Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: mlčení

Od: Anonym: David Protest---.8-3.cable.virginmedia.com )
Kdy: 08. 09. 2010 16:07
Předmět: Re: mlčení

Pane Wrana, já nemluvím o hádce, když mluvím o svobodném projevu názorů. Já neuctívám demokracii místo Slova Božího. Naopak, tou větou jste se sám chytil, protože Vy uctíváte něco, na čem se dohodla katolická církev místo Slova Božího. A diskuse je tu právě proto aby nám pomohla pochopit Boží Slovo, čili pravdu. A.V. jako předpokládaný následovník Husova odkazu byste měl s tímto souhlasit. Právě díky tomu, že Hus a podobní vyřkli svůj názor a svobodně objasňovali pravdu, tu máme ČCE a nevězíme stále ještě v dogmatech Katolicismu. I když způsob jakým holdujete katolicismu svědčí spíše o tom, že Vás to mrzí. Doufám, že si nebudete myslet, že se cítím jako Hus, to ani náhodou, Hus byl hrdina, já jsem proti němu jen kusem hlíny.
Píšete, "Ježíš tváří v tvář nespravedlivým soudům mlčel". Zajímavé, učení adventistů jste posoudil z fleku jako herezi, což byl sám o sobě nespravedlivý soud. Ježíš u soudu mlčel, protože on už všechno pro svědectví pravdy udělal, on se o pravdu "hádal" už předtím. Když se ho ale farizeové ptali na vzkříšení, tak nemlčel, ale dokázal jim svou pravdu Písmem.
A to je rozdíl. U soudu Ježíš mlčel, protože měl pravdu a všem už ji zjevil. Vy jste se rozhodl mlčet protože pravdu nemáte. To vůbec nepíšu ve zlém duchu, naopak, jen chci, abyste nebyl předpojatý a neupřednostňoval jedno jediné dogma.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód