Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Svěcení Neděle

Od: Uživatel Evangnetu Pavel Duchan <>
Kdy: 04. 08. 2010 11:46
Předmět: Re: Svěcení Neděle

Máte pravdu, jedná se o ironii.. vyhrabat někde jeden paragraf, neobtěžovat se jej interpretovat a hned napsat "katolíci si dělají co chtějí" mi přijde, no, neslušné. Chtěl jsem jen prokázat, že se nejedná o svévoli v katolické církve, ale o něco, co uznávají snad všichni křesťané (kromě adventistů)
Ke katolickému katechismu se přikláním velice často, je to skvělý odrazový můstek pro názor i přemýšlení. Osobně pochybuji, že se ČCE vzmůže na něco obdobného (Gruberův katechismus je spíše ABC o křesťanství než cokoliv jiného, podle mého názoru; "88čka" M- Hájka se snažila, ale co jsem slyšel, skončila v propadlišti dějin jako "názory autora" a nikoliv "postoj církve").
Bohužel, jak jste se sám několikrát přesvědčil - chybí mi "správný pohled na Bibli" a tak jej nemohu "biblicky kontrolovat" (ostatně, katolíci si jej nevycucali z prstu a většina je pro ně biblicky podložená, že to protestanti tak nevidí je věc jiná a ještě jsem nenašel zdroj, kde by bylo popsáno JAK to protestanti vidí, jakkoliv občas člověk na nějaký ten střípek narazí).

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód