Etika na Evangnetu

Diskuse o tom, jak na Evangnetu konstruktivně diskutovat, jak přispívat, aniž bychom se vzájemně napadali.

Odpověď na příspěvek: Re: (ne)diskuse

Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 30. 07. 2017 07:14
Předmět: Re: (ne)diskuse

Pane faráři, rozhodně s Vámi souhlasím. Určitě je tady velký krok, který mnozí zaznamenali. Ale je to nedostatečné.
Podobný dokument vydal i SPEK, a když jsem se jednoho faráře zeptal, jak tuto záležitost vidí on sám, jen mě na něj alibisticky odkázal: "No víte, já jsem loajálním členem speku, takže se pokorně držím prohlášení speku." Čili žádná autenticita, žádná schopnost říct to přesvědčeně a přesvědčivě svými slovy.
Mluvíte o životě své církve v minulosti, ale nepoznávám, říkáte li to, jako pokání, nebo s chloubou. Právě za to jsem Vaši církev v tomto vlákně několikrát kritizoval, že moderní média ignorujete. Ale tam se dnes s Vámi lidé budou setkávat. Kdyby se takhle stavěla k lidem Jednota českých bratří, nikdy si nepořídí tiskárnu. J. A. Komenský byl velmi moderní člověk, a neštítil se ani divadla, v jeho době výstřelku moderní komunikace, aby sdělil vážné věci.
Na Vaši poznámku stručně odpovím: vyplivnout jen jeden, byť dobře zpracovaný dokument, ještě se za něj schovávat, to nenahradí trpělivé osvětlování z očí do očí, trvající navíc roky. Ten dokument je dobré východisko, ale ne vysvětlení samo. Ostatně ani všichni faráři (zde zjevně ani pan Wrana) se s ním vnitřně neztotožnili, takže jste si to ani mezi sebou dobře neprobrali.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód