Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: pro skadi

Od: Anonym: David Protest <> ( ---.8-3.cable.virginmedia.com )
Kdy: 15. 09. 2010 01:22
Předmět: pro skadi

Dobrý den, dal bych přednost tomu, kdybyste diskutovala trochu vlídněji, ale prosím, jak je libo, přizpůsobím se Vám. Řeknu Vám upřímně, že je mi skoro jedno, jaký den se kdo rozhodne zachovávat, vůbec mě to nezlobí. Jen se snažím lidem říci pravdu. K těm, kdo diskutují vlídně se taky tak chovám.Vy osobně si tedy nemáte na co stěžovat. Jak se do lesa, tak se z lesa.
Nicméně, pokusím se k Vám mluvit vlídně. Pan Istvánfyi Aladár napsal velice zajímavý komentář.
Nereagoval jsem proto, že jsem to považoval za zbytečné, protože styl, jakým byl napsán jeho příspěvek, vypadal, jako kdyby pan Aladár sen jenom napsal a už nemínil se sem vracet.
Nereagoval jsem také proto, že pan Aladár použil jakýsi myšlenkový zlom, kterého jste si asi nevšimla. Ve chvíli, kdy se dostal k pojetí Soboty z Biblického hlediska, náhle přešel na rovinu vyloženě spiritualistickou a odpoutal se od faktů písma, a to tak, že si toho zřejmě nevšiml nikdo, nejspíš ani on sám. Bylo to někde v prostředku jeho komentáře, kdy mluvil o křesťanu jakožto novém člověku, nemohu Vám to pohužel zpaměti zopakovat.
Nereagoval jsem také proto, že v jeho komentář obsahuje myšlenku, kterou většina lidí, a možná ani teologů, nezná. A ti, kteří ji znají a jsou proti Sobotě, s touto myšlenkou zásadně nesouhlasí a snaží se ji vyvrátit, protože je to jedna z věcí, která prokazuje Sobotu. Ve skutečnosti je ta myšlenka postavena na učení o pravosti Soboty a s ní pan Aladár jaksi bezděčně prokázal, že můj názor je správný.
Nereagoval jsem také proto, že pan Aladár postavil, jak už jsem řekl, hlavní argument na něčem co by se dalo nazvat přílišné zduchovnění a liberalizování výkladu litery, na kterýž argument v jiné formě jsem už (aspoň doufám) také odpověděl, a i kdyby ne, tak na takovém argumentu není možno postavit učení o neděli.
Nereagoval jsem proto, že nepovažuji za svoji povinnost reagovat na každý komentář. Vy jste také nereagovala na některé moje komentáře, zatímco já Vám na všechny. Kdo z nás tedy má právo si stěžovat?
Na shledanou.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód