Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Církevní restituce

Od: Kazatel ČCE Jaroslav Pechar <>
Kdy: 09. 02. 2011 16:13
Předmět: Re: Církevní restituce

Pár věcí bych od Vás rád měl dovysvětlené:
- 5 let denního studia bohoslovecké fakulty + rok vikariátu nahradíme jeden a půl ročním kursem jednou týdně. Haj hou, když to bude vůle církve, tak to tak bude. Pak ale nerozumím, proč nevyházet všechny placené faráře? K čemu budou užiteční? Co je "výhradně duchovní práce", kterou budou dělat oni a ne ti vyškolení laici?
- Při půl milionu na superhrubou mzdu a při 80 tisících členech ČCE to znamená cca 6,- na člena/misijního pracovníka. Reálný odhad počtu aktivních členů je cca 5%. Dejme tedy 10%. Sbory logicky "vyčistí" kartotéky, jak už se mnohde dělo v souvislosti s reparticemi. Proč platit za "mrtvé duše". Zbude 8 tisíc lidí, každý na jednoho misijního pracovníka zaplatí 60,- Kolik potřebujeme těchto "misijních pracovníků"? Za dvě stovky měsíčně/člen to budou 4 lidé se současným platem faráře. 4 Lidé toho tím pádem asi dost najezdí (já na vesnickém sboru 20-30 tisíc kilometrů ročně)- kdo to zaplatí?
- předpokládám, že Ústřední církevní kancelář byste asi zrušil. Kdo bude vyplácet mzdy? Jednat se zahraničními hosty? Dělat webové stránky? Vést církevní střediska?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód