Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Homosexualita v ČCE

Od: Anonym: David Protest.---.8-3.cable.virginmedia.com )
Kdy: 08. 08. 2011 15:13
Předmět: Re: Homosexualita v ČCE

Pane Zdeňku, jste typický příklad křesťana, který věří všemu co se mu předhodí, jenom když ho to učiní trochu výlučným a bude to hrát do not jeho vlastním pocitům. Vaše obhajování katechismu, závěrů 2. vat. koncilu svědčí o tom, že jste nepronikl do hloubky a že neznáte dostatečně historii Evropy ani římské církve. Pokud byste byl v tomto oboru vzdělanější lépe, než poskytují příručky pro masy, myslím, že byste ani zdaleka nebyl tak arogantní abyste o mě tvrdil, že nic nevím.
Pro každého, kdo se v této problematice vyzná, je jasnou věcí, že pokud papež prohlásí něco ex catedra, tak je to "svaté" neomylné a neodvolatelné. Taková prohlášení zdaleka nejsou věcí 18. století, jak se může domnívat jen typický věřící, který zhltne vše, co se mu naservíruje. Katolická církev ani jeden ze svých článků, které kdykoli dříve prohlásila, neodvolala a tudíž zůstávají neodvolány. Papež si sice z opatrnosti nedává říkat všemohoucí bůh ale titulovat přízviskem vládce světa se nechává ještě dnes, čehož si věřící, který se věnuje historii jen velmi rekreačně nemůže všimnout. Jen jediná vec byla katolickou církví na 2. Vatikánském koncilu odvolána a sice učení, že jen členové římské církve mohou být spaseni. Do roku 1962 se to učilo. To je doba již dost vzdálená od 18. stol, co vy na to?
Dnes katolická církev učí rovnoprávnost všech náboženství a že Ježíš Kristus není jedinou cestou ke spasení, ale že můžeme být spaseni i ve jménu Krišna, Buddha, a všech ostatních náboženství ale jen pod jednou podmínkou. Tou podmínkou je, že musíme uznat papeže jako svého svrchovaného vládce, zástupce Ježíše na této zemi a pána celého světa a poklonit se mu. Pokud tohle není podle vás rouhání největšího kalibru, tak jste zrádce Ježíše Krista. Pokud nevěříte, že tomu tak je, tak studujte lépe.
Vy si neuvědomujete, že nebezpečné ani zdaleka není to, jací lidé chodí do naší či do katolické církve a čemu věří, jako to jaké doktríny ona církev učí. Jestli je podle vás obhajoba homosexuálů, o kterých jsou v Bibli stěží dvě věty větší hrozba než učení, že papeže musíme přijmout jakožto boha na zemi, tak jste nadobro ztratil soudnost. Vy mi tu dáváte zkušenost ze svého života o tom jak jeden člově todle… ale to nemá nic společného s tím co církev učí. Ano je to špatné, že se neše církev nedokáže za nic postavit a že morálka je chabá, ale její doktríny josu alespoň ve většině založeny na Bibli. Zato doktríny katolické církve nemají žádný základ v Bibli.
Víte, co je vás omyl? Že jste nevzal vážně poučku "nechť je historie naším učitelem" a zapoměl jste na vše čeho se katolická církev kdy dopustila a že už byla spousta takových období jako dnes, kdy naoko zmírnila své doktríny a přístup k ostatním církvím aby jejich věřící ukolébala k nepozornosti. Nechápu, proč by to dnes nebylo možné, když to bylo možné po uplynulých pět set let. Historie hovoří jasně.Už mnohokrát se lidíé nachali nachytat římskou církví, která tvrdila, že se změnila, pokud to nevíte, tak neznáte dostatečně historii. Mohl bych vám dát desítky příkladů jako byli Jakobíni ve Francii.
Cítím, že je potřeba abych také řekl, že s vámi naprosto souhlasím v tom, že ČCE již ztrácí tu pravou lásku k Božímu slovu a své zásady a zpronevěřila se odkazu, který jí svěřili zakladatelé Jednoty Bratrské. V čem s vámi nemohu souhlasit, ne kvůli tomu, co nevím ale naopak, kvůli tomu co dobře vím je to, že se římská církev změnila, ne zůstává stejná, jen si nasadila bílý pláštík aby přestala vypadat pořád tak divně podezřele, to je vše. Nemusíte mi věřit, jen když si to prověříte.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód