Téma: Severokorejská podzemní církev žádá o modlitbu

Od: Uživatel Evangnetu David Geisler <>
Kdy: 14. 04. 2012 19:18
Předmět: Severokorejská podzemní církev žádá o modlitbu

Navigace: link | přehled | fórum
"Komunistický režim ohlašuje oslavy „závratných rozměrů“ u příležitosti nedělního stého výročí narození zakladatele státu Kim Ir-Sena (Kim Il-Sunga). „Věčný prezident“ je i osmnáct let po své smrti (1994) uctíván jako bůh. Křesťané, kteří dosud unikli pronásledování a odmítají zbožňování bývalého prezidenta, jsou považováni za nejnebezpečnější třídní nepřátele. Podle údajů evangelické organizace Open Doors je v pracovních táborech internováno až sedmdesát tisíc severokorejských křesťanů. Naprostý hospodářský propad severokorejské diktatury nicméně režim přiměl k povolení intervence některých humanitárních organizací. O aktivitách Open Doors hovořil pro náš rozhlas jeho německý koordinátore, Markus Rode:
„Křesťané odmítají tento kult Kimovy dynastie, ale navenek se musí chovat konformě podle státní ideologie. Naše organizace může pracovat jen v podzemí. Pomáháme tamním křesťanům potravinami a léky k tomu, aby vůbec přežívali. Kromě toho jim dodáváme malé radiopřijímače na solární baterie, aby mohli získávat informace a účastnit se bohoslužeb. Režim proti našim aktivitám neprotestuje, ačkoliv jsme jistě na seznamu nežádoucích organizací. Je však známo, že koncentrační tábory zde existují. Stát se proti nám nestaví, protože ví, že naše zprávy jsou opodstatněné.“
V souvislosti s nedělními pompézními oslavami korejského diktátora vyzývá humanitární organizace Open Doors k modlitbám za severokorejské křesťany, o které prosí tamní podzemní komunita. Počet křesťanů se odhaduje na 200 až 400 tisíc, z celkového počtu 24 milionů obyvatel země. Organizace Open Doors každoročně sestavuje listinu zemí, vyznačující se protikřesťanskou perzekucí. Severní Korea na tomto seznamu již deset let fíguruje na prvním – černém místě. V poslední desítce sledovaných zemí se naopak umístily například Kuba či Bělorusko, nově pak Kolumbie a Kazachstán."
Zdroj:
Další odkazy:
Pokud zadáte do vyhledávacího oénka na serveru http://www.youtube.com heslo North Korea and baptism of underground church nebo Underground church in North Korea, tak uvidíte zajímavé koláže se záběry, které hovoří o silné touze po přežití církve v tomto posledním komunistikém skanzenu. Přímý odkaz z tohohle serveru mi sem vložit nešel.