Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Svěcení Neděle

Od: Anonym: Agapé---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 10. 11. 2021 10:16
Předmět: Re: Svěcení Neděle

Tak tedy křesťanský překlad slova š-v-t. Protože židovský překlad by byl sobota :) Nalijte si čistého vína, protože křesťanský způsob slavení nemá nic společného s Šabatem. Podstatou slavení šabatu jsou dvě věci, které spolu nedoodělitelně souvisí.
1. Hledání Boha - to má několik forem 2. Odpočinek - odpočinutí od veškeré všední činnosti, abychom měli čas se vrátit k Božímu slovu a oslavě Stvořitele
Z toho jak jsem poznal křesťany jsem poznal, že křesťané v neděli pracují, mají mnoho práce. Ve Například se uklízí v církvi, doma, aj.
Biblický šabat očekává, že člověk přestane zařizovat různé věci, tzv. pochůzky. Neměl by tedy chodit do obchodu, neměl by mít pracovní nebo organizační telefonáty, měl by zvážit odpočinutí. Například překladatel bible, který 5 až 6 dnů v týdnu tráví překladem a vrtáním se v bibli, by měl odpočinout od činnosti, kterou celý týden dělal … odpočívat se dá různě třeba chvalozpěvem nebo bytím s blízkými. Odpočívají pastoři a faráři v neděli, nebo si připravují kázání na příští týden?
Někdo kdo pracuje jako psycholog nebo poradce, taky potřebuje odpočinout o Šabatu, takže by neměl zatěžovat svou duši starostmi druhých. Je to individuální.
Ovšem už z toho faktu, že mluvíte o sobotě nebo neděli a ne o Šabatu, je zřejmé, že mluvíte o něčem co je biblickému Šabatu vzdálené.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód