Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: neděle

Od: Uživatel Evangnetu František Smetana <>
Kdy: 13. 09. 2010 20:31
Předmět: Re: neděle

Už jsem unavený sám ze sebe :-( . Moje manželka mi říkala už před časem, že bych se měl věnovat důležitějším věcem, nežli „žabomyším“ sporům. Maně mne napadají Gulliverovy cesty, jako parodie tehdejší náboženské nesnášenlivosti. A protože dle mých zkušeností moje manželka zpravidla vidí lépe nežli já a to dvakrát a ještě za roh… :-), tož budu asi končit.
Moc Vám děkuji, moje evangelické sestry a bratří, že jsem nebyl Vámi okřiknut. Naše sestra farářka si dělala tuto neděli ze mne „legraci“, že otevře ráno Evangnet a je mne tam plno :-).
Takže pro „zajímavost“ už jenom: Adventisté sedmého dne vidí ve Zj 13. kapitole v šelmě z moře „odpadlý protestantský systém“ vedený USA, v šelmě ze země „znovupovstalé papežství se vší svojí krvavou parádou“, Ta socha jíž je nuceno se klanět je samozřejmě „neděle“ . A výklad Zj 13,17? „Nedělní zákon“! Tak to napsala již v 19. století Ellen Gould Whiteová v The Great Controversy . V češtině v současnosti: Velké drama věků s podtitulem Vývoj křesťanství a vize budoucnosti, Advent -Orion, Praha. A adventisté to drží dodnes.
Musím se zeptat některého z brášků či sester z adventistické církve, zda je okolo tohoto také takové „haló“, jako když kolovaly zvěsti o dekretu o neděli z pera tehdejšího papeže Jana Pavla II. (mám na mysli Apoštolský list DIES DOMINI Svatého Otce Jana Pavla II. biskupům , kněžím a věřícím katolické církve o svěcení dne Páně), totiž, všichni věděli že vyšel a nikdo ho tehdy ještě neměl přeložený do češtiny v ruce…

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód