Otázky zvenčí

Co jste kdy chtěli vědět o křesťanství a evangelících a báli jste se zeptat...

Odpověď na příspěvek: Re: Diskriminace homo-hetero sexuálů

Od: Anonym: A.R. <> ( ---.net.upcbroadband.cz )
Kdy: 27. 02. 2019 21:11
Předmět: Re: Diskriminace homo-hetero sexuálů

Kazatel ČCE Aleš Wrana napsal(a):
 Myslím, že dnes už (skoro) nikdo nezpochybňuje, že homosexuální partnerství  může a má mít stejná práva jako manželství. Jediná legitimní námitka ze  strany křesťanů podle mně je, že se má pro takové partnerství použít jiný  název než "manželství".
Legitimní jistě je, ale jakou váhu mělo manželství Ivy Frühlingové a Richarda Krajča, když trvalo jen 4 měsíce? Fakt se to dá označit za manželství? Já jsem s partnerem 12 let, je mi teprve 31 let, jemu 29 let. Kolik manželství se takto udrží? Je zajímavé, že s tím neměli problém v těch státech, kde už to je. V angličtině "marriage", v němčině "Ehe" nebo ve španělštině "Matrimonio" vůbec z podstaty slova neznamená, že si muž vzal ženu. Jazykový problém tedy neměli. Ale nelze se upínat na etymologii toho slova, protože dnes všichni používáme slova, která během historie změnila svůj původní význam. Třeba telefon dnes vypadá jinak než před 50 lety. Vypadá jako mrňavé kuchyňské prkýnko, ale stejně se mu říká telefon.
Mám takovou myšlenku, že by se tyhle svazky dělily na dvě úrovně. Registrované partnerství, protože má velmi omezená práva i povinnosti, bych uvolnil i pro heterosexuály. Dva lidé, kteří budou chtít strávit společný život, uzavřou toto registrované partnerství a tím pádem si vyzkouší, jaké to je žít spolu a hospodařit. A až se budou na to cítit, poznají, že jim to spolu klape a chtějí být spolu napořád, mohou uzavřít plnohodnotné manželství se všemi právy i povinnostmi. Ono totiž rozvázat registrované partnerství je mnohem jednodušší, než rozvázat manželství. Takže pokud partneři uznají, že jim to spolu nejde, prostě se "odregistrují" a nebudou řešit ty šílené věci jako u rozvodu manželů.

Přidat příspěvek:


















Ověřovací kód