Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Podávání vína nezletilým

Od: Anonym: zvědavý77.111.246.--- )
Kdy: 05. 11. 2021 22:58
Předmět: Re: Podávání vína nezletilým

přiznám se, že registrovanost církve pro mě nic neznamená. V Rusku mají povolené pravoslavné a vše ostatní tvrdě dusí. Vedení pravoslavných a možná i běžní popi, tak to je kolaborantský spolek, který slouží zločineckému režimu.
Stát u nás je ateistický nebo spíš sekulární. Tj. od víry se distancuje, i když jedinec, třeba premiér, prezident atd. může být věřící. Jak má nevěřící stát posuzovat něčí víru, jestli je správně křesťanská? Nebo jak má posuzovat třeba katolík, jestli jiná víra, dovolávající se jména Ježíše Krista, je křesanská. Pro ně jsme nyní odloučení bratří, dříve jsme byli sektáři, co skončí v pekle. Tak tomu někteří tradicionalisté věří dodnes, naštěstí většinoví katolíci nás berou jen jako odloučení bratry, což je slušnější označení pro sektáře, který může být spasený.
U nás přitom jsou registrovaní i jehovisté a mormoni. Mně to nevadí, na víru mají jistě právo, když tu můžeme mít muslimy, hinduisty a další. Ale ta registrace přeci vůbec neznamená, že jde o důvěryhodnou víru.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód