Systematické otázky


Odpověď na příspěvek: Re: NĚMEČTÍ EVANGELÍCI JSOU PRO VÝUKU ISLÁMU NA ŠKOLÁCH

Od: Anonym: Kelt---.ipv4.broadband.iol.cz )
Kdy: 24. 10. 2018 23:22
Předmět: Re: NĚMEČTÍ EVANGELÍCI JSOU PRO VÝUKU ISLÁMU NA ŠKOLÁCH

Velmi mě zaujalo, proč by se měl učit Islám na německých školách, když se dozajista ne všude vyučuje křesťanství. Informovanost je určitě důležitá, ale přeci jenom dle mého názoru jde o falešné náboženství, tak by křesťan měl rozlišovat komu slouží…
Můžeme tedy očekávat do budoucna společné bohoslužby s muslimy? Míří až sem liberální ekumenické snahy?
Myslím si, že je již dost složité chápat ekumenickou soudržnost i s katolíky, protože v jejich věrouce je tolik věcí odporujících písmu, že ani dobré skutky a osvícenost některých lidí v této církvi nemohou vyrovnat duchovní bídu, modlo - služebnictví…
A další otázkou je, proč tito lidé zůstavají v institutu zlatých talárů, odpustků. Evangelíci jsou dnes skoro kosými bratry? Pevně doufám, že ne a jsou stále lidi, kteří berou učení našeho pána vážně a také vědí, proč zde byla reformace. Církev se musí reformovat v podstatě neustále a upevňovat své ovečky v pravdě a následování Krista.
Určitý etický kodex by člověku zdravé víry, měl automaticky říci, že nynější situace je žalostná. Nemohu uvěřit, že se většina duchovních řídí písmem a Božím vedením, protože to co nabízí většina církví v ČR je prázdnota duchovního bytí. Přesto, že mám některé lidi velmi rád, chybí mi zde taková ta obyčejnost přímé cesty.
Učení našeho pána se nedá překrucovat, nebo z něj vzít jen něco, vymluvit se na kontext doby apod. Vzdalujeme se a Bohu je to líto!!!

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód