Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: pro Pavla Duchana

Od: Anonym: David Protest <> ( ---.8-3.cable.virginmedia.com )
Kdy: 15. 09. 2010 00:37
Předmět: Re: pro Pavla Duchana

Tuto vaši větu jsem vnímal jako žádost o mé vejádření ke katolicismu. Ještě řekněte, že Vy byste ji tak nevnímal.
Jak vnímáte úlohu tradice? A proč máte tolik připomínek ke katolické církvi?<
Příště tedy radím, než budete někomu něco předhazovat, nahlédněte do svého textu, jestli jste se nedopustil toho samého. Vsadím se, že už si tu větu ani nepamatujete.
Já svůj názor neopírám pouze o Bibli, ale také o její výklad. Výklad lidí, kteří jsou zkušenější než já, kteří jsou profesionály<
A když vám nějaký zkušený profesionál řekně něco co je v rozporu z Biblí tak mu uvěříte, že. Myslíte si, že já se neřídím profesionály? Já znám dost profesionálů, kteří světí sobotu? A jsou to profesionálové, kteří nemění smysl Bible.
Sobota, jež představovala dovršení prvního stvoření, je nahrazena nedělí, která připomíná nové stvoření zahájené Kristovým zmrtvýchvstáním.<
Sám jste se chytil, Sobota byla nahrazena Nedelí. Nikde v Bibli takový příkaz není. Já vím dokonce i, kdy se to stalo. Stalo se to v roce 321. Potvrzeno to bylo o páre let pozdeji papežem Sylvestrem, jak už jsem tu psal. Jsou o tom naprosto průkazné historické záznamy. Předtím všichni křesťané slavili Sobotu, to znamená, že i ti prvotní. Opět Vám říkám, mohu Vám poslat historické záznamy psané katolickými historiky, kde se nepopiratelně tvrdí, že Neděle se začala slavit na základě rozhodnutí katolické církve, opět, vsadím se, Vám to bude jedno.
S pozdravem, David

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód