Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Víra a pochybnosti - poznámky...

Od: Anonym: P.A.Semi---.pnet.netair.net )
Kdy: 13. 08. 2019 06:42
Předmět: Re: Víra a pochybnosti - poznámky...

Víte, vy si teď možná leckteří budete myslet kdo ví co, ale já to tu jenom zapsal, pro vaše i jejich dobro především, a abyste mě konečně neignorovali… A já se vám spíš omlouvám, že to nebylo lepší.
Milost našeho Pána Ježíše Krista se všemi vámi. (Mohlo to být i horší. Já se prostě jen snažím, a tímhle mě taky poměřujte i napotom, jestli se to ještě daří. Ale ani křižácká vojska nepřijela mazat zbloudilým nebo nepřátelům pluky pouhou vůní kytiček, nechali jste si poněkud pokřivit měřítka toho, co je správné… Čímž neobhajuji všechny křižácké výpravy, leckteré byly jen špatným politikařením… Možná spíš většina těch vnitřních… Ale celý středověk tu křesťané chápali, že je nutno se bránit nájezdům barbarů, a platí to stejně tak i dnes, že "je nutno", tak proč už neplatí to, že "to chápou" ?!)

Měly tu předevčírem stánek dvě Svědkyně J., a na titulních stranách jejich publikací "Probuďte se" se ptají:
  • "Budeme někdy žít v klidu a v bezpečí?" - Inu, pokud stateční hlídají na hranicích, mohou jemní žít uvnitř v bezpečí. Když přestanou hlídat na hranicích, pak jsou vojáci všude vevnitř a stejně to nepomáhá dost.
  • "Deprese u dospívajících, co ji způsobuje a jak s ní bojovat?" - především nevyvážené rodiny, jeden rodič nemůže dobře vychovat vyvážené duše dětí. Deprese jsou způsobené nepřiměřenými očekáváními a postupným zjišťováním, že to tak není. Nemám příliš zkušeností, s tím mají leckteří odborníci víc zkušeností… Jak s ní bojovat? Snažit se o takový systém, který preferuje kompletní a šťastné rodiny… Vy nechcete totalitu, která by to nařizovala, ale je možné nastavovat parametry, aby znesnadňovaly špatné postupy přiměřeně. Svobodu Jednotlivce je dobré Respektovat, ale Trendy Davů je třeba Směřovat přiměřeně… Pokud požadujete individuální svobodný přístup, pak se chovejte individuálně, a ne jen jako kapka v přívalu neprospěšného davu…
  • Na obálkách "12 klíčů ke šťastné rodině" a "šest věcí, které se děti mají naučit", ale mají odporně zdiversifikované homogenně promíchané všechnorasy, které mohou být všude stejné, a nikde nejsou specifické, takže jsou kdekoliv v podstatě zbytečné. To, čím se odlišujete od ostatních, Individuálně i Kolektivně, v tom především je vaše hodnota. Ale když je všude ditherovaný stejný šum, je to z dálky stejně šedé všude. V tom ta krása a harmonie není, věru ne.
  • "Jak mít šťastnou rodinu" - muže a ženy především, doplňující se části. Nejsme stejní a je těžko nám dát jeden recept, ale najděte si partnera a partnerku, který a která vás dobře doplňuje… Nechtějte být nutně rovnocenní, to byl jen blud Marxistů… A respektujte se a milujte se…
  • "Mír a klid kdy?" - dokud ho budou stateční bránit na obvodu především, a až nebo dokud ho zrádci nebudou uvnitř podrážet a svádět.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód