Systematické otázky


Odpověď na příspěvek: Re: K PROBLÉMU BOŽÍ TROJICE

Od: Anonym: Tomáš <> ( 178.22.113.--- )
Kdy: 15. 04. 2022 09:47
Předmět: Re: K PROBLÉMU BOŽÍ TROJICE

hlavní problém křesťanství a církve, který vnímám osobně, je zakořeněné lhaní sama sobě. Odsuzujeme lhaní jiným, ale lžeme sobě. A to v pojetí dobra a zla.
Ježíš je dobro samo, láska, milost, odpuštění. Satan je chaos, zkáza, lež, podvod, prostě zlo.
Doteď dobrý. Pak je tu ale Bůh, který je absolutně vše, je nejdokonalejší a stvořil všechno, i myšlenku. Vše co lidé nyní objevují, to vše dávno stvořil Bůh. Bůh nemůže být chromý na jednu nohu - Bůh je nekonečné dobro, jaké si umíme představit. Bůh je ale i veškeré zlo, které zde bylo nebo bude. Bůh je všechno. Církev lže, když říká, že Bůh je jen dobrý a je to jen láska. Ne, Bůh je i dobrý a obsahuje i lásku. To že tu je závist, nenávist, beznaděj, podvod, vraždy, to je sice důsledek lidské vůle a Satana. Ale nic z toho nestvořil člověk ani Satan, to vše stvořil Bůh. Jako stavebnici. Člověk ani Satan nemají žádnou moc, aby něco vytvořili, ani myšlenku, informaci, emoci.
Proto vidím problém Svaté Trojice v tom, že Bůh má všechny tyto vlastnosti, zatímco Ježíš je jen dobro. O Duchu Svatém nic nevím, tím je to ještě více zamotané.
To proč je v našem světě více dobra než zla, je otázka. Myslím, že je Boží záměr, nebo je to specifita živých bytostí, lidí zvláště.
Pokud přijmete tuto tezi, přestane vás trápit teodicea, otázky proč je na světě zlo, když je tu dobrý bůh aj. Jak jsem uvedl na počátku, Bůh nejenže stvořil vše, ale on je vše. Úplně vše

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód