Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Prach jsi a v prach se navrátíš.

Od: Anonym: Tomáš Lachtan---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 13. 10. 2011 10:45
Předmět: Re: Prach jsi a v prach se navrátíš.

Kazatel ČCE Roman Mazur napsal(a):
 Pro Lachtana: Hnusnou demagogii, z které tady obviňujete Hledajícího,  předvádíš opět od první otázky především Ty sám.    Nejprve se tváříš, že Tě něco skutečně zajímá:  > Je to pro mne velká hádanka. MOHL BY MI TO NĚKDO VYSVĚTLIT? Děkuji  předem za  > fundované odpovědi.    Po několika příspěvcích napíšeš o příspěvcích Hledajícího toto:  > Co však vnímám naprosto zřetelně je, že to, co nám tu  > povídáte jsou úplné krkolomné bláboly. Je to ale docela pochopitelné,  neboť  > VYSVĚTLIT přijatelným způsobem zmrtvýchvstání a nanebevstoupení NELZE.    Takže prozrazuješ, proč se ptáš. Jenom proto, aby se někdo chytil na Tvou  udičku a abys ses mohl vytahovat, ó Ty velký Osvícený.    Ty, který jsi schopen téměř jednou větou tvrdit, že Ježíš NEBYL historickou  osobou a že BYL gnostik, chceš někoho obviňovat z KRKOLOMNÝCH BLÁBOLŮ?  Nenech se vysmát.    Ale snažím se Tě přesto pochopit. Někde si své komplexy méněcennosti vyléčit  musíš, že…
Milý Romane, místo invektiv a výpadů nehodných praktikujícího křesťana a už vůbec ne faráře natož pak seniora, mi dokaž že nemám pravdu. Že zmrtvýchvstání a nanebevstoupení vysvětlit lze. Přijmu-li totiž argumentaci Hledajícího, který tvrdí, že je na tyto události pohlížet symbolicky atd. atd. pak mohu opáčit, že i na existenci samotného Ježíše lze nahlížet symbolicky a na spoustu dalších, naprosto realisticky se tvářících událostí jak jsou popisovány v bibli, rovněž. Tímto způsobem se ale daleko nedostaneme. To by bylo jenom žonglování se slovy a hraní si na schovávanou. Na jedné straně citujete a dokazujete pravdu na výrocích které jsou uvedeny slovy: "Jak jsme slyšeli, na vlastní oči viděli apod." a na druhé straně když neznáte důvěryhodnou odpověď, tak řeknete je třeba to chápat symbolicky. To je demagogie, když uhýbáte, vyhýbáte se přímé, srozumitelné odpovědi a obalujete to všelijakými bezobsažnými frázemi. Když se vás někdo ve sboru zeptá na jakékoli ožehavé téma to mu takto odpovídáte? "Na to se neptej a věř!" Takhle šíříte Pravdu? Bible popisuje zcela reálně situace, které jsou sice velice výjimečné, ale podle bible se staly před zraky mnoha lidí. Chcete aby jim lidé věřili, ale když se vás někdo zeptá na nejasnosti, tak nedostane prakticky žádnou odpověď – pouze demagogické vytáčky. A když se vás ptá dále, tak už málem zapalujete hranici. Pán Bůh dal lidem i rozum ne jenom víru, milý Romane, aby ho používali, aby se ptali, aby pátrali po pravdě a oddělovali zrno od plev. A když budete lidem bránit v rozumovém poznání, mnozí se s takovou vírou brzy rozejdou.
Hledající se alespoň pokusil vysvětlit nanebevstoupení, sám vidíš jak se v tom zamotal, jak v tom tápe, nemá žádné důvěryhodné argumenty, pouze a zase jen citace z bible, které nic nevysvětlují. Ale ty jsi sáhl po těžší kalibru – bohužel dokazuješ jenom svojí neschopnost na takové a podobné otázky důvěryhodně a fundovaně zareagovat. Světská sláva, polní tráva, milý Romane, k čemu je v takovém případě diplom z teologického studia, že? Odpověď hledej sám.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód