Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Svěcení Neděle

Od: Anonym: Tomáš Plechatý <> ( ---.klfree.cz )
Kdy: 16. 03. 2015 12:24
Předmět: Re: Svěcení Neděle

Stručně - bible se dělí na starý a nový zákon.
také obsahuje starou a novou smlouvu
starý zákon je psaný pro boží lid Izrael, nikoliv pro pohany a obsahuje smlouvu ze Sinaje uzavřenou pouze s Izraelem (k Izraeli se mohlo konvertovat a může se dodnes)
Nový zákon je psaný pro všechen Boží lid - křesťany - ty, kteří věří v Ježíše Krista jako svého spasitele. Obsahuje Novou smlouvu, která se uzavírá se všemi kdo uvěří. S původními židy i pohany.
Stará smlouva včetně desatera připomínala Boží stvořitelské dílo a lidské odpočinutí- úplný vztah trávený přímo s Bohem. proto přikazuje, že v ten den se nemají věnovat svým zálibám, řečem a práci.
Nová smlouva ukazuje jinou cestu - skrze víru v Ježíše Krista, kterého učiním svým Bohem umírám sám sobě, a žije ve mne JEžíš- neboli Duch Svatý. Proto vstupuji do odpočinutí od svých vlastních skutků a nechám v sobě jednat Božího Ducha - dostal jsem při znovuzrození nové srdce a nového ducha.
Jestliže jsem tedy stále sobě zemřelý a žije skrze mne Ježíš, pak jsem v odpočinutí po všechny dny po každý okamžik. Proto se v Nové smlouvě již nezmiňuje dodržování konkrétního dne odpočinku, jako povinného, nýbrž je psáno, že někdo Bohu dodržuje některé dny jako zvláštní a někdo nerozlišuje - ať má každý jistotu svého přesvědčení.
Co se týče neděle, tak pro ten den a jeho připomenutí svědčí Ježíšovo Vzkříšení a Letnice.
Jinak je blbost, aby jakákoliv církev takzvaně ,,světila" neděli.
Církve mají v neděli shromáždění věřících - ok to, ale měli apoštolové každý den.
Říkat, že nějaká církev světí neděli jen tím , že má shromáždění je stejná blbost, jako říkat, že jen tím, že jdu do shromáždění v sobotu světím sobotu.
V genesis se nepíše nic o příkazu pro lidi - popisuje se čin hospodinův.
Texty z bible ke studiu a ověření: Exodus 19, Efezským 2,11-22, 1 Korintským 11, Římanům 9,4, Gal 4 Žd 3-4, Římanům 14.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód