Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Věříte faráři všemu, co kážete?

Od: Anonym: Ladislav Cajthaml--- )
Kdy: 03. 07. 2020 15:08
Předmět: Re: Věříte faráři všemu, co kážete?

"Ladislave, připadá mi že stále nechápete, nebo nechcete chápat základní Boží principy." - Já je nechápu, ale naučí mě je chápat rozšiřovatel různých nenávistných a naivních proroctví, mimo jiné. Tak to dojatě děkuju, pane Poláku.
"Požehnání je v tom, když vidíme své potomstvo vyrůstat a žít v klidu" - Ježíš tedy směroval požehnání lidského života v poněkud jiném duchu. Tohle tak docela neříkal!
"Sobci a svévolníci děti nevychovávají (správně), nebo vůbec nemají" - heh? Kdo nemá děti, je svévolník? Je větší svévolník Ježíš nebo Pavel? Copak se dobrému a spravedlivému nemůže stát, že se mu dítě nepovede? Copak nebylo mnoho nacistických zločinců vzornými a starostlivými tatínky?
"Děti nejsou nevinné, pokud nenastane zlom, tak pokračují v nastaveném "směru" svých rodičů, takže nesou nejen velmi podobnou genetickou, ale i duchovní výbavu a zátěž" - zrůdné tvrzení.
"Hospodin všemohoucí své sliby dodržel, přestože mnoho židů díky své vzpurnosti zemřelo ještě předtím, než dorazili do zaslíbené země" - měl byste vědět, že putování po poušti není reálná historie, ale pouze naučení.
" Věřím, že konkrétní nevinní zemřelí při nacistických řáděních nepřestali být Jeho lidem" - v to teda doufám! Ale jak se to snese s šílenou bolestí dítěte, kterému berou mámu, berou tátu, berou hračky, berou babičku a nakonec berou bolestivým způsobem život, to mi moc nejde domyslet. Navzdory tomu, co se děje "v hostinci Na Věčnosti" s dobrými i zlými, ta bolest nevinného dítěte je velmi reálná.
"Avšak když nechápete, nikdy se nerouhejte. Snažte se pokorně s modlitbou žádat Pána o odpověď." - připadá mi, že se rouháte o dost víc než já.
Atd.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód