Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: jediný zájem

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 04. 09. 2019 20:21
Předmět: Re: jediný zájem

Ještě dál přemýšlím o té písni "For everyone born" a o tom, s kým vším sedíme u Božího stolu.
Mají pravdu v tom, že s obojími "just and unjust" a s obojími "abuser and abused" sedíme u Božího stolu, kterým je tahle Země, ale radost z toho nemáme, ani Bůh z toho radost nemá, a nelze to považovat za dokonalou a konečnou Spravedlnost, ale za Problém, který je třeba řešit lépe než dosud. A ovšem především nenásilně, nejlépe správnou výukou.
V tom je totiž asi nejzávažnější problém dneška, ve značném vychýlení výuky do špatného směru, ke Lži, k falešné Rovnosti, k politické propagandě. Závažné to je proto, že takhle zdeformovaná generace bude problém ještě za desítky let, Školy jsou Média s velmi dalekosáhlým dopadem. ({Proto je třeba nejhorší zločin v téhle republice, jak Člověk v Tísni obchází zákon o zákazu politické propagandy na školách a otravuje generace studentů politickým (prolhaná rusofobie, fake-news a boj proti alt-médiím) a občansko-neprávním (zrada podporou migrantů *1) jedem. Že vám někdo rozkradl průmysl, no a co? To není ani zdaleka takový problém, jako že vám někdo otrávil mysl celé generace dětí.})
Je třeba vyučovat na školách Čest, vštěpovat dětem Morálku a Vkus. Vkus se pěstuje obdivem krásného a správného, Morálka se vštěpuje zhnusením a štítěním se špatného. A na to je především potřeba je smět správně pojmenovat a dělat to. A neomlouvat šmejdy jenom kvůli barvě kůže nebo zvrhlé sexuální orientaci, a neuvolňovat pravidla tak, aby všem špatným nepřekážela v kažení zbytku společnosti. A ne jako dosud ve jménu falešné lásky a tolerance zakazovat pojmenovávat a odsuzovat špatné, pokřivené a zlé, nebo to dokonce ještě obdivovat nebo i jen prohlašovat za rovnocenné jako dobré, přímé a správné - tahle cesta vede vaše děti do bahna a rozkladu. Váš soucit a slitování se špatným vede do toho špatného i původně zdravé děti, je krátkozraký, hloupý a špatný. ({Čímž neříkám, že byste měli třeba gaye popravovat, jako to dělají muslimové v Arábii, ale říkám, že byste jimi měli otevřeně a nahlas opovrhovat, je to hnus a hanba a rozhodně to není rovnocenné jako zdravé a prospěšné vztahy. Aby dorůstající mládeži bylo dost jasné, která cesta není správná. I když pokud budou dost schovaní a nebudou se vystavovat na odiv, tak je lépe je před malými dětmi ani nezmiňovat… Protože to je nakažlivé špatnou výchovou a různými traumaty, není to vrozené.})
O tomhle (Výuka, Morálka a Vkus) by se dalo a mělo napsat ještě dost… Aby vaše děti už nemusely u toho Božího stolu sedět s "unjust" a s "abusers", protože teprve tím by se vytvořila ta spravedlnost, o které tam zpívají…
Svědci (Watchtower society) v časopise "Probuďte se" uvádějí šest věcí, které se děti potřebují naučit především: Sebeovládání, Pokora, Houževnatost, Zodpovědnost, Rozumnost, Poctivost. Já k nim přidám sedmou: Soucit, schopnost cítit pocity druhého.
Pan Lhoták v článku "Apologetika pravého muže" uvádí a vysvětluje čtyři pilíře ctností (zřejmě je to převzaté od stoiků): rozumnost, uměřenost, statečnost, spravedlivost, v podstatě jsou obsažené v těch sedmi předchozích… (to ještě uvažuji, jak velkou část z toho článku citovat paní Martě, která nechápe, v čem je ženská filosofie špatná?)
A ještě k odpuštění - odpouštět lze minulé křivdy, ale nelze odpouštět budoucí křivdy, nebo to odpuštění a-priori slibovat, to je jak navádění k páchání nespravedlnosti a přivolávání dalších křivd.

*1 - (Zdaleka nejhorší zločin ale páchají loďaři ve středozemním moři, jako organizovaná skupina jsou spolupachatelé stovek vražd a znásilnění, které spáchají migranti, které sem zlovolně vozí, a jejich potomci. Anebo politici, kteří na to chtějí organizovat "hotspoty" a vozit je sem letecky. Za tuhle vlastizradu … je přiměřený trest deportace do střední Afriky bez práva návratu sem, to je asi humánnější než trest smrti nebo dlouhé vězení, které by za vlastizradu tohoto rozměru zasloužili také.)

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód