Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Svěcení Neděle

Od: Anonym: Agapé---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 09. 11. 2021 19:26
Předmět: Re: Svěcení Neděle

"Zákon byl dán židům, navíc jestli chápu, tak primárně do času příchodu Mesiáše. Judaismus nemá smysl řešit a nechal bych stranou i mesiánské židy. V jistém smyslu pro nás desatero neplatí, to byl právě ten zákon psaný na kamenných deskách, který byl zrušen." To je velmi smutné, že si to myslíte. Ježíš přece řekl, že nepřišel Zákon zrušit, ale naplnit, tj. uskutečnit. Je mnoho veršů, které dokazují, že se pletete. Když ap. Pavel psal o Zákonu, psal o Mojžíšovu Zákonu. Někteří křesťané však ruší celou "starou" smlouvu, aby nemuseli dodržovat Boží přikázání. Jenže Ježíš zopakoval, že desatero se má dodržovat, aby člověk mohl být spasen. Jsem v šoku, že to nevíte.
Doporučuji k přečtení Ježíšova slova (i s kontextem, zde jen výběr): Marek 10,19 Přikázání znáš: `Abys nezcizoložil, nezabil, neukradl, nevydal křivé svědectví, nepodvedl; cti svého otce i matku.´" Lukáš 18,20 Přikázání znáš: abys nezcizoložil, nezabil, neukradl, nevydal křivé svědectví; cti svého otce i svou matku."
Dále ap. Pavel upozorňuje, že milost a svobodu nemáme mít za záminku pro to, abychom mohli hřešit: Židům 10,29 "Čím přísnějšího trestu si myslíte, že bude hoden ten, kdo pošlapal Božího Syna, přestal si cenit krve smlouvy, kterou byl posvěcen, a potupil Ducha milosti?"
Dále je známo proroctví o Nové smlouvě:
Ezechiel 11:19-20 A dám jim jedno srdce a vložím do jejich nitra nového ducha, odstraním z jejich těla srdce kamenné a dám jim srdce z masa, aby se řídili mými nařízeními, zachovávali moje řády a jednali podle nich. I budou mým lidem a já jim budu Bohem.
Tady není psáno nic o tom, že se Boží přikázání (Tóra) zruší. Boží slovo ani zrušit nelze. Je psáno (interpretuji), že od povinnosti, která vede k smrti (např. ukamenováním) se to přesune do srdce, tedy praví uctívači budou Boha horlivě hledat a připomínat si jeho přikázání, budou na ně pamatovat a řídit se jimi. Jinak by nebylo naplněno Ježíšovo slovo: Praví uctívači budou Boha uctívat v Duchu a v Pravdě, takové totiž Otec hledá.
Ezechiel 36:26-29 "A dám vám nové srdce a do nitra vám vložím nového ducha. Odstraním z vašeho těla srdce kamenné a dám vám srdce z masa. Vložím vám do nitra svého ducha; učiním, že se budete řídit mými nařízeními, zachovávat moje řády a jednat podle nich. Pak budete sídlit v zemi, kterou jsem dal vašim otcům, budete mým lidem a já vám budu Bohem. Zachráním vás ze všech vašich nečistot, přivolám obilí a rozhojním je a nedopustím na vás hlad."
V obou verších se opakuje, že věřící v něj budou dodržovat jeho nařízení čili jeho řády. Myslím, že toto v lehké obměně je ještě napsáno u jiného proroka.
Tóra neboli Zákon je nařízení a řád. Krom toho, některé vadné překlady bible obsahují zásadní chybu v Ř 10:4, ale to jsou bible od heretiků; četl jsem kdysi např. nějaký slovenský překlad kde bylo napsáno, že Kristus je koncem zákona, avšak řecký text veskutečnosti neříká, že Kristus zákon ukončil, ale že ho přivedl k dokonalosti, k dovršení, totiž, že Kristus je cílem Zákona, nikoliv koncem. Z toho pak ty hereze.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód