Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: pro Pavla Duchana

Od: Uživatel Evangnetu Pavel Duchan <>
Kdy: 13. 09. 2010 11:26
Předmět: Re: pro Pavla Duchana

V tom co jste napsal máte velikou pravdu, jen to chce maličko přeházet věty.. Píšte: "Důležité je přece, že mám pravdu, ne?" a já pak nemohu, než vás zase citovat: "tak se s bližším poznáním pravdy rovnou rozlučte".
Nechte si svou pravdu, myslete si, že utíkám. Snad jen si dovolím ještě jeden citát, třeba pochopíte, proč hovořím o "neobvyklém přístupu v rámci ČCE" - církev není cochcárna.. a to není katolický výmysl..
Evangelická církev se hlásí do společenství reformačních církví obnovených a stále se obnovujících Božím slovem. Navazuje na tradice České reformace, na hnutí husitské, církev podobojí i Jednotu bratrskou, na církve evangelické augsburského i helvetského vyznání, povolené v našich zemích tolerančním patentem v roce 1781 a sloučené svobodným rozhodnutím zástupců všech sborů na generálním sněmu r. 1918 v církev jedinou, která přijala jméno Českobratrská církev evangelická. V poslušnosti a svobodě víry se učí ze starokřesťanských vyznání víry Apoštolského, Nicejskocařihradského a tzv. Athanasiova, i z konfesí reformačních, čtyř článků pražských, vyznání Jednoty českých bratří podle vydání J.A.Komenského z r. 1662, Českého vyznání, vyznání Augsburského a Druhého vyznání helvetského. Za jediné pravidlo víry a života uznává Boží slovo dosvědčené v Písmech Starého a Nového zákona, jejichž středem je Boží zjevení v Ježíši Kristu. http://www.e-cirkev.cz/rubrika/110-Cirkev-Zakladni-dokument/index.htm
PS: O katolicismu, prosím, již nepište.. je to utrpení číst..

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód