Téma: homosexualita

Od: Anonym: misa <> ( ---.easycm.cz )
Kdy: 18. 01. 2008 22:15
Předmět: homosexualita

Navigace: link | přehled | fórum
ja jsem lesbicka a vubec se za to nestydim,mela sem i muze ale proste mi vic vyhovuji zeny,jsou neznejsi a neni to s nimi jen o sexu,i kdyz s nekterymi muzi taky ne ale tech je opravdu malo :):):):):)
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 25. 01. 2008 12:05
Předmět: Re: homosexualita

A co my jako s tím?
Od: Anonym: Ivona---.cust.termsnet.cz )
Kdy: 04. 01. 2009 17:51
Předmět: Re: homosexualita

Luboš Tefr napsal(a):
 A co my jako s tím?
Je nutne to brat ne vedomi, ze jsou i lesbicky a gayove v CCE. -
Od: Uživatel Evangnetu Miroslav Zapletal <>
Kdy: 08. 01. 2009 23:58
Předmět: Re: homosexualita

V ČCE jsou taky metalisti, filatelisti, houbaři, sportovci a řada jiných úchylek.
Od: Anonym: DJ.Hugo---.raabnet.net )
Kdy: 16. 05. 2009 22:27
Předmět: Re: homosexualita

Já jsem na slepičky, toťka jsem obcoval s kropenatou.
Od: Anonym: Kolomaz93.99.200.--- )
Kdy: 04. 10. 2009 00:34
Předmět: Re: homosexualita

To tam Máte pěknou společnost, to vám povím.. Akorad nechápu to, že když někdo poslouchá metal, tak je jako úchyl? A co dechovha, folk, opera? To jsou jako podle ČCE všichhni úchylové??
Od: Anonym: Juraj Zmetek---.static.masterinter.net )
Kdy: 04. 10. 2009 00:41
Předmět: Re: homosexualita

Ne!!! To neplatí pro techno, rap a vokál při varhanách nebo kitaře!!
Od: Anonym: Jirásek---.lit.rev-fortech.cz )
Kdy: 10. 10. 2009 12:52
Předmět: Re: homosexualita

… He ? ! :-D
Od: Anonym: udivený93.99.200.--- )
Kdy: 08. 01. 2011 22:17
Předmět: Re: homosexualita

Myslíš, že toto drama a prokletí je vhodné k vtipkování?
Od: Anonym: udivený93.99.200.--- )
Kdy: 08. 01. 2011 22:21
Předmět: Re: homosexualita

Pokud praktikující lesbičky a gajové, pak by v církvi být neměli. Pokud abstinující není problém. Bůh miluje člověka a nenávidí hřích. Pokud by tě názory Boha zajímaly, nalezneš je v bibli. A to i ohledně homosexuality.
Od: Anonym: Dotaz---.134.broadband5.iol.cz )
Kdy: 15. 01. 2011 02:13
Předmět: Re: homosexualita

A proč by tam neměli být ?
Od: Uživatel Evangnetu Pavel Duchan <>
Kdy: 15. 01. 2011 09:52
Předmět: Re: homosexualita

Takovýto názor je velice nebezpečný a dovolím si říct, že i nekřesťanský. Ostatně slova Pána Ježíše Krista "lékaře nepotřebují zdraví, ale nemocní" společně s "milujte hříšníka, nenáviďte hřích" (obojí ve Vámi zmiňované Bibli). Chápal bych, kdybyste byl proti praktikujícímu gayovi jako kandidátovi na episkopa, ale tvářit se, že církev je elitní spolek pro bezhříšné - to není ani vtipné. Ostatně "trestem za hřích je smrt" a pokud vím, tak umíráme všichni. Jinými slovy - nikdo není bezhříšný. A ještě méně vtipné by to bylo, kdyby do církve nepatřil jen určitý výsek hříšníků (např. praktikující gayové a lesbičky), protože za ten samý hřích (smilstva) by byl aplikován dvojí metr.
Od: Anonym: Myš královská - Myšicus králov---.raabnet.net )
Kdy: 07. 02. 2011 18:24
Předmět: Re: homosexualita

Mohu být členem ČCE, pokud udržuji aktivní intimní styk s hady?
Od: Anonym: zklamaná---.raabnet.net )
Kdy: 08. 02. 2011 19:22
Předmět: Re: homosexualita

Myslím, že se v Písmu píše i to těch, kteří mají být vyloučeni a se kterými nemáme ani jíst, že máme soudit ty, kteří jsou bratři, ne ty, kteří jsou ze světa. Ovšem chápu, že to není otázka jednoduchá - kdy vyloučit hříšníka ke zkáze těla, aby duše mohla být zachráněna. Jinak se zde píše o homosexualitě, proto tento názor. Věc se samozřejmě týká i jiných druhů smilstva. Na bohoslužby a k Večeři Páně snad nepřistupují nesezdaní, kteří žijí "na hromádce". Pán Ježíš říká - jdi a nehřeš více, ne jdi a soulož si jak chceš, v neděli ráno se vyzpovídáš a jedeme dál, však on každý hřeší, nebo za dva tisíce let už to hřích nebude. Miluje hříšníka a nenávidí hřích. Hříšní jsme všichni a Bůh si nás každého jednou porovná, nicméně jsou v Písmu dána určitá pravidla pro jednotlivce i církev, která snad nelze ignorovat. Přijímejme hříšníka, který se usiluje napravit. A to se týká každého z nás. Každý z nás někdy upadne a vstává, nechat se v hříchu ležet se mi nezdá křesťanské. Jestli je nebezpečné a nekřesťanské poukázat na hřích a nepřijímat ho, pak jsme snad mimo Písmo. Tato "láska", obávám se, vede do pekla toho, kdo je veden k tomu, že se vlastně nic neděje. Ono nějaké napomínání a vylučování je (mělo by být) aktem lásky, ne nekřesťanství a měli bychom přitom vidět svou vlastní bídu. Tolik můj názor, nepředpokládám, že bychom se shodli. Jen upřesňuji - homosexuálové do církve patří, pokud tento hřích nepraktikují, zrovna tak, jako nesezdaní jedinci, kteří nesmilní. Tím je myšleno - nikomu bychom neměli zakazovat do kostela vstoupit, ale členství, obecenství, pro ty, kteří vědomě žijí v hříchu, není v pořádku, ubližuje to jim i církvi. Zrovna tak, kdo svévolně neustále krade atd.atd… Jde o to, jestli člověk upadne, nebo si v tom rád leží. Tím nechci nikoho soudit, jen popisuji, jak rozumím Písmu, jehož doporučení jsou vždy ku prospěchu.
Od: Anonym: dotaz <> ( ---.raabnet.net )
Kdy: 12. 08. 2014 19:58
Předmět: dotaz k homosexuálním bohoslužbám

V Praze proběhly homosexuální bohoslužby. Českobratrská církev evangelická schvaluje homosexualitu? Děkuji za odpověď.
Bohoslužba v předvečer Prague Pride
prague pride Kdy: 10. 8. od 19.30 hod. Kde: Martin ve zdi, Martinská 8, Praha 1 Pořádá: Českobratská církev evangelická ve spolupráci se sdružením Logos Česká republika Sexy ovocná těla
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 15. 08. 2014 12:26
Předmět: Re: dotaz

Váš dotaz by šlo jistě odbýt tím, že to jistě nebyla žádná "homosexuální bohoslužba" a že také není jasné, co myslíte slovy "homosexualitu schvalovat". Ale jestli Vám správně rozumím, souzním s Vámi, že bych taky rád věděl, co to znamená, že tuhle bohoslužbu pořádala ČCE. S takovými dotazy se totiž setkávám i uvnitř církve. Zdá se mi, že naše církev, jindy velmi racionální, tady jedná dost intuitivně. Tušíme, že je dobré se otevírat skandalizovaným menšinám. Naše snaha vypadat osvíceně je ovšem větší než snaha věci osvětlovat.
Od: Anonym: Petra---.199.broadband12.iol.cz )
Kdy: 24. 09. 2014 12:58
Předmět: Re: homosexualita

Vy víte prd, co Bůh miluje a nemiluje. Vaše spirituální arogance je směšná.
Od: Anonym: Petrs81.30.227.--- )
Kdy: 07. 11. 2014 09:19
Předmět: Re: homosexualita

…řekl jeden z farizejů.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 07. 11. 2014 12:14
Předmět: Re: homosexualita

Takže argument, že to Bůh miluje je nevyvratitelný.
Od: Anonym: LociKa---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 22. 01. 2015 11:31
Předmět: Re: homosexualita

homosexualita, hříčka přírody. Víra, naděje, láska. Taková je hierarchie. Vše má svůj smysl nebo ne? Že ČCe podporuje zvrhlou Prague pride, nesouhlasím též.
Od: Anonym: dotaz <> ( ---.raabnet.net )
Kdy: 15. 08. 2014 17:12
Předmět: Re: homosexualita

Asi se stanu Slezským evangelíkem, ti nemají problém napsat to srozumitelně na své www stránky a do katechismu. Asi se stanu evangelíkem a. v., ti nemají problém stejně tak. Asi se stanu katolíkem, pravoslavným… Možná se čce bojí, že jasným stanoviskem si odlije jednu nebo druhou stranu. Tak raději popichuje na obě strany. Jenže takto se čce rozsype úplně. To nejsou jen homosexuálové…
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 19. 08. 2014 21:18
Předmět: Re: homosexualita

Staňte se čím uznáte za vhodné.
Jestli je pro vás zatěžko být homosexuálovi bratrem…
Od: Anonym: Hledající---.viamedia.info )
Kdy: 19. 08. 2014 21:54
Předmět: Re: homosexualita

Děsím se těch, kterým je všechno jasné.Vidíme jen v podobenství v zrcadle… Na složité problémy dávat jednoduché odpovědi, toho jsme si užili ve dvacátém století dost, to smrdí malérem.Raději budu v rozpadávajícím se společenství kde mohu být sám sebou, než v monolitu, kde se musím přetvařovat a držet hubu a krok.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 20. 08. 2014 11:39
Předmět: Re: homosexualita

„Děsím se těch, kterým je všechno jasné.“ A jak to souvisí s tématem, to že má někdo nějaký názor na hříšnost homosexuálního jednání přece neznamená, že je mu všechno jasné. Ten výrok je školní ukázka demagogie. „Na složité problémy dávat jednoduché odpovědi“ v životě lidském takových situací je a já bych řekl, že o tom život vlastně je, prostě ke sebesložitějšímu problému se nějak postavím (něco podniknu), a nebo zůstanu pasivní, tedy jsem se také nějak rozhodl a to často pod tlakem času. „ toho jsme si užili ve dvacátém století dost“ podle mě bylo ve 20.století hodně situací, kdy místo jasného řešení ve smyslu ano – ne, jsme ten problém tak dlouho řešili (a on byl opravdu složitý), až bylo pozdě na jakékoliv řešení. „Raději budu v rozpadávajícím se společenství kde mohu být sám sebou“ Já to mám jinak, já pochybuji, že je Bůh (příroda se vyvíjela pokus - omyl), nevěřím, že Ježíš byl syn boží a že vstal z mrtvých, proto nejsem v žádné církvi i když by se možná nějaká (tolerantní) našla. Být v nějakém společenství (které má určitá pravidla) sám sebou je protimluv. A nerozpadává se to společenství právě proto, že její členové jsou sami sebou? Já jím maso a mám ho rád. Přece nebudu v nějakém vegetariánském klubu a budu vykřikovat: buďte tolerantní.
Od: Anonym: dotaz <> ( ---.raabnet.net )
Kdy: 20. 08. 2014 22:26
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Je mi zatežko být bratrem praktikujícímu homosexuálovi. Tečka. Navrhuji založit v ČR jednu církev homosexuálů, to by mohla být ČCE, a těm ostatním církvím ať dají pokoj. Pak ještě jednu církev kleptomanů, kde nebude hřích krást, další církev pro pedofily, a tak dál…
Od: Anonym: Plankton <> ( ---.raabnet.net )
Kdy: 20. 08. 2014 23:49
Předmět: ČCE je homo nebo hetero denominace?

No nejvyšší čas aby i tadleta denominace řekla jestli je ryba nebo rak.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 21. 08. 2014 08:33
Předmět: Re: ČCE je homo nebo hetero denominace?

A proč by to dělali? Lepší je to hrát na obě strany a mít v záloze „odborníky“, kteří vám nějaké ustanovení z Bible vysvětlí, jak si přejete. Teď jsou homosexuálové jejich bratři, ale před časem tady byl příspěvek o hříšnosti předmanželského sexu, a když jsem namítl, že znám páry, kde spolu žijí v lásce a vzájemné úctě, dobře vychovávají svoje děti jen nejsou oddáni a že na tom nevidím nic špatného, tak při reakci na můj příspěvek padlo slovo „kurvení“.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 21. 08. 2014 11:35
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Rád bych se tě, blbečku, zeptal, na následující:
1./ Bavíš se na tomto serveru dobře? Protože pokud jsi schopen napsat dokonce i pod inzerát na prodej farářského auta zn. Fabia otázku "jezdil v tom autě homosexuál, když je to auto z ČCE?", musím konstatovat, že podobného úchyla jsem dodnes nepotkal nejenom v církvi, ale v celém hříšném světě. 2./ Myslíš, že tvé měnění nicků a trollování pod je tak nenápadné, aby ti procházelo donekonečna? Tvé hloupé a sprosté příspěvky jde poznat podle specifického stylu, ale i podle stejné sítě, ze které jsou odeslané (raabnet.net). Takže jsi sem už napsal pod nicky: dotaz, Lakatoš Mário, účastník letošního synodu, Jaroslav Darek, Petr Pín, Plótinos, Plankton. Uf. Nechceš trollit třeba na Zvědavci nebo na Parlamentních listech, jistě bys tam našel přiměřenější pozornost? 3./ Každopádně si nechej své podněty o tom, jak by měla církev řešit téma homosexuality, třeba na koledu. Jestli se ti na Českobratrské církvi evangelické tak moc nelíbí, jak je otevřená k homosexuálům, sbal se a najdi si jiný spolek, milejší tvým preferencím - a bude pokoj, ne?
(Správce tohoto serveru si dovoluji požádat, aby mazali diskusní kydy tohoto maniaka.)
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 21. 08. 2014 15:46
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Takže Českobratrská církev evangelická je otevřená homosexuálům? Jak se potom vypořádáváte s Ježíšovým: „Jdi a už nehřeš!“?
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 21. 08. 2014 15:53
Předmět: Re: homosexuální ČCE

K otázce "jak se potom vypořádáváte s Ježíšovým: ,Jdi a už nehřeš!´“ vám mohu odpovědět, pane Tefre, že se vypořádávám velmi dobře.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 22. 08. 2014 07:39
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Děkuji, jak jinak, že se vůbec ptám. Před časem zde při jedné diskusi jsem se naivně domníval, že vynáším trumf, když jsem ocitoval z Bible. Načež jsem byl uzemněn: „pro nás v ČCE není Bible papírový papež“. Přemýšlel jsem o tom, proč církve (s výjimkou snad svědků Jehovových a mormonů) nedělají v Česku misijní činnost. Bude to asi tím, že se dospělým a vzdělaným lidem hůře zarážejí klíny do hlavy, než nějakým černouškům v Africe.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 22. 08. 2014 10:27
Předmět: Re: homosexuální ČCE

@Luboš Tefr: Při čtení vašeho příspěvku mi zaskočil koblížek, který jsem jedl k svačině… Tohle mi už příště nedělejte, pane! :-)))))
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 22. 08. 2014 14:45
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Z Bible (Leviticus 20), že smilstvo je (kromě jiného) - homosexuální styk - sex mezi příbuznými - sex se zvířaty Je-li pro ČCE přípustný homosexuální sex, tak jsou přípustné i další formy sexu (maminka zaučuje synka, muž má poměr z kozou). Není-li tomu tak (něco přípustné je, něco není), potom se nevychází z Bible, ale z něčeho jiného (možná ze zdravého rozumu).
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 22. 08. 2014 15:27
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Je zde možný i jiný výklad: Smilstvo může být i heterosexuální sex (a je toho v Bibli dost), např. mimomanželský sex. Protože jsem nikde v Bibli nenašel, že by obdobný svazek jako manželství existoval i mezi osobami stejného pohlaví, tak homosex není nijak omezen. Našel jsem i v Bibli, že není přípustný sex muže se sestrou nebo matkou, ovšem o nepřípustnosti sexu muže s bratrem nebo otcem jsem tam nenašel nic, tedy je přípustný.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 22. 08. 2014 17:30
Předmět: Re: homosexuální ČCE

To fakt neřešte, pane Tefr. Co svět světem stojí, žádný troll toto téma ještě nerozřešil.
Od: Anonym: Josif Stalin5.104.21.--- )
Kdy: 22. 08. 2014 21:27
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Pana Danihelku možná biblická argumentace nezajímá. On se možná řídí vlastním subjektivním rozumem, ve kterém na praxi homosexu nevidí zlo. Nás ale zajímá co je v Bibli.
Od: Anonym: Josif Stalin5.104.21.--- )
Kdy: 22. 08. 2014 21:32
Předmět: Re: prohomosexuální ČCE

Martin Danihelka napsal(a):
 @Luboš Tefr: Při čtení vašeho příspěvku mi zaskočil koblížek, který jsem  jedl k svačině… Tohle mi už příště nedělejte, pane! :-)))))
Pane Danihelka. Vy chcete zde argumentovat, nebo ostatní urážet a ponižovat. Zdá se, že pro tu vaši prohomosexualitu moc argumentů asi nemáte. U mne jste se tady předvedl jako českobratrský hulvát.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 23. 08. 2014 10:03
Předmět: Re: prohomosexuální ČCE

Biblická i jakákoli konzistentní argumentace mě samozřejmě zajímá, a určitě nejenom mě, ale každého, kdo s vážností sleduje tuto diskusi. Ale to, co tu předvádíte vy a vaši spolutrollové, to snad nemá s argumentací či biblickou argumentací nic společného. Urážet a ponižovat trolly, kteří nemají zájem o dialog, ale pouze o dělání bordelu, to je myslím, naprosto v pořádku. Co jiného také s nimi?
Od: Anonym: Josif Stalin5.104.21.--- )
Kdy: 23. 08. 2014 10:40
Předmět: Re: prohomosexuální ČCE

Tak proč jste opět použil sprosté slovo?
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 23. 08. 2014 10:56
Předmět: Re: prohomosexuální ČCE

To není má volba. To je jediný exaktní popis skutečnosti, kterou tady také vy spoluvytváříte.
S ohledem na váš zvolený nick si dovoluji upozornit na §§ 403 a 404 trestního zákona:
§ 403 Založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka
(1) Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo hlásá rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.
(2) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným podobně účinným způsobem,
b) spáchá-li takový čin jako člen organizované skupiny,
(…)
§ 404 Projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka
Kdo veřejně projevuje sympatie k hnutí uvedenému v § 403 odst. 1, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.
Od: Anonym: LENIN---.78-99-21.t-com.sk )
Kdy: 23. 08. 2014 21:02
Předmět: Re: prohomosexuální ČCE

pane DANIHELKA, neprodlene podejte trestni oznameni i na mne, podepsal jsem se jako LENIN!
Od: Anonym: dotaz---.raabnet.net )
Kdy: 21. 08. 2014 20:31
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Moudry a chytry pane Danihelka, ktery nazyva spolubratry s odlisnymi postoji blbecky a uchyly. Ja jsem na rozdil od Vas nikoho z mych oponentu zde nenazval podobne urazlive, ba i ty praktikujici homosexualy zde nazyvam hrisniky a nepouzil jsem na ne zadneho neslusneho slova, ani o nich jsem tady nenapsal, ze jsou uchylove, i kdyz si to o nich myslim. Co se tyka domeny raabnet.net , poucim Vas: Tuhle domenu ma asi deset tisic uzivatelu, jedna se o hromadneho poskytovatele internetu na Morave a osobne znam dalsi krestany, kteri pisi na evangnet a maji tohleto ID. Bylo mi cti Vas poucit.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 22. 08. 2014 10:36
Předmět: Re: homosexuální ČCE

@dotaz: Jistěže má doménu raabnet řada lidí. Ale jenom jeden z nich může psát tak vyšinuté homofobní (ve skutečnosti nejspíš kryptohomosexuální) a všestranně idiotské příspěvky na evangnet ve dne v noci jako ty. Určitě je raabnet velký poskytovatel připojení na Moravě. Jenže já Moraváky znám, jsou fajn. Výskyt takové figurky, jako jsi ty, je tam ve více než jednom exemopláři zhola nepravděpodobný.
Žít v církvi otevřené anonymním sprostým internetovým grázlům tvého typu mi připadá asi tak dvěstěkrát větší teologický a etický problém než žít v církvi vstřícné k homosexuálům.
Od: Anonym: Josif Stalin5.104.21.--- )
Kdy: 22. 08. 2014 21:00
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Pane nazvaný Martin Danihelka, promiňte moji všetečnou otázku, ale co je homofobního na tom, když někdo považuje homosexuální praxi za hřích, protože to četl v Bibli? ——– Za druhé, v církvi je běžné -asi kromě ČCE-, že činný homosexuál nesmí k večeři Páně. ——– A váš hulvátský slovník, ten zde nemá obdoby.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 23. 08. 2014 09:52
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Generalissime, nehněvejte se, ale já se s genocidními ateistickými diktátory šíleně nerad vybavuji o Bibli. To málo platné. Asi mě za to pošlete do gulagu, viďte?
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 23. 08. 2014 16:57
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Takže můj názor (ateisty) je ten, že homosexuálové jsou mi ukradení (ať si každý dělá ve své ložnici co chce). Domnívám se však, že homosexuální jednání je v rozporu s Písmem, ovšem Bible, jako ateistovi, je mi také svým způsobem ukradená. Neřídí-li se křesťané Biblí, tak mně to je také jedno, ale můžu k tomu snad říci svůj názor. Některá ustanovení Bible považuji za správná a řídím se jimi, některá neberu, vybírám si. Jestliže si však křesťan vybírá z Bible, tak se ode mne odlišuje jen tím, že se v neděli dopoledne sejde s ostatními, zazpívá si, potom sní kousek chleba, případně to zapije vínem a má tak, na rozdíl ode mne, zajištěno království nebeské.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 23. 08. 2014 19:39
Předmět: Re: homosexuální ČCE

@Luboš Tefr: A co my s tím?
Od: Anonym: LENIN---.78-99-21.t-com.sk )
Kdy: 23. 08. 2014 21:09
Předmět: Re: homosexuální ČCE

pan DANIHELKA je typický příklad dnešní homo útočné agitace. Vyhrožování, urážky, ohánět se nálepkováním z netolerance, pokud si jiný nemyslí to co já.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 23. 08. 2014 21:39
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Trochu se mi ekluje, , že si vaše církev,. nechává platit z mých daní, vaše faráře
Od: Anonym: LENIN---.78-99-21.t-com.sk )
Kdy: 23. 08. 2014 22:19
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Váš náš stát hospodaří s majetkem, zabaveným naší církvi, a část z toho, co mu to vydělává, nám vrací na platy farářů. Ale už to brzo skončí a bude snad pokoj na obou stranách.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 24. 08. 2014 11:03
Předmět: Re: homosexuální ČCE

@Luboš Tefr: A co my s tím, že se vám to ekluje???
Od: Anonym: Plankton <> ( ---.raabnet.net )
Kdy: 24. 08. 2014 20:42
Předmět: Re: zoosexuální ČCE

Pán Danihelka miluji vás. Jsem pes.
Od: Anonym: Petr Kolečkář---.casablanca.cz )
Kdy: 25. 08. 2014 21:55
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Nesouhlasím s tím, že ČCE schvaluje homosexualitu.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 26. 08. 2014 08:22
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Petr Kolečkář napsal(a):
 Nesouhlasím s tím, že ČCE schvaluje homosexualitu.
To je legitimní.
Máte v takovém případě např. tyto možnosti:
1./ Svůj nesouhlas dávat najevo obvyklými kultivovaně-demokratickými způsoby a smířit se s tím, že (zatím?) je a zřejmě ještě dlouho bude vaše mínění v opozici k většinovému mínění Českobratrské církve evangelické. Musíte se v takovém případě smířit s rolí příslušníka vnitřní názorové menšiny uvnitř této malé církve.
2./ Pokoušet se biblicky a teologicky pro svůj postoj argumentovat. Ale chtělo by to, abyste se ve své argumentaci pohyboval přinejmenším na této úrovni: http://kocna.webzdarma.cz/sbor/homosex.pdf
3./ Změnit církev, stát se členem takové církve, která váš názor na homosexualitu akceptuje.
4./ Přemýšlet, jestli vaše stanovisko není chybné.
Od: Anonym: Petr Kolečkář---.casablanca.cz )
Kdy: 26. 08. 2014 20:14
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Ve velké většině převládá konzervativní názor ve sborech.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 26. 08. 2014 20:20
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Petr Kolečkář napsal(a):
 Ve velké většině převládá konzervativní názor ve sborech.
To těžko. To si nenamlouvejte.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 27. 08. 2014 09:42
Předmět: mám stejnou zkušenost

mám stejnou zkušenost, z mnoha evangelických sborů, že by většina lidí homosexualitu, a určitě praktikovanou, odmítlo. Ale třeba má M. Danihelka zkušenost jinou - kdo z nás to dovede zvážit?
Od: Anonym: Vydlabaný meloun---.raabnet.net )
Kdy: 31. 08. 2014 17:59
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Členové ČCE, se kterými jsem já v kontaktu a o tomto jsem někdy mluvil, byli všichni zásadně proti homosexu. A hovořil jsem s mnohými. Taková je moje zkušenost. Osobně neznám ani jednoho člena naší církve, který podporuje homosex. Z médií vím o podpoře homosexu u dvou pastorů ČCE v Praze - Sv. Martin ve Zdi a U Jákobova Žebříku. Mám za to, celý problém homosexu v naší církvi je dílem několika lobbistů. Musíme se připravit na to, že do budoucna se budeme v ČCE potýkat ještě s pedofilní lobby, o pedifilii je toho v Bibli ještě méně jak o homosexualitě.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 31. 08. 2014 19:23
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Milý provařený anonyme z domény raabnet.net, uděláš nejlépe, když se s těmito svými problémečky obrátíš na svého psychologa a/nebo faráře a/nebo sexuologa.
Od: Anonym: Vydlabaný meloun---.raabnet.net )
Kdy: 02. 09. 2014 11:58
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Pane "Martin Danihelka", proč mám jít k psychologovi kvůli tomu, že já neznám v církvi ČCE žádné lidi, kteří podporují homosex, zatímco vy prý jich znáte mnoho?
Od: Anonym: Šíp vypadlý z pouzdra---.raabnet.net )
Kdy: 02. 09. 2014 13:43
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

No protože pan Martin Danihelka je nervově labilní. Je to znát z jeho nápisů zde, jak vztekle a útočně vypadává na své oponenty. Už tady byl za to napomínán. Nemá argumenty, tak poukazuje na to, že se jiní nepodepisují. Jen nemoudrý člověk píše své jméno a příjmení na každou hloupou zeď jako je tahle. Pro lék na uklidnění by si tedy měl jít pan MARTIN DANIHELKA. Google mi našel, jak je nápisy s jeho jménem a příjmením zaplevelený internet. Je to šílenec.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 02. 09. 2014 14:39
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Anonyme z domény raabnet.net, už jsem tě na nepatřičnost tvého chování na tomto serveru upozornil vícekrát. Nesmírně se divím správcům serveru evangnet.cz, že tu tvé nechutnosti vůbec nechávají. Osoba tvého stylu jednání nemá nejmenší pouvoir tady vystupovat jako autorita v jakýchkoli církevních otázkách. Sám za sebe důrazně žádám, ať tady svých hnusností, simulovaných rozhovorů a svých trolliád okamžitě zanecháš.
Od: Anonym: Roztažený deštník---.raabnet.net )
Kdy: 02. 09. 2014 21:35
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Vztek není nutný pane Danihelka. Stačí jen odpovědět, proč ti, kteří neznají žádné českobratrské evangelíky schvalující homosex, by měli být posláni na léčbu k psychologovi, jak jste to napsal? Děkuji za odpověď.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 02. 09. 2014 22:02
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Nejde o to, že "ti, kteří neznají žádné českobratrské evangelíky schvalující homosex, by měli být posláni na léčbu k psychologovi". Má výzva se týká tebe osobně. Ty osobně běž s nějakým odborníkem řešit svou porouchanou osobnost, která se projevuje anonymním ostouzením na internetu, psaním irelevantních kravin a trollským vandalismem. Osoba tvých způsobů tu vůbec nemá co dělat.
Od: Anonym: Palmovka---.raabnet.net )
Kdy: 03. 09. 2014 21:02
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Dobrý večer pane Martine Danihelka. Přemýšlel jsem, že my dva si vlastně nepíšeme k tématu "homosexuální ČCE", a také, že moudřejší má ustoupit, a za toho považuji sebe. Proto si s Vámi nebudu zde více zbytečně dopisovat. (Nechávám Vám zde případné poslední slovo, na které už se Vám mé odpovědi nedostane.)
Od: Anonym: David Meyer---.unet.cz )
Kdy: 09. 09. 2014 09:04
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Drazí diskutující, především mám dojem, že řešíte tak trochu zbytečnou věc. Předně je třeba vědět, že homosexuálové a lesby příliš k církvi nelnou a do sboru či kostela pokud chodí tak málo a pokud věří jde opravdu o výjimky. A existují-li takové výjimky, pak je tu na prvním místě Bůh a je to pouze a jen jeho plán, že dotyčného do takovéto situace uvedl. Tedy že ženu či muže obdaroval vírou a zároveň homosexualitou. Taková žena či muž, je-li čistého srdce, dojista neexhibuje, protože trpí ze dvou stran. Mezi sobě podobnými dle těla za to, že věří (protože víra je majoritou považována také za úchylku) a mezi sobě podobnými dle srdce za to, že má nepřijatelný tělesný sklon. Povím pravdivě a ze srdce, že diskuse na mne činí dojem zjednodušený a plochý. Měli bychom si uvědomit všichni, že stojíme-li na té liberální či konzervativní straně nesmíme opomenout jednu věc, totiž zeptat se samotného Pána co si o tom myslí a nejsme-li jen kolonií zahrádkářů, ale církví křesťanů musíme vědět, že vůli Pána rozpoznáme jen díky trpělivosti, tedy až v čas žně. Budeme-li zbrklí vyrveme totiž s koukolem i pšenici a čeká nás soud stejný jako ty co smilnili smilstvem nepřirozeným.
Od: Anonym: Hledající---.viamedia.info )
Kdy: 12. 09. 2014 09:26
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 12. 09. 2014 15:30
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Nedá mnoho práce najít článek, který bude dávat stejné odkazy, ovšem vyhodnotí je např. takto: Bible neodsuzuje homosexualitu jen na jednom místě, ale mnohokrát ve Starém i Novém zákonu. Pro někoho je 6-8 málo, pro někoho moc. Bůh nechce abychom hřešili a zároveň nám pořádně nesdělí , co to hřích je. Tedy něco jako pokyn: „vař, aby mě to chutnalo“. A ČCE to hraje na obě strany.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 12. 09. 2014 16:53
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

A vás zajímá ČCE a její postoje? Proč?
Od: Anonym: tradiční evangelík---.7by7.de )
Kdy: 07. 11. 2014 13:25
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Já jako věřící mám tento postoj k homosexualitě. Z občanského hlediska respektuji, že to je povolené, dřív byla trestná. I když v praxi se ani tehdy netrestala, pouze ti lidé nemohli veřejně prohlašovat, co dělají. Fakticky je nechával každý být, za první republiky i císaře pána. Dnes to je povolené, to mě nijak netrápí. Vadí mi, když určité skupiny chtějí nadstandardní práva, co jiní nemají. Tolik můj občanský postoj.
Z hlediska Písma ale je homosexualita nejhorší hřích, ohavnost nejhoršího kalibru. Horší než smilstvo, tj. sex neoddaných lidí, horší i než cizoložství. Jasně o tom píše Písmo jak ve Starém, tak i Novém zákoně.
Řeči o lásce a toleranci jsou mimo. V církvi je místo pro člověka, který uzná, že homosexualita je před Bohem hřích a chce se toho hříchu zbavit. Odpuštění není pro ty, kteří odmítají, že jejich zvrácené jednání je hříchem. Takoví lidé odpuštění odmítají sami, oni si myslí, co by mi měl kdo odpouštět, na tom není nic špatného. Pokud někdo ale chce Boha následovat a na základě Písma uzná, že homosexualita je hřích, tak těmto lidem by se pastoračně sloužit mělo, to jistě ano.
Bohužel, v ČCE tolerance a láska k homosexuálům nespočívá v pomoci těm lidem, aby byli z toho hříchu uvolněni a vyléčeni. Někteří spíše teologicky zdůvodní, že ta homosexualita není špatná. Farářka Tesařová dokonce oddala pár homosexuálů. To považuji za maximální úpadek. Větší problém než s těmi homosexuály mám s takovýmito duchovními. Pro ty homosexuály tu vidím naději, že oni svůj hřích poznají a možná budou chtít opustit. Pro ty úpadkové duchovní moc naděje nevidím, rád bych se mýlil.
Tolerantní k homosexualitě jsem jako občan, v církvi ale tu perverzi vážně nechci. Jinak když člověk sleduje homoaktivisty, tak oni tolerancí nevynikají. Jsou dosti nevybíraví, agresivní a rozhodně ne tolerantní. Nejčastěji jsou netolerantní k slušným lidem i k učení Bible.
Jsem rád, že tu jsou i jiné evangelické církve než ČCE. To, co zastává většina duchovních je zcela mimo učení reformace i mimo křesťanskou víru vůbec.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 07. 11. 2014 13:53
Předmět: Re: homosexuální ČCE

Tak především jste - což u tzv. tradičního evangelíka nemůže překvapovat - ve značné míře neinformovaný jednak o medicínské stránce této věci, ale zejména o duchu Písma a evangelia.
K teologické problematice přijímání homosexuálů v církvi:
Od: Anonym: Tom <> ( ---.tmcz.cz )
Kdy: 19. 09. 2014 21:01
Předmět: Re: homosexualita

Já jsem heterosexuál a vůbec se za to nestydím, muže jsem nikdy neměl a prostě mi více vyhovují ženy, jsou něžnější a není to s nimi jen o sexu, i když s některými ženami ne, ale těch je opravdu málo… (o:
Od: Anonym: karneval31---.i2net.cz )
Kdy: 21. 09. 2014 14:02
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Nesouhlasím se schvalováním homosexuality v církvi ČCE.
Od: Anonym: MARTIN MARŤAS MARTÍNEK---.viamedia.info )
Kdy: 22. 09. 2014 10:23
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Homosexualitě v mé Českobratrské církvi Evangelické říkám NE!
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 22. 09. 2014 10:38
Předmět: co prosím?

Nejsem si jistý, že to ona uslyší. - A koho to vlastně oslovujete?
Od: Anonym: David Meyer---.unet.cz )
Kdy: 22. 09. 2014 12:16
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Mě by zajímalo, jak takové kategorické NE může být realizováno. Bude na evangelických kostelích viset nějaká cedulka typu: Ježíš vás miluje a rádi vás mezi sebou přivítáme pokud: nejste gay nebo lesba, marxista, nesmrdíte a máte kde bydlet, nemáte nějakou tělesnou deformaci či nevhodnou barvu pleti. Určitě brzy dojde na další témata…
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 22. 09. 2014 16:01
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

V Bibli najdete nejméně 6 míst, kde je homosexuální jednání označeno jako hříšné. Nejste-li demagog, tak dejte odkaz na bezdomovectví, smradlavost nemluvě o marxismu (všechno patří všem) a přidání lidí s tělesnou vadou a jinou barvou pleti je již čistá demagogie. Jinak ukázka tolerance: Dt(7,1): Až tě Hospodin, tvůj Bůh, uvede do země, kterou přicházíš obsadit, zažene před tebou početné pronárody, Chetejce, Girgašejce, Emorejce, Kenaance, Perizejce, Chivejce a Jebúsejce, sedm pronárodů početnějších a zdatnějších, než jsi ty. 2Hospodin, tvůj Bůh, ti je předá, abys je pobil. Vyhubíš je jako klaté, neuzavřeš s nimi smlouvu a nesmiluješ se nad nimi, 3nespřízníš se s nimi, svou dceru neprovdáš za syna někoho z nich ani jeho dceru nevezmeš pro svého syna. …5Proto s nimi naložíte takto: jejich oltáře rozboříte, jejich posvátné sloupy roztříštíte, jejich posvátné kůly pokácíte, jejich tesané sochy spálíte….
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 22. 09. 2014 17:41
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Pane Tefr, že se na to vaše diletantské biblické trollení už nevykašlete… Snažím se vám porozumět, tuším, že trollení na křesťanském serveru má pro osamělé ateistické nerdy značné kouzlo. Oni jsou ti evangelíci takoví dobrácky hloupí, nechávají si od vás všechno trpělivě líbit, musí být asi poslušni naučení toho svého Ježíše a vnímavě naslouchat všem vašim nevěcným hámotinám, mydlit to do vás chlebem, když vy do nich kamenem… Ale stejně, není to pro vás v tomto objemu trollby už ztráta času? Nevlila by se vám čerstvá krev do žil, kdybyste třeba navštívil jiný křesťanský server a seznamoval jiné publikum se svými (léta stále stejnými) nápady? ;)
Od: Anonym: David Meyer---.unet.cz )
Kdy: 23. 09. 2014 10:21
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Odvoláváte-li se na bibli pak bych vám rád připomenul, že je tam také uvedeno, že tradiční česká svíčková na smetaně v očích zákona stejný humus jako sexuální jinakost. Neslyšel jsem ale dosud, že by byl kolem svíčkové povyk jako kolem homosexuality. Co jsem napsal napsal jsem. Vím totiž dobře, že většina "dobrých křesťanů" má přes veškeré řeči o otevřenosti přímo apokalyptickou hrůzu ze všeho co vypadá, jedná, nebo čpí jinak nebo to přesahuje rámec kostelní mentality. Uváděný citát z Dt jste vytrhl z kontextu a to jak historického, tak náboženského a nejedná se o ukázku tolerance ale o ukázku toho, že bibli v podstatě asi moc nerozumíte a možná děláte z B-žího slova rád své rukojmí. Přesně takové postoje a příklady zaujímali totiž zákoníci a farizeové a nakonec i velerada k Ježíšovi a proto je třeba autor Janova evangelia nazývá Židy, což později jiní takoví křesťanští Židé vztáhli na všechny příslušníky izraelské komunity a výsledkem byly známé pogromy. Pokud jde o homosexualitu je zjevné, že v evageliích neexistuje situace, v níž by se např. říkalo: "A přišel na místo, kde se právě chystali kamenovat Sodomitu(ku) a vzal kámen a hodil ho po něm(ní) jako první. Jsou-li evagelia dílem mladé církve a situace v nich obrazy toho co tato církev řešila jako zásadní pro svou každodennost tak proč tam o homosexualitě nic není? Pro mne je v této věci zásadní slovo apoštola Pavla v listu Římanům 1,27: "a stejně i muži zanechali přirozeného styku s ženami a vzplanuli žádostí jeden k druhému, muži s muži provádějí hanebnosti, a tak sami na sobě dostávají zaslouženou odplatu za svou scestnost" Čtu-li to dobře tak Pavel říká, že mají sami na sobě už svou odplatu už v okamžiku aktu samého a pro mne je to spíše důvod k soucitu než k pohoršení.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 23. 09. 2014 12:52
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

„Neslyšel jsem ale dosud, že by byl kolem svíčkové povyk jako kolem homosexuality.“ Podle mne (ateisty) to je tím, že během staletí se Bible tak nějak proškrtala, sice v psaném textu to zůstalo, ale většinové mínění je, že se to dodržovat nemusí, ledacos se převysvětlilo (ten výraz není ode mě, ale líbí se mi), zasazením do historického, kulturního, celkového kontextu, jazykovým rozborem a jistí se to: „a odpusť nám naše viny“
Od: Anonym: David Meyer---.unet.cz )
Kdy: 25. 09. 2014 12:49
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Pane Tefr mne těší, že se označujete jako ateista, neboť se nemusím v diskusi s vámi kontrolovat, abych se nedotkl vaší případné náboženské přecitlivělosti. Na druhou stranu jak již slovo samo a-teista říká může se u vás vyskytovat tatáž situace ve zcela opačné situaci, proto bych vás rád ujistil, že to co zde píši nejsou žádná dogmata, ale pouze moje osobní pohledy a úvahy. Jsem křesťan, ale již mnoho let se snažím vyrovnat se s různými kostlivci, které na mne vykukují z mé vlastní víry. Pokud Vám to nějak přispěje k vaší cestě budu rád. Bible je pro o tom, že žádnou bibli vlastně nemáme. Všechny uspořádané biblické texty jsou v podstatě jen komentáře ( a dokonce komentáře komentářů) k něčemu, co v podstatě ani žádnou ucelenou formu nikdy nemělo. Je to takový patchwork z nouze ctnost, často tvořený ve spěchu a zoufalství. Tím se bible liší od Koránu třeba, který v podstatě sepsal jediný člověk a je to vlastně něco jako interentový blog. V židokřesťanském náboženství spolu vzájemně koexistují často naprosto rozporuplné pohledy a tradice a to platí i o bibli. K různým knihám existují různé verze. Zjevný je pro mne v bibli pouze jeden motiv, totiž intimní dějinná náboženská zkušenost a pak ohromný tlak strachu z možnosti její ztráty. Dějiny plné zásadních konfliktů, v nichž jde o holou existenci. Když toto píši vzpomínám s určitým úsměvem na katolického kněze, který mi náboženství vysvětloval a o bibli mi přednášel idealizovaný obrázek díla, jež tvořili "svatí mužové z vnuknutí Ducha svatého" tak jak je známe například z klasických církevních obrazů. Jsem si jistý, že on skutečně věřil, že Janovo evangelium napsal Ježíšův učedník spolu s Janovými listy a Zjevením. Tomu já věřit nemohu a nikdy nebudu. Je to celé velmi komplexní problém a to vnímáte vy sám nejlépe tím co o tom píšete. Určitě vždy existovaly i snahy o účelové korektury ale určujícím faktorem jak věřím já byla liturgická praxe a ta byla a je v různých komunitách, dobách a situacích různorodá. Z tohoto důvodu také nevěřím různým dnes moderním konspiračním tvrzením o ryze účelovém zkreslování obsahu bible. Myslím tedy, že čtu bibli ve smyslu ateismu jako kritického pohledu na její skutečnost, pokud ovšem ateista není někdo kdo se na její obsah dívá pouze optikou emotivního zásadního odmítání.
Od: Anonym: tradiční evangelík---.serverprofi24.com )
Kdy: 07. 11. 2014 13:35
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Souhlasím s Vámi. Pro určitou skupinu lidí Bible není závazná, vybírají z ní věci jen účelově. Pokud se mluví o lásce, tak ano, to bereme. Ale kde se mluví o hříchu, tak to bylo myšleno jinak.
Obávám se, že ČCE se zcela vzdálila jak reformačním principům, tak i křesťanské víře vůbec. Co nabízejí se jako křesťanství pouze tváří, ale křesťanská víra to vůbec není. Reformátoři měli za základ Bibli, většina farářů v ČCE Bibli za závaznou nepovažuje, i když oni to otevřeně neřeknou. Z Bible si leda vytáhnou verše o lásce, texty o hříchu a soudu, ty byly dobově podmíněné, jinak myšlené atd.
Z Bible je patrné, že v Božích očích je homosexualita jedním z nejhorších hříchů. Horší než homosexualita jiný hřích není, je tu pouze kategorie stejně zlých zvráceností. Sex s příbuznými, se zvířaty, uctívání model, obětování dětí, vraždění atd. Existence homosexuálů ve společnosti mě neděsí. Vadí mi ale, pokud ti lidé mají získávat výhody na úkor ostatních. Tj. víc než homosexuálově mě vadí různí homoaktivisté. A nejhorší jsou prohomosexuální aktivisté v duchovenstvu. Pod péčí o tyto lidi se skrývá podpora homosexuality, teologické zdůvodňování jedné z nejhorších perverzí. Vůbec totiž nejde o pomoc těm lidem, tedy o to, jak ty lidi léčit, pastoračně jim pomoci se z toho dostat.
Já jsem evangelík, ale už nikoli člen čce.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 07. 11. 2014 13:56
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Dobrý den, dáváte najevo dosti suverénní, ale o to více nekompetentní soudy o tom, co je křesťanská víra, evangelická reformace, četba Bible, vztah Starého zákona a evangelia, evangelictví, koneckonců i o tom, co je homosexualita.
ČCE si o homosexualitě myslí přibližně toto:
Od: Anonym: tradiční evangelík---.snel.com )
Kdy: 07. 11. 2014 14:16
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Děkuji za odkaz, už jsem to otevřel, je to hodně dlouhé. Ale MUDr Křížkovou znám, ta je podporovatelkou Logosu, sdružení homosexuálů pod hlavičkou církve.
Z dřívějška znám některé argumenty, ten Logos podporoval farář Štorek. Např. on psal, že David a Jonatan měli spolu homosexuální vztah. Já Písmo vícekrát přečetl a toto je maximální manipulace. Věřím, ve shodě s reformátory, že Písmu, základním pravdám, může porozumět každý člověk sám. Nemusí mít znalost historického pozadí, původních jazyků, zkrátka 5 let na fakultě. Vzdělanosti si jistě vážím, i když tím nemíním gender studies a jiná ideologická studia, ale skutečnou vzdělanost.
Bez teologické erudice neporuzím možná všemu, ale hlavním a základním věcem jsem schopen porozumět přímo z Písma v jeho překladu. Odmítám, že by mi Písmo musel vyložit teolog, to bych byl zpátky v katolicismu. Jediný správný a závazný výklad poskytuje Církev skrz své Magisterium, učitelský úřad. Toto já odmítám, desateru i evangeliu rozumím sám.
Nemám důvěru ani v katolické výklady, ani výklady jiné, pokud jsou jasně v rozporu, co Písmo přímo píše. Nakonec v křesťanstvu krom proudu, který podporuje homosexuální agendu přece jen převažuje odmítání homosexuality jako hříchu. Nejde jen o katolíky a pravoslavné, myslím reformovanou větev křesťanské víry. Postoj slezské evangelické církve, dle mého názoru, odpovídá Písmu, reformačním zásadám i křesťanství jako takovému. I oni mají vystudované teology za fáráře.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 07. 11. 2014 14:25
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Naprosto neříkám, že Písmu může porozumět jen teolog. Může mu porozumět třeba i tradiční i netradiční evangelík. Ale musí se u četby a snahy porozumět také trochu snažit a být u toho otevřen Božímu hlasu, který může být jiný než hlas jeho vlastních předsudků a soudů…
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 08. 11. 2014 11:45
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Už vůbec zadání tohoto dokumentu a výběr zpracovatelů je dokladem, že Bible je pro běžného člověka nesrozumitelná. Kdyby tomu tak nebylo, tak by nebyl důvod takový dokument vůbec zpracovávat. Jeho délka složitost a to, že ho psali bezesporu vzdělané osoby v teologii, historii i jazykově vybavené (myslím teologickou část) svědčí o tom, že Bible není pochopitelná pro obyčejné lidi. Otázkou ovšem je proč Bůh, když dal pravidla obyčejným lidem pro běžný život, učinil tak nesrozumitelným způsobem? Nebude to tím, že Bůh je zlý a chce lidi nachytat? Medicínská část podle mne nic neříká o tom, zda je homosexualita hříšná, nebo není (jinak prosím odkaz z kterého jedno, či druhé vyplývá) a ani to podle mne nijak vyřešit nemohla, prostě na každé sdělení se dá odpovědět: no a co? Jinak studie se odvolává i na vědecké objevy 20. století. Buď jsou tyto odkazy irelevantní (a proč by tedy byly uváděny?), v opačném případě Bůh dal lidem Zákon na jeho objasnění se muselo čekat 3500 let. A co ti věřící v mezidobí? Domnívám se, že mezi lékaři je názor na homosexualitu obdobný jako u ostatní populace a jejich medicínské znalosti jsou jim k ničemu.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 08. 11. 2014 12:05
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Pane Tefr, vaše trollení je především unikátně neinteligentní, zadruhé je pak ztrátou času vašeho i všech ostatních.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 08. 11. 2014 13:21
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Dovoluji si představit dva názory na homosexualitu významného českobratrského evangelíka (myslím, že není třeba představovat): - k aféře Oscara Wilda: "Život – ano, ale žádný soukromý a sexuální perversita v každé formě je prostě smrt. A smrt nechceme, třeba by se nám servírovala se zelenými karafiáty Wildeovými.“ - K žádosti o milost JUDr. Františka Čeřovského: „pan president sám zásadně odpírá uděliti odsouzencům milost v těchto třech deliktech: pro křivou přísahu, pro vyhnání plodu a pro delikty sexuelní, mezi něž patří delikt homosexuelní.“
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 08. 11. 2014 13:44
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Za hloupé trollování by se taky mělo zavírat do žaláře, pane Tefr… ;)
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 08. 11. 2014 14:03
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Nejsem si jist, ale myslím, že tehdejší zákony nedovolovaly zavřít prezidenta.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 08. 11. 2014 17:51
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Pěkný den, mohl by jste se prosím ozvat na email jirka693(a)gmail.com Rád bych vás požádal o svědectví k větě " Já jsem evangelík, ale už nikoli člen ČCE."
Od: Uživatel Evangnetu Michal Vejvoda <>
Kdy: 08. 11. 2014 18:04
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Ježíš řekl, že v lásce k Bohu a v lásce k člověku je celý zákon a proroci, tedy celá Bible. Všechno je o lásce. Takže já mám spíš opačnou zkušenost, že si lidé spíše vybírají peklo, hřích a plivou to na ostatní. Ono je to snadnější ostatní peskovat, posuzovat a snižovat než je milovat….Když jde o hřích, měl by člověk hlavně bojovat s tím svým.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 08. 11. 2014 18:36
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Pane Michale Vejvodo, Tomáš Garrigue Masaryk se jasně, zřetelně a opakovaně vyjádřil k homosexualitě, s tím nic nenaděláte.
Od: Uživatel Evangnetu Michal Vejvoda <>
Kdy: 08. 11. 2014 20:45
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

1. jsem nereagoval na váš příspěvěk, ale na tradičního evangelíka 2. abych vám řekl pravdu, nejsem zrovna člověk,který by něco baštil i s botama jen, protože to řekl "tatíček" Masaryk
Od: Uživatel Evangnetu Michal Vejvoda <>
Kdy: 08. 11. 2014 20:48
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

…jo a to nejdůležitější bych zapomněl, to co řekl Ježíš je pro mě o hodně závanžnější a závaznější než názor Masaryka
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 09. 11. 2014 10:35
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Ano, u křesťana to ani jinak být nemůže. Otázkou ovšem je, co Ježíš opravdu řekl a co tím myslel. Dva křesťané s jednou Biblí dojdou k různým, často opačným ustanovením a to i v jedné církvi.
Od: Anonym: tradiční evangelík---.serverprofi24.com )
Kdy: 09. 11. 2014 21:14
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Ježíšova láska k cizoložné ženě se projevila v tom, že jí odpustil. Když její žalobci odešli, tak jí řekl: Jdi a už nehřeš. Dle některý teologů Boží láska zřejmě spočívá v tom, že se hřích prohlásí za správný, nebo se uzná, že o hřích jde, ale všichni jsme hříšní a musíme odpouštět. Ani náznakem, že by dotyčný měl s hříchem přestat. Kdo to řekne či jen naznačí, tak po tom docela ostře vyjednou, nemáš dost lásky atd. Apoštol Pavel v první kapitole listu Římanům homosexualitu velmi odsuzuje, ti co to páchají, tak zažívají dle něj Boží soud sami na sobě, že páchají hanebnosti. Ap. Pavel v 1. listu ke Korintským naopak říká, že kdo se dopustil smilstva, takový člověk má být vyloučen z církve. Pro něj nejsou problémem smilníci ve světě, ale ti, co se nazývají bratr či sestra a páchají smilstvo, které nehodlají opustit.
Láska k těm lidem nespočívá v tom, že se ponechají žít v největší ohavnosti a hříchu, ale v tom, že se jim pomůže, aby z toho byli vysvobozeni. Nejsem proti službě homosexuálům, odmítám ale pseudoslužbu, která místo vysvobození těm lidem jen nabízí teologické zdůvodnění pro jejich zvrácenost, potvrdí jim, ať v tom klidně zůstanou a agresivně napadá lidi, kteří s tím nesouhlasí. Takoví teologové jsou v podstatě homoaktivisty, kteří tu ideologii pouze dají do náboženského nátěru.
Myslel jsem, že tu už nebudu nic psát, že jsem svůj názor vyjádřil, nicméně vyprovokoval jste mě k reakci. Zřejmě jsem se dřív nevyjádřil dosti srozumitelně, nebo nebylo cílem mi porozumět.
Od: Uživatel Evangnetu Michal Vejvoda <>
Kdy: 09. 11. 2014 21:48
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Milý tradiční evangelíku, není to tak dlouho, co jsem se na tuto problematiku díval poěrně stejně jednoznačně a ve stejném smyslu jako vy. Jenže jsem to musel přehodnotit, protože za těmi "ohavnostmi" jsou živí cítící lidé, kteří mají mnohdy dost problémů sami se sebou. Navíc při hlubším přemýšlení nad těmi verší ze SZ a tím co je dnes chápáno jako homosexualita lze jen těžko dát rovnítko. (o těch pr zmínkách v NZ ani nemluvě).Stejnopohlavní hluboký vztah v Písmu jednoznačně je a není rozhodně hodnocen negativně (zmiňovaný Jonatan a David), druhá věc je samotný pohlavní styk. Jenže já 1. nemám co dělat v cizí ložnici, takže z toho, že se dva muži nebo dvě ženy vedou za ruce těžko mohu odvodit, co tam spolu dělají 2. pokud to ,co tam dělají je z tohoto hlubokého citu, neodvažuji se to odsuzovat (co je z lásky není hřích) 3. nejsem schopen posoudit hloubku jejich citu. Takže pokud se mám řídit tím, co říká Ježíš a milovat bližního, tak je prostě za to nemůžu odsuzovat, už protože pro to nemám žádnou pravomoc ani žádný podklad. Co se týče homosexuálního aktivismu, to je věc druhá, propagovat homosexualitu mi přijde stejně blbé jako propagovat heterosexualitu. Čili jsme zpátky u toho, že je lepší soudit sám sebe a navenek milovat, pokud to dělám a ten člověk kterého miluji hřeší, třeba se dá strhnout mým příkladem a hřešit přestane. Pokud ovšem mám sám "bláto na dvorku" (a kdo ho nemá)a ještě mravokárně hrozím prstem, těžko toho člověka získám. Tož tolik ve stručnosti můj pohled.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 10. 11. 2014 07:49
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Neznámý: „Manželská nevěra je hřích“ Milý neznámý, není to tak dlouho, co jsem se na tuto problematiku díval poěrně stejně jednoznačně a ve stejném smyslu jako vy. Jenže jsem to musel přehodnotit, protože za tím jsou živí cítící lidé, kteří mají mnohdy dost problémů sami se sebou. Já 1. nemám co dělat v cizí ložnici, takže z toho, že se muž a cizí manželka vedou za ruce těžko mohu odvodit, co tam spolu dělají 2. pokud to ,co tam dělají je z hlubokého citu, neodvažuji se to odsuzovat (co je z lásky není hřích) 3. nejsem schopen posoudit hloubku jejich citu. Takže pokud se mám řídit tím, co říká Ježíš a milovat bližního, tak je prostě za to nemůžu odsuzovat, už protože pro to nemám žádnou pravomoc ani žádný podklad. Lepší soudit sám sebe a navenek milovat, pokud to dělám a ten člověk kterého miluji hřeší, třeba se dá strhnout mým příkladem a hřešit přestane. Pokud ovšem mám sám "bláto na dvorku" (a kdo ho nemá)a ještě mravokárně hrozím prstem, těžko toho člověka získám. Tož tolik ve stručnosti můj pohled.
Od: Uživatel Evangnetu Michal Vejvoda <>
Kdy: 10. 11. 2014 13:53
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Hezky jste to napsal pane Tefre, přesně tak ;)
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 10. 11. 2014 14:30
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Tak ještě názorněji: maminka sexuálně zaučuje synka. Platí to vaše: „pokud to ,co tam dělají je z hlubokého citu, neodvažuji se to odsuzovat (co je z lásky není hřích)“?
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 10. 11. 2014 14:43
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Jinak city a lásku bych do sexuálního vztahu netahal. Láska je výmysl 19. století a to výmysl básníků. Sňatky byly domluvené podle majetku, nebo i politicky a snoubenci se často ani neznali ani neviděli, přesto jejich manželský sex nebyl hříšný.
Od: Uživatel Evangnetu Michal Vejvoda <>
Kdy: 10. 11. 2014 15:09
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Myslím, že jste si odpověděl sám. Pokud dle vás není hříchem něco, o čem rozhodne kulturní prostředí, pak to znamená, že záleží na tomto kulturním prostředí. V některých kulturách je v pořádku, že se lidé berou kvůli penězům, v některých, když maminka zaučuje synka…. Jenže já jsem hovořil z pohledu svého chápní křesťanské víry, nikolih z pohledu kulturních zvyklostí 19. či 20. století nebo domorodých kmenů kdesi…Dva lidé stejného pohlaví, pokud si za dveřmi ložnice projevují svůj cit tělesně (je zvláštní že o lásce je v bibli docela dost zmínek, když je to výmysl 19. století, nicméně já například svou ženu miluji a lituji vás, že nic podobného neprožíváte a považujete za výmysl básníků…) pokud někomu ubližují, pak pouze sami sobě a po vzájemné dohodě dvou dospělých rovnocenných partnerů… přirovnávat to k manželské nevěře, která porušuje řád lásky minimálně k tomu podváděnémo a jsou-li děti i k nim (nicméně jsem si nevšiml, že by někdo horlivě brojil proti manželské nevěře alespoň srovnatelně jako proti homosexualitě, přestože je mnohonásobně častější)nebo k tomu, když matka sexuálně zneužije svého syna a tím negativně ovlivní celý jeho následující život mi přijde trochu out.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 10. 11. 2014 16:13
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Zda je nějaké jednání hříšné to neposuzuji podle sebe, ale podle Bible (to s kulturním prostředím jsem nepochopil – Bible je přece univerzální v celém vesmíru). Můj syn žil s jednou slečnou několik let a dokonce se jim narodil syn, já jsem to nepovažoval za nic špatného, naopak jsem měl (a mám) z vnuka radost, avšak podle Bible považuji jejich vztah za hříšný. Homosexuály toleruji, vlastně mi jsou lhostejní, ale nemohu si pomoci podle Bible je to hřích. Jsem rozvedený a kdyby pro moji případnou partnerku bylo důležité manželství, tak se bez váhání ožením, přestože je to podle Bible nepřijatelné. Tedy dělám to, co považuji za správné. Může tak však jednat křesťan? Přece si nemůže dovolit to co já, považovat něco ze Zákona za přijatelné a něco ne. Je-li za sebou v Písmu zakázán styk s osobou stejného pohlaví, blízkým příbuzným a zvířetem, tak to věřící musí přijmout bez výjimky, považuje-li to za slovo Boží (podle mne to sepsal nějaký Mojžíš a aby zvýšil vážnost, prohlásil, že to má od Boha).
Od: Uživatel Evangnetu Michal Vejvoda <>
Kdy: 11. 11. 2014 10:38
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Co jste nepochopil? Argumentujete kulturní situací před 19. stoletím než básníci vymysleli lásku a tvrdíte, že tehdy manželství bez lásky nebylo hříšné. Tedy na to, když já ae odkazuji na "Ježíšovo" přikázání lásky argumentujete jakýmsi kulturním kontextem určité doby. Pak najednou skočíte zpět k Bibli a divíte se. Pokud se, pane Tefre, domníváte, že jsem se stal křesťanem proto, abychom mohl kamenovat muže, kteří jsou přistiženi jak spolu spí nebo abych mohl přinášet oběti v chrámu a nosit na opasku kolík k zahrabávání výkalů, tak to se hluboce pletete :D
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 11. 11. 2014 11:00
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Já za hřích považuji, to co Bible hříchem označuje, ale moje osobní hledisko se ne vždy s Biblí shoduje a tak se zařizuji podle sebe. Jsou-li v Bibli ustanovení, která se nemusí dodržovat, tak proč tam jsou?
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 09. 11. 2014 21:56
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

"Kdo jsi ty, že soudíš cizího služebníka? O tom, zda obstojí či ne, rozhoduje jeho vlastní pán. A on obstojí, neboť Pán má moc jej podepřít." (Ř 14,4)
Od: Uživatel Evangnetu Michal Vejvoda <>
Kdy: 09. 11. 2014 23:22
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Já někoho soudil?
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 10. 11. 2014 08:52
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Kdepak! - tento verš byl nabídnut k zamyšlení především vašemu "tradičně evangelickému" oponentovi.
Od: Uživatel Evangnetu Michal Vejvoda <>
Kdy: 10. 11. 2014 13:51
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Já si to myslel, ale trochu jsem se lekl, neboť to bylo ve vlákně pod mým příspěvkem :)
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.211.broadband5.iol.cz )
Kdy: 16. 11. 2014 17:39
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

tradiční evangelík napsal(a):
 Ježíšova láska k cizoložné ženě se projevila v tom, že jí odpustil. Když  její žalobci odešli, tak jí řekl: Jdi a už nehřeš. Dle některý teologů Boží  láska zřejmě spočívá v tom, že se hřích prohlásí za správný, nebo se uzná,  že o hřích jde, ale všichni jsme hříšní a musíme odpouštět. Ani náznakem, že  by dotyčný měl s hříchem přestat. Kdo to řekne či jen naznačí, tak po tom  docela ostře vyjednou, nemáš dost lásky atd. Apoštol Pavel v první kapitole  listu Římanům homosexualitu velmi odsuzuje, ti co to páchají, tak zažívají  dle něj Boží soud sami na sobě, že páchají hanebnosti. Ap. Pavel v 1. listu  ke Korintským naopak říká, že kdo se dopustil smilstva, takový člověk má být  vyloučen z církve. Pro něj nejsou problémem smilníci ve světě, ale ti, co se  nazývají bratr či sestra a páchají smilstvo, které nehodlají opustit.    Láska k těm lidem nespočívá v tom, že se ponechají žít v největší ohavnosti  a hříchu, ale v tom, že se jim pomůže, aby z toho byli vysvobozeni. Nejsem  proti službě homosexuálům, odmítám ale pseudoslužbu, která místo vysvobození  těm lidem jen nabízí teologické zdůvodnění pro jejich zvrácenost, potvrdí  jim, ať v tom klidně zůstanou a agresivně napadá lidi, kteří s tím  nesouhlasí. Takoví teologové jsou v podstatě homoaktivisty, kteří tu  ideologii pouze dají do náboženského nátěru.    Myslel jsem, že tu už nebudu nic psát, že jsem svůj názor vyjádřil, nicméně  vyprovokoval jste mě k reakci. Zřejmě jsem se dřív nevyjádřil dosti  srozumitelně, nebo nebylo cílem mi porozumět.
Naprosto s Vaším stanoviskem souhlasím. Nevím kam to spějeme, když necháváme praktikující homosexuály aby v našich sborech aktivně sloužili a ještě se snažíme lživě potvrdit soulad takového jednání s Písmem! Takový člověk má být nejdřív očištěn a osvobozen a v případě že zatím osvobození nepřichází, zanechat zvrácených vztahů a zůstat v jakémsi "celibátu". I my v našem seniorátu jsme se potřísnili tím, že jsme se takovému člověku správně nevěnovali, naopak byl uveden do služby ve sboru, jako by se nic nedělo. Kéž by nám to Pán odpustil.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 16. 11. 2014 17:59
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

To jsou hrozná slova, bratře.
Od: Anonym: Marek141.170.144.--- )
Kdy: 11. 12. 2014 14:36
Předmět: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Chtel bych zeptat, jaka je situace Ochranovskeho senioratu v ramci probihajiciho schizmatu v Unitas Fratrum, ktera vylucuje provincie, ktere schvaluji praktikovanou homosexualitu - vzhledem k tomu, ze Ochanovsky seniorat je soucasti ČCE, ktera homosexualitu schvalila. Dekuji za odpoved.
Od: Anonym: Pavel Kokos217.197.144.--- )
Kdy: 14. 12. 2014 16:55
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Ten průšvih kolem homosexuality se v této církvi vře vž několik let. Čím víc se budeme otevírat světským názorům místo biblických, tím rychleji Českobrat. církev evangelická skončí. V příštím sčítání lidu se už naše rodina k této církvi nepřihlásí a může za to hlavně to podporování praktikování homosexuality a podpora rozbíjení rodin touto církví.
Od: Anonym: Hledající---.viamedia.info )
Kdy: 14. 12. 2014 23:00
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Vždycky mě fascinuje jak lidi velice jistě ví, co jsou biblická stanoviska a přitom podle toho, jak se vyjadřují vůbec neví, nepochopili, o čem vlastně bible je. I proto potkávám spoustu lidí, kteří když se potkali se životní realitou, raději z církve odešli, protože poznali, že církev je velmi často samoúčelná soběstředná organizace, kde si lidé hrají na majitele pravdy a přitom neví, o čem vlastně mluví. Výstižnou diagnózu církve napříč staletími podává apoštol Pavel v 1.Timoteovy:Cílem našeho vyučování je láska z čistého srdce, z dobrého svědomí a z upřímné víry.6 Od toho se někteří odchýlili a dali se na prázdné řeči.7 Chtějí být učiteli zákona a nechápou ani svá vlastní slova ani podstatu toho, o čem s takovou jistotou mluví. Tato slova platí o všech těch diskusích o Homosexualitě na tomto serveru a i jinde. Jo, ono je to téma, o kterém se dobře diskutuje, diskutující si připadají spravedlivý a aktivní. Homosexuálové, které znám jsou kultivovaní, inteligentní lidé, kteří nás napadat nebudou. Je jednodušší navážet se do nich, bez rizika odvety, než skutečně něco dělat, pomáhat lidem a dostávat od životní reality takříkajíc přes hubu, poznávat svoji bezmocnost a vlastní ubohost a nedokonalost. Tato stanoviska zastávám z perspektivy mnohaleté pastorační praxe na několika sborech. Velmi dobrý článek na toto téma: http://www.krestandnes.cz/article/alexandr-flek-homosexualove-bible-a-my/18789.htm
Od: Anonym: Pavel Kokos141.170.144.--- )
Kdy: 15. 12. 2014 16:56
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Hledající napsal(a):
 Vždycky mě fascinuje jak lidi velice jistě ví, co jsou biblická stanoviska a  přitom podle toho, jak se vyjadřují vůbec neví, nepochopili, o čem vlastně  bible je. I proto potkávám spoustu lidí, kteří když se potkali se životní  realitou, raději z církve odešli, protože poznali, že církev je velmi často  samoúčelná soběstředná organizace, kde si lidé hrají na majitele pravdy a  přitom neví, o čem vlastně mluví.  Výstižnou diagnózu církve napříč staletími podává apoštol Pavel v  1.Timoteovy:Cílem našeho vyučování je láska z čistého srdce, z dobrého  svědomí a z upřímné víry.6 Od toho se někteří odchýlili a dali se na prázdné  řeči.7 Chtějí být učiteli zákona a nechápou ani svá vlastní slova ani  podstatu toho, o čem s takovou jistotou mluví.  Tato slova platí o všech těch diskusích o Homosexualitě na tomto serveru a i  jinde.  Jo, ono je to téma, o kterém se dobře diskutuje, diskutující si připadají  spravedlivý a aktivní. Homosexuálové, které znám jsou kultivovaní,  inteligentní lidé, kteří nás napadat nebudou. Je jednodušší navážet se do  nich, bez rizika odvety, než skutečně něco dělat, pomáhat lidem a dostávat  od životní reality takříkajíc přes hubu, poznávat svoji bezmocnost a vlastní  ubohost a nedokonalost.  Tato stanoviska zastávám z perspektivy mnohaleté pastorační praxe na  několika sborech.   Velmi dobrý článek na toto téma:  http://www.krestandnes.cz/article/alexandr-flek-homosexualove-bible-a-my/187  89.htm
Pekne si protirecite.
Od: Anonym: Pavel Kokos141.170.144.--- )
Kdy: 15. 12. 2014 16:59
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

V Bibli stoji, ze kdyz muz ma sex s muzem, je to spatnost. Co je v Bibli, to plati. Pokud pro vas ne, tak jste v te spravne cirkvi. Hrisnika mame mit radi, o tom jsem nepsal nic.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 16. 12. 2014 08:32
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Pavel Kokos napsal(a):
 Ten průšvih kolem homosexuality se v této církvi vře vž několik let. Čím víc  se budeme otevírat světským názorům místo biblických, tím rychleji  Českobrat. církev evangelická skončí. V příštím sčítání lidu se už naše  rodina k této církvi nepřihlásí a může za to hlavně to podporování  praktikování homosexuality a podpora rozbíjení rodin touto církví.
Obšírnou a zdůvodněnou odpověď vám a vašim spolutrollům pořádajícím trollí nálety na Evangnet lze číst například zde:
Otázka, na kterou reagujete, se týkala teologie Ochranovského seniorátu a jeho stanovisek. K tomuto tématu jste nebyl schopen říci a naznačit vůbec nic.
Mé osobní stanovisko k vašemu povídání je, že o "biblických názorech", kterými tu spoludiskutující pohlavkujete, víte ve skutečnosti nesmírně málo. V každém případě se můžete i se svou rodinou :-) při sčítání hrušek a jablek přihlásit k čemukoli chcete. Dnes je demogracie a už se to smí, přihlašovat se a odhlašovat po libosti. Podle mě je tu každému fuk, k čemu se se svou rodinou přihlásíte.
Od: Anonym: Pavel Kokos141.170.144.--- )
Kdy: 16. 12. 2014 10:31
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Nejvetsi troll jste vy pane Danihelko, mate zde nejvic prispevku.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 16. 12. 2014 13:01
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Trollství nesouvisí s množstvím příspěvků (mých příspěvků je zde ostatně poskrovnu), ale s jejich nevěcností, dotěrností a hloupou úrovní, pane Kokosi.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 16. 12. 2014 14:17
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Já jako vnější pozorovatel vidím určité náznaky štěpení nejen v ochranovském seniorátu. Postoj k homosexualitě ve smyslu pravdu máme oba, je dlouhodobě neudržitelný. Připomíná mi to diskuse koncem 19. století zda lze fotbal hrát rukama, vedlo to ke vzniku nového sportu – ragby. Možná si někteří věřící uvědomují, že tolerantní vztah k homosexuálům je zaměňován za vztah souhlasný a to si někteří nechtějí vzít na svědomí. Tedy: „hrajte si rukama, ale na svém hřišti a se svým míčem“.
Od: Anonym: Pavel Kokos141.170.144.--- )
Kdy: 16. 12. 2014 18:11
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Martin Danihelka napsal(a):
 Trollství nesouvisí s množstvím příspěvků (mých příspěvků je zde ostatně  poskrovnu), ale s jejich nevěcností, dotěrností a hloupou úrovní, pane  Kokosi.
Nevecne a hloupe. A jeste k tomu hulvatske. Ano, to je trolleni pana Danihelky. Ja jsem se zeptal, jaka je situace ochranovskeho senioratu v ramci homosexualniho schizmatu v UF. Nejaky troll Danihelka misto odpovedi na muj dotaz zase trolluje. Ano, za CCE se stydim, jak hluboho odpadla od sola scriptura k lidskemu uvazovani.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 16. 12. 2014 20:45
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Pavel Kokos napsal(a):
   Martin Danihelka napsal(a):  > Trollství nesouvisí s množstvím příspěvků (mých příspěvků je zde  ostatně  > poskrovnu), ale s jejich nevěcností, dotěrností a hloupou úrovní, pane  > Kokosi.    Nevecne a hloupe. A jeste k tomu hulvatske. Ano, to je trolleni pana  Danihelky. Ja jsem se zeptal, jaka je situace ochranovskeho senioratu v  ramci homosexualniho schizmatu v UF. Nejaky troll Danihelka misto odpovedi  na muj dotaz zase trolluje. Ano, za CCE se stydim, jak hluboho odpadla od  sola scriptura k lidskemu uvazovani.
Jaktože jste se vy zeptal na Ochranovský seniorát? Co to vykládáte, Pavle Kokosi? Zeptal se tu diskutér s nickem Marek. Žádnej Kokos se na tohle neptal, pokud tedy umíme číst.
Vy se, Pavle Kokosi, vůbec nemusíte za ČCE stydět, to je naprostá ztráta času pro všechny zúčastněné. Je krajně nejisté, že byste vy osobně byl v takové pozici, že byste tu mohl věrohodně rozdávat morální odsudky za teologii a za etiku. ČCE se s problémem homosexuality vyrovnala už v roce 2006 dosti seriózně (http://kocna.webzdarma.cz/sbor/homosex.pdf). Pokud budete s to oponovat na podobné úrovni, mohlo by to být jistě zajímavé. Až budete používat cizí slova "sola scriptura", raději si včas zjistěte, co jimi otcové reformátoři přesně mysleli; mohl byste být nepříjemně překvapen.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 17. 12. 2014 10:29
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Mám dojem, že pro někoho se stal odkazovaný dokument roubíkem k ucpávání úst oponentům, přičemž samotný text k hříšnosti nebo nehříšnosti homosexuálního jednání neříká vůbec nic. Zvlášť u medicínské části jsem nenalezl ani náznak nějakého řešení. Např. nahodile vybrané: „Na to navázal v roce 1993 Hamer genetickou analýzou X chromozómu u homosexuálních můžů. Nalezl u nich v úseku q 28 dlouhého raménka totožnou sekvenci nukleotidů, tedy pravděpodobný „gen homosexuality“.“ Je podle toho homosexuální jednání hříšné nebo ne? Co, když se v budoucnu ukáže, že se Hamer mýlil, a že v úseku q 28 dlouhého raménka není totožná sekvence nukleotidů, co to bude znamenat? A takový je podle mne medicinský text celý. Takže, když se kuchařce nebo švadleně nebude na homosexu něco zdát, tak ji umlčíme: „chcete oponovat třem lékařům?“. A co heterosexuální styk s cizí manželkou? Co by nám na to řekli lékaři – sexuologové (a současně křesťané), je to v pořádku?
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 17. 12. 2014 15:32
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Motto: „Neberte nám starou víru, ta je pro nás dobrá dost“ Bible a věda Setkáváme se s názorem, že věda je v rozporu s Biblí a vlastně ji popírá. Není tomu tak, naopak i ty nejnovější vědecké objevy potvrzují, že stále platí, co je psáno v Písmu a nějaká moderna to nemůže zvrátit. Např. dnes tak moderní tolerance k homosexuálům, kdy Mojžíšovo učení o hříšnosti takového styku je rozmělňováno, relativizováno a ve svém důsledku popíráno narazilo na moderní vědeckou medicínu – sexuologii, která Mojžíšovo učení obhájila a plně potvrdila. Homosexuální jednání je hříšné, to dokazuje dokument podepsaný: MUDr. Antonín Brzek MUDr. Dagmar Křížková MUDr. Ivo Procházka
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 17. 12. 2014 16:46
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Luboš Tefr napsal(a):
 … Homosexuální jednání je hříšné, to dokazuje  dokument podepsaný:  MUDr. Antonín Brzek MUDr. Dagmar Křížková MUDr. Ivo Procházka  
Jaký dokument? Podezírám vás ze lži. Jak znám práci dvou ze tří vámi zmiňovaných odborníků, takový dokument by nikdy nenapsali a nepodepsali.
Od: Anonym: Pavel Kokos141.170.144.--- )
Kdy: 17. 12. 2014 19:28
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Pane Danihelko. Ja jsem teolog. Vy take? Ptam se vas proto, ze s oponenty jednate jako s hlupaky. Mel byste vice studovat, mene byste trepal rozumem. No hlavne, ze vase argumenty jsou na odborne urovni… My jsme tady predlozili alespon ty verse z Bible. Cim jste argumentoval vy? Tou zbesilou trolliadou?
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 17. 12. 2014 20:34
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Pavel Kokos napsal(a):
 Pane Danihelko. Ja jsem teolog. Vy take? Ptam se vas proto, ze s oponenty  jednate jako s hlupaky. Mel byste vice studovat, mene byste trepal rozumem.  No hlavne, ze vase argumenty jsou na odborne urovni… My jsme tady  predlozili alespon ty verse z Bible. Cim jste argumentoval vy? Tou zbesilou  trolliadou?
Žádného teologa Pavla Kokose neznám. V ČCE nikdo takový nepůsobí, to je jisté. Každopádně nick Kokos v diskusi nic teologického nepředvedl ani omylem. Píšete - "my jsme tady predlozili alespon ty verse z Bible". Kdo je to MY? Vy a kdo ještě?
Od: Anonym: Pavel Kokos141.170.144.--- )
Kdy: 17. 12. 2014 21:56
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Pane Danihelko. A jak byste mne mohl znat? Copak vy znate vsech 52000 clenu CCE? My znamena my, kteri mame nazor, ze kdyz muz vklada pohlavni ud do druheho muze, tak k tomu Bozi schvaleni. Predlozite nejaky biblicky argument, ze je to opacne?
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 18. 12. 2014 07:11
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Takže se pokusíme o mezisoučet. Nejste teolog - protože teolog, který se domnívá, že práce teologa spočívá v "předložení verše z Bible", je k smíchu; nemluvě o tom, že úroveň vašeho písemného projevu by nestačila ani na maturitní obor, natož na teologickou fakultu. Nejste ani členem a součástí ČCE, o jejímž životě a o jejíchž problémech nic nevíte. O ČCE víte jedinou věc - že má 52 000 členů. Velmi výmluvné. A samozřejmě nejste ani žádný Kokos, ale to je už spíše detail.
Vyřiďte vašim spolutrollům, že jejich předstírání vnitřních kritiků ČCE v otázce jejího vztahu k homosexuálním bratrům a sestrám má nesmírně směšnou, zoufalou úroveň a nemá v této podobě šanci ani jediného českobratrského evangelíka zviklat v jeho názorech. Na tohle vaše homofobní parašutování diskusí na Evangnetu kálí Bílý tesák.
A jen tak mimochodem - údajně až 95 procent homofobů je ve skutečnosti kryptohomosexuály nesmířenými se svou vlastní sexuální orientací a řešících svůj problém vytěsňováním a agresí. Také toto vyřiďte vašim spolutrollům. :))
Od: Anonym: Pavel Kokos141.170.144.--- )
Kdy: 18. 12. 2014 07:54
Předmět: Re: Postoj ČCE k pedofilii

Chtel bych se zeptat, jaky ma Ceskobratrska cirkev postoj k pedofilii. Zda je to normalni sexualni orientace jako hodnoti heterosexualitu a homosexualitu nebo zda v tomto pripade jde jiz o deviaci. Moc mne to zajima. Dekuji.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 18. 12. 2014 09:20
Předmět: Re: Postoj ČCE k pedofilii

Helemese, moc dlouho vám ta hra na českobratrského teologa nevydržela, Kokosi. :—-) Protože každý českobratrský teolog ví, jaký má ČCE postoj k pedofilii. A troufám si říci, že to ví dokonce každý teolog, nejen českobratrský. A ví to nejenom teolog, ale každá gramotná osoba. A kdo neví, ten ví, jak si to zjistit.
Čili VYSMAŽ, TROLLE.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 18. 12. 2014 09:29
Předmět: Re: Postoj ČCE k pedofilii

Lecos nám může napovědět dokument ČCE, cituji: „Assyrský snář zmiňuje homosexualitu při výkladech mužských erotických snů: sexuální styk s jiným mladým mužem je znamením, že přijdou starosti, zatímco homosexuální styk s dítětem znamená dobro a prospěch pro celý příští rok.“
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 18. 12. 2014 11:05
Předmět: Re: Postoj ČCE k pedofilii

Tato pasáž byla religionistický exkurz. Nedovedu si představit, jak nízké IQ je zapotřebí, aby této pasáži někdo porozuměl tak jako vy.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 18. 12. 2014 11:51
Předmět: Re: Postoj ČCE k pedofilii

Tato pasáž je přece stejně použitelná k homosexualitě jako k pedofílii.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 18. 12. 2014 08:22
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

„Jak znám práci dvou ze tří vámi zmiňovaných odborníků, takový dokument by nikdy nenapsali a nepodepsali. “Děkuji za jasné a konkrétní argumenty. Já na rozdíl od vás pane Danihelko jsem od těch 2 pánů a té dámy, kromě toho dokumentu, nic jiného nečetl, takže když vy takový znalec říkáte, že to napsat nemohli, tak se asi jednalo o falzum. To však neznamená, že tam uvedená fakta nejsou pravdivá.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 18. 12. 2014 09:15
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Dokud neuvedete konkrétní odkaz, nehodíte link nebo nenapíšete titul té práce s přesnými údaji, vůbec se nevyjadřujte, pane Tefr.
Od: Anonym: Pavel Kokos141.170.144.--- )
Kdy: 18. 12. 2014 09:46
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Rozhicovany pane Danihelko. Slozil jsem zkousky z Noveho i Stareho Zakona, Moralni teologie i etiky. Ovsem ne na te liberalni ETF. U nas bylo Pismo Sv. jeste povazovano za dogmaticky inspirovany text. Jsem clen CCE. Pisi bez diakritiky, protoze pisi na mobilu. Ano, nejsem Kokos, ale Ananas. Tak tedy vzdelany pane Danihelko, kdybych nepovazoval Bibli za inspirovanou, asi bych mel stejne lidske nazory jako vy, ale Bible rika: Lv 20,13 Kdyz dva muzi soulozi, pachaji ohavnost, stejne Lv 18,22. 1Tm 1,10 je to spatné. Rim 1,26-27 je to neprirozeny styk a hanebnost a poblouzeni. 1Kor 6,9 praktikujici homosexualove prisli o Bozi kralovstvi. A toz vcil argumentujte vy, pane Danihelka. Prosim z Bible.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 18. 12. 2014 10:38
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Heleďte, Kokos, to se všechno dočtete v citovaném dokumentu. http://kocna.webzdarma.cz/sbor/homosex.pdf Víc pro vás nemohu udělat. Pokud s tím máte problém, napište odborný e-mail podepsaným teologům, autorům dokumentu. Na všechny vaše, ehm ehm, podněty, bylo už v této diskusi mnohokrát před vašim vstupem odpovězeno.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 18. 12. 2014 09:59
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Pane Danihelko, dne 16. 12. 2014 20:45 jste sám na ten dokument dal odkaz a teď, když se vám to nehodí, tak děláte hloupého. Jinak to zda se budu, nebo nebudu vyjadřovat nechte laskavě na mně. Děkuji
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 18. 12. 2014 11:02
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

V takovém případě zřejmě trpíte funkční negramotností a čtete v dokumentu úplně jiné věci, než tam jsou. (Prakticky opačné.) Nebo dětinsky manipulujete. Rozhovor s vámi představuje naprostou ztrátu času a varuji před takovým rozhovorem kohokoli.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 18. 12. 2014 11:35
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

„čtete v dokumentu úplně jiné věci, než tam jsou. (Prakticky opačné.)“ a když napíšu já vám: čtete v dokumentu úplně jiné věci, než tam jsou. (Prakticky opačné.). Vy totiž nediskutujete jako rovný s rovným, ale z pozice: já mám pravdu, takže argumenty nepotřebujete. Opravdu bych chtěl nějaký citát z medicínské části ze, které vyplývá, že homosex není hříšný.
Od: Anonym: Michal Vejkvoč---.raabnet.net )
Kdy: 18. 12. 2014 17:54
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Praktikování homosexuality je s Písmem i Tradicí neslučitelný. Pan Danihelka je evidentní heretik. Vidím vidím, že pro své heretické názory nemá argumenty. Chce ostatní překřičet nadáváním a svým povýšeným chováním, odkazováním na to, co kdo kde na internetu napsal, což je běžné, když někomu dojde argumentace. Stejně jako on křičí i média o homofobii. Ovšem média jsou ze světa, zatímco on se považuje za protestanta. Tohle že je protestant? Luther s Kalvínem by ho vzali klackem. Vyhlašuji soutěž o nejšílenějšího pisatele na evangnet v roce 2014. Dávám hlas Danihelkovi, získává cenu KRÁL TROLLÍ. Ale třeba budete hlasovat pro nekoho jiného, já dávám první hlas.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 18. 12. 2014 18:48
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Anonyme raabnete, který jsi v této diskusi použil už asi 35 různých nicků,
zaprvé jsi poměrně hodně důrazně před dvěma měsíci prohlašoval, že z této diskuse odcházíš. Bude dobře dodržet to, co tu vykřikuješ.
Zadruhé: minimem křesťana je slušnost. Těžko pochopit, kde bereš tu neuvěřitelnou drzost se v této diskusi a vůbec na Evangnetu vůbec ještě ukazovat poté, co jsi zde předváděl za neuvěřitelné sprosťárny. (Viz výše vše, co bylo do diskusí na Evangnetu zasláno z internetové domény raabnet.net.) Ty seď tiše v koutě a šoupej nohama místo hulákání, kdo je heretik, pravý protestant, kalvínovec etc.
Od: Anonym: Pavel Kokos141.170.144.--- )
Kdy: 18. 12. 2014 19:41
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Take hlasuji pro kacíře Danihelku k ziskani ceny Kral Trollí 2014. Myslim, ze jeho vitezstvi je jasne. A pridavam mu to i za jeho hloupost. Holt, sektář se pozná.
Od: Anonym: Oponent kacíře217.197.144.--- )
Kdy: 26. 12. 2014 12:11
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Schizmatický pane Danihelko, ten uživatel Rabnet tam psal, že nebude diskutovat s vami, nic o tom, že nebude diskutovat v této sekci, aha kdo tady trpí negramotností při čtení. Možná že nejste heretik, ale schizofrenik, což vás omlouvá, že i v Bibli nevidíte to, co je tam napsáno ohledně homosexuálního sexu.
Od: Anonym: Marek77---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 06. 01. 2015 06:25
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

udivený napsal(a):
 Pokud praktikující lesbičky a gajové, pak by v církvi být neměli. Pokud  abstinující není problém. Bůh miluje člověka a nenávidí hřích. Pokud by tě  názory Boha zajímaly, nalezneš je v bibli. A to i ohledně homosexuality.
No to je super, ale rozhodně jsem v Bibli nikde nenašel, že by praktikující gay nebo lesba ( neříkejte lesbičky, copak se říká gayýček nebo křesťánek ? ) neměli být v církvi, ale nepraktikujicí ano. Naopak, jsem tam našel, že Ježíš nepřišel povolat spravedlivé, ale hříšníky. To by přeci znamenalo - každý, kdo hřeší ( myšlením, slovy, skutky ) by v církvi být neměl….? Kdo by tam tedy nakonec byl ?:-) Dost smutné, když gaye nebo lesbu přijme svět - ale-cituji Anonyma - v církvi by být neměli…..kvůli takovým kreténům s tvrdým srdcem ( My máme zákon ) se lidi od církve odvracejí, čemuž se není co divit. Ale třeba jsu takové názory správné, když se pak trsá s lidmi z Taize, apod….nebo si to člověk odsedí v kostele.
Od: Anonym: Petr88141.170.144.--- )
Kdy: 07. 01. 2015 21:31
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Je rozdil, kdyz ma nekdo sklon k nejakemu hrichu a zhresi, ac nechce. Pokanim se da vec napravit. Jestlize vsak nekdo ve svem hrichu vedome a dobrovolne setrvava, odmitaje napomenuti podle evangelia, takovy ma byt vyloucen. Stejne tak plati pro praktikujici pedofily, zoofily ci treba kleptomany. Pastoracni pece ano, schvalovani hrichu ne. Jenze CCE hrich schvaluje, to zde resime. Ze se jedna o hrich, tovime z Pisma, to je pro Cirkev dogma.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 08. 01. 2015 19:40
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Marku77 Církev jsou lidé smíření s Bohem skrze milosrdenství oběť Pána Ježíše Krista. Církev není budova ani spolek lidí, Církev není ani denominace ČCE. I když někteří členové budou i členy Církve. V Církvi není opravdu žádný praktikující homosexuál, zloděj, lhář, vrah, smilník,… hříšníci praktikující jsou maximálně v kostele. Pán Ježíš přišel povolat hříšníky, tedy i gaye, lháře, zloděje, … pokud oni uslyší Jeho hlas, činí pokání opouští hřích a tím se stávají údy Církve. Údem Církve se nestaneš zapsáním do matriky, či pokropením od faráře.
Od: Anonym: Hledající---.viamedia.info )
Kdy: 09. 01. 2015 19:25
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

toto platí i pro všechny o kterých zde píšete: Bůh nemůže než milovat
Bůh nemůže než milovat. Na každého lidského tvora se dívá s nekonečnou láskou a s hlubokým soucítěním. Pochopíme-li, že Bůh miluje i toho nejopuštěnějšího člověka, naše srdce se otevře druhým, budeme vnímavější k důstojnosti každé osoby. Jedině soucit nám umožňuje vidět druhého takového, jaký je. Pohled lásky spatří v každém člověku hlubokou krásu lidské duše. (Zpracováno podle: Bratr Roger Schütz, Netušená radost, vydalo Karmelitánské nakladatelství, www.kna.cz)
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 09. 01. 2015 20:04
Předmět: Re: homosexualita v Ochranovském seniorátu ČCE

Zde je těžká odpověď. Nevím co chápete slovem milovat. Pokud lidsky, tak je to falešné učení a svod. Pokud milovat chápete biblicky, tak nelze říci než amen. Ano Bůh tak miloval člověka, že nás nezahubil, ale poslal a obětoval svého Syna. Pro naši spásu. Ale součástí této lásky je předem vyslovené odsouzení pro ty, kteří Jeho láskou opovrhli. Lidi, kteří Boží láskou opovrhli čeká spravedlivá odplata. Židům 10:26-31 Nikdo nemusí zahynout a pocítit Boží hněv. Tak Bůh člověka miloval, ale pokud setrvá ve svém hříchu, pýše svého srdce tak pocítí hněv. Hlubokou krásu lidské duše? To je úplně mimo Pravdu a jde jen o humanistickou představu. Pán Ježíš hříšníky miloval, měl nad nimi lítost, chtěl je zachránit, nabízel jim život…ale rozhodně nikde nemluvil o kráse lidské duše. Tyto myšlenky nemají s křesťanstvím nic společného, s náboženstvím asi ano.
Od: Anonym: jaroslav141.170.144.--- )
Kdy: 10. 01. 2015 18:43
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Malé doplnění pro Jirku: Církev žádnou praxi KŘEST POKROPENÍM nezná. Existuje pouze křest PONOŘENÍM a křest POLÍTÍM. Kropí se kropítkem, a to pouze v případu posvěcení. Ke křtu se kropení nepoužívá.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 10. 01. 2015 20:08
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Děkuji za doplnění. Osobně preferuji křest ponořením, pro jeho symboliku, ale důležitější než forma je stav křtěnce. Takže ponořením a politím. Děkuji ještě jednou a omlouvám se za nepřesnou formulaci, v které forma křtu nemá žádnou roli, ale i tak měla být moje výpověď správná.
Od: Anonym: jaroslav141.170.144.--- )
Kdy: 24. 01. 2015 19:50
Předmět: Re: patchwork partneři a adpce dětí v ČCE

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jaký má ČCE postoj k patchwork partnetství? To je, když například tři osoby žijí spolu jakoby manželé za předpokladu, že jsou si v rámci této trojice sexuálně věrní. Také by mne zajímalo, zda by podle této církve měli mít právo adoptovat si děti. Děkuji za odpověď.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 26. 01. 2015 08:44
Předmět: Re: patchwork partneři a adpce dětí v ČCE

Nezlobte se, ale vy jste buď hloupý nebo provokujete, podle mne budete obojí. Vy ani netušíte, že pro křesťany stejně jako pro židy je sex mimo manželství nepřípustný? A dotaz na adopci trojicí, je už úplně na hlavu.
Od: Anonym: jaroslav141.170.144.--- )
Kdy: 27. 01. 2015 13:05
Předmět: Re: patchwork sexualita v ČCE

To vím, že v církvi je praktikovaná homosexualita i ostatní deviace zavržena. ČCE má ale jiná pravidla, tak jsem se ptal, zda ČCE podporuje puze partnerství homosexuálů nebo i jiné varianty, konkrétně patchwork. Podporuje? Děkuji za odpověď.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 27. 01. 2015 16:50
Předmět: Re: patchwork sexualita v ČCE

Od: Anonym: jaroslav141.170.144.--- )
Kdy: 27. 01. 2015 21:42
Předmět: Re: patchwork sexualita v ČCE

Ozval se sektář pan Danihelka po delší přestávce.
Od: Anonym: Mojmír Losak---.net102.tcservis.cz )
Kdy: 28. 01. 2015 11:37
Předmět: Re: patchwork sex v ČCE - odpověď na dotazy

Vypada to, ze se od clenu CCE nedockate normalni odpovedi, tak vam odpovim ja. K vasemu dotazu lze rici tolik, ze tzv. hromadna partnerstvi ci pedofilie neni zatim v nasi zemi aktualni problem. Lze predpokladat, ze behem nekolika let zacnou o sva privilegia zadat i tyto skupiny, jako je postup v zahranici, napr. Holandsko, Kanada. Lze ocekavat, ze az bude problematika aktualni take v CR, ceskobratrska cirkev dalsi sexualni odchylky opet prijme stejne jako v pripadu homosexualu ci moznosti rozvodu a noveho cirkevniho snatku, kdyz si napr. narazite milenku.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 28. 01. 2015 18:55
Předmět: Re: patchwork sexualita v ČCE

Pane Jaroslave, kladete otázky, některým se zdají nepřiměřené a provokující. Čas zjeví odpovědi, ČCE je "moderní", jakmile bude ve světě normální vztah, který popisujete, tak ČCE asi přijme stanovisko, že nelze tak jednoznačně říci zda o hřích jde či ne. Otázka adopcí dětí nesouvisí v žádné legislativě s církvemi, takže ta je bezpředmětná. Proč se ptáte ČCE? Podle ovoce vidíte, že nejde o církev. Ptejte se Boha. Rád bych vám také položil otázku, jste smířen s Bohem? Myslím ,že tato otázka a odpověď na ni je pro vás důležitější. Ať si ČCE učí co chce, ale váš život, to je oč tu běží. Vaše záchrana je důležitá.
Od: Anonym: jaroslav141.170.144.--- )
Kdy: 29. 01. 2015 21:07
Předmět: Re: patchwork a homo-sexualita v ČCE

ČCE tedy není protestantská církev, protože otcové protestantismu odmítali homosexuální sex a obhajovali manželství.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 30. 01. 2015 08:54
Předmět: Re: patchwork a homo-sexualita v ČCE

Pane Jaroslave, věřte, že důležitější je vaše smíření s Bohem. To nevyřeší žádný farář ani jiný liturgický úkon ani vědomost toho, zda ČCE je protestantská církev. Jak definujete protestantskou církev? Pokud učením otců, tak protestantskou církví není dávno. Otcové odmítali nejen homosexualitu, ale i smilstvo, farářky,líbánky s modloslužebníky… Následnictvím "Luthera"? Pak ČCE je protestantskou církví stále. Dobré je si však klát otázku, jestli Luther navrátil církvi ten šat, kterým byla oblečena po letnicích. Nevím, že by Pán volal po pronásledování židů, po zabíjení jinověrců. Takže hledejme raději odpovědi u Pána, v Písmu a ne v lidských tradicích a tím se dostáváme zpět. Jste smířen s Bohem? Proč vás trápí tyto otázky? Jste členem ČCE a nevíte co dál? Váš život je cenný. Pokud je váš zájem o tuto problematiku hlubší, ne jen "provokovat", tak se prosím ozvěte. Mám obavu, že členové ČCE se vyprovokovat k poslušnosti Pánu nedají, na to příliš milují pohodlí a tradici. jirka693(zavináč)gmail.com Po čem toužíte vy?
Od: Anonym: jaroslav141.170.144.--- )
Kdy: 31. 01. 2015 16:37
Předmět: Re: patchwork a homo-sexualita v ČCE

Máte pravdu, že bych si mohl říci: Co je mi po této církvi, hlaně abych já byl spasen. A totéž si mohl říci i Luther, a tato církev by vůbec neexistovala. V podstatě jste řekl: Starejme se každý sám o sebe, církev ať si natáhne brka.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 31. 01. 2015 20:49
Předmět: Re: patchwork a homo-sexualita v ČCE

Pane Jaroslave,nikde jsem neřekl starejme se o sebe a druzí ať natáhnou brka, nepsal, neřekl ani nemyslel ani nečiním skutkem. Správné pořadí v životě je: a) vlastní spasení b) péče o bratry. Pokud nejste spasen, tak nemůžete nikomu pomoci a nemáte s církví nic společného. Proto jsem se ptal, zda jste bratr, tedy smířený s Bohem. Pokud jste smířen, tak jednejte podle slov Pána a jeho apoštolů. Na mnoha místech Písma je psáno jak postupovat, pokud někdo do církve donese hřích. Pro záchranu lidí v ČCE je nutné postupovat podle slov Pána. Pokud nejste, tak k čemu ta snaha o záchranu církve, když sám zahynete? Mohu dotaz, co je vám po té církvi? Jste člen? Máte tam rodinu? Jste smířen s Bohem? Nechápu, proč se chcete bavit o hříchu v církvi, když neumíte odpovědět na otázku vlastního smíření s Bohem. Má to nějaký důvod? Nebo jde o intimní otázku? Podle Písem jde o otázku velmi veřejnou. Pokud vaše dotazy považujete za starost o církev, tak čiňte co činíte,vezmete svoji odměnu. Tak jako každý z nás.
Od: Anonym: jaroslav141.170.144.--- )
Kdy: 01. 02. 2015 21:04
Předmět: Re: patchwork a homo-sexualita v ČCE

Odpověď na Vaši otázku: Ano, veřím, že jsem spasen. Děkuji za optání, rádo se stalo.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 02. 02. 2015 17:27
Předmět: Re: patchwork a homo-sexualita v ČCE

Děkuji za odpověď. Pak opravdu moje otázky a úvahy o prioritách byly bezpředmětné. Máte pravdu, že po spasení nutně nastupuje starost/odpovědnost za bratry v Kristu. Tam doporučuji postupovat podle pokynů Pána. To je to nejlepší pro všechny. Hřích je velmi nebezpečný a místní církev musí udržet čistotu, aby nebyla polcena. Pán s vámi
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 21. 02. 2015 16:42
Předmět: Homosexuální autobus v ČCE

Dobrý den jak je to s tim homosexuálním autobusem co teď jezdí po farnostech v Praze a který představuje pokojné soužití naší církve s homosexualitou? Co se v tom autobuse jako dělá a kdy přijede i k nám do Vsetína? (Moc si to nepřeji hlavně kvůli dětem a mládeži.)
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 21. 02. 2015 20:36
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Pěkný den, ČCE je velmi liberální a velmi vzdálená od Pána, ale žádný takový autobus nemůže existovat ani tam. Pokud existuje, tak se paní Pazderková neptejte, kdy přijede do Vsetína, ale začněte hledat křesťanské shromáždění ne setkání nábožných lidí.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 21. 02. 2015 22:33
Předmět: Do které církve jít při odchodu z ČCE?

Myslíte, že bych měla raději přestoupit do jiné církve? Je zde ještě Církev bratrská a Římskokatolická církev, a ty homosexuální sex neschvalují. Mám zvolit Církev bratrskou?
Od: Anonym: Liška P.---.inext.cz )
Kdy: 22. 02. 2015 13:39
Předmět: Re: Do které církve jít při odchodu z ČCE?

Obě zmíněné církve se Vám časem mohou zdát příliš liberální. Vám by zřejmě nejlépe vyhovoval Islám. Ale žádný přestup Vám tímto neradím.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 22. 02. 2015 19:04
Předmět: Re: Do které církve jít při odchodu z ČCE?

Pokud člověk chce následovat Boha tak bude s těmi, kteří také chtějí následovat Boha. Oddělí se od falešných bratří, od těch co si sice říkají bratři, ale nejsou… jestli ČCE následuje Boha rozsuzujte podle Písma.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 22. 02. 2015 14:56
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Potkal jsem za život ohromnou spoustu heterosexuálních mužů a žen, různého věku, různého vyznání, i bez vyznání, ale ŽÁDNÝ Z NICH neřešil takové problémy jako vy a neřešil je způsobem jako vy. Ledaže byste vy sám… Je známo, že za každým homofobem je aspoň jedna smutná a nezdařená homoerotická náklonnost. V jistotu se toto tušení mění ve chvíli, kdy se ukazuje, že ačkoli jste muž, máte potřebu psát zde pod ženským nickem Jana Pazderková. (Srov. vaše IP adresa.)
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 22. 02. 2015 18:25
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Děkuji za radu, ale islám v našem městě zatím není, mám možnost pouze tyto dvě církve. Navíc islám má jinou víru o Kristu, není tedy křesťanský. Dnes jsem se byla podívat na bohoslužby v církvi bratrské. Byly takové modernější, ale kázání bylo konzervativní. Pan kazatel mi řekl, že jejich církev poskytuje pastorační péči homosexuálům, ale jejich sex jim neschvaluje a označuje jej za hřích. Mají tedy stejný názor jako já. P. Danielko, jsem-li homofob, protože považuji sex osob stejného pohlaví za špatnost, pak jsem. Všichni ve Vsetíně, kdo mají internet u rnetu, mame stejné IP.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 22. 02. 2015 19:10
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Pokud jste ze Vsetína, tak je daleko více možností než ŘKC, CB…ale pokud mohu poradit tak rozsuzujte podle celého učení, ne jen podle otázky na homosexualitu. To, že někdo odpoví správně na otázku homosexuálních vztahů, neznamená bezpečí víry pro vás.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 22. 02. 2015 19:27
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Děkuji za moudrou odpověď Jirko. Nejde o naši farnost, ale o ČCE jako celek. Tady na Vsetínsku jsou farnosti proti tomu, co se vyhlašuje z ústředí. Chtěla bych se zeptat, co je menší hřích. Být v církvi, která dovoluje modlitby ke svatým nebo být v církvi, která dovoluje smilstvo a umožňuje rozvést se, když si najdu jiného a vzít si ho v kostele ČCE. Myslím, že horší je to druhé.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 22. 02. 2015 20:42
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Přeji pěkný večer, pokud se vám odpověď jeví jako moudrá, prosím nebojte se napsat na email jirka693(a)gmail.com emailový kontakt na vás. Nerad píšu vše na veřejné stránky. Není co skrývat, není nic co Pán jednou nezjeví, ale ne každý má uši k slyšení. Napsal bych vám jedno svědectví odpovídající na vaši otázku. Každý kdo hledá Pána a touží jej následovat více než tradici je nám vzácný. Věříme, že my můžeme být pomocí hledajícím a oni zase pomocí pro nás. My totiž také hledáme tu Cestu a toužíme po ní kráčet. (množné číslo znamená místní shromáždění, společenství čili Církev) Pokoj vám.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 22. 02. 2015 22:16
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Milý Jirko, především by vám nemělo uniknout, že nyní oslovujete téhož trolla, kterého jste nedávno oslovil, když tu psal pod nickem Jaroslav (a předtím Pavel Kokos a spoustu dalších - srov. IP 141.170.144.— a stejný styl ). On vám pravděpodobně psát na osobní e-mail nebude, určitě nic významného, protože se realizuje především podobnými psychopatickými divadýlky na veřejných vláknech. Hlavně prosím vás neztrácejte čas vykládáním mu cokoli o Cestě, Církvi a Pánu. Víte přece sám, co je psáno v Mt 7,6
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 22. 02. 2015 23:13
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Martin Danihelka napsal(a): Martine Danielko, dobrý večer, vy jste asi ceskobratrský evangelík. Ne, opravdu jsem neměla nikdy sex se stejným pohlavím. Je to totiž smilstvo. Poradil byste mi, které verše v Bibli podporují váš pozitivní názor na homosexuální sex? Děkuji za přiložené odkazy.
Od: Anonym: jaroslav141.170.144.--- )
Kdy: 22. 02. 2015 23:40
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

čau Martine Danihelko. Musim tě pochválit že si bystrej kluk, když sis všimls že tu má vic lidí stejnej IP kód. Teď roztoč svůj mozek na plný obrátky a zjisti si podle toho kódu adresu mojeho baráku a přindi tu za mnou dat mi jednu po čuni neboť nervičky se ti napínají jak šicgumy. Vylez svou zlost mne to nebolí, mám všechny zuby umělý. Když tvůj mozek nevyčuchá moju adresu, tož ti nezbude než zajít na psychinu pro něco na uklidnění. Kdyby doktor nevědel, co ti na to napsat tak ho popros o Tiapridal a ber to 1 ráno a půlku večír. Budeš potem ůplně v klidu když někde učuješ jiný názor než je v tvojí heretické hlavě. Cus bus homosexuální autobus.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 23. 02. 2015 09:24
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

jaroslav napsal(a):
 čau Martine Danihelko. Musim tě pochválit že si bystrej kluk, když sis  všimls že tu má vic lidí stejnej IP kód. Teď roztoč svůj mozek na plný  obrátky a zjisti si podle toho kódu adresu mojeho baráku a přindi tu za mnou  dat mi jednu po čuni neboť nervičky se ti napínají jak šicgumy. Vylez svou  zlost mne to nebolí, mám všechny zuby umělý. Když tvůj mozek nevyčuchá moju  adresu, tož ti nezbude než zajít na psychinu pro něco na uklidnění. Kdyby  doktor nevědel, co ti na to napsat tak ho popros o Tiapridal a ber to 1 ráno  a půlku večír. Budeš potem ůplně v klidu když někde učuješ jiný názor než je  v tvojí heretické hlavě. Cus bus homosexuální autobus.
Kvůli podobnému zoufalci bych nevážil cestu ani do vedlejší ulice, natož do Vsetína. Bůh ti pomáhej, nešťastný bratře!
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 23. 02. 2015 19:01
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Milosrdenství a pokoj našeho Pána vám i těm co tyto řádky čtou. Pokud máte pravdu, že jde o stále jednoho člověka, tak jde o smutnou věc. Může jít pak o člověka, který se trápí věcmi, které vidí kolem sebe a neví co dál. Já zatím věřím, že jde o jiné lidi, protože paní Pazderková odpověděla, že nemá nic společného s předchozím. Nechci věřit, že by lhala, protože před Bohem není nic krytého. Pokud by totiž vědomě lhala, tak přeci hřeší úplně stejně jako ti, jejichž hřích odsuzuje a přitom činí to samé. Chci ji věřit a doufám, že nešlo o prázdná slova a webovou provokaci. Že opravdu hledá, bojuje svůj boj víry, neví jak dál, ale chce jít za Pánem..a pokud získá sílu, že napíše a třeba bude možné ji povzbudit a přijmout i tím, že napíše povzbuzení od ní. Vždyť v otázce Božích věcí nelžeme lidem, ale Bohu.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 23. 02. 2015 19:15
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Hřích smilstva tolerovaný v některých sborech (dokonce i u farářů ve službě)je jiný než hřích modlitby ke svatým. Je jiný tím, že se dotýká lidí kolem nás, dotýká se člověka. Hřích je tedy jiný, ale není ani horší ani lepší. Pán hříchy nedělí na velké a malé. Hříchy mají různý dopad na člověka, ale nenašel jsem zatím jiné dělení než na hřích proti Duchu Svatému a na ostatní hříchy. Bůh tedy hříchy jinak nedělí. Jsou jiné, mají různý dopad na člověka, různé následky, jsou napravitelné (krádež/vrácení), nenapravitelné (vražda,smilstvo)…ale nikde jsem zatím nečetl, že by za malý hřích byl malý trest. Já vlastně nikde nečetl o malém a velkém hříchu. Podíl na jakémkoliv hříchu uvádí člověka do vzpoury vůči Bohu. Ať se modlím ke svatým nebo toleruji smilstvo, krádež, lež….obojí znamená, že se vysmívám oběti našeho Pána Ježíše Krista, že Jeho oběť považuji za nic. Pokoj vám. Těším se a věřím, že se jednou ozvete, že nemá pravdu pan Danihelka, že hledáte a chcete nalézt..a Pán zaslíbil, že se dá poznat těm, kteří Jej hledají.
Od: Anonym: Bára193.35.104.--- )
Kdy: 24. 02. 2015 15:09
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Říkáte, že odsuzujete hřích, ale zatím vždy bylo vylito dítě i s vaničkou. Hodnotíte a soudíte a nestydíte se říkat miluji tě. To je pokrytectví. Kopnutí do zadku je v takovém případě příjemnější. Ono je totiž upřímné.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 24. 02. 2015 15:36
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Jana Pazderková napsal(a):
 Pane Danihelko, můžete mi napsat i vy, jak jste se stal evangelickým  homosexuálem.
Na tom, jak jsem se stal evangelickým heterosexuálem, není mnoho zajímavého a už vůbec ne pro internetové úchyláky…
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 24. 02. 2015 17:25
Předmět: Re: Homosexuální autobus v ČCE

Martin Danihelka napsal(a):
   ''… pro internetové úchyláky…  
Proč mi nadáváte Martine Danielko?
Od: Anonym: jaroslav141.170.144.--- )
Kdy: 24. 02. 2015 21:33
Předmět: Homosexuální hereze v ČCE

Jaňule, Marek zvaný Danihelka je kus hulváta. Přijdi v pátek na mládež, vysvětlím ti jeho hereze pěkně jednu po druhé.
Od: Anonym: jaroslav141.170.144.--- )
Kdy: 24. 02. 2015 22:05
Předmět: Seznam hlavních herezí v ČCE

V ČCE se setkávám s některými mylnými názory. Vím, že nebudete se mnou souhlasit. Jsou to:
1. že islám je mírumilovné naboženství
2. že všechna náboženství jsou řádnými cestami ke spáse
3. že je možná ekumena s nekřesťanskými náboženstvími
4. že předmanželský sex není hřích
5. že homosexuální sex má Boží schválení
6. že čeští občané a občané jiných menšin mají být diskriminováni oproti rómům
7. že jsme spaseni jen na základu toho, že věříme, že jsme spaseni, a to bez stálého pokání
8. že manželství uzavřené před Bohem lze rozvést a rozvedené znovu oddat s jinou osobou
9. že Večeře Páně je pouze památka na poslední večeři Krista s apoštoly a Kristus není v živlech nijak přítomen
10. že svátost může přijímat člověk, který žije ve vědomém hříchu
11. že člověk žijící v těžkém hříchu může být ustanoven členem staršovstva
To by zatím stačilo.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 25. 02. 2015 17:09
Předmět: Re: Seznam hlavních herezí v ČCE

Jirko, už jsem četla email od Vás.
Od: Anonym: at---.cust.avonet.cz )
Kdy: 26. 02. 2015 09:51
Předmět: Re: Seznam hlavních herezí v ČCE

q
Od: Anonym: Atkinson Bob---.cust.avonet.cz )
Kdy: 26. 02. 2015 09:56
Předmět: Hereze v ČCE

ČCE odpadla od protestantské církve.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 27. 02. 2015 13:42
Předmět: Homosexuální hereze v ČCE

Jaký máte názor na to, kdybychom napsali dopis panu biskupovi Rumlovi a Synodní radě, ve kterém bychom mu předložili hereze, které se šíří v ČCE. Mohli by se problémem zabývat nebo nám alespoň odpovědět, ať každý v ČCE ví, zda je možné církev napravit (zda má naše ortodoxie podporu na biskupství) nebo zda si má hledat jinou církev.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 27. 02. 2015 17:42
Předmět: Re: Homosexuální hereze v ČCE

Tak už poslal odpověď zpět. Nepoužívá se v ČCE spíše termín seniorát a synodní senior?
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 28. 02. 2015 18:57
Předmět: Re: Homosexuální hereze v ČCE

Hezký den. Senior je odborný název pouze v ČCE. Tady se nikdy neříkalo jinak než biskup, tak to bylo už před sjednocením do ČCE. Luterští biskupové mají apoštolskou posloupnost, reformovaní jsou pouze volení.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 28. 02. 2015 19:08
Předmět: Re: Homosexuální hereze v ČCE

A děkuji za další email.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 28. 02. 2015 21:50
Předmět: Posloupnost

Přiznávám svoji neznalost ohledně ČCE. Vím, že vznikla sloučením helvétského a augšpurského vyznání. Vím, že v ČR existují i jiné evangelické církve, ale s těmi nemá p.Ruml nic společného. Co jsou to prosím luterští biskupové a co reformovaní? Myslel jsem, že mimo ŘKC nemá nikdo apoštolskou posloupnost.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 01. 03. 2015 23:00
Předmět: Apoštolská posloupnost v ČCE

Ahoj Jirko. Apoštolskou posloupnost v pravém smyslu slova nemá jen ŘKC, ale také pravoslavní. Má ji i řada dalších církví, včetně luteránů. Luteráni udržují tzv. schzmatické svěcení. Mají několik arcibiskupů v zahraničí, kteří získali řádné svěcení, a pak je předali jinam. Nedovoleně, ale platně. Tito předávají posloupnost dál. Co se týká ČCE, nevím, zda se to ještě nějak drží, nevím, zda pan Ruml je řádný biskup a jak vlastně svěcení farářů v ČCE probíhá. Myslím, že ČCE posloupnost nejspíš nemá. Jsou však i jiné evangelické církve. Nepř. u ECAV v ČR a na Slovensku vím, že to mají. Z toho vyplývá, že ČCE by pak nebyla církví v pravém smyslu slova, otázka je, zda jsou pak platné svátosti, např. zda je ve Večeři Páně v luterských farnostech ČCE reálně přátomný Kristus nebo si to jen myslí. Reformovaní, ti v reálnou nevěří. Ale ČCE je liberální církev, asi si každý může věřit a nevěřit čemu chce. Ostatně, když je znám i jakýsi prostor pro věci jako old-quest, tak nás nemůže nic překvapit.
Od: FS ČCE ŠUMPERK <>
Kdy: 02. 03. 2015 11:29
Předmět: Re: Apoštolská posloupnost v ČCE

Píšete hlouposti. Chvíli to vypadá, že se ve věcech trochu vyznáte, a pak napíšete, že ČCE není církví v pravém smyslu slova, pokud nemá apoštolskou posloupnost. A chcete diskutovat o tom, zda vysluhuje platné svátosti. Ano, já vím, Ježíš by pro Vás pochopení měl: "Blaze chudým v duchu." Ale toto má být diskuse, podložená argumety. Jaké jsou tedy podle Vás znaky "církve v pravém smyslu slova"?
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 02. 03. 2015 12:50
Předmět: Re: Apoštolská posloupnost v ČCE

Dobrý den, farnosti Šumperk. Církev v pravém smyslu tohoto slova je ta, která existuje nepřerušeně od založení Kristem. ČCE nemá tuto posloupnost. Je církví, ale ne v tomto smyslu slova. Zda je církví v tom smyslu, že se stotožňuje s těžkým hříchem nebo zda proto od církve odpadla, říkám, že církví je, protože i v apoštolkých sborech byly těžké hříchy, a přesto to byla církev. Podstatné je, jak s těžkým hříchem naložíme. V první církvi bylo káznění a exkomunikace, jak nařizuje apoštol Pavel. V současné ČCE má hřích podporu, a to řešíme v této diskusi, např. ve věci smilstva.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 02. 03. 2015 14:27
Předmět: Re: Apoštolská posloupnost v ČCE

ČCE samozřejmě má kontinuitu s počátky církve, jen se tomu říká koninuita víry či kontinuita společenství víry, ne kontinuita biskupského svěcení. Ale ani takto nechci odbíhat od své otázky: odkud máte onu definici, že ke znakům pravé církve musí patřit apoštolská sukcese? - (I v předchozí poznámce jsem to byl já, přihlásil jsem se ovšem nešikovně poloanonymně.)
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 01. 03. 2015 23:01
Předmět: Apoštolská posloupnost v ČCE

Ahoj Jirko. Apoštolskou posloupnost v pravém smyslu slova nemá jen ŘKC, ale také pravoslavní. Má ji i řada dalších církví, včetně luteránů. Luteráni udržují tzv. schzmatické svěcení. Mají několik arcibiskupů v zahraničí, kteří získali řádné svěcení, a pak je předali jinam. Nedovoleně, ale platně. Tito předávají posloupnost dál. Co se týká ČCE, nevím, zda se to ještě nějak drží, nevím, zda pan Ruml je řádný biskup a jak vlastně svěcení farářů v ČCE probíhá. Myslím, že ČCE posloupnost nejspíš nemá. Jsou však i jiné evangelické církve. Nepř. u ECAV v ČR a na Slovensku vím, že to mají. Z toho vyplývá, že ČCE by pak nebyla církví v pravém smyslu slova, otázka je, zda jsou pak platné svátosti, např. zda je ve Večeři Páně v luterských farnostech ČCE reálně přátomný Kristus nebo si to jen myslí. Reformovaní, ti v reálnou nevěří. Ale ČCE je liberální církev, asi si každý může věřit a nevěřit čemu chce. Ostatně, když je znám i jakýsi prostor pro věci jako old-quest, tak nás nemůže nic překvapit.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 02. 03. 2015 07:48
Předmět: Re: Apoštolská posloupnost v ČCE

ČCE je liberální církev, asi si každý může věřit a nevěřit čemu chce.“ Ano, a podle toho to pak vypadá.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 02. 03. 2015 16:31
Předmět: Re: Apoštolská posloupnost v ČCE

Ahoj Jani, děkuji za odpověď. Osobně chápu Církev jinak, Chápu ji jako místní společenství údů Kristova těla. Z tohoto titulu denominaci ČCE za církev nepovažuji, ale za náboženský spolek. Vycházím z definice od Pána, který řekl, že bratr (církev) je ten kdo slyší Boží Slovo a činí. V ČCE je veřejně kázáno pseudoevangelium, staršími jsou rozvedení a znovu sezdaní (ne z důvodu smilstva, tedy kromě jejich vlastního), hřích se nazývá dobrem, apoštol Pavel to dle některých farářů přeháněl a byl drsnej… takto nechápu slovo a činí vůli Otce. Nejde o to jestli někdo zhřeší, ale jde o to, že se nekázní, nenapomíná, neukazuje…ale toleruje v "lásce"hřích, který se nenazve hříchem. Do místního společenství opticky patří i lidé nepatřící do Církve. bylo to tak a bude, ale je úkolem starších (i ostatních, aby jich bylo co nejméně a hlavně, aby o tom sami věděli.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 02. 03. 2015 18:57
Předmět: Re: Apoštolská posloupnost v ČCE

Ano, Jirko, mám podobné zkušenosti. I tady v okolí jsou tyto jevy. Třikrát ženatý farář, do starovstva vybíráni ti, kteří se rozvedli a žijí s milenkou, a jiní deliktéři. S milenkami se jim dělají i církevní sňatky v kostelech ČCE. Opuštěný partner bez pastorační podpory. Biblické hodiny bez Bible. Konfirmováni mladí, kteří netrefí do kostela. Křtí se děti rodičům, kteří byli v kostele naposledy možná na své svatbě nebo kteří už dopředu vyhlašují, že dítě k víře stejně nepovedou, katecheze pro kmotry a rodiče je prý zbytečnost. K Večeři Páně může každý dareba a smilník bez změny smýšlení a pokání, protože "láska" je větší.
To je zároveň odpověď na další: Opravdu navazujeme na prvotní církev stejnou vírou? Co by řekl apoštol Pavel? Nemáme ani posloupnost apoštolskou, ani věroučnou. Je ale pravda, že stále vyznáváme božství Syna, Trojici… (někteří).
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 02. 03. 2015 20:26
Předmět: Re: Apoštolská posloupnost v ČCE

Pán jednou povede starší k odpovědnosti za podporu hříchů ve sborech. Dnes jsme mluvili o Ananiášovi a Zafiře. Sám jsem si uvědomil, že musím stále měnit svůj vztah k Pánu - prohlubovat. Vždyť Bůh soudí podle našich nejvnitřnějších motivací. Jak je nade mnou slitovný, ne vždy jsem čistý. Ale pokud nebudeme očištěni dopadneme právě tak. Je tragédií, že Ananiáš a Zafira je jen "dějepis", ale on to dějepis není! Uvědomme si, že Bůh je stejný. kolik lidí by se dnes skácelo při bohoslužbě, kdyby Bůh provedl viditelný soud jak v uvedeném příběhu. Buďme vděčni a dlouhočekání za spasení mějme. Ano, děkujme Bohu, že nám dopřává čas k pokání, odvrácení se od hříchů a nápravě. Jedině jemu patří čest a sláva. Starší nemohou zabránit, pokud skrytý dareba přijde k památce, ale mají povinnost vyloučit (ne jen od Památky)darebu hřešícího viditelným způsobem. Vždyť to je nehodné přijímání, vždyť kvůli těmto lidem je v porouhání jméno našeho Pána mezi pohany. Hřích bez pokání. Vždyť nenapomenutí hříšníka není láska. V okolí vnímám, že většina "evangelíků" netuší, že láska vždy zůstává v Pravdě.Pokud není v pravdě, tak nejde o lásku, ale nějakou lidskou karikaturu. Pán s tebou Jirka
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 02. 03. 2015 20:34
Předmět: Re: Apoštolská posloupnost v ČCE

Jirko, mám úplně stejný názor.
Od: Anonym: Atkinson Bob---.cust.avonet.cz )
Kdy: 03. 03. 2015 10:12
Předmět: Moje děsivá zkušenost s Čce

Vyznám vám můj příběh s pokušením a touto církví. Jsem člen čce. Zamiloval sem se do cizí ženy a ona do mně i když sem ženatý. Musel jsem s pokušenim bojovat sám Kdo mi řekne at neblbnu, kdo bude zapasit spolu semnou, když v nasem sboru čce mame ty kdo si nasli milenku a rozvedli se kvuli ni i ve starsovstvu, když náš farář dela takovym rozvedenym s tou novou ženou svatbu. Když sam farař nema v pořadku vlastni manželství. Nikdo se nemohl semnou v mojí zkousce modlit, protoze nechce se nikdo s druhým modlit, ani starší sboru. Byl sem na muj problém sám prestože mam svůj sbor. Když to období zkoušky přešlo a ja sam bojoval a tak tak ze sem zvíťezil, sem si uvědomil, že jsem mohl podlehnout a odpadnout od Krista. Děsivé je na tom to, že sem nemel zadnou podporu ze strany evangelickeho sboru. Čce necha človeka klidne odpadnout. Snad by, kdybych zkousce podlehl, moje chvani povazovali za normalni věc. Poznal sem, že si musím najít společenství křesťanů jinde než v nasem sboru protoze az budu zas jednou ve zkoušce, nikdo mi neda ten pomyslný pohlavek a pomoc. Nemohu se podepsat ale toto moje svědectví je pravdivé ve všem. Budiš toto varování o stavu naší církve
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 03. 03. 2015 20:19
Předmět: Re: Moje děsivá zkušenost s Čce

Milý Bobe Pokud hledáš společenství křesťanů, tak můžeš napsat na email, třeba nejsme tak dalek od sebe, abychom nemohli mít spolu obecenství. jirka693()gmail.com Rádi potkáme kohokoliv, kdo hledá Pána více než tradici.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 03. 03. 2015 10:12
Předmět: Re: Apoštolská posloupnost v ČCE

Ve své evangelické církvi žiju, a možná znám její selhání a hříchy dokonce lépe než Vy, a trápím se nad tím. Ptáte se: Co by na to řekl apoštol Pavel? Vy jste nečetla jeho epištoly - kolik bylo v prvotních sborech zjevných těžkých hříchů? A přesto Pavel nazývá členy těch sborů jako "svaté". Vy se odvažujete soudit, že ČCE nemá věroučnou souvislost s prvotní církví. Možná je taková Vaše pýcha nakonec závažnějším hříchem než to, co dlouze rozepisujete o nás. Howgh.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 03. 03. 2015 11:17
Předmět: Re: Apoštolská posloupnost v ČCE

Pane faráři, jak vůbec můžete tímto způsobem reagovat? Píšete, že sbory byly přesto svaté. Ale to nikdo nepopírá. Necitujete však Pavlovy listy v celém kontextu. Tak tedy, co by řekl apoštol Pavel a svatopisci? Toto: 1.Kor 5,9-13 Mk 10,9-12 Lk 16,18 Mt 19,9 A pro naše faráře a starší 1.Tm 3,1-13 Tit 1,5-9 Jedna vec je, ze si lide delaji, co chteji. Ale duha je, když je v tom církev podporuje. Je hezké, že vás to trápí, ale co uděláte pro změnu? Proč se na synodech řeší peníze, multikulturalusmus, pluralismus, tolerance, rasismus a ne tohle? Nechcete pro to neco i udelat? Jak je možné, že máme několikrát ženaté faráře a že ti zase podporují v tom samém své ovce? Tohle nemá skoro v žadné jiné církvi obdoby.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 03. 03. 2015 20:13
Předmět: Re: Apoštolská posloupnost v ČCE

Pěkný den Dobrá otázka, Co uděláte pro změnu? Já to zkoušel. Po jednom kázání faráře jsem napsal biblické komentáře starším ve sboru s uvedenými citacemi Písma a uvedenými citacemi faráře. Starší mně ubezpečili, že pan farář je v pohodě, že má řádné vzdělání, že dokonce jezdí do ciziny a že je oblíben na vedení a dokonce i v městských kruzích a navíc není zvykem faráře napomínat, že na to jsou stanoveny speciální postupy a oni nevidí žádný důvod k jejich použití. Konzultoval jsem to s jiným farářem a ten mi řekl, že je nepsaným pravidlem nerozsuzovat kázání jiných farářů. Tento druhý farář byl velmi upřímný a za to si je vážím, do určité míry přiznal, že je nevěřící, že Bible je pouhou knihou a není možné tam brát vše moc vážně, především slova apoštola Pavla. Pro dnešní věřící totiž jeho slova nejsou určena, platily tedy a tam do drsné doby.. Toto není samozřejmě citace rozhovoru, ale volně přeložené zdůvodnění proč neposloucháme místa v Písmu.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 03. 03. 2015 21:56
Předmět: Přerušená apoštolská posloupnost ČCE

Jirko, to je něco strašného! Tato církev je na tom ještě hůř, než jsem myslela. Ano, i já jsem zkoušela dělat v naší farnosti reformy. Někteří lidé mne dokonce v tom podporovali. Ale staršovstvo mne striktně odmítlo, chodila jsem s tím na staršovstvo. Někteří starší se mi do očí vysmáli nebo mně i řekli, ať odejdu jinam do církve, kde lidé nemají co dělat, tady že starší nemají čas dělat pro sbor víc než přijít na schůzi a cca dvakrát ročně na brigádu. Ty reformy musí přijít shora. Je takový problém, aby synodní rada vydala dokument, že se nedovoluje sezdávat rozvedené, že farář nemůže vykonávat službu, je-li vícekrát ženatý, atd.? Vydat postoj k finanční situaci, k menšinám nebo k politickému dění, to je raz dva, ale že se církev rozpadá, to se neřeší. Hrůza, hrůza.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 04. 03. 2015 09:18
Předmět: Re: Přerušená apoštolská posloupnost ČCE

Jana Pazderková napsal(a):
 Jirko, to je něco strašného! Tato církev je na tom ještě hůř, než jsem  myslela. Ano, i já jsem zkoušela dělat v naší farnosti reformy. Někteří lidé  mne dokonce v tom podporovali. Ale staršovstvo mne striktně odmítlo, chodila  jsem s tím na staršovstvo. Někteří starší se mi do očí vysmáli nebo mně i  řekli, ať odejdu jinam do církve, kde lidé nemají co dělat, tady že starší  nemají čas dělat pro sbor víc než přijít na schůzi a cca dvakrát ročně na  brigádu. Ty reformy musí přijít shora. Je takový problém, aby synodní rada  vydala dokument, že se nedovoluje sezdávat rozvedené, že farář nemůže  vykonávat službu, je-li vícekrát ženatý, atd.? Vydat postoj k finanční  situaci, k menšinám nebo k politickému dění, to je raz dva, ale že se církev  rozpadá, to se neřeší. Hrůza, hrůza.
Ahoj, Jano Pazderková, pominu, že jsi s ohledem na IP adresu ve skutečnosti chlap podepisující se v diskusi výše tu jako Jaroslav, tu jako Petr88 (číslo 88 je symbolem neonacismu, jak známo), tu jako Pavel Kokos a navrhnu ti místo, kde můžeš efektivně přednést své názory na reformu Českobratrské církve evangelické: http://www.firmy.cz/Prvni-pomoc-a-zdravotnictvi/Zdravotnicke-sluzby/Zdravotnicka-zarizeni/Lekarske-ordinace/Psychologicke-a-psychiatricke-ordinace/kraj-zlinsky/vsetin. Protože tvé samomluvy a výšplechty patří právě do podobných sfér a ne jinam. Je jasné, že ČCE jsi neviděl ani z rychlíku. Za mnoho a mnoho let jsem nepotkal jediného českobratrského evangelíka, který by svému sboru říkal "farnost", seniorovi nebo synodnímu seniorovi "biskup" anebo by řešil apoštolskou posloupnost, se kterou se Čeští bratři teologicky rozešli už v 15. století (srov. text Svolení na horách rychnovských z roku 1458). Nemluví z tebe duch Kristův, ale duch trollí a pácháš na této diskusi těžší hřích než všichni gayové ve Střední Evropě dohromady. Omlouvá tě leda tvůj zdravotní stav.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 04. 03. 2015 15:11
Předmět: Re: Přerušená apoštolská posloupnost ČCE

Ahoj Martine. Na aktuálním problému církve, který nás trápí, se nás tady shodlo víc, nejde tedy o mé soukromé výplody. Nevím, do které farnosti patříš ty, možná ta Vaše je výjimka a zmiňované problémy se u Vás nevyskytují. Ano, například v Hošťálkové u Vsetína tyhle problémy také nemají, ale to je jediná farnost, o které to vím a v našich sborech jí také pohrdají, že se vymyká z Českobratrské ev. církve. Já jsem přesvědčena, že rozvedený farář, starší s milenkami apod. jsou věci, které nelze brát lehkovážně. Ty sám jsi nikdy v této diskusi nepodložil své názory Biblí, ale jiní ano. Mne zajímá to, co je v Bibli. Co se týká slova farnost, tak na křestním listu mám razítko "farní sbor". Co se týká apoštolské posloupnosti, tak v tom mám s tebou stejný názor, že jsme ji ztratili hned na Tridentu v roce 1545. Přeji ti pokojný den plný lásky, ne však lásky k hříchu. Slouží-li má paměť, tak z IP 93.99.117 sem před několika měsíci i lety psával donekoněna nějaký Locika atd.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 04. 03. 2015 20:39
Předmět: Re: Přerušená apoštolská posloupnost ČCE

Jana Pazderková napsal(a):
 Ahoj Martine. Na aktuálním problému církve, který nás trápí, se nás tady  shodlo víc, nejde tedy o mé soukromé výplody. Nevím, do které farnosti  patříš ty, možná ta Vaše je výjimka a zmiňované problémy se u Vás  nevyskytují. Ano, například v Hošťálkové u Vsetína tyhle problémy také  nemají, ale to je jediná farnost, o které to vím a v našich sborech jí také  pohrdají, že se vymyká z Českobratrské ev. církve. Já jsem přesvědčena, že  rozvedený farář, starší s milenkami apod. jsou věci, které nelze brát  lehkovážně. Ty sám jsi nikdy v této diskusi nepodložil své názory Biblí, ale  jiní ano. Mne zajímá to, co je v Bibli. Co se týká slova farnost, tak na  křestním listu mám razítko "farní sbor". Co se týká apoštolské  posloupnosti, tak v tom mám s tebou stejný názor, že jsme ji ztratili hned  na Tridentu v roce 1545. Přeji ti pokojný den plný lásky, ne však lásky k  hříchu. Slouží-li má paměť, tak z IP 93.99.117 sem před několika měsíci i  lety psával donekoněna nějaký Locika atd.
Zase lžeš a manipuluješ, multinicku. S paní či slečnou Locikou, autorkou mnoha zajímavých diskusních příspěvků, nemám nic společného a kdokoli může během několika kliknutí zjistit, že Locika tu psala z úplně jiné IP. Vážně máš mgr. vzdělání na KTF, Th.D. vzdělání na HTF a jsi členkou pravoslavné církve, do loňska pak ČCE? (viz http://www.evangnet.cz/diskuze/vlakno/oznameni/506/8508). Projevuješ se tu každopádně hodně teologicky negramotně, když odhlédneme od ostatních dimenzí tvého projevování. "Co se týká apoštolské posloupnosti, tak v tom mám s tebou stejný názor, že jsme ji ztratili hned na Tridentu v roce 1545." O Tridentu jsem nic nepsal. Tohle už je negramotnost nejen teologická, ale i funkční. A kdo je to MY? Pravoslavná církev, jejíž členkou podle vlastních slov jsi? Nechceš tedy trollit raději do pošty moskevskému metropolitovi? Každopádně Bible si příliš vážím na to, abych z ní jen tak pro nic za nic citoval trollům, patologickým nevychovancům a psychopatům tvého typu.
Že se za sebe trochu nestydíš, prosím tebe… :(
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 04. 03. 2015 21:18
Předmět: Re: Přerušená apoštolská posloupnost ČCE

Martine, srší z tebe zášť a nenávist. To nemůže člen Českobratrské ev. církve, jejímž krédem je bezmezná láska. A proč vlastně reaguješ na mé příspěvky, když nepolemizuješ, ale jen vedeš osobní útoky? Neděláš to pouze mně. Jsem vzdělaná, vystudovala jsem. Martine, prosím, uvěď alespoň jeden verš z Bible, že se křeštané mohou rozvádět, starší mít milenky a muži navzájem obcovat. Prosím, když takové verše znáš, napiš sem aspoň jeden. Já se chci řídit jen podle Bible. Děkuji ti za to a prosím klid.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 04. 03. 2015 22:02
Předmět: Re: Přerušená apoštolská posloupnost ČCE

Jana Pazderková napsal(a):
 Martine, srší z tebe zášť a nenávist. To nemůže člen Českobratrské ev.  církve, jejímž krédem je bezmezná láska. A proč vlastně reaguješ na mé  příspěvky, když nepolemizuješ, ale jen vedeš osobní útoky? Neděláš to pouze  mně. Jsem vzdělaná, vystudovala jsem. Martine, prosím, uvěď alespoň jeden  verš z Bible, že se křeštané mohou rozvádět, starší mít milenky a muži  navzájem obcovat. Prosím, když takové verše znáš, napiš sem aspoň jeden. Já  se chci řídit jen podle Bible. Děkuji ti za to a prosím klid.
Takový všestranně teologicky vzdělaný :) troll neumí ani správně napsat jméno mé církve? Navíc církve, kterou chce údajně reformovat a napsat o jejím odpadnutí :) polemický dopis jejímu biskupovi :) Joelu Rumlovi? Kdes vzal tu pitomost, prosimtebe, že "krédem ČCE je bezmezná láska"? Jestli se chceš řídit Biblí, inspiruj se třeba Ř 14,4, uhozený trolle.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 04. 03. 2015 22:21
Předmět: Re: Přerušená apoštolská posloupnost ČCE

Martin Danihelka napsal(a):
 Takový všestranně teologicky vzdělaný :) troll neumí ani správně napsat  jméno mé církve? Navíc církve, kterou chce údajně reformovat a napsat o  jejím odpadnutí :) polemický dopis jejímu biskupovi :) Joelu Rumlovi? Kdes  vzal tu pitomost, prosimtebe, že "krédem ČCE je bezmezná láska"?  Jestli se chceš řídit Biblí, inspiruj se třeba Ř 14,4, uhozený trolle.  
Martine, prosím, koho jsem soudila? Vyřkla jsem snad nad našimi smilnícími členy staršovstva nějaký soud? My si tady na nešťastnou situaci v církvi pouze stěžujeme a přemýšlíme o tom, zda je nějaká cesta ke zlepšení nebo zda je lépe to vzdát a z této církve odcházet. Spíše ty jsi mne odsoudil jako psychiatrický případ, uhozenou osobu, atd. Vidíš třísku v oku bratra, ale máš tam trám. Prosím, veď zde s námi dialog na základě Bible, ale neponižuj nás ostatní. Mám Tě ráda, a nevadí, že máme jiné názory.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 04. 03. 2015 18:21
Předmět: Re: Přerušená apoštolská posloupnost ČCE

Ahoj Jano, já dospěl k tomu, že reforma musí přijít zevnitř každého člověka. Každý člověk musí být proměněn a proměňován Duchem Svatým a růst k dokonalosti. Znovuzrození se nedá nařídit shora. Shora se dokáže šířit lehce falešná nauka, ale zase jenom tam, kde lidé ve skutečnosti již dávno umřeli. Zdravý sbor neovlivní negativní věci shora. Pokud miluji pravdu, tak ji budu následovat nezávisle na okolí a příkazech. Musím si ovšem uvědomit, že špatná společnost kazí dobré mravy. pokud je již sbor špatnou společností, tak nebudu riskovat. raději budu s pěti lidmi milujícími Pána, než se stovkou milujících tradici. Neodchází se lehce, ale ruku na srdce, vždyť my nemáme s těmi lidmi společného Ducha. Nás spojovala jen vnější forma a registrace, ve skutečnosti jsme si byli cizí a i nevítaní. Vždyť to nebyl náš domov, byli jsme tam cizinci. Svědectví z jednoho společenství (ne ČCE). Farář veřejně vyslovil slovo, které na osobní rovině není hříchem, ale on jej vyslovil jako závazné pro všechny křesťany. Kdo jej nedodržuje není podle něj správný křesťan. Jenže to byla lidská tradice a Písmo říkalo něco jiného. Pár lidí povstalo a proneslo obhajobu s Písma. farář si nedal říci a trval si na svém, tak část lidí odešla, část zůstala. Odešla cca 1/3. Ze zbylých 2/3 ovšem polovina věřila, že farář nemá pravdu, ale říkala nám, nechtě to být, on nemá pravdu, ale nehádejte se s farářem. Nikdo z nás se nechtěl a nehádal s farářem, pouze Slovo Boží bylo pro nás více než tradice. Smutné bylo to, že to co věděli, kde je pravda raději zůstali se lží ve falešné jistotě, že tradice je více. Pán s vámi
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 04. 03. 2015 18:47
Předmět: Re: Přerušená apoštolská posloupnost ČCE

Jirko, to je přesně tak. Já věřím, že nezkažené církve ještě jsou a můj názor je, že člověk má patřit do viditelné církve, že tak to bylo i za první církve. Myslím, že pro českobratrské evangelíky je ideální přestup Církev bratrská.
Od: Anonym: Atkinson Bob---.cust.avonet.cz )
Kdy: 05. 03. 2015 08:07
Předmět: Odchod z ČCE

Včera večer sem měl sezení s panem farařem a a s panem kuratorem. Dohodli sme se na ukončeni mého členstvi v Čce. Dnes jdu již na biblickou hodinu v Apoštolské cirkvi, kam chodim už chvili, ale uš né jako host. Citim se tak lehký a svobodný že už není zatíženo mé svědomí. Čce nebyla cirkev křesťanská.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 05. 03. 2015 13:30
Předmět: Re: Odchod z ČCE

My ti to přejeme, Atkinsone. Potěšení na naší straně.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 05. 03. 2015 17:59
Předmět: Re: Odchod z ČCE

Následuj především Pána. V AC je mnoho věcí pod kobercem schováno také. Pán tě provázej. Jirka
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 05. 03. 2015 18:02
Předmět: Re: Přerušená apoštolská posloupnost ČCE

Jiná než viditelná církev neexistuje. Jak byl viditelný Pán, tak je viditelné Jeho tělo dnes. Viditelnou církve osobně nespojuji jako automatismus s denominací. Což ale neznamená, že místní sbor denominace nemůže být církví. Pán s tebou Jirka
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 06. 03. 2015 15:53
Předmět: 3 virtuální identity

Pozoruhodná diskuse především v posledních 14 dnech: tři virtuální identity, Jana Procházková, Jirka a Atkinsob Bob se tady náhodou zrovna shodují, že vystupují (vystoupili) z ČCE, protože ta církev je fakt nemožná. Jirka podotýká, že to vůbec církev není, a nabízí důvěrnou informaci, kam je možno přestoupit. Jana, že ČCE není církev v pravém slova smyslu a že ideální pro přestup je církev bratrská. Bob, že ČCE není církev křesťanská a že přestupuje do církve Apoštolské. - Jana přitom v průběhu diskuse stihla na jiných vláknech diskusního fóra odpovědět na inzerát, že by stála o místo tajemnice pro mládež v ústředí ČCE, a na jiný inzerát, asi od evangelického chlapce, hledajícího dívku pro seznámení. Komické, při jejím sudičství vůči ČCE. Bob tady napsal svědectví o svém zklamání, které, pokud je pravdivé, stojí za naše vážné zamyšlení. Jinak tu ovšem lítají argumenty přehnané a nepřiměřené věci.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 16:42
Předmět: Re: 8 virtuálních identit

Aspoň vidíte, pane kazateli či faráři že to není problém jedince. Kolik lidí v církvi může mít podobný problém, jen nechodí psát na evangelnet. Ten mladík, co hledá dívku, mi neodpověděl. Ale nemyslím, že to je homosexuál. To byl Váš inzerát? Pane kazateli a kdo je to ten Martin Danihelka? To jste Vy? On sem píše pod různými IP všimla jsem si. Tady už podezírá každý každého. Co když Vy jste já?
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 18:08
Předmět: Re: 8 virtuálních identit

Jana Pazderková napsal(a):
 Aspoň vidíte, pane kazateli či faráři že to není problém jedince. Kolik lidí  v církvi může mít podobný problém, jen nechodí psát na evangelnet. Ten  mladík, co hledá dívku, mi neodpověděl. Ale nemyslím, že to je homosexuál.  To byl Váš inzerát? Pane kazateli a kdo je to ten Martin Danihelka? To jste  Vy? On sem píše pod různými IP všimla jsem si. Tady už podezírá každý  každého. Co když Vy jste já?
Já, Martin Danihelka, tu píšu ze dvou IP adres - jedné soukromé, domovské (93.99.117.—) a jedné pracovní (—.tmcz.cz ), z té jen zřídka. Aleše Wranu znám osobně a nejsem s ním identický. Jsem teolog a člen ČCE. Vítám a beru vážně jakoukoli seriózní kritiku ČCE; nemohu brát sebeméně vážně zbabělé psychopatické trolly, kteří tady simulují různé jakoby kolektivní, od reality ovšem zcela odtržené dialogy o ČCE a o homosexualitě. Jinak vyřiď svým spolutrollům, Jano Pazderková (= Jaroslave = Pavle Kokosi = …), že podobné zoufalé internetové hejty, které tu předvádíš, nemají šanci ani jednoho jediného českobratrského evangelíka zviklat v jeho postojích. Tvá trollí mise na tomto serveru je pouze tragikomická a trapná. Smutné, že tento server má sice adminy, ale ti jaksi neplní své povinnosti. Že, bratře Filipe Kellere a spol.?
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 18:28
Předmět: Chování Martina Danihelky v diskusích

Martine, jsem ráda, že jsi se opět přihlásil do diskuse. Znovu Ti položím otázku na věc, na kterou jsi mi neodpověděl, ale jsi mne z té věci obvinil.
"Martine, prosím, koho jsem soudila? Vyřkla jsem snad nad našimi smilnícími členy staršovstva nějaký soud? My si tady na nešťastnou situaci v církvi pouze stěžujeme a přemýšlíme o tom, zda je nějaká cesta ke zlepšení nebo zda je lépe to vzdát a z této církve odcházet. Spíše ty jsi mne odsoudil jako psychiatrický případ, uhozenou osobu, atd. Vidíš třísku v oku bratra, ale máš tam trám. Prosím, veď zde s námi dialog na základě Bible, ale neponižuj nás ostatní. Mám Tě ráda, a nevadí, že máme jiné názory."
Martine, koho a jak jsem soudila? Děkuji.
A proč by správci cenzurovali naše příspěvky? Ty tvé byly cenzurovány, protože jsi v nich používal urážky a vulgarismy. Žádný z oponentů smilstva a podobných věcí tolerovaných církví ČCE není vulgární a neponižuje diskutující s jiným názorem. My pouze argumentujeme a stěžujeme si. Evangelnet není Česká televize, ten nepřijímá jen jednu ideologii a ostatní aby cenzuroval. Cenzurují se zde pouze sprostoty.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 06. 03. 2015 19:03
Předmět: Re: 8 virtuálních identit

Pěkný den pane Danihelko, máte pravdu, že pouhá lidská slova nemohou nikoho zviklat. Jediné co má moc je Slovo Boží. Proto přeji každému, aby Slovo našeho Pána nechal vejít do srdce a sám rozsuzoval. Souhlasím, že tyto dialogy nemohou zviklat českobratrského evangelíka, ale naštěstí i mezi českobratrskými evangelíky křesťané a těm mohou tato slova být pomocí. Ti lidé si mohou připadat sami, opuštění. Podobně jako Eliáš si mohou zoufat, že jsou jediní Římanům 11:2-5. A pro ně to může být povzbuzení, že nejsou jediní, ale že i jinde na světě prochází bratři podobnými boji jako oni. 1.Petrův 5:9 Pokoj vám.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 19:23
Předmět: Re: 8 virtuálních identit

Jirka napsal(a):
 Pěkný den pane Danihelko, máte pravdu, že pouhá lidská slova nemohou nikoho  zviklat. Jediné co má moc je Slovo Boží. Proto přeji každému, aby Slovo  našeho Pána nechal vejít do srdce a sám rozsuzoval. Souhlasím, že tyto  dialogy nemohou zviklat českobratrského evangelíka, ale naštěstí i mezi  českobratrskými evangelíky křesťané a těm mohou tato slova být pomocí. Ti  lidé si mohou připadat sami, opuštění. Podobně jako Eliáš si mohou zoufat,  že jsou jediní Římanům 11:2-5. A pro ně to může být povzbuzení, že nejsou  jediní, ale že i jinde na světě prochází bratři podobnými boji jako oni.  1.Petrův 5:9 Pokoj vám.
Co je ve zlém počato, ve zlé se obrátí. Jaký smysl má podobná prašivá trollí misie multinicka Jany Pazderkové = Pavla Kokose = Jaroslava etc.? Chce snad podobnými neskutečnými způsoby někdo chválit Pána? Šířit pravdu a dobro?
Od: Správci Evangnetu (Filip Keller) <>
Kdy: 07. 03. 2015 01:34
Předmět: Re: 8 virtuálních identit

Martine, úkolem adminů je kontrolovat vulgární příspěvky, urážky, osobní invektivy a podobně. To, že s diskutujícími nesouhlasím a nerozumím ani tomu, čeho chtějí diskusí tohoto typu a způsobu dosáhnout, že dělají medvědí službu křesťanství, nic z toho není důvod jejich příspěvky mazat. Osobních invektiv a zbytečných urážek se žel dopouštíte v této diskusi opět vy. Prosím upusťte od nich. Chcete-li argumentovat, argumentujte. Já to nečiním, protože se mi to zdá jako boj s větrnými mlýny.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 07. 03. 2015 07:26
Předmět: Re: 8 virtuálních identit

Pěkný den. Myslím, že medvědí službu křesťanství činí ten, kdo ač podle jména křesťan, žije v hříchu a ze slova Božího si nic nedělá. Každý z nás někdy zhřeší, ale křesťan činí pokání a hřích opouští. Potupuje kříž Pána Ježíše ten, kdo hřích nazývá dobrem a za nic má skutečnost, že kdo je v Kristu nehřeší. Svým svědectvím života ukazuje světu i spolubratřím, že křesťanství je náboženství, ne moc Boží pro spasení předně žida, ale i řeka. Co svými příspěvky chci dosáhnout já, jsem již psal, co jiní, to ví oni a Pán. Tímto způsobem bychom ovšem mohli vést i polemiku nad slovy našeho Pána. Co chtěl některými slovy dosáhnout? Například, Matouš 23:25-35 Jan 8:39-47 Kdyby moje slova byla povzbuzením jedinému bratru co touží následovat Pána, tak to má smysl. Milosrdenství, pokoj vám. Jirka
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 07. 03. 2015 10:08
Předmět: Re: 8 virtuálních identit

Máte neobyčejně zvláštní a zarážející pojetí slušnosti a také plnění svých adminských povinností, Filipe Kellere. To, jakou nechutnou stokou se diskuse na Evangnetu staly, je také vaše vina. Jste si jist, že jste své roli admina Evangnetu porozuměl správně a že na ni stačíte?
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 07. 03. 2015 14:23
Předmět: Re: 8 virtuálních identit Martina Danihelky

Ahoj Martine. Je čas se zamyslet nad sebou. Administrátor uvedl, že důvodem k mazání příspěvků jsou vulgarity. Těch se zde dopouštíš pouze ty. Proto mažou jen tvé příspěvky. Ostatní věci nejsou v rozporu s pravidly evangelnetu (odlišný názor od nauk ČCE, psaní pod různými přezdívkami, atd.) Všichni jsme na těchto stránkách hosté, všichni musíme respektovat pravidla pana domácího. Když přijdeš na návštěvu ke mně domů, nebude mi vadit, že prdíš, brkáš a nebo sprostě mluvíš, i když jinde by tě za to vyhodili z bytu. Ale pokud například vykonáš potřebu do umyvadla, tak to tě vyhodím. Prostě každá domácnost má svá pravidla, a ta musí host dodržovat. Dodržujme pravidla evangelnetu. Mimo to, neděláš dobrý obrázek ČCE jako její člen těmi sprostotami.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 07. 03. 2015 15:00
Předmět: Multinick a hater káže o slušnosti :)

Žádných 8 virtuálních identit nemám. Opět tvá manipulace a lež, Jano Pazderková = Pavle Kokosi = Jaroslave = atd. Způsob, jakým se tu vyslovuješ k fungování tohoto serveru, je ovšem velice výmluvný a hodně toho říká o fungování tvé nemocné duše. - Prý "je čas zamyslet se nad sebou". Zlatá slova!
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 07. 03. 2015 17:04
Předmět: Martin Danihelka není hodný

Martine, příspěků z IP 93.99.117.—, kteté ty máš je nekonečno. A mohu zopakovat, pravidla evangelnetu porušují pouze vulgarity, ne různé přezdívky. Ty nejsi ten, kdo zde určuje pravidla. Prosím, co to znamená "hater", několikrát jsi mne tak oslovil, ale nevím, co to slovo znamená. To je nadávka nějaká?
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 07. 03. 2015 17:32
Předmět: Re: Martin Danihelka není hodný

Jana Pazderková napsal(a):
 Martine, příspěků z IP 93.99.117.—, kteté ty máš je nekonečno. A mohu  zopakovat, pravidla evangelnetu porušují pouze vulgarity, ne různé  přezdívky. Ty nejsi ten, kdo zde určuje pravidla. Prosím, co to znamená  "hater", několikrát jsi mne tak oslovil, ale nevím, co to slovo  znamená. To je nadávka nějaká?
Tebe se tu na pravidla Evangnetu a moderování diskusí rozhodně nikdo neptal, pane multinicku Jano Pazderková.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 06. 03. 2015 18:49
Předmět: Re: 3 virtuální identity

Vážený pane Wrano, jediné co nabízím, je možnost obecenství těm kdo hledají Pána. Nikdy jsem nenabízel informaci kam přestoupit. Vy jako evangelický farář tomu nemůžete rozumět, ale Církev Pána Ježíše Krista nenabízí přestupy, členství. Členem Církve buď jste nebo nejste, lidské matriky na to nemají vliv. Do Církve se rodíte, ovšem ne jak se rodí tělesní lidé, ale znovuzrozením. To je to o čem Pán hovoří s Nikodémem. A každý kdo je znovuzrozený se stává členem Církve. Od Boha můžete odpadnout, můžete se Bohu rouhat, ale nemůžete přestoupit do jiné Církve. Jiná Církev není. Z ČCE jsem nikdy nevystoupil, protože jsem nikdy nebyl členem. S evangelickými faráři jsem rozhovory vedl, když šlo o život jiných lidí, kteří tehdy členové byli. Než jsem se s nimi potkal a hovořil, tak jsem považoval ČCE za církev v nebezpečí, po tom co jsem měl možnost slyšet, ať na bohoslužbách, či v soukromých rozhovorech, jsem pochopil, že ČCE již církví není. Toto moje poznání není dáno rozhovorem s jedním farářem. Šlo o pět nezávislých farářů, dokonce různého věku, z různých seniorátů. S někým osobně, s někým emailem. Několik rozhovorů se staršími, také různé senioráty. Na rozdíl ode mne pane Wrana máte teologické vzdělání, možná mi tedy ukážete na místa v Písmu, kde Bůh otevírá náruč bojovníkům za svobodu, bojovníkům proti totalitním režimům …http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10487822455-ekumenicka-bohosluzba-za-obeti-totality/313298380050001/ jde o úsek mezi 13:14-13:36 Kdy podle vás Bůh stanovil další cestu ke smíření a to smíření skrze boj proti totalitě, či skrze nesení utrpení bez Krista?
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 19:05
Předmět: Otec Ruml se modlí za zamřelé

Jirko, vždyť pan biskup Ruml se tam modlí za zemřelé! To přece evangelická nauka odmítá.
(PS. Už jsem Ti odpověděla na email. Představ si, dostala jsem na email z personálního oddělení ČCE informace k přihlášce o místo na vedení církevní mládeže, kam jsem se hlásila. Jsem překvapena, že na to reagovali, když mne za to diskutující tady tak sepsuli.)
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 19:11
Předmět: Re: 3 virtuální identity

Jirka napsal(a):
 Na rozdíl ode mne pane Wrana máte teologické vzdělání, možná mi tedy ukážete  na místa v Písmu, kde Bůh otevírá náruč bojovníkům za svobodu, bojovníkům  proti totalitním režimům  …http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10487822455-ekumenicka-bohosluzba-z  a-obeti-totality/313298380050001/ jde o úsek mezi 13:14-13:36  Kdy podle vás Bůh stanovil další cestu ke smíření a to smíření skrze boj  proti totalitě, či skrze nesení utrpení bez Krista?    Ačkoli nejsem pan Wrana, odpovím vám. Je smutné, že takto svévolně dezinterpretujete a teologicky poněkud troufale domýšlíte modlitbu (sic!), kterou se modlil bratr synodní senior. Doufám, že to nebyl z vaší strany projev nedobré vůle, ale pouze nedorozumění. - Biblické verše J 15,13; Mt 10,28a; Gn 4,10 mají rozhodně co říci k obětem totalitních režimů. Naznačují také, jaké místo má rozpomenutí na ně v řádu mezi Bohem a člověkem.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 19:12
Předmět: Re: 3 virtuální identity

 Na rozdíl ode mne pane Wrana máte teologické vzdělání, možná mi tedy ukážete  na místa v Písmu, kde Bůh otevírá náruč bojovníkům za svobodu, bojovníkům  proti totalitním režimům  …http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10487822455-ekumenicka-bohosluzba-z  a-obeti-totality/313298380050001/ jde o úsek mezi 13:14-13:36  Kdy podle vás Bůh stanovil další cestu ke smíření a to smíření skrze boj  proti totalitě, či skrze nesení utrpení bez Krista?
Ačkoli nejsem pan Wrana, odpovím vám. Je smutné, že takto svévolně dezinterpretujete a teologicky poněkud troufale domýšlíte modlitbu (sic!), kterou se modlil bratr synodní senior. Doufám, že to nebyl z vaší strany projev nedobré vůle, ale pouze nedorozumění. - Biblické verše J 15,13; Mt 10,28a; Gn 4,10 mají rozhodně co říci k obětem totalitních režimů. Naznačují také, jaké místo má rozpomenutí na ně v řádu mezi Bohem a člověkem.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 19:36
Předmět: Chování Martina Danihelky

Martine, mohl bys mi odpovědět, čím jsem soudila ty smilnící starší a faráře?
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 20:06
Předmět: Chování "Jany Pazderkové"

Jana Pazderková napsal(a):
 Martine, mohl bys mi odpovědět, čím jsem soudila ty smilnící starší a  faráře?
Nemohl. Pouštět se do jakékoli diskuse o obsahu tvých příspěvků nemám v úmyslu. S multinicky a hejtry se nediskutuje.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 20:14
Předmět: Re: Chování 93.99.117.---

Martine, zadala jsem si do vyhledavače tvé IP. Internet je plný tvých příspěvků v nejrůznějších diskusích. Také tvé přezdívky se různí. Jednou jsi Martin Danihelka, jindy Mirek, Liadem, Rreno, Lasty2, atd. V jedné diskusi dokonce píšeš, že by jednomu nepříteli nejraději podřezal kejhák. Oblibu máš v diskusích o homosexuálech.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 20:31
Předmět: Re: Chování 93.99.117.---

Lžeš. Ani jedno slovo z toho, co jsi napsal, není pravda.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 20:59
Předmět: Re: Chování 93.99.117.---

Martine, možná, že lžu, ale já jen použila tvůj způsob uvažování - totiž že každé IP patří jen jedinému člověku, a tudíž pokud se pod totožným IP objeví více jmen, že se podle tebe jedná o téhož člověka, který jen mění přezdívky. Obviňuješ zde přece jména, u nichž se shodne IP, že je to jeden tentýž člověk, který se baví sám se sebou.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 06. 03. 2015 20:18
Předmět: Re: 3 virtuální identity

Pane Danihelko, děkuji za odpověď. Genesis hovoří o tom, že vražda, násilí, totalita, gulagy a koncentráky jsou hříšné. Matouš hovoří o tom, že se nemáme bát o svůj život zde na zemi, ale že máme usilovat o poklad v nebi a že daleko důležitější než pozemský omezený čas je věčnost a smíření s Bohem. Nemám potřebu domýšlet něčí modlitbu, pan Ruml se modlil jak se modlil, já k jeho slovu nepřidal ani neubral jediné čárky. Jsou to jeho slova v modlitbě, že Bůh otevírá náruč bojovníkům proti totalitě. Pokud to pan Ruml myslel jinak než řekl, bylo by vhodné, aby na veřejnosti mlčel, nebo aby jej někdo z bratří doplnil, aby zaznělo Boží Slovo v plnosti, aby zaznělo evangelium Pána Ježíše Krista. Tak, aby to pochopili i prostí lidé jako já. Ptejte se lidí mimo ČCE co v dané modlitbě slyšeli. Jan 15-13 mluví o oběti za druhé, ale tato oběť/situace v sobě obsahuje ze souvislostí textu, to nejdůležitější - smíření s Bohem. Pouze v kombinaci se smířením s Bohem má oběť za druhé smysl. O tom pan Ruml v modlitbě pomlčel. Pokud jde o pouhý boj proti totalitě, tak bychom mohli použít třeba příběh citovaný v Lukáš 13:1-5. Nebudete-li činit pokání, všichni právě tak zahynete. Vámi citovaný Jan v sobě pokání obsahuje - v kontextu okolních veršů, Janova evangelia, ale především v kontextu Evangelia. Modlitba pana Rumla nic takového neobsahovala, ani v kontextu celého obřadu. Naopak v kontextu jeho veřejně známých postojů, projevů …plyne, že pokání není součástí. To je možná i to o čem píše paní Jana. Z ČCE vypadlo pokání ze hříchů a bylo nahrazeno láskou. Prý je to láska, která umožňuje mít v aktivní službě faráře ženatého s milenkou. Já jsem to nechápal, proto nemám podle některých lásku. Stejně všem nechápu ani slova pana Rumla, znamená to, že nemám lásku k obětem totalitních režimů? Že nemám lásku k Bohu nebo i třeba k panu Rumlovi? Pokoj vám Jirka PS: co prosím znamená zkratka (sic!)Několikrát jsem ji viděl, ale jsem nedovzdělán v jejím významu.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 20:34
Předmět: Re: 3 virtuální identity

Pletete si pojmy s dojmy.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 21:03
Předmět: ČCE se modlí za zemřelé? Odkdy?

Já mám na to vystoupení pana biskupa Rumla stejný názor jako Jirka. A ještě doplňuji, že pan biskup se modlil za zemřelé, což je v protestantismu heretické.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 06. 03. 2015 21:19
Předmět: Re: ČCE se modlí za zemřelé? Odkdy?

Jana Pazderková napsal(a):
 Já mám na to vystoupení pana biskupa Rumla stejný názor jako Jirka. A ještě  doplňuji, že pan biskup se modlil za zemřelé, což je v protestantismu  heretické.
To bys nepochopil…
Od: Anonym: Lukáš---.78-99-225.t-com.sk )
Kdy: 08. 03. 2015 09:12
Předmět: Re: ČCE se modlí za zemřelé? Odkdy?

Som velmi sklamaný zo situacie tejto cirkvi. Viem o trirazi zenatom a dvarazi rozvedenom fararovi. Videl som farara ktory si pred ostatnimi ludmi zapalil cigaretu.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 08. 03. 2015 12:02
Předmět: Re: ČCE se modlí za zemřelé? Odkdy?

Lukáš napsal(a):
 Som velmi sklamaný zo situacie tejto cirkvi. Viem o trirazi zenatom a  dvarazi rozvedenom fararovi. Videl som farara ktory si pred ostatnimi ludmi  zapalil cigaretu.
Lukáši, ty jsi jistě dnes dopoledne chyběl na nedělních bohoslužbách, že?
Od: Anonym: Lukáš---.78-99-225.t-com.sk )
Kdy: 08. 03. 2015 15:16
Předmět: Re: ČCE se modlí za zemřelé? Odkdy?

Nie, nechybel som na bohoslužbách dnes. To súvisie s tým, čo som písal? Nepochpil som.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 08. 03. 2015 15:41
Předmět: Re: ČCE se modlí za zemřelé? Odkdy?

Lukáš napsal(a):
 Nie, nechybel som na bohoslužbách dnes. To súvisie s tým, čo som písal?  Nepochpil som.
Protože je nesmírně těžké představit si církevně zakotveného křesťana, který v neděli v 9 hodin 12 minut sedí u internetu a smolí příspěvek do diskuse na Evangnetu. Nemluvě o tom, že samotný obsah tvého příspěvku naznačuje, že s evangeliem patrně příliš často do kontaktu nepřicházíš.
Od: Anonym: Lukáš---.78-99-225.t-com.sk )
Kdy: 08. 03. 2015 15:59
Předmět: Re: ČCE se modlí za zemřelé? Odkdy?

Na bohoslužbách som bol. Prečo na mňa útočiš v osobnej rovine? Čo zlé som ti urobil?
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 14. 03. 2015 19:27
Předmět: Re: ČCE se modlí za zemřelé? Odkdy?

Lukáš napsal(a):
 Som velmi sklamaný zo situacie tejto cirkvi. Viem o trirazi zenatom a  dvarazi rozvedenom fararovi. Videl som farara ktory si pred ostatnimi ludmi  zapalil cigaretu.
To je něco hrozného! Jsem tak nešťastná.
Od: Anonym: Johannes Hortulanulus---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 14. 03. 2015 21:34
Předmět: Re: ČCE se modlí za zemřelé? Odkdy?

Jana Pazderková napsal(a):
   Lukáš napsal(a):  > Som velmi sklamaný zo situacie tejto cirkvi. Viem o trirazi zenatom a  > dvarazi rozvedenom fararovi. Videl som farara ktory si pred ostatnimi  ludmi  > zapalil cigaretu.    To je něco hrozného! Jsem tak nešťastná.
Je to hrozné, vím. Ale berte to z té lepší stránky. Představte si, že by to bylo naopak a byl by třikrát rozvedený, ale jen dvakrát ženatý! Nebo že by si sice nezapálil před lidmi cigaretu, ale přitom by kouřil potají mahurianu!
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 14. 03. 2015 21:52
Předmět: Re: ČCE se modlí za zemřelé? Odkdy?

Ahoj Hudrylulánusi. To je jako kdybych si dala na večeři ramadán, ale byla by to už snídaně.
Od: Anonym: Lukáš---.78-99-225.t-com.sk )
Kdy: 08. 03. 2015 16:07
Předmět: Re: ČCE se modlí za zemřelé? Odkdy?

Za mrtvych sa evanjelik ozaj nemodlí. Je to ozaj zvláštne.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 14. 03. 2015 19:22
Předmět: Úkol pro Marťu Danihelku

Čau Martine. Všiml sis, že "paní či slěcna" Locika, kterou jsi tady obhajoval, má stejné IP jako muž bratr Luboš Tefr? Rozjeď honem pátračku, čím to je a informuj mne. Díky. Aneb jedno IP - jeden člověk! Má konzervativní názory - co když jsem to dokonce já? (To nic proti Vám, pane Luboši.)
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 15. 03. 2015 00:14
Předmět: Re: - - -

Pravděpodobně neovládáš arabské číslovky, jiné vysvětlení nemám.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 16. 03. 2015 09:12
Předmět: Re: - - -

Martin Danihelka napsal(a):
 Pravděpodobně neovládáš arabské číslovky, jiné vysvětlení nemám.
Jen si projdi diskusi tuto hodně dozadu, i jiné na evangnetu a sám se přesvědč Marťo. 😚
Od: Anonym: Vláďa---.raabnet.net )
Kdy: 17. 03. 2015 08:52
Předmět: NE HOMOSEXUALITĚ V ČCE

Zásadně odmítám vnášení smilstva do církve ve jménu "lásky"!!!
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 17. 03. 2015 19:25
Předmět: Re: NE HOMOSEXUALITĚ V ČCE

Smilstvo v církvi nemá co činit, aby tomu tak nebylo povolal Pán starší. Nezapomínejme ovšem, že smilstvo je širší pojem než hřích v oblasti sexuality. Do církve nepatří žádné smilstvo.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 17. 03. 2015 21:02
Předmět: Re: NE HOMOSEXUALITĚ V ČCE

Kdo se zúčastní tuto sobotu? http://pochodprozivot.cz/
Když pochodují Prahou homoaktivisté, ČCE jim dělá speciální bohoslužby. Když pochodují ochránci rodiny a nenarozených dětí, ČCE na programu bohoslužeb chybí.
Od: Anonym: Jaryn---.208.broadband13.iol.cz )
Kdy: 23. 03. 2015 17:27
Předmět: Re: NE HOMOSEXUALITĚ V ČCE

Co by řekl na pochod proti potratům náš církevní multikulturalista a homosexualista pan farář Vymětal?
Od: Anonym: KiNg Of WoRLd---.onyx.cz )
Kdy: 23. 03. 2015 17:45
Předmět: Re: NE HOMOSEXUALITĚ V ČCE

Na těchhle akcích se podílí krom katoliků taky SCEAV, AC a CB. Stydím se že já jsem v ČCE.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 24. 03. 2015 09:07
Předmět: Homofobie je kryptohomosexualita

A drží vás snad v ČCE někdo násilím?
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 24. 03. 2015 09:26
Předmět: Homofobie je kryptohomosexualita

Jaryn napsal(a):
 Co by řekl na pochod proti potratům náš církevní multikulturalista a  homosexualista pan farář Vymětal?
Ostatně není třeba používat cizí slova, v jejichž významu evidentně tápete.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 24. 03. 2015 12:17
Předmět: Homosexualismus, homosexualita a homofobie

Čau Martine. Uměl bys vysvětlit význam slova "homofobie"? Mám podezření, že jej neznáš. Homofob je podle tebe ten, kdo nesouhlasí s homosexuální erotikou? Pak jsem homofob i já. Dostuduj to.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 24. 03. 2015 20:03
Předmět: Re: Homosexualismus, homosexualita a homofobie

Jana Pazderková napsal(a):
 Čau Martine. Uměl bys vysvětlit význam slova "homofobie"? Mám  podezření, že jej neznáš. Homofob je podle tebe ten, kdo nesouhlasí s  homosexuální erotikou? Pak jsem homofob i já. Dostuduj to.
"Homofob je někdo, kdo nesouhlasí s homosexuální erotikou" - to zní stejně směšně a blbě jako "někdo, kdo nesouhlasí s čočkou na kyselo se sázeným vejcem"; nebo "někdo, kdo nesouhlasí s deštivým počasím". Duševně zdravý heterosexuál skutečnost, že několik procent populace nežije heterosexuálně, vůbec nemá potřebu řešit, nikterak se ho netýká.
Homofob je ve skutečnosti ten, kdo agresivně útočí na homosexuály (třeba slovně) a v jakémsi prapodivném boji s homosexualitou se hodně angažuje. A hodně nevkusně. Jak známo, drtivá většina takových homofobů jsou homosexuálové nesmíření s vlastní orientací - nikdo jiný by totiž nemohl v boji s homosexualitou nacházet smysl. Za každým homofobem je aspoň jedna nezdařená gay-náklonnost. A když přitom podobný homofob má potřebu podepisovat se jako "Jana Pazderková", ačkoli je prokazatelné, že se jedná o chlapa, stává se tato souvislost naprosto evidentní. (Mezi ženami navíc homofobové prakticky neexistují.)
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 24. 03. 2015 21:15
Předmět: Re: Homosexualismus v ČCE

Marťo, nevíš. Tedy poučím tě. Fobie je bezdůvodný strach z něčeho. Homofob je ten, kdo má bezdůvodný strach z homosexuality. Už víš?
Ano, Marťo, čtyři promile populace jsou homosexuální. A toto číslo se zvyšuje vlivem stále větší sexuální nevázanosti a podpoře mladým zvolit si atypickou sexuální orientaci.
Ano, Marťo, je mi fuk, co si kdo dělá doma v ložnici. To je kazdého věc. Ale odmítám, aby se homosex, kleptomanie, atp. vyhlašovaly za normu. Či dokonce aby se jim dostávalo propagace nebo aby byly zvýhodňovány oproti rodině.
A co odmítám nejvíc, aby se podle moderních názorů upravovala Bible a potažmo církev. Víš, já ještě patřím do té skupiny biblických maniaků, co filtrují všechno přes Bibli. Ti jsou českobratrské církvi na obtíž. Ale ČCE nemá ani kompetenci vykládat Bibli. Bibli by měla vykládat církev, která nám rozhodla, co to ta Bible je. A to je církev katolická a pravoslavná. Postoj těchto církví k homosexu je jasný. Evangelíci ve druhé polovině 4. století ještě neexistovali. Ovšem ČCE není ani evangelická.
Co se týká toho, kdo jsem, to asi neuhodneš, ostatně, už jsi se tu spálils v případě paní slečny pana Lociky. 👅
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 24. 03. 2015 21:57
Předmět: Homofobie je kryptohomosexualita

Nemilý trolle "Jano Pazderková", představil ses tu na jiném místě takto: "Mgr. vzdělání na KTF, Th.D. vzdělání na HTF. Doktorandská práce na téma Morálka v Bibli a její aplikace u mládeže v liberálních církvích. Jsem členka pravoslavné církve, do loňska jsem byla členkou ČCE". (http://www.evangnet.cz/diskuze/vlakno/oznameni/506/8508) A tu se ukazuje, že si nevíš rady s nejzákladnějšími řeckými slovíčky. Fobie totiž naprosto neznamená BEZDŮVODNÝ strach z něčeho…
"Ale odmítám, aby se homosex, kleptomanie, atp. vyhlašovaly za normu." - Kdo a kde homosexualitu vyhlašuje za normu? To je mi novinka! Přirovnání homosexuality ke kleptománii je samozřejmě nevkusné, ale chápeme, že máme co do činění s hloupým a nevědomým trollem.
Jakápak "propagace homosexuality"? Kdo a jak propaguje homosexualitu? Jakože vedle záplavy filmů o heterosexuálních vztazích existuje třeba taky pár o homosexualitě, třeba "Zkrocená hora"? Žvanit o jakékoli propagaci homosexuality, která údajně dnes probíhá, je směšné.
Homosexualita je "zvýhodňována proti rodině"??? Byl by jeden jediný příklad podobného zvýhodňování?
Předposlední odstavec tvého psaníčka je, Jano Pazderková alias Jaroslave alias Petře88 alias Pavle Kokosi zcela nelogickým hermeneutickým průjmem, což musí být jasné každému čtenáři. "Víš, já ještě patřím do té skupiny biblických maniaků, co filtrují všechno přes Bibli. Ti jsou českobratrské církvi na obtíž." :-))))) Tak BIBLICKÝCH maniaků asi zrovna né… :-) Já myslím, že takoví jako ty ČCE vůbec nejsou na obtíž, to máš o váze svých trollských jízd neobyčejně přemrštěné a sebevědomé názory. Ty jsi toho názoru, že ČCE nemá kompetenci vykládat Bibli - nuže, zakaž jí to! Já jsem pro změnu toho názoru, že Jana Pazderková neboli Pavel Kokos neboli Jaroslav neboli Petr88 nemá žádnou kompetenci vykládat Bibli, že nejspíš ani neví, jak se Bible drží a otevírá. Ale zároveň je jisté, že Bible rouhání podobného patologického nevychovance zvládne a přežije, přežije to i ČCE a dokonce i tenhle neblahý a nedobře administrovaný server.
P. S.: Zjistil jsem si, že žádná doktorská práce na téma "Morálka v Bibli a její aplikace u mládeže v liberálních církvích" na HTF ani na žádné české teologické fakultě podána nikdy nebyla. Čímpak to asi bude?
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 08:47
Předmět: Podpora homosexuality v ČCE

Maťo, tak prosím, už bys nám konečně vysvětlil, co podle tebe znamená slovo homofobie? Já jsem vycházela z encyklopedie Člověk od Knižního klubu. Třeba se encyklopedie mýlí, tedy vysvetli. Za druhé, NIKDY jsi v této diskusi nepodložil své názory pro to, že homosexuální praxe má Boží schválení, Biblí. Prosím tě opět, podlož to Biblí a změním názor. Děkuji, že to již po mnohé výzvě uděláš. Já zde biblické verše proti homosexu vypsala a i jiní to několikrát udělali. Zdá se, že ten, kdo Bibli nezná, jsi tady pouze ty, a proto máš jako křesťan tak scestné názory.
🚹 + 🚹 = 🚫
🚻 = 🚼
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 09:38
Předmět: Re: Podpora homosexuality v ČCE

Jano Pazderková neboli Jaroslave neboli Petře88 neboli Pavle Kokosi, máš teologické vzdělání nebo nemáš? :-) Tvrdíš, že ano. Jistě jsi se tedy musel výrazně zabývat řečtinou, ale tvůj výklad dosvědčuje, že jsi řečtinu nejspíš neviděl ani z rychlíku.
Podle usnesení Evropského parlamentu „o homofobii v Evropě“ lze homofobii definovat jako „…iracionální strach a odpor vůči homosexualitě a lesbicky, homosexuálně, bisexuálně a transsexuálně orientovaným osobám, založený na předsudcích podobných rasismu, xenofobii, antisemitismu a sexismu“. Homofobie se, dle EP, „projevuje v soukromé i veřejné oblasti různými způsoby, jako jsou nenávistné výroky a vybízení k diskriminaci, zesměšňování, slovní, psychické a fyzické násilí i pronásledování a vraždy, diskriminace v podobě porušování zásady rovnosti, neoprávněné a bezdůvodné omezování práv často odůvodňované zachováním veřejného pořádku, náboženskou svobodou a právem na námitku z důvodu svědomí“.
- O "bezdůvodnosti", jak sám vidíš, tu není ani slovo.
Ocením, pokud sem zadáš link na svou údajnou disertaci a třeba i diplomovou práci. Rád bych se seznámil se tvými pozoruhodnými teologickými východisky. Předem děkuji!
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 10:33
Předmět: Re: Podpora homosexuality v ČCE

Marťo, ty věříš ideologickým slátaninám evropské unie? Že jsi to rovnou nehledal na stránkách Logosu 😆. Mimochodem EU učí, že interrupce je normální právo matky na své tělo. To uznáváš taky? Jsi velmi málo vzdělaný. Vždyť ještě v r. 1990 definovala WHO homosexualitu jako nemoc. Opět říkám, jako křesťanku zajímá Bible. Prosím, podívej se do nějakého normálního slovníku. Jak chceš vést diskusi, když nevíš, o čem mluvíš? Já se tě na ty verše z Bible ptala první, tak mi je sem napiš a pak dostaneš odkaz na moji doktorandskou práci.
Od: Anonym: Jana Pazderková---.vdsl.avonet.cz )
Kdy: 25. 03. 2015 12:50
Předmět: Re: Podpora homosexuality v ČCE

Mňo, Marťo, tak ty biblické verše na podporu homosexu asi nedostanu, že. Vy dám označujete lidi, kteří zde citují z Bible, za biblické trolly:
Anonym: Martin Danihelka ( 93.99.117.— ) Kdy: 22. 09. 2014 17:41 Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Navigace: link | odpověď na… | začátek | přehled | fórum
Pane Tefr, že se na to vaše diletantské biblické trollení už nevykašlete…
Troll je vaše oblíbené slovo, jak vidím a odmítání Bible vaše vlastnost.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 13:40
Předmět: Re: Podpora homosexuality v ČCE

A teď to, Marťo, srovnej:
Od: Anonym: Martin Danihelka ( 93.99.117.— ) Kdy: 04. 03. 2015 20:39 Předmět: Re: Přerušená apoštolská posloupnost ČCE
/…/ S paní či slečnou Locikou, autorkou mnoha zajímavých diskusních příspěvků, nemám nic společného /…/
Od: Anonym: LociKa ( —.net.upcbroadband.cz ) Kdy: 22. 01. 2015 11:31 Předmět: Re: homosexualita
homosexualita, hříčka přírody. Víra, naděje, láska. Taková je hierarchie. Vše má svůj smysl nebo ne? Že ČCe podporuje zvrhlou Prague pride, nesouhlasím též.
Od: Anonym: Luboš Tefr ( —.net.upcbroadband.cz ) Kdy: 22. 08. 2014 07:39 Předmět: Re: homosexuální ČCE
Děkuji, jak jinak, že se vůbec ptám. Před časem zde při jedné diskusi jsem se naivně domníval, že vynáším trumf, když jsem ocitoval z Bible. Načež jsem byl uzemněn: „pro nás v ČCE není Bible papírový papež“.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 25. 03. 2015 13:47
Předmět: Homofobie je kryptohomosexualita

Skutečně nechápu, co tady přesně kutíš s kopírováním diskusních příspěvků, multinicku Jano Pazderková+Pavle Kokosi+Jaroslave+Petře88… Co bude s tím linkem na tvou disertační práci z teologie? ;-)
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 25. 03. 2015 13:34
Předmět: Re: Podpora homosexuality v ČCE

Jana Pazderková napsal(a):
 Marťo, ty věříš ideologickým slátaninám evropské unie? Že jsi to rovnou  nehledal na stránkách Logosu 😆. Mimochodem EU učí, že interrupce je  normální právo matky na své tělo. To uznáváš taky? Jsi velmi málo vzdělaný.  Vždyť ještě v r. 1990 definovala WHO homosexualitu jako nemoc. Opět říkám,  jako křesťanku zajímá Bible. Prosím, podívej se do nějakého normálního  slovníku. Jak chceš vést diskusi, když nevíš, o čem mluvíš? Já se tě na ty  verše z Bible ptala první, tak mi je sem napiš a pak dostaneš odkaz na moji  doktorandskou práci.
Jestli věřím „ideologickým slátaninám“ Evropské unie? No, věřím jim asi tak tisíctřistakrát více než tvým anonymním slátaninám, Jano Pazderková+Pavle Kokosi+Jaroslave+Petře88… Způsobem, jakým tu argumentuješ, jak se vůbec chováš, z jakých zdrojů vycházíš a jak je komentuješ, o své úrovni sděluješ nepochybně více, než bys rád. Osoba se tvou vzdělanostní úrovní vůbec nemůže předstírat, že kdy studovala teologii.
Neodpověděl jsi prakticky na žádnou z otázek, které jsem položil v příspěvku z 24. 03. 2015 21:57 „Homofobie je kryptohomosexualita“. Toho se tu asi taky těžko dočkáme, že?
Je mi zatěžko hovořit s tebou o Bibli, nemilý anonymní trolle, a to z několika důvodů. Hovořit s tebou o Bibli má totiž stejný smysl jako mluvit se slepým o barvách a jako hrát s prasetem mariáš. Vždyť z celého tvého chování přece vyplývá, že ti chybí nejzákladnější předpoklady k práci s Biblí. Nechápeš ani vztah Zákona a evangelia, nechápeš ani skutečnost, že Bible není skladištěm veršíků, kterými mlátit druhé po hlav. Tak, jako třeba dům není hromadou cihel, ale smysluplnou a použitelnou stavbou určenou k útulnému bydlení. Co si počít s jednotlivým biblickým veršem, když ho nedovedeš zasadit do smysluplného kontextu? Litera zabíjí, ale duch oživuje (2 Kor 3,6). Z pouhého způsobu, jakým biblické verše používáš, ze tvé dětinské umanutosti a exegetické neznalosti je naprosto zřejmé, že ti chybí nejzákladnější teologické vzdělání, dokonce i pouhá biblická taktnost, která je vlastní každému laickému písmákovi. A z nečestných, vulgárních, agresívních a trollích způsobů, které v této diskusi používáš, je také evidentní, že nemáš nejmenšího zájmu následovat svým životem evangelium, stát se šiřitelem pokoje, míru a lásky spíše než trollí agresivity, snižování bližních (homosexuálů, ČCE atd.) apod.
Mě v postoji ke vstřícnému a tolerantnímu postoji k homosexuálům orientuje nikoli jeden biblický verš, ale celá Kristova laskavost ke svému okolí, i k hříšným, bídným, jinověrcům, prostě jiným… Jsem pamětliv toho, že Kristus se nikde nevymezuje vůči homosexuálům; říká, že nemáme soudit druhé, abychom nebyli sami souzeni (Mt 7,1 nn. Par.), i apoštol Pavel píše, že nemáme žádný pouvoir soudit slabého služebníka našeho Pána (Ř 14,4). O pasáži Ř 1 a Pavlově odsuzování homosexuality jsem kdysi pronesl pravděpodobně své nejdelší kázání. Kristus i apoštolové varují nesčetněkrát varují před smilstvem, ale pojem smilstva, se kterým pracují, je hlubší a náročnější, než aby se povrchně klasifikovaly „zakázané“ a povolené sexuální praktiky (v tomto klasifikování se vyžívají pouze úchylové). Smilstvo není „homosexualita“, není to ani dokonce zdaleka jenom sexuální kategorie. Boží lásce je v evangeliu otevřen každý, a tím spíše ten, kdo trpí pro svou sexuální orientaci, pro svou jinakost, ponižováním a nepochopením.
Těším se 1./ na tvé odpovědi na otázky, které jsem položil v příspěvku z z 24. 03. 2015 21:57 „Homofobie je kryptohomosexualita“, 2./ na odkaz na tvou údajnou disertaci "Morálka v Bibli a její aplikace u mládeže v liberálních církvích" obhájenou prý na HTF.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 13:58
Předmět: Re: Podpora homosexuality v ČCE

Marťo, já jsem ale položila otázku jako první, tak bys mohl jako první i odpovědět. Pak teprve odpovím zase já. Jako kazatel bys měl vědět, že verše o homosexualitě nejsou jen o smilstvu, ale že jsou o homosexualitě. O smilstvu jsem psala proto, že ČCE podporuje starší s milenkami atd., to bylo jiné téma. Zde máš verše o homosexualitě, které dle tebe v Bibli nejsou:
Leviticus 20:13 Kdyby muž spal s mužem jako s ženou, oba se dopustili ohavnosti
Leviticus 18:22 Nebudeš obcovat s mužem jako s ženou. Je to ohavnost. 23 Nebudeš obcovat s žádným dobytčetem a neznečistíš se s ním. Ani žena se nepostaví před dobytče, aby se s ní pářilo. Je to zvrhlost.
1 Timoteovi 1:10 smilníky, lidi spraktikující homosexualitu, únosce, lháře, křivopřísežníky a co ještě jiného se příčí zdravému učení
Římanům 1:26 Proto je Bůh vydal v moc hanebných vášní. Jejich ženy zaměnily přirozený styk za nepřirozený 27 a stejně i muži zanechali přirozeného styku s ženami a vzplanuli žádostí jeden k druhému, muži s muži provádějí hanebnosti a tak sami na sobě dostávají zaslouženou odplatu za svou scestnost.
1 Korintským 6:9 Což nevíte, že nespravedliví nedostanou do dědictvía Boží království? Nemylte se! Ani smilníci ani modláři, cizoložníci, rozkošníci ani slidé spraktikující homosexualitu, 10 zloději ani chamtivci, opilci, utrhači ani lupiči nebudou dědici Božího království.
A nyní proveď odborný výklad, že ty verše mají na mysli něco úplně jiného, než to, co tam čtu. Chceš říci, že člověk nemůže sám o sobě Bibli rozumět? To přece protestantismus odmítá. Mimo to, stejně jako já to vidí i další diskutující zde a ostatní církve kromě ČCE. Ale třeba to vysvětlíš. Spoléhám na tvé exegetické schopnosti.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 15:38
Předmět: Homofobie je kryptohomosexualita

Jana Pazderková napsal(a):
Jako kazatel bys měl vědět, že verše  o homosexualitě nejsou jen o smilstvu, ale že jsou o homosexualitě. O  smilstvu jsem psala proto, že ČCE podporuje starší s milenkami atd.
To jsou, trolle, pouze tvé svévolné nápady a prapodivné překlady a výklady. To tvrdíš pouze ty, filologicky a teologicky neobhajitelně, že hebrejské "z-n-h" a řecké "porneia" znamenají prostě homosexualitu a každou homosexualitu. Tato slova značí smilstvo a kurvení, sexuální zdaleka nejen sexuální, i existenciální. Navíc si opět vymýšlíš. ČCE starší s milenkami nepodporuje, nemáš nejmenší oporu pro podobné tvrzení.
Lv 20,13; 18,22 - starozákonní a v naturalistickém smyslu evangeliem suspendované texty. Mimochodem, jedl jsi někdy v životě vepřové, multinicku Jano Pazderková-Pavle Kokosi-Petře88-Jaroslave?
1Tm 1,10 - "arsenokoitais" nelze překládat jako "lidi praktikující homosexualitu", jak to činíš diletantsky a svévolně ty, ale spíše jako "prznitelé nedospělých chlapců", "pedofilové". Ostatně nezapomínejme na celkový kontext verše: autor 1Tm zde hovoří o hříšnosti lidského pokolení a jmenuje mnohé jeho hříchy, zvláště těžké, pro které je dobře, že byl na lidstvo vložen Zákon.
Ř 1,26nn. - Pavlova interkulturní polemika s helénismem, v tomto smyslu dosti dobová a lidská spíše než božská. Jako odsouzení homosexuality en bloc neobhajitelné.
1Kor 6,9 - opět slovo "arsenokoitais", viz výše.
Jaké známky jsi měl vlastně z teologie Starého a Nového zákona, z řečtiny, hebrejštiny, systematické teologie atd.? A kdy dodáš link na svou disertaci a diplomovou práci? Hořím nedočkavostí seznámit se s tvými pozoruhodnými teologickými východisky!
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 16:00
Předmět: Marťo Danihelko

Marťo, ta podpora staršího s milenkou se děla přímo v našem sboru. Když jsem proti tomu argumentovala Biblí, vysmáli se mi. Dále znám stejný případ z vedlejší farnosti a o kousek dál je potřetí ženatý farář. Naštěstí jsem z této církve vloni odešla a mám pokoj. Naše církev vykládá Bibli tak jako já. Asi je to tím, že jsem nepromovala na ETF. Té jsem se záměrně vyhla. Kdyby ses chtěl zeptat, proč se o ČCE starám, tak s tebou se hádám jenom proto, že mne to baví, chytat tě na tvoji moudrost a chytrost.
Může vůbec laik číst Bibli, když v ní ničemu nemůže rozumět, neumí-li hebrejsky, aramejsky a řecky a nevystudoval ETF? Není potom správné to, jak římskokatolická církev na konci středověku a začátku novověku brojila proti čtení Bible laiky? Proč to protestantům tak vadilo? Ze starého zákona jsem měla B, ty jsi měl asi A, tak mne můžeš poučovat. Návíc ty jsi kazatel ČCE a já pouze vdělaný laik. Pouč mne a přelož mi ty verše o homosexualitě správně, když se tedy všechny překlady Bible mýlí. Link ti dodám, až mi sem biblicky vyložíš, že Bůh schvaluje homosexuální styk, neboť jsem se tě na to ptala jako první. Ty jsi mistr ve vyhýbání se odpovědi. Když už tady dostaneš od někoho nezvratitelný argument, tak se tu týden neukážeš. V ostatních případech argumentuješ urážením a shazováním. Ještě více tě bude zajímat moje magisterka, tu jsem obhájila na téma homosexualita v českých církvích a náboženských společnostech. Tak tedy odpověz mi a pak dostaneš co chceš. A uvažuji, že se pokusím o docenturu. Ty máš jaké vzdělání, Marťo? Ty jsi jen Mgr. na ETF?
S úctou Mgr. Jana Pazderková, Th.D.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 16:33
Předmět: Re: Marťo Danihelko II.

A tady něco ke tvým popřením:
Marťo, leviticus tohleto nemá jen jako rituální nařízení. To je tam u těch ostatních bodů. Pouze tento jeden má kromě obřadnosti ještě ten dodatek, že je to ohavnost.
1 Timoteovi 1:10 avrsenokoi,thj( ou( o` chlapcomilec, pederast, (aktivní) homosexuál pedofilové stejně jako homosexuálové, jinak řadíme výklad nad text. Kdo to rozhodne? Marťa?
Řím 1:27 omoiwj te kai oi ÎarrenejÐ ÎarsenejÐ afentej thn fusikhn crhsin thj qhleiaj exekauqhsan en th orexei autwn eij allhlouj arsenej en arsesin thn aschmosunhn katergazomenoi kai thn antimisqian hn edei thj planhj autwn en eautoij apolambanontej
aneb: muži s muži namísto ženami - tam nemá co dělat prznitel chlapců, jinak by to znamenatlo namísto muži / ženy - muži / muži - muži / chlapci, což je nesmysl
1. Kor 6:9 malako,j( h,( o,n 1. (o věcech) měkký; jemný 2. (člověk) změkčilý; (pasivně) homosexuální
Tento systém nepodporuje řečtinu, ale to si asi přebereš. (A ještě tady máš jednu zprávu ode mne výše(.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 25. 03. 2015 16:57
Předmět: Homofobie je kryptohomosexualita

Čekám na ten link na tvou diplomku a disertační práci, multinicku Jano Pazderková. Já jsem se ke všem biblickým veršům vyjádřil, tys mi sdělil(a), že hned poté nabídneš link na své údajné závěrečné teologické práce. Jinak sis jistě přečetl(a) třeba v 1Tm 1,10, jak zásadní hřích činí lháři… ;)
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 25. 03. 2015 17:18
Předmět: Re: Marťo Danihelko II.

Tohle není ani omylem námitka k věci. Vůbec nereaguje na hermeneutické a teologické otázky spjaté s textem. Předpokládám, že jde o neoriginální copypastu okopírovanou z nějakého exegetického okénka jiného autora.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 25. 03. 2015 17:23
Předmět: Homofobie je kryptohomosexualita

Čekám na slíbený link na tvou údajnou disertaci. Dokud link nedodáš, budu všechna tvá osobní svědectví vnímat jako nedůvěryhodná svědectví lháře.
K otázce, "jestli Bůh schvaluje homosexuální styk" sděluji, že zrovna takto bych to, sám za sebe, neformuloval.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 25. 03. 2015 17:59
Předmět: Homosexuální hereze v ČCE

Marťo, moje otázka zněla, ve kterých verších Bible Bůh schvaluje homosexualitu. Stále jsi neodpověděl ani jediným veršem. Tak nemanipuluj a napiš ty verše.
Tady ti vykopírovávám, jak zněl můj dotaz:
Od: Anonym: Jana Pazderková ( 141.170.144.— ) Kdy: 25. 03. 2015 08:47 Předmět: Podpora homosexuality v ČCE Navigace: link | odpověď na… | začátek | přehled | fórum Maťo, tak prosím, už bys nám konečně vysvětlil, co podle tebe znamená slovo homofobie? Já jsem vycházela z encyklopedie Člověk od Knižního klubu. Třeba se encyklopedie mýlí, tedy vysvetli. Za druhé, NIKDY jsi v této diskusi nepodložil své názory pro to, že homosexuální praxe má Boží schválení, Biblí. Prosím tě opět, podlož to Biblí a změním názor. Děkuji, že to již po mnohé výzvě uděláš. Já zde biblické verše proti homosexu vypsala a i jiní to několikrát udělali. Zdá se, že ten, kdo Bibli nezná, jsi tady pouze ty, a proto máš jako křesťan tak scestné názory. 🚹 + 🚹 = 🚫 🚻 = 🚼
Moje dr. práce se už těší na svého čtenáře :), tak si pospěš.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 25. 03. 2015 19:10
Předmět: Homofobie je kryptohomosexualita

Nikdy bych nezformuloval svou tezi tak, že Bůh "schvaluje" nebo "neschvaluje" homosexualitu. V tomto zjednodušujícím, naivním schématu se odmítám pohybovat, protože nebere vážně lidskou hříšnost ani skrytost a nevyzpytatelnost Boží (Deus absconditus), jehož schvalováním či neschvalováním si nemůžeme být jisti. - Trvám na tom, že se my lidé a křesťané máme k homosexuálům chovat nanejvýš milosrdně a laskavě.
Nemám rád, když někdo používá cizí slova, kterým nerozumí, např. hereze… Hovořit o "homosexuální herezi v ČCE" je naprostá hovězina.
Jsem přesvědčen, že četby disertační práce "Morálka v Bibli a její aplikace u mládeže v liberálních církvích" se nikdy nedočkám, protože žádná taková práce neexistuje. Žádná taková práce nebyla na HTF nikdy podána, už vůbec ne Janou Pazderkovou. Dokud se tato záležitost nerozřeší, nelze z mé strany pokračovat v diskusi, protože diskutovat s cynickými lháři o Bibli by můj žaludek opravdu nedal.
Od: Anonym: Mafiózo---.cust.vodafone.cz )
Kdy: 30. 03. 2015 10:20
Předmět: Re: Homosexuální hereze v ČCE

Podpora homosexuality míří z Bilderbergu. Je to nástroj k tomu, aby se lidstvo nerozmnožovalo. Pod jejich taktovkou hraje EU. Je smutné, že se na to nachytala i vaše církev. Obzvlášť když církevní tradice i Písmo hlásá opak.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 30. 03. 2015 12:38
Předmět: Náckové před branami církve

Vy mi čtete myšlenky. :)
Před několika dny mi došlo, že všechny "protihomosexuální" trollské nájezdy na tyto diskuse (např. nick "Jana Pazderková") je prakticky určitě domluvená a koordinovaná záležitost z prostředí českých rasistů a neonacistů blízkým skupině White media (http://www.white-media.info/). O žádné křesťanství, víru a náboženství tu v podstatě nejde, nebo jde možná v poslední řadě - protože i mezi nahnědlými strukturami figurují různí polokřesťané a takykřesťané, jako to bylo i v časech Hitlerova vzestupu, kdy existovala řada podpůrných křesťansko-nacistických organizací. O vazbě zdejších homofobních trollů na skupinu White media mám zhruba osm indicií, ale nebudu je podrobněji rozepisovat, nemá smysl neonacistickým trollům usnadňovat život a maskování.
Českobratrská církev evangelická se stala terčem nenávisti prašivých neonacistických trollů právě pro svůj tolerantní postoj k homosexualitě, v širším smyslu pro své demokratické a protirasistické angažmá (srov. aktivity Mikuláše Vymětala). Proto se rozhodli bombardovat její server a trollit tu, šířit zde nenávist a zlo. Je smutné, jak na jejich působení naskakují v diskusi také někteří zjevně čestní křesťané, dávají jim v dílčích věcech za pravdu, laskavě s nimi zapřádající hovor apod. Je rovněž smutné, že admini tohoto serveru zcela hodili vidle na své adminské povinnosti, diskuse nemoderují, nekultivují, popřípadě nepodávají rovnou trestní oznámení pro hanobení rasy, národa a přesvědčení, pro propagaci nacismu apod.
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 30. 03. 2015 14:28
Předmět: Re: Náckové před branami církve

A není to v ČCE, čemu se říká tolerance, vlastně rezignace? Setkal jsem se totiž v této církvi s názory typu: „malá, ale naše“. Dnes se za misijní činností nemusí jezdit do Afriky, ale široké pole působnosti je určitě v České republice. Já osobně jsem se setkal v této věci jen se Svědky Jehovovými a Mormony. Ale čím má být církev (právě malá) v takové společnosti jako je v ČR? Má být jako sůl v pokrmu bez chuti a stačí k tomu i málo soli a sůl, která nesolí, je dobá tak k tomu hodit ji na silnici, aby lidé po ní šlapali (pozn. se solí na silnici se setkáváme už v Bibli). Ani světlo se nerozžíhá, aby se přikrylo nádobou, ale proto, aby osvětlovalo celý dům. A co se týká homosexuality tak já jako ateista mohu mít názor podle svého rozumu (tj. že mi jsou v podstatě lhostejní) a nemusím se ohlížet na to „co je psáno“ a nějak to převysvětlovat. A co se týká nejrůznějších smilníků v řadách ČCE, tak to na mě dělá dojem: „padouch, nebo hrdina, vždyť jsme jedna rodina“.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 30. 03. 2015 16:12
Předmět: Re: Náckové před branami církve

Pěkný den, sůl v dobách Pána Ježíše měla na silnici jiný význam než dnes. Dnes je na silnici užitečná sjízdnosti. Dnes by Pán Ježíš toto podobenství nepoužil, mohl by třeba použít termín nehodí se než na skládku. Byla by to sůl bez chuti a zároveň sůl co nesnižuje bod tání ledu. Podobenství o světle je právě kontrastem k soli bez chuti soli. Církev je buď světlem, nebo se nehodí nikam jinam než na smetiště dějin. Píšete, že jste ateista. Osobně neznám mnoho ateistů, vy nevěříte ani v nějaké vyšší jsoucno? Ateismus je velmi vzácný ve své ryzí podobě. S pozdravem Jirka B.
Od: Anonym: Valcka---.eurotel.cz )
Kdy: 30. 03. 2015 21:58
Předmět: Re: Náckové před branami církve

nesouhlasim s homosexualitou v cirkvi i ja.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 30. 03. 2015 23:00
Předmět: Lobbysté před branami církve

Čaues můj Marťo. Ty jsi v této diskusi psal, že člověk by měl rozumět slovům, která používá. Ty však označils lidi, kteří nesouhlasí s homosexualitou jako nacisty a rasisty. Co s tím má nacismus a rasismus?
Také jsi v této diskusi psal, že ti, kteří nesouhlasí s homosexualitou v církvi, jsou v naprosté menšině se svým názorem, jen ať prý si nenamlouváme opak. Z této diskuse je však patrné, kdo je v naprosté menšině. Jsi to ty, Marťo. Jsi tady se svým názorem sám. To je holý fakt.
S homosexualitou praktikovanou v církvi nesouhlasím a můj názor nezmění ani to, že jsem kvůli tomu zvána nacistkou, rasistkou a homofobkou. Na podobné nálepky jsem již zvyklá od evropské unie. Pravda vítězí, hlásal Václav Havel. I když jej nemusím, v tomto s ním souhlasím.
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 31. 03. 2015 00:11
Předmět: Náckové před branami církve

Zapomněl jsi, "Jano Pazderková", odeslat link na svou několikrát už slíbenou disertaci na téma "Morálka v Bibli a její aplikace u mládeže v liberálních církvích" obhájenou údajně na HTF.
Čekáme.
Od: Kazatel ČCE Filip Keller <>
Kdy: 31. 03. 2015 10:09
Předmět: Re: Lobbysté před branami církve

Je-li něco z této diskuse patrné, pak to, že nemá vůbec žádný smysl. Nejde o diskusi, ale o vzájemné osobní výpady a špičkování. Nejde o snahu o porozumění, ale o vzájemné shazování. Vyvozovat z diskuse závěry o poměru zastánců či odpůrců vašeho stanoviska je nesmysl. Většina mlčí (a možná rozpačitě píše do písku - Jan 8,6-7)
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 31. 03. 2015 11:28
Předmět: Re: Homo-lobbysté před branami církve

Marťo. V minulosti jsi zde několikrát psal lidem, kteří měli jiný názor než ty, že trpí negramotností včetně negramotnosti "funkční". Myslím, že jsi tím házel na jiné to, čím trpíš ta sám. Jinak bys výborně věděl, jak ti zde bylo již několikrát vysvětleno, že můj odkaz dostaneš, až odpovíš na to, na co jsem se tě ptalá já JAKO PRVNÍ. Šlo o to, abys předložil biblické verše, ze kterých vyplývá, že praktikování homosexuality je v církvi přípustné. Až toto zodpovíš, budu na řadě já, Marťo. (Co když je má otázka pro tebe nezodpověditelná, neboť žádné takové verše v Bibli neexistují? - Tak se přiznej, že jsi prohrál v této diskusi, můj Marťo.)
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 31. 03. 2015 12:00
Předmět: Trollení neonacistů na Evangnetu

Čekám na disertaci, několikrát už tebou slibovanou.
Samozřejmě vím, že žádná neexistuje. Stačí chvíli googlit, aby bylo jasné, že žádná disertace na téma "Morálka v Bibli a její aplikace u mládeže v liberálních církvích" nebyla nikdy v českém univerzitním prostředí podána, jednoduše neexistuje. A už vůbec ji nemohla podat žádná (neexistující) Mgr. Jana Pazderková, Th.D., kterou samozřejmě píše nějaký úchylný chlap - což je evidentní už jen z IP v této diskusi. A ty se, prolhaný patologický trolle, odvažuješ vyřvávat tady Havlovo "Pravda a láska zvítězí" a kázat tady něco Českobratrské evangelické církvi o autentickém křesťanství? Viděl někdo někdy podobně trapnou komedii?
Doporučuji administrátorům Evangnetu, ať CELOU tuto diskusi (včetně úplných IP adres) předají neprodleně Policii ČR, protiextremistickému oddělení. Dochází tu k porušování hned několika paragrafů trestního zákona (minimálně §§ 355 a 356, zřejmě také 403). Oni už na protiextremistickém určitě "Janu Pazderkovou" a spol. znají…
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 31. 03. 2015 13:15
Předmět: Re: Trollení neonacistů na Evangnetu

Takže policii? Četl jste ten inzerát na byt 3+1 v Novém Městě na Moravě? Co říkáte na to: „Uvítáme zájemce z řad ČCE“? To je přece diskriminace podle náboženského vyznání event. příslušnosti k církvi.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 31. 03. 2015 14:10
Předmět: Re: Trollení kacířů na Evangnetu

Marťo, mně to nevadí, že mi za to, že mám jiný názor na homosexualitu v ČCE než ty, nadáváš do nacistů. Ale ty, Marťo, ty jsi heretik. Už mnohokrát jsi tak byl zde nazván. A ještě k tomu lhář, protože jsi nesplnil předložení biblických argumentů pro akceptování hosexuálního sexu v církvi, které jsi měl předložit jako PRVNÍ. A protože takové učení v Písmu a ni v apoštolské tradici není, ale ty jej hlásáš, tak jsi K A C Í Ř .
Mám tě ráda můj Marťo.
Jana, Th.D.
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 31. 03. 2015 14:21
Předmět: Neonacisté na Evangnetu

Jana Pazderková napsal(a):
 Marťo, mně to nevadí, že mi za to, že mám jiný názor na homosexualitu v ČCE  než ty, nadáváš do nacistů. Ale ty, Marťo, ty jsi heretik. Už mnohokrát jsi  tak byl zde nazván. A ještě k tomu lhář, protože jsi nesplnil předložení  biblických argumentů pro akceptování hosexuálního sexu v církvi, které jsi  měl předložit jako PRVNÍ. A protože takové učení v Písmu a ni v apoštolské  tradici není, ale ty jej hlásáš, tak jsi K A C Í Ř .    Mám tě ráda můj Marťo.    Jana, Th.D.
Od mnohonásobného lháře, trolla, zastánce neonacistických idejí a totálního teologického diletanta, který navíc - ač muž - používá ženský nick, mají tyto nadávky jistě patřičnou váhu. Na tvém místě bych poměrně intenzivně začal hledat nějakého právního zástupce, protože ho časem budeš pravděpodobně potřebovat. Uvědom si, že za své trestné činy (§§ 355, 356, 403 trestního zákoníku č. 40/2009 Sb.) se můžeš dočkat i nepodmíněného trestu. A ten by nutně modifikoval tvé postoje k homosexualitě - ale to už je zase jiná kapitola…
Od: Anonym: Martin Danihelka---.tmcz.cz )
Kdy: 31. 03. 2015 14:12
Předmět: Re: Trollení neonacistů na Evangnetu

Pane Tefr, máte nějaký vážný důvod obhajovat zde působící neonacistickou skupinu přihlouplými a směšnými poznámkami? Vy jste také jedním z nich? Nejdříve si, prosím pěkně, zjistěte přesně, co je diskriminací při pronajímání bytu, co jí není, jak se k diskriminaci staví český právní řád a potom se event. vyjadřujte.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 31. 03. 2015 15:07
Předmět: Re: Trollení teroristů na Evangnetu

Marťo, cítím z tebe zlobu. To není zajisté nutné. Věřím, že ač zde probíhá výměna názorů, a často i ostřejším stylem, že to určitě nemá vliv na to, že by kvůli odlišnému názoru měli být diskutující nepřáteli. Ještě bych tě, Marťo, chtěla poprosti, jaké konkrétní citace v této diskusi a jak porušují zákon? Četla jsem zde pouze názory a nikoliv urážení druhých (pominu-li tvé příspěvky).
Janča
Od: Anonym: Martin Danihelka93.99.117.--- )
Kdy: 31. 03. 2015 15:20
Předmět: neonacistické nájezdy na Evangnet

Nemá cenu otevírat záležitosti, o kterých se více a podrobněji dozvíš od OČTŘ.
Co bude s tím odkazem na tvou údajnou disertaci?
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 31. 03. 2015 15:23
Předmět: Re: sborové zájezdy na Evangnet

Můj Marťo, musím se ti k něčemu přiznat, ale nejsem schopna to napsat. Mám to opravdu napsat?
Od: Anonym: Luboš Tefr---.rsd.cz )
Kdy: 01. 04. 2015 14:07
Předmět: Re: Trollení neonacistů na Evangnetu

Pane Danihelko, já opakovaně uvádím, že já jako osoba (Luboš Tefr) proti homosexuálnímu jednání nic nemám a homosexuálové jsou mi svým způsobem ukradení. Jsem však toho názoru, že podle Bible je homosexuální jednání hříšné. Toto vy považujete za obhajobu nějaké nacistické skupiny? Takže abych se příště bál ocitovat z Bible, protože tam nějaký apoštol vyzívá k zabíjení homosexuálů (jejich krev padni na ně), aby mě nějací křesťanští aktivisté nahlásili na policii. A dnes mi řada křesťanů připadá jako člen vegetariánského spolku (jenž má ve stanovách zakázané jíst potravu živočišného původu), který jí maso a nijak se tím neskrývá, naopak ostatní přesvědčuje jaké je to dobé a opatřuje si lékařské zprávy, že čistě vegetariánská strava není plnohodnotná a maso je vlastně zdravé.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 01. 04. 2015 14:29
Předmět: Re: Trollení fašistů na Evangnetu

S tímto příspěvkem p. Luboše zcela souhlasím.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 02. 04. 2015 10:02
Předmět: diskuse?

Filipe, souhlasím s Tebou, že takové diskuse nemají žádný smysl. Ba dokonce si myslím, že jsou škodlivé. Až se děsím toho, co jsem napsal - sám přece věřím tomu, že se i skrze rozebírání hloupých názorů můžeme dobrat k něčemu důležitému. Nějaké meze to ale asi mít má. I v naší myšlenkově liberální církvi. Napsal jsi, že jako admini máte prozatím měřítko jediné, že mažete slovní vulgárnosti. Ale napadají mě nejméně dva druhy vulgárností ne tak explicitních: - osobní útoky - a zjevné pomluvy. Je mi jasné, že kdybyste se snažili omezovat i toto, bylo by to mnohem pracnější, a Vaše zákroky by byly zpochybňovány. Přesto si myslím, že by to nějakou aspoň minimální další regulaci chtělo. Díky.
Od: Anonym: Jana Pazderková141.170.144.--- )
Kdy: 03. 04. 2015 21:47
Předmět: Re: diskuse?

Také souhlasím, aby byla tato diskuse vymazána. Četla jsem to nazpět. Dělám tady jenom ostudu. My církev nezměníme. Je mi z toho na nic.
Od: Anonym: Bára193.35.104.--- )
Kdy: 13. 04. 2015 13:14
Předmět: Re: diskuse?

Jasně, chybí nám cenzůra, měli jsme jí málo a stýská se nám po ní.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 14. 04. 2015 08:48
Předmět: Re: diskuse?

Nerozumím vám. Zastáváte tedy názor - to je má otázka na vás - že když někdo někoho uráží nebo pomlouvá, že se to tak má nechat? Je toto svoboda projevu?
Od: Anonym: Patrik evangelík---.inext.cz )
Kdy: 21. 04. 2015 20:46
Předmět: Re: homosexualita

Homosexuály pokud jsou nepraktikující ano, ale praktikující vyloučit z církve. CČE potřebuje reformu a to je návrat do lůna Matky Církve katolické, která má jasná morální pravidla!
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 22. 04. 2015 09:32
Předmět: Re: homosexualita

A) buď to, co píšete, myslíte ironicky - i tak se to dá číst B) nebo jste zbrklý - kterápak církev vylučuje homosexuály?
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 22. 04. 2015 19:12
Předmět: Re: homosexualita

Pěkný den pane Wrano, Církev Kristova vylučuje ze svého středu hříšníky, kteří nečiní pokání a odmítají nápravu. To neznáte s Písem? 1.Korintským 5:1-8 Ve své podstatě ovšem Církev Kristova hříšníka nevylučuje, neboť on sám se již svým hříšným vzpurným životem odloučil od Krista a sám se tak vyloučil z Církve. Místní viditelné shromáždění jen potvrdí viditelně co dávno proběhlo neviditelně (i když také viditelně). Je to jeho povinností, aby se nákaza mezi ovečkami nešířila. Žádné vyloučení ovšem není definitivní, Církev je vždy připravena hříšníka činícího pokání přijmout zpět a radovat se, že bratr ožil. Ve stručnosti se tomu říká kázeň ve shromáždění. Osobně nejsem přesvědčen, že denominaci mající ve jménu obecná takovou Církví je.
Od: Anonym: Moulin---.net102.tcservis.cz )
Kdy: 23. 04. 2015 11:33
Předmět: Re: homosexualita

Co je to za blbost, aby cirkev integrovala provadeni homosexuality? Kdy budete integrovat pedofilii? Nebo to uz jste take integrovali? Tak co zoofilie? Taky v poradku? Je mi vas lito..
Od: Anonym: Elinka217.197.144.--- )
Kdy: 23. 04. 2015 12:46
Předmět: Re: homosexualita

Církev nemůže dvojici homosexuálních partnerů poplácávat po rameni se slovy "No co, každý jsme jiný, já zase kradu a tamten zas pije", s takovou přijdou všichni do pekla. Homosexuálovi náleží snaha o celibát, zloději o skromnost a alkoholikovi abstinence. Milí přátelé v Synodní Radě, peklo existuje!
Od: Anonym: Bobík---.ip.its.cz )
Kdy: 30. 04. 2015 15:26
Předmět: Re: homosexualita v ČCE

Homosexuální životní styl je v církvi nepřijatelný
Od: Anonym: Radek Zlámal King---.mesto-kromeriz.cz )
Kdy: 29. 05. 2015 22:08
Předmět: Smilstvo homosexuality

Jsem evangelík a odmítám propagování smilstva mohosexuality. Jsem svou církví skutečně zklamán a znechucen!
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 30. 05. 2015 08:52
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Pěkný den pane Zlámale, když se zde toto téma objevilo, tak jsem předpokládal, že jsou zde lidé, kteří nevědí co s tím, jak se zachovat..snažil jsem se vždy ukazovat na odpovědi v Písmu. S postupem času musím konstatovat, že jsem asi smýšlel nesprávně, začínám mít dojem, že nikdo nehledá odpověď u Boha, ale chce jenom vířit vodu a snad i provokovat. Uvědomte si prosím co vlastně chcete, jestli následovat Pravdu nebo jen otvírat provokující témata. Pokud hledáte pravdu tak ji následujte a budete dobrým služebníkem. a) píšete svojí církví zklamán… první problém je termín svojí. Ona neexistuje žádná svoje církev, ani Pavlova, ani Apolova…. ona existuje jediná Církev, kde je hlavou Pán Ježíš Kristus. b) může být církví organizace, která schvaluje hřích? Římanům 1:32 Pokud rozeznáváte, že ve "Vaší" církvi je rozrostlý hřích, tak jej vytrhněte, pokud to nejde tak učiňte to co Pavel v Efezu Skutky 19:8-9 S přáním Božího pokoje Jirka
Od: Anonym: Ana---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 14. 02. 2016 14:08
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Ano, každý homosexuál by se měl s partnerem rozejít a vykopat ho okamžitě z bytu, a to i kdyby měl ten partner skončit u popelnice, protože jedině tak je to svaté. O tom celém jsou tady všechny ty svaté řeči. On Vás do té zádele jednou Pán Bůh také kopne, že se nestačíte divit.
Od: Anonym: Jirka---.91.broadband12.iol.cz )
Kdy: 14. 02. 2016 17:07
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Paní Anno, buďte opatrná, je také psáno, že budeme souzeni podle svých slov. Já osobně nikde nepsal, že má být někdo vykopán, že má skončit u popelnice. Nemám problém v tom, když ve společném domě žijí bratři a sestry v čistotě a lásce. Pokud to chcete převést na homosexualitu, tak nikdo nemusí bydlet sám, může mít kolem sebe bratry a setry. Praktikování homosexuality je hřích, tak jako je hřích smilstvo, lži, pomluvy… Pán nikoho k popelnici nevykopává. Pán odpouští a říká, jdi a nehřeš více. Nevím jak jste přišla na to, že společná domácnost bratří a sester je hříchem? Sk 2:42-46 Pokoj vám Jirka
Od: Anonym: Ana---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 10. 04. 2016 15:32
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Pokud nabádáte k rozchodu, tak nabádáte, aby šli dva od sebe, nebo snad tvrdíte, že se mají dva partneři rozejít a zároveň zůstat a žít vedle sebe do smrti jako dvě čistoskvoucí hrdličky? Tak až tuhle blbost budete sám praktikovat, tak se na vás ráda půjdu podívat jako na opici v zoologické zahradě. A to přání pokoje si prosím nechte od cesty, nic láskyplného na vašich příspěvcích neshledávám, tak si na láskyplného křesťana prosím nehrajte.
Od: Anonym: Ana---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 10. 04. 2016 15:34
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

A navíc prosím, nevyhrožujte mi. Děkuji.
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( ---.211.broadband5.iol.cz )
Kdy: 28. 12. 2017 18:34
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Homosexualita je v církvi nepřijatelná! Homosexuální sklony může mít kdekdo, ale jediný Bohem ustanovený čistý vztah je manželství mezi JEDNÍM MUŽEM A JEDNOU ŽENOU. Cokoliv jiného je hříchem proti vlastnímu tělu. Ne každý je pro manželství vhodný- to píše apoštol Pavel. Může to mít různé důvody, ale jediným možným řešením je celibát. Stydím se za to, že ČCE oficiálně podporuje LGBT a důrazně napomínám ty, co tak činí. Vraťte se zpět k čistému učení Písma! Neprodávejte se světu, pokud od nás odstoupí Boží Duch, už nebudeme mít hladovým co předávat. Spousta bratrů a sester se celý život snaží žít pro Boží království a Vy děláte pravý opak! My se modlíme s homosexuály za osvobození a Vy děláte bohoslužby (spíš LGBT služby) pro gay pride! Potřebujeme ve své denominaci zastání a ne podrazy. Už mně to vyčerpává, protože to trvá celé roky. Jiří Polák, starší sboru ČCE v Žatci
Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 28. 12. 2017 18:39
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Zajímavé. Hřešil Abraham, Jákob, David, Šlamoun … když těch manželek (sexuálních partnerek) měli víc?
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 05. 01. 2018 17:57
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Jákob byl podveden strýcem i manželkami. David těžce zhřešil. U Šalamouna bylo zřejmě díky "tradici" a postavení toto trpěno, ale cizí bohové, které ženy přinesly ho nakonec stáli mnoho. Pokud čtete Starý zákon pozorně, nemůžete si nevšimnout, že jako vzor správného vztahu je uváděno "přidržet se ženy svého mládí" atd.. Ne každý z praotců dělal vše dobře, Písmo je odhaluje tak, jak byli s tím následováníhodným (víra v Pána Boha a důvěra Jemu) i s tím zlým, jenž mělo následky.
Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 05. 01. 2018 18:10
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Pokud čtete starý zákon pořádně, neujde Vám, že polygamie či polyginie tam vůbec problematizovány nejsou. Některá Hospodinova ustanovení k ní přímo nutí - třeba pokud jde o tzv. "levirátní sňatky". Jeden citát z mudroslovné literatury nemůže přeznačovat jasné příkazy Tóry. Problematické jsou jen některé varianty, jako dvě sestry nebo matka s dcerou manželkami stejného muže, ale samo víceženství nikoliv, ani obcování s otrokyněmi a podobně. Lában Jákoba podvedl jen v tom, že mu podstrčil Leu místo Ráchel, ale ne v tom, že by ho nutil k mnohoženství. Pokud praotcové něco neudělají dobře, vždy je to řečeno, ale s mnohoženstvím Tóra naprosto samozřejmě počítá.
Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 05. 01. 2018 20:13
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Polygynie - omlouvám se za chybu. :-)
Od: Anonym: Jiří Polák <> ( --- )
Kdy: 22. 02. 2018 10:36
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Vždy je žena, žena mládí, atd… vnímána i podávána jako něco čistého, tak to Bůh původně chtěl. Adamovi Pán Bůh stvořil kolik žen? Levirátní sňatek je řešení existence opuštěné ženy, je to zabezpečení ženy v tísni, která by jinak zahynula. s tím souvisí i povinnost zplodit jí potomka. Je to už řešení problému, nikoliv ideální stav. mnohoženství bylo tedy postupně Bohem tolerováno. S příchodem Pána Ježíše Krista na Zem, první Církví a epištolami však nikde nečtu o tom, že by mnohoženství bylo dále běžné, nebo někým doporučované. Je uváděn sňatek "se ženou" nebo "propuštění ženy". Nic v množném čísle a už vůbec ne nic o stejném pohlaví!
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 22. 02. 2018 17:05
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Máte pravdu, ale ČCE nezajímá, co je v Bibli nebo jak tomu bylo ve staré církvi. Řídí se vlastním moderním rozumem.
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 24. 02. 2018 09:44
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

tak to si oběvil brzo….kámo
Od: Anonym: jeden evangelík--- )
Kdy: 24. 02. 2018 17:39
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

nemá smysl tohle téma znovu otevírat. Co evangelická církev chce, to má. Ponese si důsledky svého jednání, ty se už dostavují v podobě dramatického úbytku členů. Za měsíc bude v praze pochod pro život, evangelíci se zase přijdou vysmívat těm, co tam pochodují za tradiční hodnoty, jenže, kdo se směje naposled, ten se směje "nejlépe" Já na ten pochod půjdu, ale za tu stranu tradičních hodnot, ať si mě za to čce klidně vyloučí, mi je to jedno, nemám už k této církvi žáden vztah.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 24. 02. 2018 18:55
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Děkujeme za pootevření dveří do vaší třinácté komnaty, pane evangelík. Pán možná ráčí být ostravák ("žáden vztah"), to je řešení snadné! Vykašlou se na ČCE a jdou do SCEAV, tam budou spokojen. Vžtyť se snad scházejí dokonce v tom samým kostele v jinou dobu.
Od: Kazatel ČCE Jiří Tengler <>
Kdy: 25. 02. 2018 19:41
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Ha,ha, to jste mne pobavil - takhle se odkopat. Prý "ať si mě za to čce klidně vyloučí". To toho o ČCE moc nevíte, vy trolíku jeden! Už jste slyšel o tom, že by ČCE někoho vyloučila za manifestaci odlišného názoru? Jak jste na to přišel, že by vás za pohled na homosexualitu někdo vyhazoval z církve? To jste zřejmě okoukal někde jinde, u nás to takhle nechodí. Klidně se dál titulujte "jeden evangelík", ale po tom, co jste napsal, vypadáte jako "jeden mizerně informovaný evangelík" či spíše jako "jeden falešný evangelík". Kdyby žid řekl "až přijdu ze synagogy, dám si vepřovou se zelím", pochyboval bych o opravdovosti jeho židovství. Stejně neopravdové je pro mne vaše evangelictví, když vedete své nesmyslné řeči o vylučování. Ale ještě jednou děkuji za dobrý vtip.
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 25. 02. 2018 20:37
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

ehm….neměl bich to říkat,,jeto trochu rodiná hamba…ale můj pra/prastrýc "o byl někdy v štyrycátých letech viloučený na 1 rok ze zboru za to že zplodil nemanželský dítě….a byla to čcez
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 26. 02. 2018 16:01
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Pravda bude mezi vámi uprostřed. Z historie našeho sboru jsou zaznamenány případy vyloučení ze sboru nebo vyloučení od večeře Páně za mravní delikty. Ale dnes už se to nedělá. Já se ptám, proč se to přestalo dělat. Jistě je třeba zvažovat, co je horší, zda takové vyloučení nepovede k definitivnímu konci dotyčného na cestě ke Kristu. Ale zase bychom se neměli odklánět od pravidel definovaných v Božím zevení.
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 26. 02. 2018 16:51
Předmět: kázeň v církvi

Něco takového jako neměnná pravidla morálky podle neměnného Béžího zjevení neexistuje. Vy jste tu např. ve svém obsedantním tématu tvrdila, že bychom se my evangelíci měli vrátit k postoji, který vždy zastávala katolická církve. Ale i ta měla kdysi v kostele tzv. lavice kajícníků, aby byli takoví ostatním lidem na očích, a dnes už je nemá…
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 26. 02. 2018 21:12
Předmět: Re: kázeň v církvi

jejda….takze jesli dobře chápu,,tak katolici uz dnes mohou k Eucharistiji kdyz zijou v hrichu???
Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 26. 02. 2018 21:20
Předmět: Re: kázeň v církvi

Ne, nechápete to dobře. Vyznání hříchů a lítost nad nimi je stále podmínkou přistupování k eucharistii. Jen o pokání už se nepředpokládá, že bude veřejné. (Že bude kázeňská opatření vykonávat celé společenství.)
Od: Anonym: Petr Tomášek--- )
Kdy: 25. 02. 2018 12:19
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Pravda je, že se „evangelická církev“ o to, co je v Bibli zajímá více než leckterý zakonzervovaný homosexuálobijec.
Jenže poctivě se podívat, co v textu je, to se dnes nenosí, stačí že vím jak to je, žeano…
Od: Anonym: Petr Tomášek--- )
Kdy: 25. 02. 2018 12:16
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Nejdřív se prosím informujte, co znamenají slova, která používáte.
„Smilstvo“ = sex za peníze (זנה, πορνευειν), hezky česky bychom dnes tento výraz přeložili jako „kurvení se“. A to s homosexualitou nutně nesouvisí (rozhodně ne více než s heterosexualitou).
Tak prosím přestaňte psát žvásty.
Od: Anonym: Martin Janča--- )
Kdy: 25. 02. 2018 13:35
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

Pán je asi chytřejší, než církev po 2000 let.
Pár "žvástů" z evangelického katechismu (není to katechismus ČCE):
  1. 180 C: Bůh zakazuje takové sexuální hříchy jako znásilnění, HOMOSEXUÁLNÍ AKTIVITY, krvesmilství, sexuální zneužití dětí, oplzlosti a používání pornografických materiálů.

Lutherův malý katechismus s výkladem. Český Těšín: Slezská církev evangelická, 1995.
A jsou tam i "žvásty" o nevěře nebo předmanželském sexu.
Od: Anonym: Velký pes--- )
Kdy: 25. 02. 2018 21:16
Předmět: Re: Smilstvo homosexuality

.tohleto ale čce nevisvětlíš……