Etika na Evangnetu

Diskuse o tom, jak na Evangnetu konstruktivně diskutovat, jak přispívat, aniž bychom se vzájemně napadali.

Odpověď na příspěvek: Re: (ne)diskuse

Od: Anonym: Hodan Daniel jr.--- )
Kdy: 28. 07. 2017 10:05
Předmět: Re: (ne)diskuse

Budu trochu chytračit, ale omluvte mě prosím. Ptáte se, pro to ti lidé dělají? To by Vám museli asi odpovědět sami. Avšak na Vámi naposledy rozpoutané diskusi jsem si všiml několika podobností s jinými úchylnými aktivitami některých lidí:
Podívejte, jak jste dopadl: rozpoutal jste celkem zajímavou diskusi, která mohla být o něčem. Pak tam vstoupí Janča, ab@ac … a co z toho zbylo? Jednoduše ovládli prostor.
Pojďme ale jinam, do města, kde je krásný nový park, upravené fasády … všem se to líbí, ale jednou se ráno probudíte, stromy polámané, lavičky zrubané, domy počmárané … co z toho ten člověk měl? Nic, jen pocit, že ač anonym, všem vnutí všem svoji vůli, všichni s ním musejí počítat, ale zároveň nikdo neví, kdo to je.
Sem chodí Jančové, ab@ac, všelijací psi a evangelíci - vesměs lidé, kteří ani nedají dohromady kloudnou českou větu. Místo argumentů užívají výkřiky, shluky interpunkčních znamének. Zjevně neschopní vyplodit nějakou myšlenku, ale schopní do všeho zasahovat a převálcovat každý prostor. Nakonec tancujete, jak oni pískají. Někdy říkají, že jsou, jindy že nejsou a ani nikdy nebudou evangelíky. Zejména na Jančovi je patrné, že ČCE zevnitř vůbec nezná (ani není jasné, jakého je pohlaví). Nejsou nic a nikdo, ale totálně zdevastují veškerou diskusi a znemožní pokračovat.
Je to zřejmě podobné: neumím nic vytvořit, ale umím likvidovat. Nikdo mě nepolapí, nikdo neví, co jsem zač, ale poslední slovo mám já. Ať si diskutují inťoši, o čem chtějí, já budu tím, kdo rozhodne, co z jejich úvah zbyde.
Vrátím se ke svým zemědělským podobenstvím: záhon se musí ne jen kultivovat a užívat, ale také plít. Nelze přát svobodu každému sebevyjádření. I vandalství je sebevyjádřením. Proto musí městem chodit policie a sem tam umístit i nějakou tu kameru.
1) Chcete mít diskusní prostor? Pak ho užívejte. 2) Zjevnému trollingu neodpovídejte. Janča a jemu podobní už dávno ukázali, oč jim jde. 3) Administrátoři by si měli sobě jasně definovat podmínky diskusí, a začít to tu nekompromisně čisti. Připomenu li jen tu nedávnou diskusi o písních, Janča a spolu už měli být dávno vymazáni. To je jasný trolling - vnášení témat, která jsou mimo diskusi - Janča a jeho homosexualita se vetřely zase i do debaty o písních.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód