Etika na Evangnetu

Diskuse o tom, jak na Evangnetu konstruktivně diskutovat, jak přispívat, aniž bychom se vzájemně napadali.

Odpověď na příspěvek: (ne)diskuse

Od: Kazatel ČCE Aleš Wrana <>
Kdy: 10. 07. 2017 10:11
Předmět: (ne)diskuse

Přátelé diskutující, hlavně vy, co se zde snažíte psát názory, za kterými stojíte svou totožností, prosím vás, jak si vysvětlujete, co jsou ti druzí diskutující, co tvrdí, že „nám“ vůbec nerozumí, zač?
Takoví např. „Martin Janča“ a „ab@ac“? Nejde mi teď o zjištění jejich identity, ale spíše motivace a charakteristiky. Jak rozumíte vy jim? (Pokud mi budete odpovídat, navrhuji, abychom případné vmísení těchto dvou nicků metodicky ignorovali.) Proč to dělají? Chtějí jenom provokovat, nebo si myslíme, že mají nějaké trauma z reálné církve, z kterého se chtějí vymluvit? Nebo? (Např. „Martin Janča“ je zdá se mi nick nižší inteligence, v živé diskusi by si brzy zůstal jen stát s pusou otevřenou, českou větu ale napsat umí, a dlouhou dobu tady v diskusích působil jako „upřímný prosťáček“. Vrtá mi hlavou, proč se radikalizoval, že jsou to teď už jenom provokativní štěky? Až k vrcholnému výroku, ve kterém z nás „nás“ udělal „výjimku“ a „ab@ac“e pochválil: „My dva si rozumíme. Jsem rád, že až na ty výjimky se tady vesměs všichni diskutéři shodujeme v rozumných názorech (že by totiž evangelíci měli volit Okamuru a DSSS a Zemana – doplnil aw). A tudíž pokud je zde většina z nás z ČCE, tak to s tou církví ještě není tak špatné.“)
Prosím, tuhle otázku nepokládám, abych někoho urážel. Vždyť taky nejde o reálné lidi, jen o nicky, kteří za napsané žádnou odpovědnost nenesou. Jestli máte trochu času, zkuste si přečíst, co tihle dva tady v diskusích za poslední dobu napsali – nejhutnější podle mě je diskusní vlákno k „Slovu synodu ČCE k volbám“, http://www.evangnet.cz/diskuze/prehled/enews/544, a napište, co si o tom myslíte. A hlavně prosím o věcnost, nejlépe podloženou citáty z toho, co napsali.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód