Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: pro: Pago

Od: Anonym: David Protest---.8-3.cable.virginmedia.com )
Kdy: 07. 09. 2010 09:06
Předmět: pro: Pago

Pan Wrana, jsem si jist, dobře ví, že Starý Zákon, ani Nový, neuznává žádný jiný svatý den než Sobotu. Píše se to v katolických i některých protestantských teologických učebnicích. Především katolické příručky čí některé jiné spisky hrdě tvrdí, že svěcení Neděle bylo zavedeno římskou církví. Nevém, jak je možné, že to stále může někdo popírat a tvrdit, že je to podle Bible.
Přesto, je možné, že i když pan Wrana má znalosti z historie, tak toto neví, vím o Baptistickém kazeteli, který se stal kvůli sobotě adventistou, ale předtím to také nevěděl. Jsem přesvědčen že právě tuto konkrétní věc z historie nezná velká většina kazetelů. Myslím protestantské kazatele, katolíci ji samozřejmě znají dobře.
Jsem také rád, že máme volné soboty. Vím, že adventisté se nechali zavírat do vězení v Americe i naší zemi za komančů, raději, než by pracovali a posílali své děti do školy v sobotu. Toho si vážím. Bohužel, většina lidí, kteří říkají že se má světit Neděle, nesvětí ani tu Neděli. Je také zajímavé, jak se za vládyNěmců a komunistů změnil kalendář. Málo lidí to ví, ale není to tak moc dávno, co měly kalendáře v celé evropě Sobotu jako sedmý dem a Neděli jako první. Dnes už je to takto správně asi jen v Anglii.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód