Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: protestantské hledisko?

Od: Uživatel Evangnetu Jan Dospiva <>
Kdy: 09. 02. 2011 00:20
Předmět: Re: protestantské hledisko?

Ach jo.
Takže z čeho by bylo vyplaceno těch 270 miliard, než ze státního rozpočtu, což jsou peníze nás všech, i nevěřících? Prosazovat tento nárok a nedomyslet, kde ty peníze budou chybět, není moc fajn, protože jak je poslední dobou dobrým zvykem, potřebuje-li stát někde ušetřit, zhojí se např. na DPH, na invalidech, matkách s dětmi, policistech, hasičích. Ale to je na trošku jinou diskuzi.
V prvé řadě jsem však poukázal na to, že svoboda vyznání není jen náboženská svoboda, pokud jste ji vyzdvihoval jako podmínku toho, že by spojení "trůnu a oltáře" bylo v pořádku.
Pokud máte pocit, že se nevyjadřuji jasně, pak doporučuji pozorněji číst, co jsem napsal, abych pak například nemusel uvádět na pravou míru, že katolíkům nepřátelství k lidským právům nepodsunuji. Pouze jsem odkázal na knihu, která se náhodou jmenuje Původ a význam lidských práv, k podpoře svého tvrzení, že historicky je myšlenka sekulárního státu se svobodou vyznání bližší protestantskému myšlení než katolickému, což konečně dokladuje i Vámi uváděná skutečnost, že svobodu vyznání plně akceptoval až Jan Pavel II.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód