Systematické otázky


Odpověď na příspěvek: Re: Předmanželský sex

Od: Anonym: Jakub Jelínek <> ( ---.net.upc.cz )
Kdy: 27. 05. 2010 21:59
Předmět: Re: Předmanželský sex

Rád bych se do této diskuze také vložil. Pokud jsem správně pochopil, otázka, která zůstává nezodpovězena je tato: "Proč vstupovat do manželství (oficiální cestou), pokud jinak tvrdím, že toužím po vztahu a závazku, který všechny atributy manželství naplňuje?"
Přijměte malou odbočku - v 1 Korintským 8:13 se píše toto: "A proto: je-li jídlo kamenem úrazu pro mého bratra, nechci už nikdy jíst maso, abych nepřivedl svého bratra k pádu."
Problém, který se tam řeší je, zda je správné jíst maso, které bylo obětované modlám. "Silní" křesťané věděli, že "všechno je čisté" a tak jedli i toto maso bez pocitu viny (což je ostatně v pořádku). Na druhou stranu, ostatní křesťané, kteří toto přesvědčení neměli, tím byli pohoršeni a mohlo je to svést k hříchu (např. k těm samotným obětem, které v pořádku nebyly). Aplikace do tématu sex mimo manželství:
Pokud žiji spořádaně s jednou partnerkou atd…, ale mimo manželství (oficiálně), tak ostatní lidé neví, zda je to moje první nebo desátá partnerka, jen vidí, že s někým bydlím a spím a je to OK. Takže uzavřu manželství (když pro nic jiného) proto, abych "nepřivedl svého bratra k pádu", neboť uvidí, že jsem v manželství a nemusím chodit s tričkem, na kterém mám sepsáno "pět bodů, které uznávám ve vztahu muže a ženy".
Doufám, že je z toho vykoukatelné, co jsem měl na mysli :-)
K

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód