Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: To jsou tedy argumenty...

Od: Anonym: Ondra G194.228.169.--- )
Kdy: 21. 02. 2012 01:08
Předmět: To jsou tedy argumenty...

Namátkově z textu D. Protesta: "Vlastně je to tak, že Neděle není v originále tradice římskokatolická, ale římská, ŘKC ji jen přejala. V Římě se neděle slavila už mnohem dříve, neboť to byl pohanský den slunce."
- hm, a co třeba německý Sonntag - den slunce? A opravdu byly Řím a Alexandrie hlavními centry pohanského náboženství? Vždyť každé tehdejší centrum bylo i centrem pohanského náboženství.
" Dokonce v Bibli není nikde ani spojení "první den po Sobotě" nebo "první den týdne" ve spojení se vzkříšením Ježíše, což může být pro někoho překvapivé."
- tak já jsem si to zadal do Biblenetu a vyběhlo mi Mk 16,2, Mk 16,9, Lk 24,1 a J 20, 19. První tři odkazy jsou jednoznačně ve spojení se vzkříšením Ježíše.
"Je také zcela jisté že Sobotu světili i apoštolové jak se můžeme dočíst v Bibli."
- to je přeci samozřejmé, vždyť to byli židé. Se svěcením soboty měl největší problémy Ježíš, který i v tomto dni občas cosi podnikal.
"Ono je ve skutečnosti jedno co tvrdí ŘKC, ta lže neustále, takže na její slovo se spoléhat nemusíme. Důležité jsou Biblické argumenty, které podává v oněch článcích v Catholic Mirror…"
- tak tady nevím, jestli ŘKC lže, nebo výborně argumentuje z Bible. A nevím, proč někdo takhle arogantně napadá jednu z církví, když vlastně ani není jasné, koho tou církví přesně myslí. Katolická církev (nejen ta římská, ale i ta řecká) učí, že apoštolové kromě Bible zanechali určité pokyny i ústně. Pokud tomu věří, možná nemá pravdu, ale nelže. Lhala by v případě, že by věděla, že apoštolové nic takového neříkali, a přesto by to tvrdila.
" Je ale logické, že adventistům tyto články dělají radost, však koho by to nepotěšilo, vždyť v nich jsou uznáváni jako jediní praví protestanté nejmocnější organizací na světě. Někým, koho sami označují za antikrista."
- tou nejmocnější organizací na světě myslíte katolickou církev? A proč? Vytváření představ o nějaké obrovské moci katolické církve je šířením nenávistné pomluvy - nebo uveďte argumenty. A že by dnešní adventisté označovali katolickou církev za antikrista, tomu bych se hodně divil.
Možná šlo přispěvatelům této diskuze hlavně o pravdu, ale obávám se, že návštěvník řadu textů pochopí jako nenávistný útok na jeden z méně důležitých prvků křesťanského života, jako "slídění po naší svobodě" ve smyslu Gal 2, 4.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód