Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: důkaz z Bible

Od: Uživatel Evangnetu František Smetana <>
Kdy: 10. 09. 2010 11:31
Předmět: Re: důkaz z Bible

Bratře Duchane, co se týče slova "sobota" nevím jak to je přesně. Ale slovem sobota se označuje v Desateru sedmý den v týdnu. Neděle je v evangeliích nazvána jako první den v týdnu. Pokud jde o angličtinu nevím, ale mám dojem, že v anglických kalendářích je jako sedmý den - právě Sathurday. Chci tím říci, že v Bibli je "jméno" pouze pro sedmý den v týdnu - sobotu.
V Česku si přejí adventisté skutečně požehnanou či hezkou sobotu a v angličtině: happy Sabbath.
Slovo sobota, či spíše soboty je také označení židovských svátků, které, přestože jejich dodržování Hospodin vyžaduje, my křesťané, již nedodržujeme.
Bratr Geisler vyjádřil přání pochopit adventistickou argumentaci : ASD rozlišují Desatero, ceremoniální zákon a zdravotní zákon. Ceremoniální zákon se týkal svátků a předobrazů, které našly naplnění v Ježíši Kristu a zdravotní zákon tj. zjm. nečisté a čisté maso. Podle ASD je pro současnost aktuální již pouze pochopitelně Desatero a : zdravotní zákon. Ceremoniální zákon je již naplněn a pro křesťany není nutné jej dodržovat.
Jinak vše, co k tomuto tématu může říci protestantská biblistika pěkně, podle mě shrnul bratr Aleš Wrana 20.07.2010 9:25
A ještě bych chtěl napsat bratru Davidovi Protestovi: Vaše horlení pro pravdu je hodno obdivu. Ale lze, prosím, horlit méně urážejícím způsobem?

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód