Systematické otázky


Odpověď na příspěvek: Re: teolog agnostikem

Od: Anonym: ab&ac <> ( ---.poda.cz )
Kdy: 16. 08. 2017 00:24
Předmět: Re: teolog agnostikem

Vážený pane spirituále,
děkuji vám za poučení, kterého se mi od vás, ale od vašeho obhájce (agnosticismus, entita!!!) dostalo. I já jsem kdysi zastával vaše názory, stanoviska či postoje, ve kterých jsem se víceméně utápěl (podobně jako vy), nicméně jsem dospěl k bodu zlomu kdy jsem zjistil, že všechny ty církevní aktivity, rádoby duchaplné teologicko-filosofické debaty a nejrůznější teologické spekulace jsou vpravdě k NIČEMU.
Až bude vaše duše v okamžiku smrti transferována kanálem na druhou stranu a konfrontována se Světlem, pak budete veškeré své činy a snažení vidět v PRAVÉM SVĚTLE. Dopustil jste se urážky Božího majestátu - ale vy to tak NYNÍ nevidíte. Nicméně po vaší smrti to poznáte naprosto přesně. Dostane se vám dokonalého POZNÁNÍ, ovšem bez šance, uvést ho v život. Cesta zpět bude již definitivně uzavřena. Zda vám bude darována šance návratu (jako se to stalo mě), je otázka. Sám bych na to nesázel ani u sebe, ani u kohokoli druhého, protože v sázce je příliš mnoho. Snažím se, abych tuto šanci která se již nebude opakovat, nezahodil.
Já osobně chápu lidský život jako zkušební dobu která je u každého nestejně dlouhá a o níž nikdo neví, kdy mu skončí!!!! A když vycházím z takových premis, tak se mi život lidský jeví naprosto jinak než vám.
V žádném případě mi nejde o to, abych vás, či kohokoli jiného přesvědčil. Jde mi jen o podání svědectví. Každému při takové příležitosti říkám: "JE TO VÁŠ ŽIVOT - A BUDE TO TAKÉ VAŠE VĚČNOST!" Stejně se o tom co jsem zde napsal, dříve či později přesvědčíte sám.
Když třeba slyším "učenou" debatu teologů, kteří řeší "problém", zda Spasitel (pro ně ovšem jen "Ježíš") uměl či neuměl řecky, tak jsem se neubránil smíchu. Ale smích mi vzápětí zmrzl na rtech když jsem si uvědomil, že se zde vede zápas o duše, kde Satan vítězí na celé čáře už jen tím, že lidem podsouvá pseudoproblémy, kterými jsou saturováni tak, že ztrácejí Krista se zřetele. A O TO SATANOVI PŘECE JDE!!! A lidé mu to spolknou i s navijákem a utápějí se ve vlastních pitomostech - stejně tak kdysi i já.
Určitě není od věci odkaz na občasník ZOD (Zápas o duši) na adrese: http://www.reformace.cz/obsah/zapas-o-dusi
Když lidé ztratí Krista se zřetele, má to vždy velké následky. Vzpomeňme jen na Petra, který se místo na Spasitele díval na vodu a hned začal tonout (Mt. 14:30). Stejně tak se utopíme my ve vodách nejrůznějších pseudoproblémů, tedy pitomostí, které nám mistrně podsouvá Satan.
Tato ztráta Krista se zřetele vede nejen k nejrůznějším bludům jako např. vstřícnému postoji vedení ČCE k LGBT, Prague Pride ale i dalším "aktivitám" které se normálnímu nevěřícímu člověku hnusí. Vzpomeňme jen na faráře Štorka od Jákobova žebříku v Praze 8 pořádajícího (podle mých informací) mše výhradně pro homosexuály Záměrně zde užívám termínu "mše", protože tato může být jakákoli. Místo toho, aby byl z církve vyobcován, byl tolerován, i když z Písma víme, že málo kvasu prokvasí celé těsto (1Kor. 5:6). Jsme varováni před kvasem farizejským (Mt. 16:6).
A tyto postoje křesťanských církví společně s jejich postojem v otázce církevních restitucí, (kde se ukázaly v pravém světle - kam se podělo ono Kristovo "Jedni druhých břemena neste" (Gal. 6:2)) a dále podpoře nelegální migrace, která sem přinese jen chaos, krev a smrt (viz západní Evropa) vedou k tomu, ŽE SE KŘESŤANSKÉ CÍRKVE STALY PŘEKÁŽKOU NA CESTĚ KE KRISTU!!! Což je ale horší, než kdyby neexistovaly vůbec!!! Není divu, že na internetu čtu stále častěji: "Nevěřte jim, jde jim jen o naše peníze!" Lidé dnes pokládají podle mého zjištění křesťanské církve za pouhou služku mocných. Lidé naprosto oprávněně mají z migrantů strach a proto se radikalizují. Jestliže však lidé v církvích nevidí přínos, ale jen riziko, pak podle mého soudu nelze vyloučit i výbuch lidového hněvu proti nim. Takové napětí mezi lidmi a církvemi jaké je dnes, jsem už dlouho nepozoroval. V církvích se zajisté děje i řada dobrých věcí, např. služba nemocným a umírajícím což zajisté nelze přehlédnout, ale zdá se, že tyto aktivity nebudou mít v očích národa vliv podstatný.
Na závěr: Co se solí,která pozbude slanosti (Mt. 5:13)??? ab&ac

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód