Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Synodní Rada a homosexualita - kam směřovat protest nyní

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 17. 09. 2019 17:01
Předmět: Re: Synodní Rada a homosexualita - kam směřovat protest nyní

Pokud přijde homosexuál a ty mu tvrdíš, jak ho přijímáš, ale vůbec nesouhlasíš s jeho chováním a hučíš do něj jak do hluché kozy, aby se změnil, tak ho nepřijímáš.
To nemáte pravdu. Pokud někoho jako člověka přijmu, neznamená to, že přijmu a budu souhlasit s jeho chybami a jen ho v nich tím utvrzovat, zejména pokud jsou takové, kterých se lze zbavit nebo je lze usměrňovat vůlí. Obzvlášť pokud vím, že mu ty chyby ubližují, i když si to on sám neuvědomuje, opravňuje mě to snažit se ho těch chyb zbavit, a naopak mě to vůbec neopravňuje mu ty chyby schvalovat a nepřímo mu tím ubližovat v důsledcích…
Tím, že byste ho jen vyhnali, mu nepomůžete, ale tím, že mu pochválíte jeho hříchy a budete je spolu s ním obdivovat, mu uškodíte ještě víc, než kdybyste ho spravedlivě vyhnali hned.
Vaše přirovnání s černochy je proto jen zlá lež. Je to něco zcela jiného a nesouvisejícího, "strawman argument" se tomu říká.
A pro křesťany, viz Žalm 101. Velmi explicitně řečeno… V mém překladu http://pialpha.cz/HateSpeech_v_Krestanske_Kulture.pdf na straně 4 a 5, a k němu můj komentář:
"Inu, jako křesťané můžeme a měli bychom nenávidět nebo aspoň ošklivit si a hanobit zkaženost, litovat její nositele, ale pokud jimi jdou nakazit nevinné, i to můžeme nenávidět a potlačovat.
To jen Ďábel a jeho synové (a dcery) milují zkaženost a volají o zastavení nenávisti ke zkaženosti."

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód