbí se mi, jak si tady domýšlíte.    A možná z jiného soudku. Celej Babiš, Okamura, Piráti, jsou jenom produkt  "práce" předchozích vlád. Tam je ten zakopaný pes. Estébáci a  "feťáci" je pak předchází do Božího království…
Martin Janča napsal(a):
 Jenže máme v našem právu presumpci neviny. Obviněn neznamená odsouzen. Nedal  bych za Andeja ruku do ohně, ale nelíbí se mi, jak si tady domýšlíte.    A možná z jiného soudku. Celej Babiš, Okamura, Piráti, jsou jenom produkt  "práce" předchozích vlád. Tam je ten zakopaný pes. Estébáci a  "feťáci" je pak předchází do Božího království…
V normálně fungující zemi EU je již jen obvinění politika (zde navíc vrcholového) důvodem k jeho odchodu z veřejného života. Je to věc morálky. Máme tady spoustu příkladů ze západní Evropy, že se tak dělo. Přestaňte přebírat slovník a myšlení Zemana a třeba se Vám v té hlavě také časem rozsvítí. Estébáci a "feťáci" je pak předchází do Božího království… Aha, tak Vy už víte, kdo půjde do KB. Tak tomu říkám opět ono německé, které na Vás sedí: "besser wisser".
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 21:10
Předmět: Re: a propos Babiš

Která to je ta "normálně fungující země EU, kde politici odchází z veřejného života?" Měl byste nějaký příklad, nebo zase plácáte? A v případě ČR, kdyby takoví politici měli odejít, kolik by jich v té sněmovně zůstalo? Prsty na rukách by na jejich sečtení možná stačily. Budu konkrétní. Jestliže se tady pod vedením předchozích vlád kdeco rozkradlo, vytunelovalo, rozprodalo, a tak dále, a ještě se tihle politici dnes prohlašují za "demokratický blok", "křesťanskou volbu", a tak podobně, pak je tedy může nějaký estébák nakonec předejít.
Pro váš klid. Nejsem volič Babiše a nikdy jsem nebyl.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 21. 05. 2019 20:59
Předmět: Re: a propos Babiš

Martin Janča napsal(a):
 Která to je ta "normálně fungující země EU, kde politici odchází z  veřejného života?" Měl byste nějaký příklad, nebo zase plácáte? A v  případě ČR, kdyby takoví politici měli odejít, kolik by jich v té sněmovně  zůstalo? Prsty na rukách by na jejich sečtení možná stačily. Budu konkrétní.  Jestliže se tady pod vedením předchozích vlád kdeco rozkradlo, vytunelovalo,  rozprodalo, a tak dále, a ještě se tihle politici dnes prohlašují za  "demokratický blok", "křesťanskou volbu", a tak podobně,  pak je tedy může nějaký estébák nakonec předejít.    Pro váš klid. Nejsem volič Babiše a nikdy jsem nebyl.
Těch příkladů z EU je samozřejmě více a Vy o tom velice dobře víte. Takže opět plácáte spíše Vy. Aktuálně ten z Rakouska. Ale chápu, že vzhledem ke Vašim sympatiím k českým okamurovcům a jejich zjevné podpoře z Ruska, nechcete o tom ani slyšet. Vždyť Rusko je přece pupkem světa, jak jste nedávno psal. Ubohé.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 21. 05. 2019 21:18
Předmět: Re: asi to hodím Babišovi

Ha, pan Skalka po delší době. Vítejte. Nevím, jestli v Moskvě vůbec vědí, že v České republice žije nějaký Okamura. To zase trochu plácáte vy. Ovšem fantazie se zakázat nedá. A Rusko pupek světa prostě je, ať si to připustíme, nebo ne. Taky nejsem žádný kamarád Ruska, za to, jak se nám tady Sověti roztahovali. Ale ono to není o Rusku, o Německu, o Američanech, komunistech, kapitalistech… Je to člověkem, který je hříšný.
Od: Anonym: Anonym--- )
Kdy: 22. 05. 2019 15:42
Předmět: Re: asi to hodím Babišovi

Martin Janča napsal(a):
 Ha, pan Skalka po delší době. Vítejte. Nevím, jestli v Moskvě vůbec vědí, že  v České republice žije nějaký Okamura. To zase trochu plácáte vy. Ovšem  fantazie se zakázat nedá. A Rusko pupek světa prostě je, ať si to  připustíme, nebo ne. Taky nejsem žádný kamarád Ruska, za to, jak se nám tady  Sověti roztahovali. Ale ono to není o Rusku, o Německu, o Američanech,  komunistech, kapitalistech… Je to člověkem, který je hříšný.
Gratuluji hříšný člověče. Jen ty hříchy nějak odmítáš přiznat sobě samému. Tady se profiliješ jako dokonalost sama.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 22. 05. 2019 19:40
Předmět: Re: Politické úvahy nešťastné Janči

Martin Janča napsal(a):
 Ha, pan Skalka po delší době. Vítejte. Nevím, jestli v Moskvě vůbec vědí, že  v České republice žije nějaký Okamura. To zase trochu plácáte vy. Ovšem  fantazie se zakázat nedá. A Rusko pupek světa prostě je, ať si to  připustíme, nebo ne. Taky nejsem žádný kamarád Ruska, za to, jak se nám tady  Sověti roztahovali. Ale ono to není o Rusku, o Německu, o Američanech,  komunistech, kapitalistech… Je to člověkem, který je hříšný.
Na ruské ambasádě v Praze Tomia dobře znají. Chodí jim tam vždy 9.5. mimo jiné poděkovat i za podporu SPD. O tom, že Tomio a jeho strana je různými způsoby podporována ruským režimem, se ne tak dávno v jednom rozhovoru zmínil i jeho bratr Hayato. To, že ruský režim všemožně podporuje populisticko-nacionalistické strany v Evropě, zpochybňuje už jen naivka a samozřejmě Vy, coby mluvčí těch naivek.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 22. 05. 2019 20:40
Předmět: Re: Politické úvahy nešťastné Skalky

Hayata zase dobře znají na americké ambasádě, chodí si tam každý pátek pro balíček se sladkostma, nejraději má Kinder čokoládu, jak prozradil server drbarna.cz. Pak si za ten "úplatek" stoupne na SKALCE před metro a volá to svoje "kykyryký z Ameriký!"
Abych ukončil ty vaše spekulace. Můj favorit je asi pan Vandas z DSSS, což jsem tady v minulosti i prozradil, ale to jste sem možná ještě vy nechodil.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 23. 05. 2019 07:33
Předmět: Re: Politické úvahy vypovídající mnohé o Janči

Martin Janča napsal(a):
 Hayata zase dobře znají na americké ambasádě, chodí si tam každý pátek pro  balíček se sladkostma, nejraději má Kinder čokoládu, jak prozradil server  drbarna.cz. Pak si za ten "úplatek" stoupne na SKALCE před metro a  volá to svoje "kykyryký z Ameriký!"    Abych ukončil ty vaše spekulace. Můj favorit je asi pan Vandas z DSSS, což  jsem tady v minulosti i prozradil, ale to jste sem možná ještě vy nechodil.
Napsal jsem zde celkem ověřitelná fakta. Vy jste na to odpověděl blábolama, které nemá vůbec smysl komentovat. Dost to vypovídá o Vaši mentální úrovni. Váš favorit je pan Vandas? Opět nechám bez komentáře. Čtenář těchto řádků si o Vás udělá obrázek sám. V tom jej nepodceňuji.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 23. 05. 2019 07:55
Předmět: Re: Politické úvahy vypovídající mnohé o Skalce

Když jsou vaše tvrzení ověřitelná, tak šup sem nějaký jejich seriozní zdroj.
Od: Uživatel Evangnetu Roman Skála <>
Kdy: 23. 05. 2019 08:33
Předmět: Re: ještě horší, než se jevila

Martin Janča napsal(a):
 Když jsou vaše tvrzení ověřitelná, tak šup sem nějaký jejich seriozní zdroj.
Nedělejte prosím ze sebe ještě většího h……, než se zde dlouhodobě jevíte. Věřte mi, máte na víc.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 23. 05. 2019 09:08
Předmět: Re: ještě horší, než se jevila

Ok, uznávám, dokázal jste, že Hayato tohle říká. Musím ale upozornit, to z článku vyplývá zřetelně, že Hayato si to jenom MYSLÍ. Hayatovy populistické protivýchodní výroky jsou známé. Dost mne překvapilo, jak může katolický teolog (kterým se prohlašuje v článku) hájit adopce homosexuálů, asi zrovna schůzoval s Bělobrádkem, když to brali v morálce. Druhý článek říká pouze, že Češi a Rusové oslavili spolu výročí vítězství nad kníračem, přišli i někteří politici vč. Okamury. Zde jste tedy poněkud přeháněl.
Od: Anonym: Petr Tomášek--- )
Kdy: 10. 05. 2019 13:51
Předmět: Re: imigranti - Zeman a Babiš

Znám několik německých ev. farářův, který pravidelně křtí uprchlíky ze Sýrie, Íránu a Afgánistánu, kteří mají Islámu plné zuby a v německu pro sebe objevili křesťanství.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 10. 05. 2019 21:11
Předmět: Re: imigranti - Zeman a Babiš

Off topic.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 13. 05. 2019 09:01
Předmět: Re: imigranti

Tuhle neděli: džihádistický útok na mši v Burkině Faso. Šest mrtvých křesťanů (včetně kněze). Řeči o tom, že jsou nám kulturně vzdálení, o tom, že by měli vzít do rukou zbraně a bránit se sami, mi zní jako ještě bonusová kruťárna z naší strany. Nejsou nám vzdáleni, patří do jednoho těla církve.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 13. 05. 2019 09:33
Předmět: Re: imigranti

Myslíte ty džihádisty nebo ty křesťany?
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 13. 05. 2019 09:57
Předmět: Re: imigranti

Byl to pokus o vtip? Ovšemže jsem se na to díval z pohledu obětí. - (Ale vaše otázka mě přece jen vede dále, a musím přiznat, že i džihádisty se může křesťan snažit pochopit. Máme přece v memech minulost křižových výprav a inkvizice. Snažit se je pochopit, abychom ještě lépe chápali mučednictví těch křesťanských obětí.)
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 13. 05. 2019 22:20
Předmět: Re: imigranti

Já jsem žádný inkvizice nedělal. Naopak, mí předkové byli Bratři. Džíhádistům říkám ne, křesťané by mi nevadili. I když on ten křesťan taky může být pěkný vyčůránek a nemakačenko. Mé heslo je SPRAVEDLNOST, PRÁCE, DŮVĚRA - nějakou náhodou zkratka SPD.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 14. 05. 2019 06:52
Předmět: Re: imigranti

(Myslím, že kusem svého smýšlení, které jste tady za ta léta prezentoval, jste dodnes zrovna vy inkvizitor jak vyšitej.)
A vaše heslo: už ta spravedlnost, co znamená? Např. vzhledem k pronásledovaným křesťanům, kteří by se ucházeli o azyl v ČR? Vím, musela by se taková azylová politika pečlivě nastavit. Ale zrovna my křesťané bychom v takovém případě měli mít zájem pomoci.
Nejsem žádný aktivista. Mně tady jde prozatím jenom o to, abychom si třeba když znovu uslyšíme naše politiky říkat "ani jednoho migranta" uvědomili, jak je takový populismus hnusný a nebezpečný. A nespravedlivý.
Od: Anonym: Anonym--- )
Kdy: 15. 05. 2019 14:38
Předmět: Re: imigranti

Martin Janča napsal(a):
 Já jsem žádný inkvizice nedělal. Naopak, mí předkové byli Bratři.  Džíhádistům říkám ne, křesťané by mi nevadili. I když on ten křesťan taky  může být pěkný vyčůránek a nemakačenko. Mé heslo je SPRAVEDLNOST, PRÁCE,  DŮVĚRA - nějakou náhodou zkratka SPD.
Vyčůranej nemakačenko jsi tu akorát ty. Kdo tady hledá prachatou bábu, která ho bude živit? Nebyl jsi to náhodou ty? Už ta tvá virtuální bába někde zarábá, aby tě mohla vydržovat? Nebo je chudá a poslals jí už k šípku?
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 15. 05. 2019 17:12
Předmět: Re: imigranti

Kluku! Nejsem nemakačenko, pečuji o osobu blízkou. Domácí péče stojí stát 10 % nákladů ve srovnání s ústavní péčí. Takže šetřím i tobě. A dobře se oženit, to není nic špatného.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 16. 05. 2019 17:04
Předmět: Re: imigranti

Doufám že i naši nevěřící oponenti uznají že je rozdíl mezi imigranty, kteří se k nám uchylují kvůli pronásledování své křesťanské víry, jako bratři s sestry (ať už z Číny, nebo jako bývalí mohamedáni, kteří našli skutečnou spásu v Ježíši Kristu, a africkými nebo jinými muslimy, kteří si v lepším případě jedou nacpat do Německa břicha, v horším případě znásilňovat, popř. připravovat sériové vraždy. Už je v Evropě Mohamedánů dost, je na čase je odkázat do patřičných mezí. Budou dodržovat nejen naše zákony, ale i pravidla naší kultury a neměli bychom být nakloněni šíření Islámu. Islám do Evropy nepatří a kdo chce nějak zveřejňovat své sluníčkářské názory, měl by si o lžiprorokovi Mohamedovi něco zjistit. Korán je dost chaotická záležitost, kde je část opsána, nebo reprodukována z Mojžíšových knih. To je ta lepší část. Zbytek mi připadá napsaný napůl v deliriu- zkuste zalistovat.
Nechápu, proč by Pán Bůh nejdřív vyvolil Izraele, pak poslal mnoho proroků, nakonec svého vlastního Syna, kterým otevřel spásu v podstatě všem a vybojoval velké vítězství. No a o pár staletí později by Gabriel skrze proroka opět zvěstoval zákonictví a farizejství? Podle Pavlových varování je takové učení prokleté "Kdyby sám anděl z nebe zvěstoval jiné evangelium, budiž proklet!"
Od: Anonym: jeden evangelík--- )
Kdy: 17. 05. 2019 12:17
Předmět: Re: imigranti

velmi rozumně napsáno.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2019 08:06
Předmět: islám

Bratře Poláku, ptáte se řečnicky, jak by vůbec mohl být islám pravdivý? "Jak by staletí později (po Kristu) mohl Bůh poslat Gabriele, aby skrze proroka opět zvěstoval zákonictví a farizejství?" Podle vás je islám zákonictví a farizejství. Ale to je velmi zjednodušující. Mohl byste zažít mírumilovné laskavé muslimy, oddaně všřící. I v mnoha např. iránských filmech to můžete vidět. Čtěte si něco o Indonízii. Podívejte se na tance súfistů. Začtěte se do Proroka od Kchalila Džibrána apod. - A když budeme trochu sebekritičtí, Mohamed chtěl očistit monoteismus protože podle něj křesťanství třeba kvůli sporům o Boží trojici a uctíváním Marie opět upadá do polyteismu. To asi není pokušení naše evangelické. Ale i jinak, "islám" znamená "odevzdání se" Bohu. A myslím, že mnozí dnešní muslimové jsou hluboce zbožní. Obdivuhodně. Modlí se pět krát denně. Kdekoliv. Letěl jsem onehdy tureckým letadlem. A několik lidí v mém okolí si dlouhé hodiny četlo v Koránu…
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 18. 05. 2019 09:52
Předmět: Re: islám

do tureckiho letadla raddeji ne jesteze vas nepodřezaly halal …
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2019 10:58
Předmět: Re: islám

Tak si žijte ve svém světě. - Turecko je moderní, poměrně bezpečná a poměrně liberální země. Se službami jejich aerolinií jsem byl navýsost spokojený, mnohem více, než z čskou částí svého cestování, s ubryndaným Regiojetem.
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 18. 05. 2019 12:04
Předmět: Re: islám

chtel bich videt postavit kosteel v v turecku.. alah agbar….
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2019 12:24
Předmět: Re: islám

Možná jste ve světě své mentální omezenosti docela spokojený, máte na všecko názor rychle hotový. Ale internet se dá používat i k tomu, že si něco dostudujete. Postavit v Turecku křesťanský kostel není zakázáno.
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 18. 05. 2019 14:49
Předmět: Re: islám

ga tak jo pustime se do stavbi ja prispjeju nato jako prvni.. jesli dokstavite abudete na zivu slosim vam poklonu..
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 18. 05. 2019 18:04
Předmět: Re: islám

Pane Vrána, to, že jste byl spokojen v tureckém letadle, přece neznamená, že byste byl spokojen i jako turecký křesťan. Promiňte, co je to za logiku - pak možná že v bombardovací stíhačce byste tam měl ještě vyšší komfort a měl byste to i s výhledem na ohňostroj.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2019 18:51
Předmět: Re: islám

Jančo, vaše poznámka je mimo. Já jsem vůbec nepsal, že to mají turečtí křesťané dobré. Naopak, vím, že to mají těžké
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2019 20:31
Předmět: Re: islám

Můžete sledovat třeba tohle, stavba nového křesťanského kostela v Istanbulu začala v únoru: https://www.dailysabah.com/istanbul/2015/01/02/new-assyrian-church-to-be-constructed-in-istanbul
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 18. 05. 2019 21:44
Předmět: Re: islám

Pěkně děkuju. Neotevírat! Nejprve se zobrazí článek o kostele, pak skočí souhlas s cookies a když dám souhlas, tak mi naskočilo poprsí nějaké dominy přes celej displej a že ať si domluvím "rande" se … (pedály sprostě) z mého okolí. Mám z toho šok. (Vím, že jste to neudělal úmyslně.)
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 18. 05. 2019 21:49
Předmět: Re: islám

Asi máte počítač zavírovaný. Mně to nedělá. Tady jsem našel českou verzi té zprávy https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/v-istanbulu-se-chysta-stavba-noveho-krestanskeho-kostela-po-90-letech_201501170313_vkourimsky
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 18. 05. 2019 23:00
Předmět: Re: islám

Panenko skákavá, kvůli těm ideologickým žvástům se čte na tom Rozhlasu čím dál hůř. Zkusím to spíš přelouskat v té angličtině. No, kostel zatím nestojí a stát možná nebude. A když jo, nějakej blbec tam odpálí pekelný stroj a bude po kostele.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 05. 2019 05:55
Předmět: Re: islám

Vy jste fakt magoři, sorry. Ten kostel bude pro syrské lřesťany. Ti uprchli před válkou ve své zemi. A většinově muslimské Turecko je dovedlo přijmout, žádné protesty proti tomu nejsou. Už to je něco, co bychom měli obdivovat a co bychom my nezvládli. Mimoto, v tom článku Rozhlasu je napsáno, že ve starém Istanbulu, kde se bude stavět, je křesťanských kostelů už šest. Zdá se prostě, že Turecko je země i nábožensky mnohem tolerantnější než naše. To samozřejmě nevylučuje, že přijde nějaký terorista s výbušninou, ale to se může stát kdykoliv kdekoliv.
Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 19. 05. 2019 10:49
Předmět: Re: islám

Lidi, Vy máte zjednodušené představy. V Iráku, Sýrii i Turecku působí tzv. "Chaldejské", nebo i "Ninivetské" církve, které mají historii delší, nežli křesťanství evropské. Jejich biblí je Peshitto, jejich sídlo bývalo v Antiochii, dodnes se nazývá "Antiochijský patriarchát", ale sídlí v Istanbulu. Ten je prakticky evropským městem, ne tak Ankara. Istanbul je Syřanům určitě bližší, než Evropa.
Pane faráři, co má Gibrán Khalíl společného s islámem? (proti ostatnímu, co píšete, pochopitelně nic nemám).
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 19. 05. 2019 14:08
Předmět: Re: islám

S tím Džibránem jsem se přepsal. Chtěl jsem napsat Rúmí, pak mi bylo hloupé doporučovat středověk, a skočil jsem do arabského světa novověkého. Leč křesťanského, rád svou chybu přiznávám